Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 4 milyon TL olan 82 bin 944 kutu sahte şampuana el koyuldu. Operasyonda ayrıca 73 bin 350 şampuan kutusu, 133 bin 200 şampuan etiketi, 10 bin 100 kapak ve 20 bin 400 boş ambalaj kutusu bulundu. Gözaltına alınan bir şüphelinin işlemleri devam ediyor.
15 Ağustos 2024

Bursa'da sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan Barutçu Tekstil işçileri, fabrika önünde eylem yaparken, açık bırakılan amonyak tanklarından sızan gazdan etkilendi. Zehirlenme belirtileri gösteren 11 işçi hastaneye kaldırıldı. Öziplik-İş Sendikası örgütlenme uzmanı, fabrika patronunun işçileri bilinçli olarak zehirlediğini iddia etti. Fabrika yetkilileri ise konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.
30 Ocak 2023

Karabük'te narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda E.K. ve E.P. isimli iki zanlı, üzerlerinde 26,98 gram bonzai ile yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden birinin yakını, adliye girişinde polise teşekkür etti.
19 Ağustos 2024

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda bir kargo içerisinde halılara emdirilmiş 17 kilogram metamfetamin ele geçirdi. Değeri 18 milyon TL olan uyuşturucu madde yurt dışına gönderilecekti. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
25 Eylül 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren iki firmaya 7 milyar liralık ceza verdi. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen incelemelerde, bu firmaların piyasayı manipüle ederek fiyat istikrarını bozduğu, sahte faturalarla kamuyu zarara uğrattığı ve haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Ayrıca, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da bu firmalar hakkında aklama suçu incelemesi yapıyor. Bakanlık, denetimlerin devam edeceğini belirtti.
21 Mayıs 2024

Mersin'in Mut ilçesinde koruma altında olan iki yaban keçisini avlayan iki kişiye toplam 1 milyon 315 bin lira para cezası verildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli bir aracı fark ederek jandarmaya bildirdi ve savcılıktan izin alarak arama yaptı. Aracın bagajında koruma altındaki bir yaban keçisi bulundu ve çevrede yeni avlanmış bir yaban keçisi daha tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
28 Ağustos 2024

Çankırı'da bir dolandırıcı, telefonla ulaştığı kişiyi FETÖ ile ilişkilendirme korkusu yaratarak banka hesabına 440 bin lira yatırmaya ikna etti. Ayrıca mağdurun evine giderek ziynet eşyası da alan zanlı, toplamda yaklaşık 1 milyon lira dolandırdı. Mağdurun şikayeti üzerine yapılan araştırmalar sonucu Ankara'da ikamet eden zanlı yakalandı ve tutuklandı. Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Ocak 2023

İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda 27 bin 859 litre sahte içkiye el konuldu. İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dezenfektan ve yüzey temizleyicisi adı altında alkollü içki üretmek isteyenlere etil alkol satışı yapıldığını tespit etti. Tuzla, Büyükçekmece, Avcılar, Pendik ve Esenyurt'ta düzenlenen operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı ve çok sayıda sahte içki malzemesine el kondu. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Ağustos 2024

Antalya'da işe giderken sırtından bıçaklanan E.A. isimli kadının saldırganı Emre Kırkuşu, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanırken, mahkeme suçu 'silahla kasten yaralama' olarak değerlendirip altı yıl hapis cezası verdi. Sanık, tutuklu kaldığı bir yıl göz önünde bulundurularak tahliye edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre sanığın cezai ehliyeti tam bulundu.
2 Mart 2023

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024

İstanbul'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, Bağcılar ve Bahçelievler ilçelerindeki iki depoda yaklaşık 406 bin hırdavat malzemesi ele geçirildi. Polis, yasadışı yollarla ülkeye sokulan matkap seti, elektrikli testere ve lokma seti gibi ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 100 milyon lira olduğunu belirtti. Operasyonda iki şüpheli yakalanarak emniyete götürüldü.
22 Ağustos 2024

Mersin'de yapılan operasyonda yaklaşık 56 milyon lira değerinde çalıntı araç ele geçirildi. İstanbul ve Edirne'deki operasyonlarda ise yaklaşık 700 kilogram uyuşturucu madde ve 30 bin 700 elektronik sigaraya el kondu. İstanbul'da Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından takip edilen bir tırda metamfetamin ele geçirilirken, Edirne'de Kapıkule Gümrük Kapısı'nda bir tırda elektronik sigaralar bulundu. Her iki olayla ilgili savcılık soruşturması başlatıldı.
24 Ağustos 2024

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyeti tarafından yürütülen bir operasyonda, sahte kanser ilaçları sebebiyle çocuk ölümlerine neden olan bir örgüte yönelik olarak 26 Aralık'ta beş ilde 37 kişi gözaltına alındı ve 4 milyon lira değerinde sahte ilaç ele geçirildi. Operasyonda hedef alınan kişilerden biri olan Necati Zaman'a yönelik Ankara'da yapılmaya çalışılan baskında, polisler yanlışlıkla bir hâkim ve devletin kritik bir kurumunda çalışan eşinin evine girdi. Bu yanlışlık, adreste yaşanan bir karışıklık nedeniyle meydana geldi ve baskın sırasında yaşananlar tutanaklara yansıdı.
18 Nisan 2024

Mersin'in Anamur ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 19 kilo 500 gram jel dinamit, ateşleme fitilleri, 500 metre bakır kablo, 21 gram esrar ve sekiz kök Hint keneviri ele geçirildi. Uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen S.S ve M.S isimli iki şüpheli gözaltına alındı. Mersin polisi, zanlıların ikametgahına düzenlenen operasyonda bu maddeleri ele geçirdi. Operasyon, uyuşturucu ve patlayıcı madde ticaretine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
15 Ağustos 2024

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılı başından 15 Eylül'e kadar yaptığı fahiş fiyat denetimlerinde 1274 gerçek ve tüzel kişiye toplam 327 milyon 376 bin 495 TL idari para cezası kesti. Denetimlerde otomotiv, emlak ve kuyum sektörlerine de toplamda 129 milyon 766 bin 181 lira ceza uygulandı. Ayrıca Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, 46 halci ve iki tavukçuluk firmasına toplamda 30 milyon 74 bin 880 lira ceza verdi. Denetimler, fahiş fiyat uygulamalarını engellemeyi ve piyasa düzenini korumayı amaçlıyor.
16 Eylül 2024

Ticaret Bakanlığı, Kapalıçarşı’da kuru kayısının gram altın fiyatına yakın bir fiyata satıldığı iddiaları üzerine bir işletmeyi denetledi. Denetim sonucunda, kayısının 2 bin 680 liraya satıldığı ve alış faturalarının ibraz edilemediği tespit edildi. İşletmeye 100 bin ila 1 milyon lira arasında para cezası verileceği açıklandı. Ayrıca, denetim sırasında talep edilen faturaların ibraz edilememesi durumu Vergi Dairesi Başkanlığı’na bildirildi.
27 Ağustos 2024

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheli serbest bırakıldı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
19 Ağustos 2024

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki otobüs terminalinde, ihbar üzerine bir kişinin eşyalarını arayan Beşikdüzü Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cam fanusta bir piton ve kafeste iki kumru buldu. Nesli Tehlikede Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme kapsamında piton, Doğa Koruma ve Milli Parklar Vakfıkebir Şefliği tarafından Ortahisar Belediyesi Trabzon Akvaryum’a teslim edildi. Hayvanların sahibi, sirkte gösteri amaçlı kullandığını belirtse de herhangi bir belgesi olmadığı için 16 bin 644 lira ceza ile cezalandırıldı.
15 Mart 2024

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde, İstanbul Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kuzguncuk sahilinden yasak yolla çıkarılan 1 ton kaçak midyeye el konuldu. Şüpheli T.S.'nin kullandığı araçta 50 çuval içinde bulunan midyelere el konulurken, şahsa 'Su Ürünleri Kanunu'na muhalefet' suçundan 26 bin 242 lira para cezası kesildi. El konulan midyeler yeniden denize bırakıldı.
14 Ağustos 2024

Samsun'un İlkadım ilçesinde düzenlenen operasyonda, 15 bin 148 sentetik ecza hapı ele geçirildi. 56 yaşındaki şüpheli Ş.T'nin uyuşturucu ticareti yaptığı öğrenildi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelinin aracında ve ikametinde yapılan aramada, uyuşturucu satışından elde edildiği tahmin edilen 19 bin 385 lira buldu. Ş.T, gözaltına alındı.
18 Eylül 2024
İşaretlediklerim