Netflix, bugünden itibaren şifre paylaşımı kısıtlamasını tüm ülkelerde uygulamaya başladı. Bu uygulama, platformun gelirinin yüzde 80'inden fazlasının elde edildiği 100'den fazla ülkede mayıs ayında başlatılmıştı. Netflix, uygulamanın başlatılmasının ardından her bölgedeki gelirin ve kayıt sayısının arttığını belirtti. Şirket, 2023'ün ikinci yarısında gelir artışının hızlanmasını bekliyor.
20 Temmuz 2023

Yönetmen David Fincher, 'Dünya Savaşı Z' devam filminin iptal edilmesinden memnun olduğunu belirtti. Fincher, devam filminin 'The Last of Us' ile benzer temaları ele alacağını ve bu nedenle iptalinin doğru bir karar olduğunu ifade etti. Fincher, 'The Last of Us'ın aynı temaları keşfetmek için daha fazla alanı olduğunu belirtti.
26 Ekim 2023

HBO, popüler video oyunu 'The Last of Us'ın dizi uyarlamasının ikinci sezonunun 2025 yılında yayınlanacağını açıkladı. Hollywood'da yaşanan senaristler ve oyuncuların grevi nedeniyle birçok dizi gibi 'The Last of Us' da gecikmeye uğradı. HBO CEO'su Casey Bloys, ikinci sezon çekimlerine 12 Şubat 2024'te başlanacağını belirtti. Ayrıca HBO'nun diğer beklenen dizileri 'White Lotus', 'House of the Dragon', 'Euphoria' ve 'And Just Like That' da 2025'e ertelendi, 'House of the Dragon' ise 2024'te izleyiciyle buluşacak.
7 Aralık 2023

GameMill Entertainment ve AMC, 'The Walking Dead: Destinies' adlı yeni video oyununu duyurdu. Oyun, 'The Walking Dead' dizisinin ilk dört sezonunu kapsıyor ve oyunculara, dizide ve çizgi romanda daha önce görülen olayların yönünü değiştirme imkanı sunuyor. Oyunun tam işleyişi ve farklı hikayeleri keşfetmek için geri dönüş olup olmadığına dair detaylar henüz açıklanmadı. Oyunun çıkış tarihi ve platformları da henüz belirlenmedi.
21 Ağustos 2023

Tüm zamanların en çok satan video oyunu olan Minecraft, 300 milyondan fazla kopya sattı. Bu bilgi, 'Minecraft Live 2023' adlı canlı yayın etkinliğinde açıklandı. Minecraft'ı satış sayısında GTA V, Tetris ve Wii Sports takip ediyor. En çok satan albüm olan Thriller 70 milyon, en çok satan konsol olan PS2 ise 155 milyon adet sattı.
16 Ekim 2023

PlayStation kullanıcıları, PS4 ve PS5'teki hesaplarının ve oyunlarına erişimlerinin beklenmedik bir şekilde kalıcı olarak askıya alındığını bildiriyor. Sony, ihlaller nedeniyle hesapların askıya alındığını belirtse de, bu durumun neden kaynaklandığına dair net bir açıklama yapmadı. Kullanıcılar, Reddit ve sosyal medyada benzer durumları paylaşarak sorunun yaygınlığını ortaya koyuyor. Sony, sorunun varlığını ne resmi web sitesinde ne de sosyal medya hesaplarında kabul etti.
5 Aralık 2023

Zoom, pandemi döneminde başlattığı ve çalışanların çarşamba günleri toplantı yapmamasını öngören politikasını sonlandırdı. Şirket, bu politikanın işbirliğini engellediğini belirtti. Ancak, Mart 2022'de yapılan bir ankete göre, çalışanların %84'ü bu politikanın devam etmesini istiyordu. Ayrıca Zoom, ofisin 50 mil yakınında çalışan personelin haftada iki gün ofise gelmesi gerektiğini açıkladı.
12 Ağustos 2023

Video Game History Foundation ve Software Preservation Network tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2010'dan önce piyasaya sürülen bilgisayar oyunlarının yaklaşık %80'i bugün erişilemez durumda ve %90'a yakını tehlikede. Araştırma, Commodore 64, Game Boy ve Playstation 2 gibi farklı platformlarda yayınlanmış dört bin oyun üzerinde yapılmıştır. Konsolların gelişimi ve geriye dönük uyumluluğun azalması eski oyunları oynamayı zorlaştırıyor ve bu durum video oyun tarihinin korunması açısından endişe yaratıyor.
15 Temmuz 2023

Microsoft, 2022 Ocak ayında Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın alma planını duyurmuştu. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), bu satın almanın pazardaki rekabeti bozacağı endişesiyle geçen ay mahkemeye geçici yasaklama emri ve ihtiyati tedbir kararı için başvuruda bulunmuş, ancak ABD mahkemesi satın alma işlemine izin vermişti. Reuters'ın haberine göre, FTC mahkemenin bu kararına itiraz edeceğini açıkladı.
13 Temmuz 2023

1997 yılında piyasaya sürülen ve kısa sürede ikonikleşen James Bond temalı video oyunu GoldenEye 007, 25 yıl aradan sonra Xbox ve Nintendo Switch için yenilenmiş versiyonuyla tekrar oynanabilir hale geliyor. Yeni versiyon, 4K çözünürlük ve daha iyi kare hızları gibi geliştirmeler içeriyor. Ancak, online çoklu oyuncu deneyimi yalnızca Nintendo Switch kullanıcılarına özel olacak, Xbox versiyonu ise orijinal oyunun yeniden hazırlanmış bir versiyonu olarak kalacak.
26 Ocak 2023

Sony, PlayStation gösteriminde 'Project Q' adını verdiği yeni bir taşınabilir oyun konsolunu duyurdu. Bu cihaz, 8 inç HD ekrana sahip olacak ve PlayStation 5 DualSense kablosuz kontrol cihazının tüm özelliklerini barındıracak. Wi-Fi bağlantısı ile PlayStation 5 oyunlarını uzaktan oynama imkanı sunacak olan konsol, oyunların PlayStation 5 üzerinde yüklü olmasını gerektirecek.
25 Mayıs 2023

Pandemi döneminde popülerlik kazanan ancak sonrasında ilgiyi kaybeden Clubhouse, kurucuları Paul Davison ve Janet Roth tarafından yeniden yaratılacağı duyuruldu. Şirketin yarısının işten çıkarılmasıyla başlayan yeniden yapılanma sürecinde, ekonomik durgunluk yerine şirketin değişen öncelikleri işten çıkarmaların sebebi olarak gösterildi. Clubhouse CEO'su Paul Davison, pandemi sonrası dünyanın değişimine uyum sağlayacak yeni bir ürün üzerinde çalıştıklarını belirtti, ancak bu ürünün detayları henüz açıklanmadı.
28 Nisan 2023

Final Fantasy XIV, Xbox platformuna geliyor. Xbox'ın başındaki isim Phil Spencer, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla oyunun 2024 bahar aylarında Xbox'a geleceğini duyurdu. Ayrıca, Spencer, Final Fantasy XIV'ün geliştiricisi Square Enix firmasıyla başka oyunlarda da iş birliği yapılacağını belirtti. 2013'te çıkan oyun şu anda sadece bilgisayar ve PlayStation'da oynanabiliyor.
29 Temmuz 2023

Microsoft, Xbox Live Gold abonelik servisinin yerini alacak yeni 'Xbox Game Pass Core' aboneliğini duyurdu. Bu yeni abonelik, çevrimiçi çok oyunculu desteği, fırsatlar, indirimler ve 25'ten fazla oyundan oluşan bir katalog sunacak. Mevcut Xbox Live Gold üyeleri, 14 Eylül'de aynı fiyatla yeni aboneliğe geçirilecek. 'Games with Gold' avantajı 1 Eylül'de sona erecek ve Xbox One oyunları için Game Pass Core veya Ultimate aboneliği gerekecek. Microsoft, yılda iki ila üç kez kataloğa yeni oyunlar ekleyeceğini belirtiyor.
18 Temmuz 2023

Oyuna ve diziye uyarlanan Witcher serisinin yazarı Andrzej Sapkowski, yeni bir Witcher kitabı üzerinde çalıştığını duyurdu. Kitabın hikayesi hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Sapkowski, kitabın bir yıl içinde tamamlanabileceğini, ancak İngilizce ve diğer dillere çevirinin ne zaman yapılacağının belirsiz olduğunu belirtti. Son Witcher kitabını 2013 yılında yazan Sapkowski, ana Witcher hikayesinin 'Gölün Hanımı' ile sona erdiğini ve yeni kitapların yan hikaye veya ön bölüm olacağını ifade etti.
5 Ağustos 2023

HBO CEO'su Casey Bloys, 'The Last of Us' dizisinin ikinci sezon çekimlerinin 2024 yılının başlarında başlayacağını duyurdu. Dizi, oyun dünyasının en sevilen serilerinden birine dayanıyor ve ikinci sezon onayını almıştı ancak senaristler ve oyuncuların grevi nedeniyle çekimler askıya alınmıştı. Bloys, grevlerin çekim sürecini geciktirdiğini belirtti ve oyuncuların grevinin çekimler başlamadan önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.
2 Kasım 2023

AB Genel Mahkemesi, bilgisayar oyun platformu Steam'in oyun etkinleştirme anahtarını coğrafi olarak engellemesinin Birlik Rekabet Yasasını ihlal ettiğine karar verdi. ABD merkezli Valve şirketi, Avrupa Komisyonu'nun coğrafi engelleme nedeniyle kestiği para cezasına karşı dava açmıştı. Mahkeme, Steam ve coğrafi engellemeyi kabul eden beş oyun firmasının, bazı bilgisayar oyunlarının sınır ötesi satışlarını yasa dışı olarak kısıtladığına hükmetti.
27 Eylül 2023

Dijital oyun platformu Steam, Türk Lirası'nın değer kaybı nedeniyle TL ile oyun satışını sonlandırdı. Uzun süredir Türkiye'de yerel fiyatlandırma politikası ile uygun fiyatlarla oyun satışı yapan Steam, TL'nin hızlı değer kaybı ve oyun yapımcılarının üst üste zam yapması sonucunda dolarla satış yapma kararı aldı. Geçtiğimiz ay bu değişikliği duyuran Steam, güncellemeyi gece saatlerinde gerçekleştirdi ve Türkiye'deki kullanıcılar artık oyunları dolar üzerinden satın alacaklar.
21 Kasım 2023

Play Station'ın popüler oyun serilerinden The Last of Us'ın PC versiyonu 28 Mart'ta satışa çıkacak. Oyunun PC için donanım gereksinimleri açıklandı ve ultra yüksek grafik ayarları için oldukça yüksek performanslı donanım öneriliyor. Önerilen işlemci ve grafik kartları yüksek fiyat etiketlerine sahip. Oyunun 100 GB sabit disk alanına ihtiyaç duyduğu ve daha düşük ayarlarda oynamak için de yine yüksek maliyetli donanım gerektiği belirtiliyor.
10 Mart 2023

Oyun dünyasının popüler serilerinden 'The Last of Us', dizi olarak uyarlandı ve ilk sezonuyla beğeni topladı. HBO, dizinin ikinci sezonunu onayladı. İkinci sezonun ne zaman yayınlanacağı henüz belirsizken, 2025 veya sonrası olabileceği tahmin ediliyor. Yeni sezonda, oyunun ikinci bölümündeki olaylar ve Joel'in eylemlerinin sonuçları işlenecek. Pedro Pascal ve Bella Ramsey'in devam edeceği ve muhtemelen bir zaman atlaması olacağı belirtiliyor. Dizi yaratıcıları, popülerliğe bağlı olarak daha fazla sezon yapabileceklerini ifade ediyorlar.
21 Mart 2023
İşaretlediklerim