Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bir basın toplantısında Galatasaray'ın Türk futbolu için bir beka sorunu olduğunu belirtti. Koç, Galatasaray yönetiminin futbol dışında da olumsuz davranışlar sergilediğini, hakemleri ve kurulları baskı altına aldığını ve adaletsizlikler yaptığını iddia etti. Ayrıca, Galatasaray'ın kazanmak için her şeyi mubah gören bir kültürü benimsediğini ve bu durumun Türk futbolunun marka değerine zarar verdiğini ifade etti. Koç, Galatasaray'ın bu tutumunun sadece Fenerbahçe için değil, tüm Türk futbolu için bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.
13 Mart 2024

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Braga'ya karşı oynanan maç sonrası Arda Güler'in oynamamasının sebebini açıkladı. Ancelotti, Arda'nın iki önemli sakatlıktan çıktığını ve henüz yüzde 100 hazır olmadığını, tam hazır olduğunda oynayacağını ifade etti. İspanyol basını ise, Real Madrid'in maçta 3-0 önde olmasına ve beş oyuncu değişikliği hakkı bulunmasına rağmen Arda'ya şans verilmemesini eleştirdi.
9 Kasım 2023

Real Madrid ve İngiltere milli takımının genç yıldızı Jude Bellingham, ünlü moda markası Louis Vuitton'un yeni marka elçisi oldu. Bellingham, daha önce Louis Vuitton kıyafetleriyle çeşitli etkinliklerde boy göstermişti. Louis Vuitton’un Kreatif Direktörü Pharrell, Bellingham’ın karizmatik kişiliği ve ilham verici yolculuğunun markaya çok şey katacağını belirtti. Bellingham, bu iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
17 Ağustos 2024

Beşiktaş Kulübü, eski teknik sorumlu Burak Yılmaz'ın futbolcusu Vincent Aboubakar'ın ödeme alamadığı için oynamadığı iddiasını yalanladı. Yılmaz, Aboubakar'ın ödeme alamadığı için sakatlığını bahane ettiğini öne sürmüştü. Kulüp, Aboubakar'ın sakatlığı nedeniyle oynayamadığını ve tüm ödemelerin zamanında yapıldığını belirtti. Ayrıca, Aboubakar'ın acil ihtiyacı için önceden avans ödemesi yapıldığını ve sakatlığının MR görüntülemesiyle teyit edildiğini açıkladı.
14 Kasım 2023

Türk milli futbolcu Arda Güler, İspanya'nın Real Madrid takımına transfer oldu ve 2023-2024 sezonu hazırlıkları kapsamında takım arkadaşları ve teknik direktör Carlo Ancelotti ile tanıştı. Real Madrid takımı, yeni sezon hazırlıklarına Madrid'deki tesislerinde başladı. Arda Güler, milli takım kamplarına katılan diğer futbolcuların aksine erken bir şekilde Real Madrid kampına katılmayı tercih etti. Takım, hazırlık maçları için gelecek hafta ABD'ye gidecek ve Arda Güler'in takımda kalıp kalmayacağı ya da kiralık olarak başka bir takıma gidip gitmeyeceği hazırlık kampı sonrasında belli olacak.
10 Temmuz 2023

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, İspanya'nın köklü futbol kulüplerinden Real Madrid ile altı yıllık bir sözleşme imzaladı. Madrid'e özel bir uçakla giden Güler, sağlık kontrolünden geçtikten sonra Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez'in de katıldığı bir törenle resmi sözleşmeyi imzaladı ve basına tanıtıldı. Perez, Arda Güler'in Real Madrid'in geleceği için önemli bir yetenek olduğunu belirtirken, Güler ise Real Madrid'in efsanesi olmak istediğini ifade etti.
7 Temmuz 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında Sivasspor, Fiorentina'ya 4-1 yenilerek elendi. Maçın son dakikalarında sahaya giren bir Sivasspor taraftarı, Fiorentina futbolcusu Bianco'nun yüzüne yumruk attı ve futbolcunun burnunu kırdı. Olay İtalya basınında geniş yer buldu ve Fiorentina yönetimi tarafından UEFA ve Avrupa Kulüpler Birliği'ne şikayet edildi. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Fiorentina Teknik Direktörü Vincenzo Italiano olayla ilgili üzüntülerini dile getirdiler ve Çalımbay, İtalyanlardan özür diledi.
17 Mart 2023

Real Madrid'in Osasuna'yı 4-2 mağlup ettiği LaLiga'nın 29. hafta maçında, oyuna sonradan dahil olan Arda Güler, orta sahadan attığı şutla direği buldu. Forma şansı bulmakta zorlanan ancak fırsat bulduğunda dikkat çeken performanslar sergileyen Arda, bu maçta da yeteneğini sergiledi. Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda'nın bu denemesi için 'Büyük bir yetenek ve özgüven' ifadelerini kullanarak genç oyuncuyu övdü.
16 Mart 2024

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, sakatlıklarla mücadele eden Arda Güler'in iyileşme sürecinin son aşamasında olduğunu ve yakın zamanda yoğun antrenmanlara başlayacağını açıkladı. Güler'in yıl sonu veya ocak başındaki maçlara hazır olmasını beklediğini ifade etti. Ayrıca, takımda Jude Bellingham, Vinicius, Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouameni, Eder Militao ve Thibaut Courtois gibi diğer sakat futbolcuların da olduğunu hatırlattı. Arda Güler, Real Madrid'e katıldıktan sonra peş peşe yaşadığı sakatlıklar nedeniyle henüz resmi bir maçta forma giyemedi.
8 Aralık 2023

Galatasaray'ın önemli futbolcularından biri olan Arjantinli Mauro Icardi, Ankaragücü ile oynanan maç sırasında gerçekleştirdiği hakaret nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu durum, Icardi'nin saha içi davranışları ve profesyonel futbol disiplinine ilişkin tartışmaları gündeme getirdi. PFDK'nın vereceği karar, Icardi'nin gelecek maçlardaki durumunu ve Galatasaray'ın sahadaki performansını etkileyebilir.
23 Şubat 2024

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, cinsel taciz ve zorlama suçlamaları nedeniyle ifade verdi. Rubiales, İspanya'nın Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından düzenlenen madalya töreninde Hermoso'yu dudağından öpmüştü. Bu olayın ardından Rubiales, görevinden uzaklaştırılmış ve sonrasında istifa etmişti. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti.
15 Eylül 2023

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, ülkesinin Kadınlar Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından düzenlenen kutlamada oyuncu Jenni Hermoso'yu dudaklarından öptü. Bu davranışı nedeniyle siyaset ve spor dünyasından tepki aldı. Dünya Oyuncular Birliği (FIFPRO), Rubiales'in davranışını 'son derece üzücü' olarak nitelendirdi. Rubiales, tepkilerin ardından yayımladığı bir videoda özür diledi.
22 Ağustos 2023

Real Madrid, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler ile altı yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Transfer, 20 milyon avro bonservis ve performansa bağlı olarak 10 milyon avro ekstra ödeme ile gerçekleşti. Arda Güler, Madrid'deki Real Madrid Sportif Şehri'nde basına tanıtılacak. Futbolcu, Fenerbahçe'ye veda ederken duygusal bir mesaj paylaştı ve Türk gençlerine ilham olmak istediğini belirtti.
6 Temmuz 2023

FIFA, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'i, Dünya Kupası madalya töreninde futbolcu Jenni Hermoso'yu rızası olmadan öptüğü için görevinden uzaklaştırdı. FIFA disiplin komitesi, Rubiales'in bu davranışını soruşturma kararı aldı. Rubiales, disiplin soruşturmasının sonucunu beklemek üzere 90 gün süreyle görevinden uzaklaştırıldı. İspanya Kadın Milli Takımı oyuncuları da Rubiales'i protesto ederek, milli maçlara çıkmayacaklarını duyurmuştu.
26 Ağustos 2023

Real Madrid'de forma giyme konusunda zorluk çeken Arda Güler'in, takım dinamiğine uymadığı ve sakatlıklarla boğuştuğu için kiralık olarak gönderilebileceği iddia edildi. NTV Spor'un İspanya'nın Sport Gazetesi'nden aktardığı habere göre, Bayer Leverkusen ve Tottenham gibi birçok takım Arda'yı takip ediyor. Ancak Real Madrid, Arda için oynama garantisi sunan bir takıma göndermek istiyor. Milan'ın da Arda'ya ilgi gösterdiği ve Real Madrid'in bu teklife sıcak baktığı belirtiliyor.
13 Şubat 2024

Galatasaray, Sparta Prag ile oynadığı maçta az isabetli şutla gol bulmayı başardı. Maç boyunca Sparta Prag daha çok gol şansı yakalasa da, Galatasaray'ın 'Avrupa genetiği' sayesinde Kerem Demirbay'ın golüyle öne geçti. Mauro Icardi, takımın gol bulma çabalarında önemli bir rol oynadı, ancak daha etkili olabilmesi için takım arkadaşlarından daha fazla destek alması gerektiği vurgulandı.
16 Şubat 2024

Bayern Münih'te forma giyen Fas kökenli Hollandalı futbolcu Nasır Mezravi, sosyal medya hesabından Mescid-i Aksa'nın fotoğrafını paylaşıp Filistin'e desteğini açıkladı. Bu paylaşım sonrasında Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili Johannes Steiger, futbolcunun kulüple ilişiğinin kesilmesi ve sınır dışı edilmesini talep etti. Mezravi ise kendini savunarak, duruşunun barış ve adalet için çalışmak olduğunu ve her türlü teröre, nefrete ve şiddete karşı olduğunu belirtti.
16 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, Fenerbahçe-Karagümrük maçında yaşanan bir penaltı pozisyonuyla ilgili olarak VAR kayıtlarının gerçek dışı olduğunu belirtti. Bir televizyon programında VAR hakemi Hüseyin Göçek'in hakem Arda Kardeşler'i VAR'a çağırdığı ve Kardeşler'in bunu reddettiği iddia edilmişti. İbanoğlu, bu iddiaların asılsız olduğunu ve medyaya servis edilen diyalogların hayal ürünü olduğunu ifade etti. Ayrıca, bazı hakemlerin ilk yarı sonuna kadar dinlendirileceğini duyurdu.
27 Kasım 2023

Hollanda'da Dünya Ağır Sıklet Kickboks Şampiyonu Rico Verhoeven, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi'nin (VVD) genel başkanı Dilan Yeşilgöz'ü, kendisiyle çekilen bir videonun siyasi amaçlarla kullanıldığını iddia ederek 'siyasi istismar'la suçladı. Hollanda Olimpiyat Komitesi ve Spor Federasyonu (NOC*NSF) tarafından hazırlanan ve sosyal açıdan dezavantajlı gençleri spora teşvik etmek amacıyla başlatılan kampanya videosu, VVD tarafından siyasi içerik olarak değerlendirildi. NOC*NSF ise videonun kendi kampanyaları için olduğunu ve siyasi bir amaç taşımadığını açıkladı. Video, 22 Kasım'daki erken seçim öncesinde Yeşilgöz ve VVD'nin sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştı.
8 Kasım 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023
İşaretlediklerim