İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu karar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak adayı olarak öne çıkmasının ardından geldi. Akşener, daha önce masanın dağılmayacağını ve kimsenin bu masayı dağıtmaya gücünün yetmeyeceğini ifade etmişti. Ancak son gelişmelerle birlikte İYİ Parti'nin bu ittifaktan çekildiği ve Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulunduğu belirtildi.
3 Mart 2023

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18 Haziran 2023'te yapılması planlanan genel seçimleri, 'seçmen kütüklerinin fiili imkansızlık nedeniyle hazırlanamaması' gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) aracılığıyla yerel seçimlerle birleştirmeyi planladığını öne sürdü. Kahramanmaraş'taki depremler sonrası siyasi analistler, kurtarma çalışmalarının geç başlamasının oy tercihlerini etkileyebileceğini ve bu durumun iktidarın seçim planlarını değiştirebileceğini belirtiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise seçimlerin ertelenmesi tartışmalarını reddetti.
12 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'i feshederek 14 Mayıs'ta erken seçim yapılacağını açıklamasının ardından AKP'de milletvekili adaylık süreci hareketlendi. Parti, bürokrasiden gelen adaylık taleplerini ve mevcut milletvekillerinin listeye girebilme beklentilerini dengelerken, kırgınlıkları önlemeye çalışıyor. Aday adaylığı için AFAD'a yardım şartı getirilmiş ve parti yönetimi, aday gösterilmeyecek isimlerle birebir görüşmeler yaparak olası kırgınlıkları en aza indirmeyi hedefliyor. Bürokrasiden gelen 'seçilecek yerden adaylık' talepleri de değerlendiriliyor ve son kararı Erdoğan verecek.
13 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in baş danışmanı Turhan Çömez, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ne altılı masada ne de birebir toplantılarda İYİ Parti lideri Akşener'e bir niyet beyanında bulunmadığını belirtti. Çömez, Akşener'in aday belirleme sürecinde anket yapılmasını önerdiğini ve diğer genel başkanların bu fikre olumsuz yanıt verdiklerini ifade etti. Akşener, altılı masadan çekilme kararını duyurdu ve bu kararın ardından siyasi arenada çeşitli tepkiler ortaya çıktı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, partisinin 2024 yerel seçimlerine 'sanki tek başına girecekmişiz gibi' hazırlanacağını ifade etti. Kavuncu, tüm teşkilatların yoğun bir adaylık konusunu tartıştığını ve ciddi bir hazırlık süreci olduğunu belirtti. İYİ Parti'nin iddiasının iktidar olmak olduğunu vurgulayan Kavuncu, İzmir'deki yerel sorunlara odaklanacaklarını ve kent hayatını nasıl iyileştirebileceklerini konuşacaklarını söyledi.
15 Ağustos 2023

Altı muhalefet partisinin liderleri, ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek için toplandı. Toplantıda İYİ Parti'nin çekinceleri vardı ve Meral Akşener, İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını aday olarak önerdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda anlaşmazlık yaşandı ve Akşener toplantıyı terk etmeyi düşündü, ancak diğer liderlerin araya girmesiyle bu durum önlendi. İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin kararı, ilerleyen toplantılarda netleşecek.
3 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında eski yol arkadaşları olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Şehir Üniversitesi ile ilgili usulsüzlük yapmakla ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı iş bilmezlikle suçladı. Erdoğan, Davutoğlu için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kullandığı 'Serok Ahmet' ifadesini anımsatarak, üniversitenin başarısız olduğunu ve yolsuzluklar nedeniyle devlet tarafından alındığını belirtti. Babacan'a ise Baykar ile ilgili sözleri nedeniyle çıkışarak, onun rekabeti anlamadığını ve kendi işine devam etmesi gerektiğini ifade etti.
18 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, gazeteci Murat Ağırel ile yaptığı görüşmede genel başkanlık için aday olduğunu ve hazır olduğunu ifade etti. Bu açıklama, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçimlerindeki mağlubiyetinin ardından partide yenilenme çağrıları yapılmasının ve Kılıçdaroğlu'nun yenilenme sürecine destek vereceğini belirtmesinin hemen sonrasında geldi. Özel, takım çalışmasına ve her pozisyonda görev almaya hazır olduğunu, üye ve delegenin kararına saygılı olacağını belirtti.
13 Haziran 2023

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Karar TV'de yaptığı açıklamada, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının Ocak ayında duyurulmasını beklediklerini belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre de benzer zaman dilimlerinde adayın açıklanacağını öngörmüşlerdi. Tezcan, adayın Aralık sonu veya Ocak başında açıklanacağını, Emre ise Ocak ayı içinde adaylığın netleşeceğini şahsi görüş olarak ifade etmişti.
3 Ocak 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5'te katıldığı bir programda, altılı masanın olası cumhurbaşkanı adayını Şubat ayı içinde netleştireceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak belirlemesi beklenirken, muhalefetin henüz resmi bir adayı yok. Altılı masa olarak bilinen CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nin oluşturduğu ittifakın aday belirleme süreci devam ediyor ve olası adaylar arasında İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları ile CHP Genel Başkanı yer alıyor.
28 Ocak 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ' ve PKK destekli olduğunu ima ederek, milletin ona ülkeyi teslim etmeyeceğini belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de muhalefeti sert bir dille eleştirdi. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise bu tür tehlikeli açıklamalardan kaçınılması gerektiğini ve seçim sonuçlarının demokratik bir sonuç olduğunu vurguladı.
11 Mayıs 2023

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Türkiye'ye üçüncü bir yol sunma çabasının başarısız olduğunu belirterek cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu. İnce, bu kararını Türkiye'nin yararına olduğunu ve seçim sonrası olası suçlamaların önüne geçmek için aldığını ifade etti. Adaylıktan çekilme kararı sonrasında bazı partililer, basın mensuplarına yönelik hakaretlerde bulundu. Ayrıca, İnce'ye yönelik sosyal medyada paylaşılan ve montaj olduğu iddia edilen özel görüntülerle ilgili gelişmeler de makalede yer aldı.
11 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen özel oturumda konuştu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin zorluklarla dolu bir dönemden geçtiğini ancak umutsuz olmak için bir neden olmadığını belirtti. 14 Mayıs genel seçimlerine yaklaşırken, ülkenin demokrasi ile taçlandırılacak bir heyecanla sarıldığını ve yeni bir döneme yaklaşıldığını ifade etti. Bu yeni dönemde yoksulluğun ve yolsuzluğun sona ereceğini, liyakatin hâkim olacağını ve Türkiye'nin yaşama sevincini geri alacağını söyledi.
23 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimler öncesinde anketlerde geride olduğu ve bu durumu lehine çevirmek için çeşitli müjdeler verdiği belirtiliyor. İktidar yanlısı gazeteci Cem Küçük, TV100'de yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın genel af ilan edebileceğini ve bu konunun AK Partili yetkililer arasında konuşulduğunu ifade etti. Küçük, Bağ-Kur ve SGK eşitlemesi gibi vaatlerin de bayrama kadar artarak devam edeceğini öne sürdü.
11 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, altılı masadan çıkacak herhangi bir adayla seçimleri kazanacaklarına inandığını belirtti. Kendisini 'değişimin neferi' olarak tanımlayan İmamoğlu, İstanbul'da yüksek oranda destek gördüğünü ve Türkiye genelinde de kabul gördüğünü ifade etti. Altılı masanın bir sonraki toplantısında aday konusunun ele alınacağı, ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayın henüz açıklanmayacağını söylediği bilgisi verildi.
1 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, altılı masayı terk ederek CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmasının ardından tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi'nde düzenlenecek olan millet ittifakı toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının duyurulması beklenirken, Akşener'in toplantıya katılmayacağı açıklandı. İsmi açıklanmayan bir genel başkan, Akşener'in anket talebini eleştirerek siyasetin pop star yarışması olmadığını ve toplumun ortak kararının belirleyici olacağını ifade etti. Ayrıca, toplantıda herhangi bir gerginlik yaşanmadığı ve yemekte sohbet edildiği belirtildi.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masadan ayrıldı. Bu durum Twitter'da geniş yankı buldu ve çoğunlukla Akşener'e yönelik eleştiriler ve Kılıçdaroğlu'na destek mesajları paylaşıldı. Kullanıcılar, Akşener'in bu hareketiyle tarihe geçemediğini ve tarih olduğunu ifade ettiler. Ayrıca, Akşener'in bu kararıyla CHP içinde bölünme yaratmaya çalıştığı ve seçimlere kısa bir süre kala ülkenin kaderiyle oynadığı yorumları yapıldı.
3 Mart 2023

Millet İttifakı liderleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde bir araya gelerek cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için izlenecek seçim kampanyası stratejisini görüştü. Toplantıya İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderleri katıldı. Liderler, medyaya görüntü vermeden doğrudan toplantıya geçti. Toplantının ardından ortak bir açıklama yapılması bekleniyor.
17 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, DEVA ve Gelecek Partisi'nin sığınmacılar ve kayyım konularındaki itirazları nedeniyle ikinci tur seçim kararını erteledi. Özdağ, Kılıçdaroğlu'na sunduğu mutabakat metninde sığınmacıların zorla geri gönderilmesini ve kayyım uygulamasının devamını talep ediyor. İttifak içindeki DEVA ve Gelecek Partisi ise bu şartların uluslararası hukuka ve insan haklarına uygun olmasını savunuyor. Görüşmelerin olumlu devam ettiği ve Kılıçdaroğlu'nun Hatay'dan dönüşünün beklendiği belirtiliyor.
23 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefetin oluşturduğu altılı masa toplantısında, cumhurbaşkanı adayının halkın tercihlerini yansıtacak şekilde anketlerle belirlenmesini önerdi. Bu öneri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği iddialarına karşı bir duruş olarak yorumlandı. İYİ Parti içinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan sesler olduğu ve bu bağlamda İYİ Partili Cihan Paçacı'nın partideki görevinden istifa ettiği belirtildi.
27 Ocak 2023
İşaretlediklerim