Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki bir dernekte horoz dövüşü düzenlendiği ihbarı üzerine polis baskın yaptı. Olay yerinde kanlar içinde dövüşen iki horoz bulunarak koruma altına alındı. Dernekte bulunan 29 kişiye toplam 117 bin 595 TL para cezası kesilirken, dernek yöneticisi M.S.K. 'kumar oynanmasına yer ve imkan sağlama' suçundan işlem gördü. Yaralı horozlar tedavi edilmek üzere tarım ve orman müdürlüğüne teslim edildi.
26 Mayıs 2023

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte anız yakan 206 kişiye toplam 14 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı. Anız yakmanın ekolojik dengeyi bozduğunu, bitki ve hayvanların yok olmasına neden olduğunu belirten Vali, bu uygulamanın Çevre Kanunu gereği cezalandırıldığını ifade etti. Şıldak, denetimlerin devam edeceğini ve anız yakma olaylarına karşı etkili önlemler alındığını vurguladı.
2 Temmuz 2024

Aydın'ın Efeler ilçesinde jandarma ekipleri, şüpheli M.E'nin evine düzenledikleri operasyonda 3 ton 980 kilogram sahte zeytinyağına el koydu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde yağların sahte olduğu tespit edildi. Şüphelinin ürünleri Bursa ve İstanbul'da satmayı planladığı öğrenildi ve kendisine 680 bin lira idari para cezası verildi.
10 Eylül 2024

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir mobilya işletmesinde çalışan E.K. (43), iş yerinde su sandığı kimyasal bir sıvıyı içti. Kimyasal sıvıyı içtikten kısa bir süre sonra fenalaşan E.K., iş yerindekilerin ihbarı üzerine sağlık ekiplerince İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.
4 Temmuz 2023

Bursa'da çöp evde ihmal edilmiş ve sağlıksız koşullarda bulunan bir çocuğun teyzesi, çeşitli suçlamalarla yargılanmak üzere 30 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Çocuk, teyzesini annesi olarak bildiğini ve evde mutlu olduğunu ifade etmiş, ancak son zamanlarda maddi sıkıntılar ve hijyen eksikliği yaşadıklarını belirtmişti. Çocuğun biyolojik annesi ve eski eşi de ifade vermiş, çocuğun teyzesi ve kuzeninin ayrı bir soruşturma altında olduğu belirtilmiştir.
8 Ocak 2023

Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde 28 Ağustos'ta çıkan orman yangınında 73 dönümlük alan yandı. Yangının insan kaynaklı olduğu tespit edildi ve anız yakan kişi belirlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yangına neden olan kişiye 141 bin 951 lira para cezası verdi. Bu olay, orman yangınlarının önlenmesi ve cezaların caydırıcılığı konusunu gündeme getirdi.
12 Eylül 2024

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen İkizköylülere mahkeme tarafından para cezası verildi. 200 jandarmanın 10 köylüye orantısız müdahale ettiği olayda çıkan karara avukat Arif Ali Cangı tepki gösterdi. Milas 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın yedinci celsesinde İkizköylüler hakkında 6 ay 20 gün hapis cezası verildi, bu ceza daha sonra 200 gün adli para cezasına çevrildi. Avukat Cangı, yargılamanın hukuka ve vicdana aykırı olduğunu belirtti ve karara itiraz edeceklerini söyledi.
26 Haziran 2023

İstanbul Beykoz'da bir düğün konvoyunda pompalı tüfekle havaya ateş eden bir kişi, sosyal medyada paylaşılan video sayesinde tespit edilerek gözaltına alındı. Şüpheli C.C.B'ye yol kapatma, saygısızca araç kullanma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve ön cam filmi kullanmak gerekçeleriyle toplam 2 bin 259 lira para cezası kesildi. Şüphelinin aracı yediemin otoparkına çektirildi ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.
11 Eylül 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde bisikletiyle uyuşturucu satarken yakalanan D.A, 16,5 yıl hapis ve 33 bin lira para cezasına çarptırıldı. Savcı, sanığın bisikletinin gövde kısmına gizlediği sentetik uyuşturucuyu iki kişiye satarken yakalandığını belirtti. Sanığın ikametinde yapılan aramada uyuşturucu paketleme malzemeleri ve hassas terazinin de ele geçirilmesi dikkate alınarak, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan cezalandırılması istendi. Mahkeme, sanığın savunmasına rağmen cezayı onayladı.
23 Temmuz 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı atık su arıtma tesisinin deniz deşarjı hattında yapılan incelemelerde kirletici atık su tespit edilmesi üzerine belediyeye 464 bin 585 lira para cezası kesti. Ayrıca, Damlataş Plajı Mevkisi'nde yağmur suyu kanalına ait deşarj noktasında da benzer bir durum gözlemlendi. Bakanlık, sorunun çözülmesi için çalışmalar başlatırken, belediyeye verilen cezanın yanı sıra başsavcılığa suç duyurusunda bulundu. Benzer bir ceza Bozcaada Belediyesi'ne de verilmişti.
20 Ağustos 2024

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, 150 milyon lira değerinde kaçak kanser, diyabet ve böbrek hastalıkları tedavilerinde kullanılan ilaç ele geçirildi. Polis, bu ilaçların Türkiye'ye yasadışı yollarla sokulup piyasaya sürüleceğini tespit etti. Fatih'te bir adrese yapılan baskında iki şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.
3 Eylül 2024

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde dağ keçisi avlayan üç kişiye toplam 694 bin lira para cezası verildi. Jandarma tarafından yakalanan F.Y., Y.S. ve O.K.'nın yanında derisi yüzülmüş ve poşetlere konulmuş yaban keçisi ve av tüfeği bulundu. Kaçak avcılara 650 bin lira tazminat ve 44 bin lira idari para cezası kesildi. Avcılar serbest bırakılırken, tüfek ve yaban keçisi etlerine el konuldu.
5 Ağustos 2024

Ticaret Bakanlığı, 6 Şubat'ta 10 kenti etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında fahiş fiyat artışı yapan firmalara yönelik incelemeler yapmıştır. Isıtıcı, hazır gıda kolisi ve battaniye gibi ürünlerde fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen 353 firmaya toplamda 84 milyon 975 bin lira idari para cezası uygulanmıştır.
10 Şubat 2023

Ankara Keçiören'de bir apartmanda alüminyum fosfid kullanımı sonucu iki kişi hayatını kaybetti, biri ağır 10 kişi etkilendi. Olayla ilgili iki kişi tutuklandı. Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Özgür Karcıoğlu, alüminyum fosfidin panzehiri olmayan bir zehir olduğunu ve kentsel ortamlarda kullanılmaması gerektiğini belirtti. Türk Toraks Derneği yetkilileri de zehirlenmelerde ölüm oranlarının yüksek olduğunu ve fosfin gazının kalp durmasına neden olabileceğini ifade etti. Uzmanlar, daha az zehirli alternatiflerin kullanılması ve halkın bu konuda eğitilmesinin önemine vurgu yaptı.
17 Haziran 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bozcaada Belediyesi'ne çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle 1 milyon 161 bin lira idari para cezası verdi. Bakanlık, belediyenin terfi istasyonundaki pompaların kapasite yetersizliği nedeniyle atık suların denize deşarj edildiğini tespit etti. İl Müdürlüğü ekipleri duruma müdahale ederek denize atık su deşarjını tamamen durdurdu ve adli süreç başlatıldı.
28 Temmuz 2024

Ticaret Bakanlığı, çifte fatura düzenlediği tespit edilen sigara firmalarına 215 milyon lira ek vergi tahakkuku ve idari para cezası uyguladığını duyurdu. Bakanlık müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucunda, sahte ve düşük kıymetlerle ithal edilen tütün ve filtre gibi sigara hammaddesi cinsi eşyalar için çifte fatura düzenlendiği ve gümrük idarelerine düşük tutarlı faturaların ibraz edildiği belirlendi. Bu durum sonucunda firmalara, 53 milyon lira ek vergi tahakkuku ve 162 milyon lira idari para cezası olmak üzere toplamda 215 milyon lira ceza kesildi.
16 Ekim 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bir düğünde horoza zorla alkollü içki içirildiği belirlendi. İl Jandarma Komutanlığı, olayı inceledi ve beş şüphelinin kimliklerini tespit etti. Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan dolayı bu kişilere toplamda 27 bin lira idari para cezası uygulandı. Şüphelilerin adli işlemleri devam ediyor.
13 Eylül 2023

İstanbul’un Fatih ilçesinde polis, Eminönü sahilinde bir aracın kasasına midye yüklendiğini tespit ederek operasyon düzenledi. Operasyonda yasadışı midye avcılığı yapan iki şüpheli gözaltına alındı ve yaklaşık 1 ton ağırlığında 36 çuval midye denize döküldü. Gözaltına alınan şüphelilere 52 bin 484 lira para cezası verildi.
7 Temmuz 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçırmak amacıyla IBAN üzerinden tahsilat yapan 250 mükellefi inceledi ve toplamda 250 milyon lira ceza kesti. İncelemeler sonucunda 1,5 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı tespit edildi. Ceza kesilenler arasında lüks restoran zincirleri, değerli taş ve kuyumculuk markaları, yedek parça işletmeleri, düğün-organizasyon işletmeleri, sosyal medya fenomenleri, sanal pazar işletmeleri ve gayrimenkul ile araç alım-satımı yapan kişiler bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetimlerin artarak devam edeceğini ve kayıt dışı faaliyetlerin takip edileceğini belirtti.
14 Eylül 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde polis, gece devriyesi sırasında arka tarafı çökmüş bir hafif ticari aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada, 1,5 ton tek tırnaklı hayvan eti bulundu. Aracın sürücüsü kasap Nurettin S. gözaltına alındı ve etlerin akrabalarına dağıtmak için olduğunu iddia etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, etlerden numune alarak imha edilmesi için belediye görevlilerine teslim etti.
19 Ağustos 2024
İşaretlediklerim