Piyanist Fazıl Say ve şarkıcı Cem Adrian, 24 Aralık Cuma akşamı Volkswagen Arena'da aynı sahneyi paylaşacak. Bu, ikilinin neredeyse 20 yıl sonra birlikte sahne alacağı ilk etkinlik olacak. Konserin bir bölümünde Say, kendi eserlerinin yanı sıra farklı bestecilerin eserlerini solo çalacak. Ardından Say ve Adrian, sevilen eserlerin yanı sıra izleyicilere sürpriz bir repertuvar sunacak.
3 Kasım 2023

Diken, sonbahar mevsiminde İstanbul'da ziyaret edilebilecek yedi sergiyi tanıttı. Bu sergiler arasında Maçka Sanat Galerisi'nde Füreyya Koral'ın görülmemiş eserlerinin sergilendiği, Sevgi Soysal'ın 'Yürümek' romanının fotoğraf pratiğiyle yorumlandığı bir fotoğraf sergisi, Trump Art Gallery'de düzenlenen 'Animalia' adlı karma sergi, Star Wars Koleksiyonu Galaksinin Fanları, Ara Güler'in 'Renkli Anadolu' sergisi, 'Sanayiden Manzaralar' ve 'Georges Pierre'in gözünden Godard' sergileri bulunuyor.
3 Ekim 2023

Türk DJ ve müzik yapımcısı Mahmut Orhan, dünyaca ünlü Coachella Müzik Festivali'nde performans sergiledi. Festival, yüksek bilet fiyatları ve çeşitli eleştirilere rağmen, Orhan'ın performansıyla dikkat çekti. Orhan, bu yılın başlarında yayınladığı 'Pangea' isimli albümüyle de festivaldeki dinleyicilere kendini tanıtma fırsatı buldu. Performansı, Orhan'ın kariyerinde önemli bir adım olarak görülüyor ve ardından gelen Türk sanatçılar için de bir yol açıcı niteliğinde.
18 Nisan 2024

İstanbul'un önemli konser alanlarından Salon İKSV, 29 Eylül'de başlayacak sonbahar sezonunda La Femme, Jadu Heart, ENGIN, Yellow Days, Red Axes (Live), The Magnetic Fields, Joep Beving, Fabrizio Paterlini, Aime Simone ve Forest Swords gibi isimleri konuk edecek. Sonbahar sezonu, Fransa'nın rock'n roll grubu La Femme ile açılacak. Biletler, 25 Ağustos'ta satışa çıkacak ve öğrenci bileti fiyatları Eczacıbaşı Genç Bilet projesi kapsamında 10 lira olacak.
24 Ağustos 2023

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Robbie Williams, Türkiye'deki ilk konserini Bodrum'da verdi. Konser repertuvarında sevilen şarkılarının yanı sıra efsanevi parçası 'Feel' i de seslendiren Williams, zaman zaman hayranlarıyla da sohbet etti. Otelde konaklayanların ücretsiz katılabildiği konsere dışarıdan gelen dinleyicilerin 20 bin liraya yakın bilet ücreti ödediği belirtildi.
18 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gazze'deki hastane saldırısı nedeniyle ilan ettiği üç günlük milli yas sürecinde, sadece konserlerin iptal edilmesi müzisyenler tarafından eleştirildi. Müzisyenler, milli yasın en zor para kazanan kesimi çalışamaz hale getirdiğini belirtti ve 'Şarkılarımızı söylerken de savaşa karşı çıkabiliriz' dedi. Müzisyenler, konser iptallerinin sadece müzik sektörünü etkilediğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.
19 Ekim 2023

Türkiye'de 10. yılını kutlayan Spotify, en çok dinlenen sanatçı, şarkı ve podcastleri derledi. 2013 ile 2017 yılları arasında pop müzik en çok ilgi gören tür oldu. 2017'den sonra hip hop da en çok dinlenenler listesine girdi. En çok dinlenen sanatçılar listesinde Ezhel, UZI ve Sezen Aksu öne çıkarken, en çok dinlenen şarkı Madrigal grubunun 'Seni Dert Etmeler' parçası oldu. En çok dinlenen podcast ise psikolog Beyhan Budak'ın 'Kendine İyi Davran'ı oldu.
12 Ekim 2023

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı, 26-30 Mart tarihleri arasında depremden etkilenen tiyatro ve müzik sanatçılarına İstanbul'daki sahnelerini açacak. Deprem bölgesindeki tiyatro ekipleri ve müzik toplulukları, yıl boyunca İBB sahnelerinde ücretsiz performans sergileyecek. Tiyatro oyunları ve müzik konserleri, depremde hayatını kaybeden sanatçıları da anma amacı taşıyacak. Etkinliklerin programı ve ücretsiz davetiyeler İBB'nin sosyal medya hesapları ve Radar İstanbul uygulaması üzerinden duyurulacak ve temin edilebilecek.
15 Mart 2023

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, 27 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında 14'üncü 'İtalyan Sinemasıyla Buluşma' etkinliğini düzenliyor. Etkinlik kapsamında, uluslararası festivallerde gösterilen sekiz İtalyan filminin Türkiye prömiyeri yapılacak. Filmler, İtalyan Kültür Merkezi ve Sinematek/Sinema Evi Kadıköy'de, orijinal dilinde ve Türkçe ile İngilizce altyazılı olarak izlenebilecek. Etkinlik, Matteo Garrone'nin 'Kaptan Benim' filmiyle başlayıp, Paola Cortellesi'nin 'Hâlâ Umut Var' filmiyle sona erecek.
22 Kasım 2023

İstanbul Modern, dijital kültüre odaklanan ve deneysel bakış açılarıyla yenilikçi üretimler sergileyen sanatçıları bir araya getiren 'Zamansız Meraklar' sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 11 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek ve küratörlüğünü Ümit Mesci ile Nilay Dursun yapıyor. Sergide, 16 sanatçı, sanatçı ikilisi ve sanatçı kolektifinin ödüllü projeleri yer alıyor. Ayrıca, sergi Nescafé sponsorluğunda genç sanatçılara destek olmayı amaçlıyor ve yedi sanatçıya ait sekiz yeni çalışma ilk kez izleyiciyle buluşuyor.
15 Şubat 2024

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan'ın 61'inci Uluslararası Bursa Festivali kapsamında vereceği konseri, sosyal medya trollerinin baskısı sonucu iptal ettiğini duyurdu. Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, iptal gerekçesi olarak sanatçıların 'toplumun değerlerine saygısızlık yapması' ifadesini kullandı. Ayrıca, Melike Şahin ve Mabel Matiz'in de benzer gerekçelerle konserlerinin iptal edildiği belirtildi. Bu iptaller, sanatçıların LGBTİ+ haklarına ve kadın haklarına dair yaptıkları açıklamalarla ilişkilendiriliyor.
18 Haziran 2023

Orkestra arkadaşıyla şakalaşırken kullandığı bir ifade nedeniyle dört gün tutuklu kalan ve dört buçuk aylık bir aranın ardından İzmir'de yılbaşı gecesi konser veren şarkıcı Gülşen, 11 Şubat'ta İstanbul'daki Volkswagen Arena'da sahne alacak. Binlerce İzmirli tarafından coşkuyla karşılanan Gülşen, sahnede olmayı özlediğini belirtti ve İstanbul konseri için biletlerin 14.00'da satışa çıkacağını duyurdu.
12 Ocak 2023

Ortaköy Kethüda Hamamı'nda 'Zaman ve Göç' temaları etrafında oluşturulan 'Time is Love; Bir Dünya Gezisi Sahnesi' adlı çağdaş sanat sergisi ziyarete açıldı. Sergi, 29 Ocak'a kadar devam edecek ve ücretsiz olarak izlenebilecek. Program, özellikle Ukrayna-Rusya savaşı sonrası İstanbul'a yerleşen göçmen sanatçıların konserlerine ev sahipliği yapacak. Sergide 34 sanatçı ve oluşumun eserleri yer alıyor ve ziyaretçilere zaman ve yolculuk kavramlarını sanatçıların gözünden keşfetme fırsatı sunuyor.
11 Ocak 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 27. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde Türkiye'den 11, yurtdışından ise 9 olmak üzere toplam 20 tiyatro, performans ve dans gösterisi sahnelenecek. Festival programı, belgesel tiyatrodan klasik sahnelemelere, çağdaş danstan mask tiyatrosuna, kukla sinemasından mekâna özgü eserlere, dans tiyatrosundan performatif enstalasyonlara uzanan geniş bir yelpazede eserler sunuyor. Festivalin yerli yapımlarında genç kuşak yazarlar, yönetmenler ve oyuncular ile özgün ve yeni metinler öne çıkarken, deneyimli oyuncular da izleyicilerle buluşacak.
31 Ağustos 2023

Pop müzik şarkıcısı Aleyna Tilki, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, müzik ve eğlence sektöründe kendisini engelleyen ve tacize uğradığı mekanlarda sahne almasını dayatan kişiler olduğunu belirtti. Tilki, bu durumun sanatçılar tarafından da desteklendiğini ve seyircilerinin bu sorunu çözebileceğini ifade etti. Ayrıca, seyircilerinin yılbaşı konseri beklediğini ve şarkı söylemeyi özlediğini dile getirdi.
8 Aralık 2023

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, MİT başkanlığına geçeceği iddiaları ortaya atıldıktan sonra, 'İrfani Türküler' ekibiyle 6 Temmuz'da Kuruçeşme Açıkhava'da vereceği konser iptal edildi. İptal sebebi hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Kalın, daha önce de aynı ekiple bir konser vermişti.
5 Haziran 2023

Sercan Meriç, Türkiye'de arabesk müziğin yeniden popüler hale geldiğini ve bunun nedenlerini tartışıyor. YouTube Music'in Popüler Şarkılar listesinde arabesk sanatçıların üst sıralarda yer alması, bu müzik türünün farklı türlerle etkileşimini artırdığını gösteriyor. Ancak bu popülerliğin dinleyici tercihlerinden mi yoksa sektörü yönetenlerin etkisinden mi kaynaklandığı sorgulanıyor. Ayrıca, iktidarın ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arabesk kültürle olan ilişkisi de bu müziğin seyrine yön vermede etkili olabilir.
30 Haziran 2024

Sufi müziği ve elektronik müziği birleştiren Mercan Dede, Türk halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz ile birlikte BKM Yaz Etkinlikleri kapsamında 5 Ağustos Cumartesi günü Maximum Uniq Açıkhava'da konser verecek. Bu etkinlik, Mercan Dede'nin yeni projesi 'Mercan Dede Ensemble' ile sahneye çıkışını da işaret ediyor. İki sanatçı, doğu ve batı müziğini harmanlayan özel bir repertuarla dinleyicilerin karşısına çıkacaklarını belirtti. Konser biletleri satışa sunulmuş durumda.
18 Temmuz 2023

Piyanist İlyun Bürkev, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde düzenlenen Philadelphia Müzik Festivali'nde kendi yaş grubunda birincilik ödülü ve tüm kategorilerde Grand Prize ödülü kazandı. Bürkev, 13-26 Temmuz tarihleri arasında 8-19 yaş grubundan 57 müzisyenin katıldığı yarışmada 14-15 yaş kategorisinde finale kalan tek piyanist olarak Edvard Grieg'in Piano Concerto in A minor, Op.16 eseriyle ödül aldı. Bürkev, İKSV'nin 52'nci İstanbul Müzik Festivali'nde ve 21'inci Gümüşlük Festivali'nde de performans sergileyecek.
28 Temmuz 2024

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve solist Serenad Bağcan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına destek amacıyla bir konser verecek. Konser, 4 Mart Cumartesi günü saat 20.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve elde edilen tüm gelir kampanyaya bağışlanacak. Biletler 1,000 lira olarak belirlenmiş olup, katılamayacak kişiler için 500 lira değerinde katılımsız bilet seçeneği de sunulmaktadır.
28 Şubat 2023
İşaretlediklerim