Kayseri'deki bir emniyet binasında, polis memuru Ş.K. ile tekniker S.S. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından polis memuru, teknikere tabancasıyla ateş açtı ve tekniker olay yerinde hayatını kaybetti. Şüpheli polis memuru gözaltına alındı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.
14 Eylül 2023

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir kuyumcunun camını kırarak içeri giren ve 33 bilezik çalan hırsızlık şüphelisi tutuklandı. Güvenlik kameralarına zarar verilen olayda çalınan bileziklerin üç tanesi gerçek altın, geri kalanının ise imitasyon olduğu tespit edildi. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüpheliyi tespit etti ve gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli A.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
4 Nisan 2023

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eziyet yasağının ihlal edildiğine dair kararının ardından yeniden yargılanan sanık polis Hüseyin Engin, 'kasten basit yaralama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önceki yargılamada diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'a indirimli cezalar verilmiş, iki polis beraat etmişti. Korkmaz ailesi, verilen kararı Yargıtay'a taşıyacağını açıkladı.
17 Ocak 2023

İstanbul Bayrampaşa'da bir sokak kedisini poşete koyup götürdükten sonra tekmeleyerek öldüren Y.C. isimli şahıs, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından polis tarafından Mersin'de yakalandı. Polis incelemesi sonucunda, Y.C.'nin iş yerinde kediye şiddet uygulayarak ölümüne neden olduğu belirlendi. Şüpheli, 'hayvan hırsızlığı', 'hayvana kötü muamele' ve 'hayvana işkence yaparak öldürme' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.
7 Kasım 2023

İzmir'in Bayraklı ilçesinde Kani G. isimli şahıs, ayrıldığı sevgilisi Aysun A.'nın oturduğu apartman dairesine iki molotofkokteyli atarak kaçtı. Saldırı sonucu çıkan yangın, mahalle sakinlerinin müdahalesiyle söndürüldü. Kani G., polis tarafından kısa sürede yakalandı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Nisan 2023

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde 1 Haziran’da çöken üç katlı binanın sahibi H.M.G., binanın çürük olduğuna dair resmi kurumlara bildirimde bulunmadığı ve binanın sağlamlığı için herhangi bir önlem almadığı gerekçesiyle tutuklandı. Olayda sekiz kişi yaralanmış ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Savcılık, H.M.G.’yi taksirle ölüme neden olma suçundan tutuklanmasını talep etti. Eski iş yeri sahibi Ö.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapı incelemeleri devam ediyor.
4 Haziran 2024

İstanbul Esenler'de kira nedeniyle tartıştığı ev sahibi S.A'yı bıçaklayarak öldüren S.B. tutuklandı. Olay, Tuna Mahallesi'nde gerçekleşti. S.B'nin daha önce 'kasten yaralama' ve 'güveni kötüye kullanma' gibi suçlardan kaydı olduğu belirlendi. S.B, 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
12 Eylül 2023

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, 'örgüt üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davada savunma yaptıktan sonra tahliye edildi. Bayındır, 23 Aralık'ta düzenlenen baskınlar sonucu gözaltına alınmış ve 27 Aralık'ta tutuklanmıştı. Savcılık, Bayındır'ın tutukluluğunun devamını talep etmiş, ancak mahkeme avukatların savunmasını takiben tahliye kararı vermiştir.
22 Mart 2023

Cem Küçük, bir televizyon programında, terörle mücadelede görev almış bir polis memurunun ismini açıklayarak, bu kişiyi potansiyel bir hedef haline getirdi. Terörle Mücadele Kanunu'nun 6. maddesi, terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin kimliklerini açıklayan veya yayımlayan kişilere ceza öngörüyor. Ancak, bu duruma rağmen Cem Küçük hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmamıştır. Barış Pehlivan, bu durumu eleştirerek, yargının ve ilgili yasal mekanizmaların etkinliğini sorguluyor.
14 Şubat 2024

İzmir Buca'da, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 29 Nisan 2023 tarihindeki mitingine cemaatini götürmeyi reddeden cami imamı Yusuf Kılıç, bu kararının ardından soruşturma ve tehditlerle karşılaştı. Kılıç, tehditler nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Olaydan 10 ay sonra İzmir dışına sürgün edildiğini ve kademelerinin ilerlemesinin durdurulduğunu belirtti. Türkiye Barolar Birliği'nden yardım isteyen Kılıç, yaşadıklarını kamuoyu ile paylaştı.
19 Şubat 2024

İstanbul kadrosunda görevliyken Hatay'a geçici görevle giden Komiser yardımcısı Selim Sarıkaya, polis memuru M.S. ile çıkan tartışma sonucu silahla vuruldu. Ağır yaralanan Sarıkaya, hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti. Olayın faili olan polis memuru M.S. gözaltına alındı.
10 Haziran 2023

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 11 Şubat 2024 itibariyle 2 bin 294 gündür hapiste bulunuyor. 18 Ekim 2017'de gözaltına alınan Kavala, 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) serbest bırakılması yönünde karar vermesine rağmen, Türkiye'deki yargı süreci devam etti ve Kavala, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, Kavala'nın cezasını onayladı.
11 Şubat 2024

İzmir'in Urla ilçesinde bir alışveriş merkezinde 'omuz atma' meselesi sebebiyle çıkan tartışma, bıçaklama olayıyla sonuçlandı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.B. isimli kişi, Semih Köse'yi bıçakladı. Köse, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili S.B. ve kardeşleri S.B. ve T.B.'yi gözaltına aldı ve üç zanlı daha sonra tutuklandı.
16 Ekim 2023

Alparslan Kuytul ve diğer 12 sanık, iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılıp alıkonulması ve bir doktorun tehdit edilmesi suçlamalarıyla yargılanmaktadır. Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS aracılığıyla yapılan duruşmada, Kuytul ve diğer sanıklar suçlamaları reddederek tahliye ve beraatlerini talep etmişlerdir. Savcının tutukluluk hallerinin devamını talep etmesine rağmen, mahkeme Kuytul ve R.T'nin tahliyesine karar vermiş ve duruşmayı ertelemiştir. Kuytul, Mart 2022'de Adana'da polisin müdahalesi sonrası gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.
16 Haziran 2023

Hrant Dink cinayeti davasının ikinci duruşması görüldü. Duruşmada, 'anayasayı ihlal' ve 'örgüt adına suç işleme' suçlarından yargılanan 11 azmettirici ve emniyet görevlisi yer aldı. 2015'ten bu yana tutuklu olan emniyet müdürü Ramazan Akyürek savunma yaptı. Davanın tek tutuklu sanığı olan dönemin Trabzon TEM şube müdürlüğü görevlisi Adem Sağlam ise adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Akyürek, savunmasında İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü, kendisinden sonra görev alan Trabzon emniyet görevlilerini ve Trabzon jandarmasını suçladı.
20 Eylül 2023

Oyuncu Ezgi Mola, Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunup serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a 10 bin lira manevi tazminat ödeyecek. Mola, Orhan'ın serbest bırakılmasına sosyal medyada tepki göstermiş ve bu nedenle Orhan'ın avukatı tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Mahkeme, Mola'nın 20 Ağustos 2020'de yaptığı paylaşım nedeniyle manevi tazminat ödemesine karar verdi.
12 Haziran 2024

İstanbul Avcılar'da, uzun namlulu silah taşıdığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, motosikletli iki kişiyi durdurdu. Yapılan incelemede, sırtta taşınan uzun namlulu silahın boncuk atar tüfek olduğu belirlendi. Motosikletin trafikten men edildiği ve şüpheliler hakkında idari yaptırım tutanağı tutulduğu bildirildi.
4 Ekim 2023

Cumhuriyet Vakfı yöneticileri, bir e-ticaret firmasından manipülatif haber karşılığında para aldıkları iddiasıyla suçlanmıştı. Genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, vakıf başkanı ve yönetim kurulu üyelerini eleştiren bir yazı yazdıktan sonra görevden alındı. Vakıf yöneticileri, bazı yönetim kurulu üyelerini istifaya çağırdı. Cumhuriyet'in sitesinin yayın yönetmeni Mustafa Büyüksipahi ve Arif Kızılyalın istifa etti. Alev Coşkun, alınan paranın iade edildiğini ve yaşananları 'yol kazası' olarak nitelendirdiğini belirtti.
22 Haziran 2023

Batman'da bir sokak röportajı sırasında kendini Hizbullahçı olarak tanıtan İ.C.K. isimli şahıs, muhalefet liderlerini ölümle tehdit etti. Söz konusu tehditlerin ardından Batman Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve İ.C.K. gözaltına alındı. Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanlığı, İ.C.K'nin partileriyle bir ilişkisinin olmadığını açıkladı.
30 Mart 2023

Muş'un Vartinis köyünde 1993 yılında Öğüt ailesinden dokuz kişinin evlerinde yakılarak öldürülmesi olayıyla ilgili dava, 30 yıl geçtiği için zaman aşımına uğradı. Kırıkkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada dava düşürüldü. Mağdur ailenin avukatı ve Muş Baro Başkanı Kadir Karaçelik, karara tepki göstererek insanlığa karşı suçlar kategorisinde değerlendirilmesi gerektiğini ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Dava sürecinde iki jandarma subayı, bir astsubay ve bir özel harekat şube müdürü yargılanmış ve sanıkların firar ettiği, kırmızı bültenle arandığı bilgisi paylaşılmıştı.
4 Aralık 2023
İşaretlediklerim