Çikolata üreticisi Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız, şirketin halka arzını yakında açıklayacaklarını belirtti. Halka arz için hazır olduklarını ve bunun yakın zamanda duyurulacağını ifade etti. Ancak halka arzın ne zaman duyurulacağına dair bir tarih paylaşılmadı.
9 Ekim 2023

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung Electronics, yeni akıllı telefon serisi Galaxy S23'ü ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir mağazada tanıttı. Üç farklı model olarak piyasaya sürülen Galaxy S23, gelişmiş kamera ve oyun özellikleriyle dikkat çekiyor. Düşük ışıkta daha iyi fotoğraf çekimi için uyarlanabilir piksel sensörü ve Qualcomm ile geliştirilen hızlı bir işlemciye sahip. Ayrıca, Samsung yeni dizüstü bilgisayar serisi Galaxy Book3'ü de tanıttı ve bu cihazlar arasında kolay dosya transferi sağlayan bir yazılım sundu.
2 Şubat 2023

Phillip Capital yöneticisi Üzeyir Doğan, borsada yaşanan düzeltmelerin alım fırsatı olabileceğini ve yeni bir yükseliş trendinin başlarında olabileceğimizi belirtti. Borsa İstanbul'un tarihi rekor seviyeleri aştığını ve hem tarihsel ortalamalara hem de emsallerine kıyasla iskontosunun yüksek olduğunu ifade etti. Teknik olarak 5700 seviyesinin güçlü bir hacimle geçilmesi durumunda 6500 seviyesinin yeni hedef olabileceğini öngördü. Yatırım Finansman Yönetmen Yardımcısı Onur Kamil Alkan ise borsanın dolar bazında daha yükselmesi gerektiğini söyledi.
13 Haziran 2023

Koç Holding, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde piyasa beklentilerinin üzerinde bir kar elde etti. Şirket, üçüncü çeyrekte 36 milyar 303 milyon TL net dönem karı elde etti ve bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 82,8 oranında bir artışı temsil ediyor. Yılın ilk dokuz ayında 53,5 milyar TL kombine yatırım yapan Koç Holding'in son beş yıldaki toplam yatırım tutarı 133,5 milyar TL'ye ulaştı. Koç Holding, 30 Eylül 2023 itibariyle 123 bin 970 kişiye istihdam sağlıyor.
27 Ekim 2023

Borsada BIST 100 endeksi 8,035 seviyesinden işlem görmeye başladı. KIMMR ve PEGYO hisselerine 22 Eylül 2023-20 Ekim 2023 tarihleri arasında açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulanacak. ELITE ve TARKM hisselerine brüt takas uygulanacak ve halihazırda uygulanan tedbirler devam edecek. SUMAS hisseleri ise emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek ve daha önce getirilen tedbirler devam edecek.
22 Eylül 2023

New York menşeili NiK Bentel Studio, ünlü yönetmen Wes Anderson'ın filmlerinden ilham alarak 'The Bentel’s Box Bag' adında bir çanta tasarladı. 'The Grand Budapest Hotel' filminden esinlenilen pembe deri çanta, Anderson'ın ikonik estetiğini yansıtıyor ve sadece 300 adet üretilecek. Çantalar, stüdyonun web sitesinde 13 Mart'tan itibaren satışa sunulacak ve her biri özel bir metalik kimlik kartı ile gelecek.
13 Mart 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Philip Morris markasına ait sigaralara zam yapıldığını açıkladı. Yeni zamlar 4 Mayıs tarihi itibarıyla uygulanmaya başlandı. Yayımlanan yeni fiyat listesine göre, grubun en pahalı sigarası 70 TL, en ucuz sigarası ise 63 TL oldu.
4 Mayıs 2024

Philip Morris grubuna ait sigaraların fiyatlarına 5 lira zam yapıldı. Yeni zamlarla birlikte sigaralar 47-53 lira bandında satışa sunulacak. Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, bu zammın artan benzin ve motorin fiyatlarına karşı yapılan maliyet zammı olduğunu belirtti.
4 Eylül 2023

İtalyan lüks moda markası Gucci, kreatif direktör Alessandro Michele ile yollarını ayırdıktan sonra Sabato De Sarno'yu bu pozisyona getirdiğini duyurdu. De Sarno, kariyerine Prada'da başlamış ve Dolce Gabbana ile Valentino'da önemli roller üstlenmiş bir isimdir. Gucci'nin çeşitli koleksiyonlarından sorumlu olacak olan De Sarno, ilk koleksiyonunu Eylül 2023'te Milano Moda Haftası'nda sunacak. Gucci CEO'su Marco Bizzarri, De Sarno'nun markaya yeni bir vizyon getireceğine inandığını belirtti.
29 Ocak 2023

Apple, Mac bilgisayarları için A13 çip ile güçlendirilmiş ve kapalıyken bile akıllı ekran olarak işlev görebilen yeni bir monitör geliştiriyor. The Verge tarafından aktarılan Bloomberg haberine göre, bu yeni ekran iOS 17'nin 'StandBy' özelliğine benzer işlevselliklere sahip olacak. StandBy özelliği, iPhone'un kapalıyken bile saat, takvim ve müzik gibi uygulamalara erişim sağlamasına olanak tanıyor. Apple'ın bu özelliği daha büyük ekranda daha fazla veri ve özellikle sunacak şekilde monitöre uyarlamayı planladığı belirtiliyor, ancak detaylar sınırlı.
3 Temmuz 2023

Merkez Bankası, yeni 200 TL ve 50 TL'lik banknotların tedavüle verildiğini açıkladı. Bu banknotlarda yapılan tek değişiklik, banknotlardaki imzaların güncellenmesi oldu. VIII. tertip 200 TL banknotlarda Başkan Dr. Fatih Karahan ve Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay'ın, VII. tertip 50 TL banknotlarda ise Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan ile Başkan Dr. Hafize Gaye Erkan'ın imzaları yer alıyor. Yeni banknotlar, önceki tertiplerle aynı boyut ve görünüme sahip olup, eski banknotlarla birlikte tedavül edecek.
5 Nisan 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gençlere vergisiz telefon vaadi kapsamında 15 model üzerinde çalışıldığını açıkladı. Bu düzenlemenin Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacağını belirten Şimşek, 60 milyar dolarlık cari açığı da hesaba katarak hareket edeceklerini ifade etti. Bu kapsamda Xiaomi, Samsung, OPPO, TCL, REALME, OMİX, GENERAL MOBİLE, TECNO MOBİLE ve POCO markalarına ait bazı telefon modelleri düzenlemeye dahil olabilir.
26 Ağustos 2023

Ünlü ressam Pablo Picasso, ölümünün 50'nci yılında Avrupa ve ABD'de düzenlenen altı sergi ile anılıyor. New York'ta üç sergi, Paris'te iki sergi ve Madrid'de bir sergi olmak üzere toplamda altı sergi düzenleniyor. Sergiler, Picasso'nun Paris'teki gençlik döneminden, feminist bir bakış açısıyla yapıtlarının incelendiği sergilere, ayrıca tarih öncesi sanatın etkilerini ve Picasso'nun kendi dönemine damgasını vuran eserlerine kadar geniş bir yelpazede eserlerini sergiliyor. Sergilerin tarihleri ve içerikleri detaylı bir şekilde paylaşılmıştır.
11 Nisan 2023

Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN), evrenin temel yapı taşlarını oluşturan gizli hayalet parçacıkları keşfetmeyi amaçlayan 10 yıllık bir proje başlattı. Bu proje kapsamında, 'Geleceğin Dairesel Çarpıştırıcısı' adı verilen çok hassas bir süper çarpıştırıcı inşa ediliyor. Bu yeni cihaz, bilim insanlarının Büyük Patlama koşullarını yeniden yaratmalarına ve evrenin nasıl oluştuğunu daha iyi anlamalarına olanak tanıyacak. CERN'de kıdemli fizikçi Dr. Richard Jacobsson, bu projenin evrenin yaratılışı hakkındaki düşünceleri yeniden tanımlayabileceğini belirtti.
26 Mart 2024

Türkşeker, mayıs başından bu yana şekere kademeli olarak yüzde 30 zam yaptı. Şirket, toptan şeker satış fiyatına yüzde 4,2 oranında yeni bir zam daha yaparak fiyatı 25 liraya yükseltti. Ayrıca, indirimli şeker satışlarının 31 Ağustos 2023'te sona ereceğini duyurdu. Seçimlerden sonra 11 kez zamlanacak olan şekerin fiyatı, son dört ayda yaklaşık yüzde 46 artmış olacak.
21 Ağustos 2023

Alman bir oyuncak şirketi ve Çin teknoloji devi Xiaomi, yetişkinler için tasarlanmış gelişmiş özelliklere sahip su tabancalarını piyasaya sundu. Spyra adlı Alman ürünü ortalama 150 avro, Xiaomi'nin Mijia Pulse modeli ise yaklaşık 100 dolar fiyat etiketiyle satışa çıktı. Bu su tabancaları, LED ekranlar, USB bağlantıları ve lityum piller gibi özelliklerle donatılmış ve farklı oyun modları sunuyor. Mijia Pulse, 7 ila 9 metre mesafeden su püskürtme yeteneğine sahipken, Spyra'nın özellikleri ve fiyatı ürünün kendine özgü niteliklerini yansıtıyor.
17 Mayıs 2023

Teknoloji şirketi Apple, Türkiye pazarında ürünlerinin fiyatlarına yılın yedinci zammını gerçekleştirdi. Yapılan zamla birlikte en düşük iPhone 15 modelinin fiyatı 49 bin 999 liradan 53 bin 999 liraya, iPhone 15 Pro Max modelinin fiyatı ise 92 bin 99 liradan 99 bin 999 liraya yükseldi. Ayrıca iPhone SE'nin fiyatı 24 bin 999 liradan 26 bin 999 liraya, MacBook Pro ve iPad Pro modellerinin fiyatları da arttı. Fiyat artışlarının dolar/TL kuru hareketlerinden kaynaklandığı belirtiliyor.
1 Aralık 2023

Mısır Çarşısı'nda 25 yıl önce meydana gelen patlamaya ilişkin davada sosyolog Pınar Selek'in dördüncü beraat kararının Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden açılan davanın üçüncü duruşması görüldü. Selek'in avukatları, müvekkillerinin Fransa'da sosyolog olarak çalıştığını ve PKK/KCK etkinliğine bu sıfatla katıldığını belirtti. Mahkeme, Selek hakkındaki tutuklama kararının devamına ve duruşmanın 7 Şubat 2025'e ertelenmesine karar verdi. Selek, 25 yıldır süren dava kapsamında dört kere beraat etmiş, ancak beraat kararlarının hepsi Yargıtay tarafından bozulmuştu.
28 Haziran 2024

Apple'ın 2026'da piyasaya sürmek üzere katlanabilir bir iPhone modeli üzerinde çalıştığı öne sürüldü. İki kaynağa göre, Apple Asya'daki tedarikçilerle parça üretimi için iletişime geçti. Katlanabilir iPhone'un tasarımının Samsung Galaxy Z Flip'e benzeyeceği belirtiliyor. Ancak, Apple'ın projeyi iptal etme olasılığı da bulunuyor.
24 Temmuz 2024

Darphane, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına özel bir hatıra parası bastı. Parada, AKP'nin 'Türkiye Yüzyılı' sloganı ve icraatlarına yer verildi. Parada ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanından bu yana görev yapmış 12 cumhurbaşkanının rölyefleri, Atatürk rölyefi, savunma sanayi ve ulaştırma projeleri, İslamiyet'in simgesi, tarımsal yenilikler, kadın hakları, Türk milleti ve bilim insanlarına yer verildi. Hatıra paralar, 30 Ekim 2023 tarihinden itibaren Darphane'nin e-mağaza sitesinden ya da Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Beşiktaş mağazasından temin edilebilir.
28 Ekim 2023
İşaretlediklerim