DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin tüzük kongresinde yaptığı konuşmada, 2024 yerel seçimlerine kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladı. Bu karar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesinin ardından geldi. Bu durum, iktidarın genel seçimleri kazanmasıyla bozulan millet ittifakının yerel seçimlerde devam edip etmeyeceği konusundaki belirsizliği artırdı.
30 Eylül 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yapılan toplantıda, parti içinde cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmesi kararlaştırıldı. Milletvekilleri, Kılıçdaroğlu'nun aday olduğuna dair bir ifade eklemek istediler ancak Kılıçdaroğlu bu teklifi kabul etmedi. Kılıçdaroğlu toplantıda yaptığı konuşmada, CHP'nin sosyal demokrat bir parti olduğunu ve neoliberalizme karşı mücadele edeceğini vurguladı.
26 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın yarın yapılacak son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının ilan edilmesi bekleniyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in toplantıya katılımı belirsizken, Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi Genel Merkezi çıkışında ve CHP Genel Merkezi'ne gelişinde partililer tarafından karşılanacağı planlanıyor. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi de partililere cumhurbaşkanı adayı ve yardımcılarının açıklanacağı mesajını göndererek Saadet Partisi Genel Merkezi'ne davet etti.
5 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, gazetecilerle yaptığı toplantıda, altılı masanın başörtüsüne ilişkin anayasa teklifi üzerinde çalışma konusunda uzlaştığını açıkladı. Uysal, cumhurbaşkanı adayının seçim takvimi belirlendikten sonra açıklanacağını ve adayın bir genel başkan olmasının doğru olacağını belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınabileceği düşüncesini taşıdığını ifade etti. 30 Ocak'taki toplantıda geçiş sürecine dair nihai çerçevenin belirleneceğini söyledi.
6 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak aday çıkarması gerektiğini ve bu sayede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yüzde 60-70 gibi yüksek bir oy oranıyla zafer elde edilebileceğini belirtti. TİP, Hatay'da toplanan parti meclisinde bazı şehirlerde seçimlere ittifak çatısı altında kendi amblemiyle katılma kararı aldı. Ayrıca, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının desteklenmesi yönünde değerlendirmeler yapıldı.
13 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta seçim yapılacağını işaret etmesinin ardından, altılı masa adayını henüz açıklamadı. Altılı masa kurmayları, adayın şubat ortasında büyük bir etkinlikle duyurulacağını ve Erdoğan'ın açıklamasının kendi takvimlerini etkilemeyeceğini belirtti. 26 Ocak'ta İYİ Parti Genel Merkezi'nde yapılacak toplantıda aday belirleme süreci gündeme alınacak, ancak bu toplantıda kesin bir isim üzerinde uzlaşılması beklenmiyor. Liderler, partilerin anket sonuçlarını paylaşacak ve müzakereler sonucunda öne çıkan isimler yetkili organlarda görüşülecek.
21 Ocak 2023

Gazeteci Fatih Altaylı'nın yazısına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası kendisine yöneltilen bir soruya, cumhurbaşkanlığı dahil herhangi bir pozisyona bir daha aday olmayacağını söyleyerek yanıt vermiş. Kılıçdaroğlu'nun bu kararını yerel seçimlere kadar genel başkanlık görevini sürdüreceği ve yerel seçimlerden sonra genel başkanlığı bırakacağı şeklinde açıklaması önerilmiş, ancak Kılıçdaroğlu net bir yanıt vermemiş. Altaylı, CHP'de yerel seçimlerden önce bir değişiklik olmayacağının kesin olduğunu belirtmiş.
8 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak son kez kürsüye çıktı. İttifakta yer alan liderlere teşekkür ederek, Türkiye'deki 'deliliği' bitireceklerini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte çalışacaklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yanında olacağını söyledi.
7 Mart 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 2 Mart'taki altılı masa toplantısının ana gündem maddesinin cumhurbaşkanı adaylığı olacağını ifade etti. Kahramanmaraş'taki deprem nedeniyle ertelenen toplantının, seçimlerin ertelenmeyeceğini ve 14 Mayıs'ta yapılmasının ihtimal dahilinde olduğunu söyledi. Akşener, depremden etkilenen sekiz ilde seçimlerin yapılmasına bir engel olmadığını ve diğer iller için de çözüm bulunabileceğini belirtti.
21 Şubat 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Görüşme yaklaşık iki saat sürdü ve karşılıklı kitap hediyeleşmesi yapıldı. Davutoğlu, seçimlere giderken altı genel başkan, cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ve iki büyükşehir belediye başkanının birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yaptı ve siyasette nezaketin güçlenmesi gerektiğini belirtti.
29 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yapılan toplantıda, milletvekilleri ve parti meclisi, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmesine karar verdi. Bazı vekiller, açıklamada Kılıçdaroğlu'nun aday olduğuna dair bir ifade eklenmesini istedi, ancak Kılıçdaroğlu bu teklifi kabul etmedi. Toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildiği kamuoyuna duyuruldu.
26 Şubat 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı görevine talip olduğunu ancak bu konunun hükümet kurulmadan konuşulacak bir mesele olmadığını ifade etti. Özdağ, kararın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve altılı masa partileri tarafından verileceğini söyledi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise Kılıçdaroğlu'nun Özdağ ile yaptığı görüşmede bakanlık konusunun gündeme gelmediğini açıkladı.
24 Mayıs 2023

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat'ta açıklayacakları yönündeki sözlerine ilişkin, 13 Şubat'ın bir niyet olduğunu ancak kesin bir hedef olmadığını belirtti. Babacan, adayın birkaç hafta içinde belirleneceğini ve ortak politikaların belirlenmesinin aday seçiminden önce gelmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimler için aday belirleme süresinin 30 Mart'a kadar olduğunu hatırlattı.
31 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmeyerek, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Akşener, dört ay önce de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarına destek vereceklerini ifade etmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, bir partinin başka bir partinin iç işlerine karışmaması gerektiğini belirtti.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda anlaşmazlık yaşanan altılı masa toplantısından ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dört liderin desteğiyle ortaya koymasına karşın, Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Saadet Partisi kaynakları, Akşener'in bir sonraki toplantıya katılmasını beklemiyor ve olası katılımın sürpriz olacağını belirtiyor. İYİ Partili kaynaklar da Akşener'in toplantıya gitme ihtimalinin düşük olduğunu ifade ediyor.
3 Mart 2023

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlarken, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda altılı masadan birinin aday olmasının süreci hızlandıracağını söyledi. Kendi adaylığı konusunda ise altılı masanın kararına uymaya hazır olduğunu ve eğer aday gösterilirse hem rahat seçileceğini hem de ülkeyi en iyi şekilde yöneteceğini ifade etti. MetroPOLL'ün Temmuz 2022 anketine göre Babacan, Erdoğan ile ikinci tura kaldığında yüzde 44,5 oy alıyor ve Erdoğan'ı geçiyor; ancak sonraki anketlere dahil edilmedi.
13 Ocak 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir gün önce Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine çekilebileceğini ima etmişken, şimdi kesinlikle aday olacağını ve yüzbin imza toplayacağını belirtti. İnce, sokakta insanların AKP'den bıktığını ancak altılı masaya da güvenmediklerini ve kendisinin ikinci turda daha şanslı olduğunu düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, partisine bir haftada 30 yaş altı 80 bin kişinin üye olduğunu iddia etti, ancak Yargıtay'ın sitesindeki bilgilere göre üye sayısı 25 bin olarak görünüyor. İnce, seçimin ikinci tura kalacağını ve her durumda kendisinin ikinci tura kalması gerektiğini savundu.
17 Mart 2023
İşaretlediklerim