Netflix, izleyicileri 'Çığlık Çığlığa' bırakacak yeni oyun, film ve dizileri kütüphanesine eklemeye başladı. Bu seçkide Çağan Irmak'ın 'Yaratılan', Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Chloe Dumont'un 'Fair Play', David Fincher'ın 'The Killer', Julia Roberts'ın başrolde olduğu 'Leave the World Behind' ve 'Reptile' gibi yapımlar yer alıyor. Ayrıca 'Society of the Snow' ve 'Lupin: 3. Kısım' gibi hikayeler de seçkide bulunacak. Platformun oyun kataloğuna ise 'Dead Cells: Netflix Edition', 'Slayaway Camp: Netflix & Kill' ve 'Oxenfree II: Lost Signals' ekleniyor.
9 Ekim 2023

Oyun ve eğlence sektörüne odaklanan Polygon isimli internet sitesi, 2024 yılında oyuncular tarafından büyük bir heyecanla beklenen 50 video oyununu sıraladı. Listede, 'Another Code: Recollection', 'Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy', 'Final Fantasy 7 Rebirth' gibi devam oyunları ve 'Skull and Bones', 'Mario vs Donkey Kong' gibi yeni oyunlar yer alıyor. Ayrıca 'Brothers: A Tale of Two Sons Remake' ve 'Alone in the Dark' gibi klasik oyunların yeniden yapım versiyonları da listeye dahil edilmiş.
2 Ocak 2024

Video oyunu uyarlaması olan The Last of Us dizisi, HBO ve BluTV'de yayımlandı ve Rotten Tomatoes'ta yüksek beğeni oranlarına ulaştı. The Wired dergisinde yer alan bir yazıda, dizinin başarısının aksiyon sahnelerine değil, karakterlerin hikayesi ve iç dünyalarına odaklanmasına bağlandı. Dizi, kıyamet sonrası hayatta kalmaya çalışan Joel ve Ellie'nin travmalarını ve ilişkilerini ele alıyor ve aynı zamanda çevreci bir masal olarak iklim krizine de değiniyor.
16 Ocak 2023

Netflix, farklı evlerde aynı hesabın kullanılmasını engellemek amacıyla yeni bir sistem geliştirdi. Mart sonunda devreye girecek olan sistem, hesap sahibinin evindeki modeme 31 gün içinde en az bir kez bağlanmayan cihazları bloke edecek. Sistem, IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap aktivitesi gibi verileri kullanarak cihazın ana lokasyona bağlı olup olmadığını tespit edecek. Seyahatte olan kullanıcılar için ise 7 gün süreyle geçerli olacak geçici şifreler sağlanacak.
2 Şubat 2023

ABD merkezli film yapım şirketi Warner Bros., popüler fantastik roman serisi Harry Potter'ı dizi formatında yapacağını resmi olarak açıkladı. Yapılan basın açıklamasında dizinin, filmlerle aynı kalitede üretileceği ve her sezonun kitaplarla uyumlu olacağı belirtildi. Kitap serisinin yazarı J.K. Rowling, dizinin yürütücü yapımcıları arasında yer alacak. Dizinin tanıtım videosu yayınlanmış olmasına rağmen başlangıç tarihi henüz açıklanmadı.
13 Nisan 2023

Haber sitesi T24, eski futbolcu Burak Yılmaz’ın eşine şiddet uyguladığı iddiasına verdiği yanıtı içeren haber nedeniyle içeriklerinin Microsoft tarafından engellendiğini duyurdu. Microsoft Türkiye CEO'su Levent Özbilgin'in, T24'ün engelin kaldırılması için yaptığı girişimlere sert bir tepki verdiği belirtildi. T24, 4 saat 15 dakika süren erişim engelinin ardından yayına devam etti.
31 Ekim 2023

ABD merkezli video oyunu şirketi Epic Games, Google'a karşı açtığı ve uygulama içi ödemelerle ilgili olan antitröst davasını kazandı. Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi'nde görülen davada, Google'ın uygulama mağazası politikalarıyla tekelleşme karşıtı yasaları ihlal ettiği kararına varıldı. Epic Games CEO'su Tim Sweeney, sosyal medya üzerinden bu kararı bir zafer olarak duyurdu. Anlaşmazlık, Epic Games'in Fortnite oyunu için uygulama mağazaları dışında doğrudan satış yapmasına izin veren bir güncelleme yayımlamasıyla başlamıştı.
12 Aralık 2023

Oyun dünyasının prestijli ödüllerinden biri olan 'The Game Awards' tarafından düzenlenen 'yılın en iyi oyunu' ödülü için altı oyun aday gösterildi. Adaylar arasında Alan Wake 2, Baldur’s Gate 3, Marvel’s Spider-Man 2, Resident Evil 4, Super Mario Bros. Wonder ve The Legend of Zelda Tears of the Kingdom bulunuyor. Toplam 31 farklı kategoride ödüller verilecek olan yarışmanın sonuçları 7 Aralık'ta açıklanacak. Oylamalar ve adaylar hakkında daha fazla bilgiye verilen link üzerinden ulaşılabiliyor.
17 Kasım 2023

Rockstar Games, uzun süredir beklenen Grand Theft Auto serisinin yeni oyunu GTA 6'nın fragmanını yarın yayınlayacağını duyurdu. Bloomberg'in haberine göre, oyunun yakın zamanda duyurulacağı önceden bildirilmişti ve Rockstar da bu duyuruyu teyit etmişti. Geçen yıl oyunun ilk görüntüleri internete sızdırılmış ve Rockstar bu duruma tepki göstermişti. Oyunun Miami'nin kurgusal bir versiyonunda geçeceği ve iki ana karakter içereceği belirtiliyor.
4 Aralık 2023

Twitter, hesabı olmayan kullanıcıların tweet'leri görememesi için bir güncelleme yaptı. Son iki günde hesabı olmayanların platforma erişememesi teknik bir sorun olarak düşünülürken, Twitter CEO'su Elon Musk'ın açıklamalarıyla durumun bir politika değişikliği olduğu anlaşıldı. Artık Twitter'a giriş yapan kullanıcılar, oturum açmaları veya hesap oluşturmaları gerektiğini belirten bir ekranla karşılaşacaklar. Musk, Twitter verilerinin agresif bir şekilde kazındığını ve bu durumun gerçek kullanıcı deneyimini etkilediğini belirterek, bu sorunu durdurmak için fikirlere açık olduğunu ifade etti.
1 Temmuz 2023

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, Android 5.0 ve altındaki sürümleri desteklememe kararı aldı. Bu karar, 24 Ekim'den itibaren yürürlüğe girecek. Desteklenmeyecek cihazlar arasında Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S5, Google Nexus 7, Sony Xperia Z, LG Optimus G Pro ve HTC One bulunuyor.
23 Ekim 2023

Sony, Türkiye'deki ofisini kapatarak ülkedeki operasyonlarını sonlandırdığına dair iddiaları yalanladı. Bir firma yetkilisi, Türkiye'den tamamen çıkacakları yönündeki haberlerin doğru olmadığını, sadece televizyon ve ses sistemleri faaliyetlerinin optimize edildiğini belirtti. Diğer hizmetlerin ve müşteri hizmetlerinin devam edeceği bilgisi paylaşıldı.
30 Ocak 2023

Netflix ve Bumble, kullanıcıların benzer film ve dizi zevklerine göre eşleşmelerini sağlayacak bir işbirliği yapmıştır. Bumble uygulamasına 'Netflix Nights In' adında bir soru-cevap oyunu eklenecek ve kullanıcılar bu oyunu eşleştikleri kişilerle oynayacaklar. Oyun, 30 Ocak'ta başlayıp 13 Mart'ta sona erecek ancak şu an için sadece ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'taki Bumble kullanıcılarına açık olacak.
25 Ocak 2023

Dijital yayın platformu Netflix, maliyetlerini düşürmek amacıyla bu yıl harcamalarında 300 milyon dolarlık bir azaltma planlıyor. Şirket, ilk çeyrekte tahminlerin biraz üzerinde bir büyüme gösterdi ve şifre paylaşımını engellemek için planlarını ikinci çeyreğe erteledi. Ayrıca, reklam destekli hizmet gibi yeni gelir modelleri üzerinde çalışıyor ve geçen yıl iş gücünün %4'ünü azaltmıştı. Şu an için ek işten çıkarmalar veya işe alım dondurma gibi adımlar gündemde değil.
13 Mayıs 2023

Rockstar Games, 25'inci yıl dönümünü kutlama amacıyla Grand Theft Auto serisinin yeni oyunu GTA 6'yı bu hafta duyurmayı ve aralık ayında bir fragman yayınlamayı planlıyor. Geçen yıl oyunun ilk görüntüleri internete sızdırılmış ve Rockstar bu sızıntıyı doğrulamıştı. Londra'da iki genç, bu hack olayı nedeniyle ceza almıştı. Bloomberg'e göre, oyun Miami'nin kurgusal bir versiyonunda geçecek ve iki ana karakter içerecek.
8 Kasım 2023

Hollywood'da senaristler ile yayın platformları arasındaki ücret anlaşmazlıkları sonucu yazarlar greve gitmiş ve bu durum birçok popüler dizinin yeni bölümlerinin yayımlanmasını etkilemiştir. 'The Last of Us' dizisinin ikinci sezon hazırlıkları da senaristlerin grevi nedeniyle askıya alınmıştır. Dizi, ilk sezonun yayınlanmasının ardından ikinci sezon onayını almış ve yeni sezon için hazırlıklar yapılırken, yeni oyuncu seçmeleri de devam ediyordu.
12 Mayıs 2023

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Gazze'nin kuzeyinde karadan çatışmaların başladığını duyurdu. İsrail ordusu, Gazze'ye 7 Ekim'de başlattığı hava saldırılarını en yoğun noktaya çıkartmış ve kara operasyonunun genişletileceğini duyurmuştu. Kısa süre sonra İsrail askerlerinin kuzeyden Gazze'ye girmeye çalıştığı ve çatışmaların başladığı bildirildi.
28 Ekim 2023

Netflix, 'Squid Game: The Challenge' adlı yarışma programında ciddi yaralanma ve donma tehlikesi geçirildiği iddialarını yalanladı. İngiltere'de çekilen programda 456 yarışmacı büyük ödül için mücadele ediyor. Sun gazetesine konuşan isimsiz bir yarışmacı, soğuk hava koşulları nedeniyle birden fazla kişinin tıbbi yardım aldığını iddia etti. Netflix ise çekimler sırasında sadece üç kişinin hafif yaralandığını ve sağlık görevlilerinin her zaman sette hazır bulunduğunu açıkladı.
26 Ocak 2023

Bethesda'nın popüler oyun serisi Fallout'un dizi uyarlaması hakkında yeni fotoğraflar ve bilgiler paylaşıldı. Dizinin çekimleri devam ederken, setten sızan fotoğraflar ve bilgiler dizinin konusu ve oyuncu kadrosu hakkında ipuçları veriyor. Dizinin başrolünde Walton Goggins, Moises Arias, Ella Purnell, Kyle MacLachlan ve Johnny Pemberton gibi isimler yer alacak. Dizinin ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor ancak 2024'ün ilk yarısı öne çıkıyor.
1 Ağustos 2023

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da 'anayasal yapıyı yeniden tesis etmek' gerekçesiyle 'anti-terör operasyonu' başlattığını bildirdi. Açıklamada, Ermenistan silahlı güçlerinin son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmasının, arazilere mayın döşemeyi sürdürmesinin, istihkam ve mevzi çalışmalarında bulunmasının gerilimin artmasına neden olduğu belirtildi. Operasyonun, Üçlü Bildiri'nin hükümlerinin sağlanması, Karabağ ekonomik bölgesindeki provokasyonların önlenmesi, Ermeni silahlı kuvvetlerinin birimlerinin silahsızlandırılması ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin anayasal yapısının yeniden tesis edilmesi amacıyla başlatıldığı ifade edildi.
19 Eylül 2023
İşaretlediklerim