Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde iki kişiyi öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya, İzmir'deki cezaevinde intihar etti. Akçekaya'nın cenazesi olay yerindeki incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Akçekaya, Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'i öldürmek suçlarından hüküm giymişti.
10 Nisan 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Emre Elaltunterin isimli bir kişi, GBT sırasında özel harekat polisleri tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde polislerin şiddet uyguladığı görülüyor. Elaltunterin, gözaltına alındıktan sonra tutuklanıp cezaevine gönderildi ve bir gün sonra serbest bırakıldı. Diyarbakır Valiliği, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından iki polis memurunun açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.
3 Ocak 2023

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Emrecan Uzunhan, bir trafik kazası sonrasında F.B. isimli bir kişi tarafından darp edildi. Olay sonrası polis ekipleri tarafından F.B. gözaltına alındı. Beşiktaş kulübü, Uzunhan'ın Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nde tedavi altına alındığını ve uyluk arka adale grubu tendon yapışma bölgesinde 4'üncü derece hasar tespit edildiğini açıkladı.
22 Temmuz 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki Alsancak semtinde bir eğlence merkezinde garson olarak çalışan 22 yaşındaki Emirkan Yılmaz, iş yerinin kapalı olduğu saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kalbinden bıçaklandı. Arkadaşları tarafından bulunan Yılmaz, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
10 Nisan 2023

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, AKP'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. Daha önce 2015 yılında Muğla İl Emniyet Müdürü iken de istifa ederek Kars'tan milletvekili aday adayı olmuştu. Devlet memurları kanununa göre istifa edenler belirli şartlar altında görevlerine geri dönebilir ve bu hakkı iki kez kullanabilirler.
18 Mart 2023

Gazeteci Mehmet Kızmaz, seçim sonuçları ve deprem süreciyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle Batman'da gözaltına alındı. Batman Başsavcılığı, Kızmaz'ın paylaşımları üzerine 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' iddiasıyla soruşturma başlattı ve yakalama kararı çıkardı. Şu anda Kızmaz, Batman Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulmaktadır.
10 Kasım 2023

İstanbul'da bir taksici, güzergah konusunda tartıştığı yolcuları araçtan indirdiği için 4 bin 64 lira idari para cezasına çarptırıldı ve aracı 10 gün süreyle trafikten men edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın sosyal medyada yer almasının ardından çalışma başlattı ve taksici İ.K.'nin kimliğini tespit etti.
2 Eylül 2023

İstanbul Büyükçekmece'de bir ihbarı değerlendiren polis memuru Cihat Ermiş, 32 suç kaydı bulunan Muhammet Emre Çorak tarafından öldürüldü. Çorak, ifadesinde evine kurşun isabet ettiğini düşünerek kapıyı açan kişilere ateş ettiğini belirtti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren Çorak'ın silahıyla birlikte yakalandığı ve gözaltına alındığı belirtildi.
9 Ekim 2023

Uçankuş TV ve internet sitesinin sahibi Can Tanrıyar, iktidardan isimler hakkında iddialarda bulunan Muhammed Yakut'a bilgi, belge ve fotoğraf aktardığı iddiasıyla tutuklandı. İstanbul Başsavcılığı, Yakut'un videoları sonrası soruşturma başlattı ve Tanrıyar'ın Yakut ile birlikte hareket ettiği iddialarını soruşturuyor. Tanrıyar'ın evinde yapılan aramada Yakut'a yazılmış bilgi ve belgeler bulundu. Tanrıyar, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.
29 Nisan 2023

Kadir Şeker, sevgilisine şiddet uyguladığını düşündüğü bir kişiyi öldürmek suçundan yargılanmış ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İki buçuk yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen Şeker'in cezası, Yargıtay tarafından onaylandı. Bu gelişme üzerine Kadir Şeker, Kadınhanı ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı ve cezaevine teslim edildi.
1 Haziran 2023

İstanbul'da bir camide imamın Mustafa Kemal Atatürk'e dua etmesine 'Kafir' diyerek tepki gösteren ve bu anı sosyal medyada paylaşan şahıs tutuklandı. Anadolu Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda şüpheli Ahmet B., 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a muhalefet' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklandı.
11 Kasım 2023

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal, Mardin'deki evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. Kanbal'ın bilgisayarına el konuldu ve terörle mücadele şubesine götürüldü. Gözaltı gerekçesi henüz bilinmiyor.
6 Ekim 2023

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk dahil üç kişi tutuklandı. Köktürk'ün eşinin hesabından şüphelilere para gönderdiği iddia edilmiş ve MHP, Köktürk'ün ismini yönetim listesinden çıkarmıştı.
4 Ocak 2023

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'ya verilen haksız tahrik indirimleri kaldırılarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, Avcı'nın savunmalarını değiştirdiğini ve şantaj iddialarının yetersiz kanıtlarla desteklendiğini belirtti. Avcı'nın haksız tahrik indiriminden yararlanma amacına dönük olduğu ve bu nedenle Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesinin uygulanmadığı vurgulandı. Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ise 'Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
4 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yardım ve güvenlik için Gaziantep'in İslahiye ilçesine görevlendirilen Tekirdağ Çevik Kuvvet Şube Müdürü Yadigar I., depremzedeler için hazırlanan yardım malzemelerini çaldığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Evde yapılan aramada çok sayıda yardım malzemesi bulundu. İlk olarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan emniyet müdürü, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.
6 Mart 2023

Sekiz yıl önce Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmeden önce alıkonulduğu anın görüntüsünü paylaştığı iddia edilen E.E.Y., 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde paylaşımın kendisine ait olmadığını ve tehditler aldığı için sosyal medya hesaplarını dondurduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSYÖN'de çalışan E.E.Y.'nin iş akdi feshedildi. İçişleri Bakanlığı, İBB'ye yönelik terör soruşturması kapsamında 1668 kişiyi tespit ettiğini açıkladı.
31 Mart 2023

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 83 yaşındaki emekli korgeneral Hakkı Kılınç, ailesiyle görüş sırasında baygınlık geçirdi ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kılınç'ın daha önce de Vertigo, görme ve kalp hastalıkları gibi sağlık sorunları olduğu biliniyor. Aynı cezaevinde kalan ve aynı odayı paylaşan başka bir emekli korgeneral Vural Avar da hayatını kaybetmişti. Avar'ın ölümü sonrasında Adalet Bakanlığı, hasta ve yaşlı hükümlüler için bir genelge yayımlamıştı.
5 Ocak 2023

Sezgin Baran Korkmaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştükten sonra yurtdışına çıktı ve ABD tarafından Avusturya'dan alındı. Korkmaz, CNN Türk ekranlarından iyi olduğunu belirtti. İstanbul Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü'ne telefonla ihbarda bulunan Korkmaz, şirketlerini yönetenlerin mallarını yağmaladığını iddia etti. Polis, bu ihbarı tutanağa dönüştürdü ancak Korkmaz'ın gerçekten zor durumda olup olmadığı veya yeni bir oyun kurup kurmadığı belirsizliğini koruyor.
17 Haziran 2024

Antalya'nın Kepez ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sümeyye Y.'nin katil zanlısı eşi M.Y, polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Sümeyye Y.'nin daha önce eşi tarafından hakarete uğradığı ve tehdit edildiği, ancak bu şikayetlerinden vazgeçtiği ve koruma talebinde bulunmadığı belirtildi.
22 Ağustos 2023

2017'de Diyarbakır'da Nevruz kutlamalarında polis tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un ölüm anını fotoğraflayan gazeteci Abdurrahman Gök, tutuklu olarak yargılanıyor. Gök, Kurkut'un fotoğraflarını yayınladıktan sonra baskıya maruz kaldığını ve bu durumun intikam olarak görüldüğünü belirtti. Gök, ayrıca kendisi hakkında 'örgüt talimatıyla fotoğrafları çektiği' iddiasında bulunan gizli tanığın pervasızlığını ve mahkemenin bu durumu mahkum etmek yerine kendisine ceza verdiğini ifade etti.
5 Eylül 2023
İşaretlediklerim