Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile oynayacağı maç nedeniyle fikstürün sıkışık olması sebebiyle Süper Kupa finalinin ertelenmesini talep etti, ancak bu talep karşılanmadı. Bunun üzerine, Fenerbahçe'nin gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'na göre, Süper Kupa maçı için yabancı hakem talebinde bulunduğu ve bu talep karşılanmazsa maça çıkmayacağını Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmen ilettiği belirtildi. Süper Kupa maçının 7 Nisan'da oynanması planlanıyor.
3 Nisan 2024

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Acun Ilıcalı, Michy Batshuayi'nin Galatasaray'a transferi hakkında açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, teknik direktör Jose Mourinho'nun raporu doğrultusunda Batshuayi ile yola devam etmeme kararı aldıklarını belirtti. Ilıcalı, Fenerbahçe'nin santrfor pozisyonu için başka bir yol haritası belirlediğini ve transfer çalışmalarının olumlu bir şekilde sürdüğünü ifade etti.
20 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası verdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar nedeniyle 200 bin lira para cezasına çarptırıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise sportmenliğe aykırı hareketler ve açıklamalar nedeniyle bir maç men ve toplamda 130 bin lira para cezası aldı.
24 Mart 2023

Gülengül Altınsay, Türk futbolunda sıkça yaşanan şiddet olaylarının yüzeydeki tepkilerle sınırlı kaldığını ve bu olayların kök sebeplerine inilmediğini eleştiriyor. Ali Koç ve İsmail Kartal gibi futbol dünyasından önemli isimlerin yaşananlara tepki gösterdiğini ancak genel olarak bu tepkilerin takım menfaatleri çerçevesinde kaldığını belirtiyor. Altınsay, özellikle Josef de Souza'nın saldırganı kibarca etkisiz hale getirmesine rağmen ceza alması ve Şenol Güneş'e yapılan saldırı sonrası Beşiktaş'ın yeterli desteği görmemesi gibi olaylara dikkat çekerek, şiddetin ödüllendirildiği bir ortamın oluştuğunu vurguluyor.
22 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, Galatasaray ile Antalyaspor arasında oynanan ve tartışmalı bir penaltı kararının verildiği maçın ardından hakemlerle yapılan bir toplantıya katıldığı iddia edildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Büyükekşi'nin bu toplantının yapılmadığını söylediğini belirtmiş, ancak toplantının ses ve görüntü kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlarda, Büyükekşi'nin toplantıda olduğu ve hakemlerin penaltı kararı hakkında hata yaptıklarını itiraf ettikleri görülüyor.
26 Mart 2024

UEFA, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında kırmızı kart gören kalecisi Fernando Muslera’ya üç maç men cezası verdi. Muslera, Young Boys’a karşı oynanan maçın 87’nci dakikasında rakip oyuncu Alan Virginius’a çelme takarak sportmenlik dışı hareketi nedeniyle kırmızı kart görmüştü. Bu ceza nedeniyle Muslera, Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacağı PAOK, Rigas Skola ve Elfsborg maçlarında forma giyemeyecek.
17 Eylül 2024

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, Eyüp Fenerbahçeliler Derneği'nde kongre üyeleriyle bir araya geldi. Yıldırım, Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak için aday olduğunu ve kaliteli oyuncular transfer edeceğini belirtti. Ayrıca, ünlü teknik direktör Mourinho'yu getirme planlarından bahsetti. Yıldırım, Fenerbahçe'nin şampiyon olma zorunluluğu olduğunu vurguladı ve başkanlık için değil, şampiyonluk için aday olduğunu ifade etti.
27 Mayıs 2024

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Maçın ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, beklenmedik bir yenilgi aldıklarını ve taraftarlardan özür dilediğini belirtti. Koç, takımın sezon başında iyi bir performans sergilediğini ancak son dört haftada düşüş yaşadığını ifade etti ve taraftarlara umutlarını kaybetmemeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandığını ve takımın inişli çıkışlı dönemlerden geçebileceğini söyledi.
9 Ocak 2023

Galatasaray Futbol Takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun beşinci haftasında kendi sahasında Manchester United'ı ağırladı. Zorlu geçen mücadelede Galatasaray, geriden gelerek maçı 3-3'lük skorla tamamladı ve bir puan kazandı. Maçın detaylarına dair ek bilgiler daha sonra paylaşılacak.
29 Kasım 2023

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta yaşanan kritik anları ve takımın performansını ele aldı. Welinton'un kırmızı kart görmesiyle Pendikspor'un savunmasının yoğunlaştığını, VAR kararıyla verilen penaltının maçın kaderini değiştirdiğini belirtti. Batshuayi'nin penaltıdan attığı gol ve Pendikspor'un 9 kişi kalmasıyla Fenerbahçe'nin rahatladığını, ancak takımın stres ve gerilimle başa çıkması gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2024

Erman Toroğlu, Türk futbolunda yaşanan sorunlara dikkat çekerek, bu durumun sorumluluğunun herkes tarafından paylaşıldığını belirtti. Maça çıkan takımlar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve basın dahil olmak üzere hiçbir kesimin tamamen masum olmadığını ifade etti. Toroğlu, bazı basın mensuplarının insanları birbirine düşürmeye çalıştığını ve bu durumun futbolun içindeki sorunları daha da derinleştirdiğini vurguladı. Ayrıca, TFF'nin yönetim şeklini eleştirerek, sorunların çözümü için acil eylem çağrısında bulundu.
8 Nisan 2024

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem kararlarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Koç, Türk hakemlerin yerine yabancı VAR hakemleri getirilmesini önerdiğini belirtti ve hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe stadyumuna girmesinin yönetimde oldukları sürece mümkün olmayacağını ifade etti. Fenerbahçe yönetimi, maçın ardından olağanüstü toplanarak federasyona gitme kararı almıştı.
3 Şubat 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek olan maçta, sakatlıkları sebebiyle Çağlar Söyüncü ve Joshua King ile sarı kart cezalısı Rade Krunic forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Becao'nun kadroya girmesi beklenirken, İsmail Kartal ayrıca UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da faydalanamayacak.
13 Mart 2024

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş, sosyal medyada gündeme gelen ve hakemlerin değerlendirme toplantısını içeren görüntülerle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu görüntülerin Türk futbolundaki adaletsizlikler ve akıl almaz olayların bir göstergesi olduğu belirtildi. Fenerbahçe, saha içi ve dışı kararların Süper Lig'in kaderini etkilediğini ve hakemlerin baskı altında standart dışı kararlar verdiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bu konuda bir açıklama yapılmasını ve ilgili görüntülerin tamamının yayınlanmasını talep etti.
26 Mart 2024

Uğur Meleke, Okan Buruk'a olan saygısını dile getirmesine rağmen, son bir aydır takımının savunma açıklarını görmezden geldiğini eleştiriyor. Özellikle Berkan'a karşı oynayan sağ kanat oyuncularının performansının arttığına dikkat çekiyor. Meleke, bu durumun tesadüf olamayacağını ve Buruk'un bu sorunları çözmesi gerektiğini vurguluyor.
23 Şubat 2024

Halil Özer, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sırasında yaşanan ve maçın seyrini etkileyen olaylarla ilgili kilit soruları dile getirdi. Maçın hakemi Halil Umut Meler'in maçı tatil etme niyetinin olduğu ancak son anda devam etmesine karar verildiği, güvenlik önlemlerinin yetersizliği, maskeli bir şahsın olayların başlamasında kilit rol oynaması gibi konulara dikkat çekti. Özer, bu olayların Türk futbolu için önemli bir dönüm noktası olduğunu ve özellikle yerel gazetecilerin bu konuları daha yakından takip etmesi gerektiğini vurguladı.
7 Nisan 2024

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2'nci haftasında deplasmanda Manchester United'ı 3-2 yendi. A Grubu'ndaki ilk maçında Kopenhag ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, Old Trafford Stadyumu'nda istediği sonucu elde etti. Sarı-Kırmızılılar iki kere geriye düştükten sonra beraberliği yakalayıp öne geçtiği maçta bir de penaltı kaçırdı.
3 Ekim 2023

Ercan Taner, Galatasaray'ın Karagümrük ile oynadığı maç öncesinde takımın kadro derinliğine ve evindeki güçlü performansına dikkat çekmişti. Ancak maçın ilk yarısında Galatasaray, beklenenin aksine durağan bir oyun sergileyerek top kayıpları yaşadı ve rakibine zor anlar yaşatamadı. Karagümrük ise hızlı ataklarla Galatasaray'ı rahatsız etmeyi başardı. İlk yarı Markao'nun golüyle sona erdi ve Galatasaray, kaleye sadece 3 şut çekebilip bir korner kullanarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.
1 Mart 2024

Fenerbahçe, kendi sahasında oynadığı derbi maçına hırslı başladı ancak takımın genel fizik durumu ve İsmail'in sakatlanması nedeniyle zorlanıyordu. Bu süreçte Al Musrati, takımına zarar veren bir hareketle kırmızı kart aldı ve bu durum Fenerbahçe için saha içi avantajına dönüştü. Batshuayi ve İrfan Can'ın golleriyle Fenerbahçe skor avantajı elde etti ve maçı 3 puanla tamamladı. Ayrıca, İsmail Kartal'ın sakatlanması ve yanlış oyuncu değişiklikleri eleştirildi.
28 Nisan 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray'ı Türk futbolu için bir 'beka sorunu' olarak nitelendirerek, hakemler ve kurullar üzerinde baskı kurma, haksız yere avantaj sağlama gibi suçlamalarda bulundu. Galatasaray ise bu suçlamalara 'psikolojide yansıtma' teorisiyle yanıt vererek, Fenerbahçe'nin benzer suçlamalarla kendilerini hedef aldığını ve aslında bu suçlamaların Fenerbahçe'nin kendi davranışlarını yansıttığını iddia etti. Galatasaray, Fenerbahçe'nin haksız hakem kararlarından faydalandığını ve mağdur edebiyatı yaparak gerçek suçluların dikkatini başka yöne çekmeye çalıştığını belirtti.
13 Mart 2024
İşaretlediklerim