64 tanınmış sanatçı ve yazar, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim Meydanı'nda kutlanmasını destekleyen bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Taksim Meydanı'nın işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma gününde önemli bir simge olduğu ve yasakların bu gerçeği değiştiremeyeceği vurgulandı. Sanatçılar, Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararına rağmen devam eden yasaklara son verilmesi gerektiğini belirtti. İmzacılar arasında Orhan Pamuk, Zülfü Livaneli gibi ünlü isimler yer aldı.
25 Nisan 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'e yürümek isteyen İnşaat İşçileri Sendikası ve DİSK Elektrik, Gaz, Su, Baraj Çalışanları Sendikası üyeleri ile Mücadele Birliği Platformu, Devrimci Gençlik Dernekleri, Devrimci Hareket ve Halkevleri üyeleri polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında gazeteci Zeynep Kuray da bulunuyor. Maltepe'de ise 1 Mayıs kutlamaları için yürüyen gruba polis müdahale etti ve çok sayıda kişi gözaltına alındı.
1 Mayıs 2023

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları dolayısıyla şehirdeki toplu ulaşım ağlarında kısıtlamalar getirileceğini açıkladı. Bu kısıtlamalar, karayolu trafiğine ve deniz ile raylı sistem ulaşım ağlarına uygulanacak. Karayolu trafiğine yönelik kısıtlamalar saat 04.00'te, deniz ve raylı sistemlerdeki kısıtlamalar ise 05.30 itibariyle başlayacak. Valilik, bu önlemlerin şehrin huzur ve güvenliğini korumak amacıyla alındığını belirtti.
30 Nisan 2024

İstanbul'da Taksim Meydanı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde olası izinsiz gösteriler nedeniyle bariyerlerle çevrilerek kapatıldı. Metro İstanbul, Taksim istasyonuna seferlerin 'ikinci bir duyuruya kadar' durdurulduğunu duyurdu. Meydanın kapatılması, saat 12.00'den itibaren başladı ve bu durum sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla da belgelendi.
25 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, Gezi Direnişi'nin 11. yıldönümü nedeniyle Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı kapatma kararı aldı. Metro İstanbul'un duyurusuna göre, M2 Yenikapı-Hacıosman metrosu bu istasyonlarda durmayacak. Taksim Dayanışması, sosyal medya üzerinden bu akşam Taksim'de basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Valiliğin aldığı bu karar, güvenlik önlemleri kapsamında yapıldı.
31 Mayıs 2024

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. 06.00'dan kutlama programı bitimine kadar Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve çevresindeki birçok yol trafiğe kapatılacak. Alternatif güzergahlar olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi ve D 100 kara yolu gibi yollar önerildi. Bu düzenlemeler, kutlamaların sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yapıldı.
28 Ağustos 2024

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama provaları nedeniyle 27 Ağustos Pazar günü sabah saat 06:00'dan itibaren Vatan Caddesi ve bağlantılı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollara alternatif olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi'nin kullanılabileceği belirtildi.
26 Ağustos 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul'da işçilerin Taksim'e yürüyüşü sırasında polis, Saraçhane'den Haliç'e inen yolda abluka oluşturdu. İşçilerin geçişini engellemek için plastik mermi ve biber gazı kullanıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, polislerin gösterdiği müdahaleyi 'sağ duyulu' olarak nitelendirerek, polislerle gurur duyduğunu ifade etti.
1 Mayıs 2024

İstanbul Valiliği, Taksim ve İstiklal Caddesi'nde yapılması planlanan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nü yasakladığını duyurdu. Valilik, çeşitli illegal grupların sosyal medya üzerinden izinsiz protesto çağrıları yaptığını belirterek, bu organizasyonun engellenmesi amacıyla bir dizi tedbir kararı aldı. Bu kapsamda, Taksim Meydanı ve çevresindeki dokuz yol araç trafiğine kapatıldı ve yaya trafiği kontrollü şekilde sağlanacak. Alternatif güzergahlar belirlenerek, kapanan yolların trafiğe kapatılması kararlaştırıldı.
30 Haziran 2024

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyen göstericilerin Saraçhane'de polis tarafından durdurulması sonucu çıkan arbedede 217 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önce 38 kişi tutuklanmışken, yeni gelişmelerle 11 kişi daha tutuklandı ve toplam tutuklu sayısı 49'a ulaştı. Tutuklamalar, şüphelilerin İstanbul Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılmasının ardından gerçekleşti.
6 Mayıs 2024

İstanbul Saraçhane Meydanı’nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde polislere saldırdıkları gerekçesiyle tutuklananlardan 11 kişi daha tahliye edildi. 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı’na gitmek isteyenlerin önü Saraçhane’de kesilmiş ve çıkan arbedede 217 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önce 182 kişi serbest bırakılmış, 52 kişi tutuklanmıştı. Bugün yapılan aylık tutukluluk incelemesi kapsamında 11 kişi daha serbest bırakıldı.
28 Haziran 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, İstanbul Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen işçilere polis müdahalede bulundu. İşçiler, Haliç'e inen yol üzerindeki Unkapanı kemerlerinde polis ablukasıyla karşılaştı. Çevik kuvvet ekipleri, panzerlerle yolu kapatarak hem araç hem de yaya trafiğini engelledi. Polis, işçilerin ablukayı aşma çabalarına plastik mermi ve biber gazı sıkarak yanıt verdi.
1 Mayıs 2024

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyenlerin önü Saraçhane'de kesilmiş ve çıkan arbedede 217 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden 182'si serbest bırakılmış, 30 kişi daha gözaltına alınmıştı. 21 Mayıs'ta yapılan ev baskınlarıyla 27 kişi daha gözaltına alındı ve savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldılar. Mahkeme, 27 kişinin tamamının tutuklanmasına karar verdi.
23 Mayıs 2024

İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda, LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri nedeniyle İstanbul'da bazı metro hatları kapatıldı. M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapalı olacak. İstanbul LGBTİ+ Komitesi, etkinlikler için Taksim'e çağrı yapmıştı.
25 Haziran 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na yürümek istedikleri sırada polise saldırdıkları gerekçesiyle tutuklanan sanıkların tamamı tahliye edildi. İstanbul 44’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, 25 tutuklu sanığın delil karartma ihtimalinin bulunmadığı gerekçesiyle yurt dışı çıkış yasağı tedbiriyle serbest bırakılmasına karar verdi. Olay, Saraçhane'de göstericiler ile polis arasında çıkan arbedenin ardından çok sayıda kişinin gözaltına alınmasıyla başlamıştı.
17 Temmuz 2024

İstanbul Saraçhane Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde polise saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 65 kişiden 52'si, çeşitli suçlamalarla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu suçlamalar arasında 'toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'kamu görevlisine direnmek' bulunmaktadır. Geri kalan 13 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları istenmiştir. Olaylar, Taksim Meydanı'na gitmek isteyen göstericilerin Saraçhane'de polis tarafından durdurulması sonucu çıkan arbede ile başlamıştı.
4 Mayıs 2024

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet Bayramı provası nedeniyle 24 Ekim Salı günü bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollar arasında Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi), D-100 kuzey ve güney istikametinden Edirnekapı, 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz, Akşemsettin ve Ordu caddeleri bulunuyor. Trafik akışının sağlanamayacağı diğer bölgeler arasında Atatürk Bulvarı'ndan ve Keçeci Meydan Sokak'tan Adnan Menderes Bulvarı'na girişler ile buraya çıkan tüm cadde ve sokaklar, Hal Yolu güney istikameti de Bayrampaşa ayrımlarından itibaren yer alıyor. Alternatif olarak Turgut Özal Bulvarı (Millet Caddesi), Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi kullanılabilecek.
22 Ekim 2023

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyen göstericiler Saraçhane'de polis tarafından durdurulmuş ve arbede çıkmıştı. Bu olayda 217 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 182'si serbest bırakılmıştı. Daha sonra yapılan operasyonlarla 27 kişi daha gözaltına alınmış ve savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Çağdaş Hukukçular Derneği, bu kişilerin tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldığını duyurdu.
23 Mayıs 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, Beşiktaş'ta haber takibi yapan gazeteci Zeynep Kuray gözaltına alındı. Aynı gün, KRT TV'den Eylem Sultan Keleş ve Gencer Keten haber takibi sırasında tartaklandı ve polisin kameramanın görüntü almasını engellediği bildirildi. Dokuz8 Haber'den Fatoş Erdoğan'ın çektiği fotoğrafa göre, gazeteci Hazar Dost da polis şiddetine maruz kaldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası, foto-muhabir Bülent Kılıç'ın da polis şiddetine uğradığını duyurdu. Evrensel Gazetesi çalışanları ise Maltepe'de düzenlenen resmi 1 Mayıs mitingine alınmadı. Taksim'e yürümek isteyen çok sayıda kişi de gözaltına alındı.
1 Mayıs 2023

İstanbul Valisi Davut Gül, bir polis amirinin 1 Mayıs kutlamaları sırasında gazetecilere yönelik 'Basını süpür' ifadesini kullanmasını ele aldı. Vali Gül, Basın Konseyi tarafından düzenlenen bir törende bu ifadenin maksadını aşmış olabileceğini belirterek, eğer böyle bir söz söylendi ise yanlış olduğunu kabul edip özür diledi. Olay, Taksim Meydanı'nda kutlamalar sırasında yaşanmış ve polis müdahalesi tepki çekmişti.
2 Mayıs 2024
İşaretlediklerim