Çiftlik Bank davasının önemli isimlerinden ve Mehmet Aydın'ın 'kara kutusu' olarak bilinen Osman Naim Kaya, Uruguay'dan Türkiye'ye getirildi. Kaya, 'kara para aklama', 'vergi kaçırma', 'suç örgütü üyesi olma', 'dolandırıcılık' gibi suçlardan aranıyordu ve hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı. Uruguay'dan Brezilya üzerinden İstanbul Havalimanı'na getirilen Kaya, polis tarafından alınarak işlemleri için Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
8 Nisan 2023

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İtalyan devlet televizyonu RAI'de katıldığı bir programda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna ile olan savaştan bir çıkış yolu aradığını ve bu savaşın bir hata olduğunun farkında olduğunu öne sürdü. Zelenski, Putin'in nükleer silahları bir çıkış yolu olarak görmeyeceğini ve Rusya'da Putin'den sonra daha sert bir liderin gelmesini beklemiyor. Ayrıca, Ukrayna'nın en büyük reformunun AB'ye katılmak olduğunu ve devlet reformlarını sürdürdüklerini belirtti. Zelenski, Putin durdurulmazsa 3. Dünya Savaşı'nın çıkabileceği uyarısında bulundu ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi Kiev'e davet etti.
18 Ocak 2023

Japon hükümeti, nüfusun yoğunlaştığı metropollerden daha az nüfuslu bölgelere taşınan vatandaşlarına teşvik sağlamak için çocuk başına 1 milyon yen (yaklaşık 143 bin lira) vermeyi planlıyor. Nisan ayından itibaren uygulanacak olan bu teşvik, ülkedeki nüfus yoğunluğunu dengelemek ve yaşlı nüfusun yoğun olduğu bölgelere genç nüfus çekmek amacıyla verilecek. Teşvikten yararlanabilmek için taşınan ailelerin yeni yerlerinde en az beş yıl yaşamaları ve bu süre içinde bir işte çalışmaları veya yeni bir iş kurmaları gerekiyor. 2021'de Japonya'da doğum sayısı 811.604 ile rekor düşük seviyeye ulaştı ve 2065 yılında nüfusun 88 milyona düşmesi bekleniyor.
3 Ocak 2023

Doç. Dr. Gülay Ceylaner, kızı Beste'nin ağır bir trafik kazası geçirmesinin ardından, kazaya sebep olan TIR şoförünün daha önce de ölümlü kazalara karıştığını öğrenince tepki gösterdi. Şoförün daha önce iki kişiyi öldürdüğü ve bir kazada da bir ölü bir yaralı olduğu belirtildi. Ceylaner, şoförün ehliyetinin iki yıl alındığını ve iki ay hapis yattığını, ancak aflarla serbest kaldığını ifade etti. Şoförün şu anda yargılandığını ve ehliyetini geri aldığını belirterek, trafikte can kayıplarına yol açanların daha ağır cezalarla karşılaşması gerektiğini savundu. Ceylaner, change.org'da başlattıkları 'Trafikte can alanlar artık durdurulsun' başlıklı imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.
17 Kasım 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun çocuk beslenmesine dikkat çeken çanta paylaşımı ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 50 bin dolarlık çantasını karşılaştırdı. Selvi Kılıçdaroğlu, çocukların yeterli beslenememesine dikkat çekerken, Emine Erdoğan'ın çantası daha önce de siyasi tartışmalara konu olmuştu. Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, Emine Erdoğan'ın çantasının 'çakma' olduğunu iddia etmişti.
2 Nisan 2023

T24 yazarı Tolga Şardan, 'MİT'in cumhurbaşkanlığına sunduğu yargı raporu' hakkında yazdığı bir makale nedeniyle 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Avukatlarının itirazı üzerine, İstanbul 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yurt dışına çıkış yasağı koşuluyla tahliye edildi. Hakim Murat Yıldız, tahliye gerekçesinde delillerin toplandığını ve adli kontrolün yeterli olacağını belirtti. Şardan, MİT raporunda adliyelerdeki skandal kararlar ve yargı mensuplarının ilişkilerine dair iddiaları gündeme getirmişti.
6 Kasım 2023

İstanbul Sarıyer'de 52 yaşındaki Ümmiye Güzel, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda oy kullanmak için evinde beslediği kuzusunu, Pamuk'u da yanında getirdi. Pamuk ile birlikte seçim kabinine giren Güzel, kuzuyu iki ay önce sahiplenmiş ve onu evladı gibi görmeye başlamış. Pamuk, Güzel'in komutlarını anlayabiliyor ve onunla güçlü bir bağ kurmuş durumda. Olay, sandık müşahidi Erdal Aslım tarafından kaydedildi.
28 Mayıs 2023

İstanbul'da iki gün önce kaybolan taksi şoförü Osman Karaca, Şile'de ormanlık bir alanda aracının içinde silahla vurulmuş halde ölü olarak bulundu. Karaca, kaybolmadan önce Ümraniye Tepeüstü'nden yabancı uyruklu bir yolcu alarak Şile'ye gideceğini durağa ve eşine bildirmişti. Arkadaşları ve ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunulan Karaca'nın bulunması için arama çalışmaları yürütülmüştü. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, incelemelerin ardından Karaca'nın cenazesini morga kaldırdı.
7 Şubat 2023

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın kardeşi Ayşe Hilal Sayan Koytak, Dışişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne atandı. Bu atama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Sayan Koytak daha önce de dış politika danışmanlığı ve Kuveyt büyükelçiliği gibi görevlerde bulunmuştu. En son Haziran 2022'de merkeze alınmıştı.
23 Şubat 2023

Suriye iç savaşından kaçarak Almanya'ya sığınan Ryyan Alshebl, Almanya'nın güneyindeki Ostelsheim kasabasında belediye başkanı seçildi. Yeşiller Partisi üyesi olmasına rağmen bağımsız aday olarak yarışan Alshebl, oyların %55,41'ini alarak seçimi kazandı. Alshebl, Suriye'den 21 yaşında ayrıldıktan sonra Almanya'ya 2015 yılında ulaştı, Almanca öğrendi, işletme stajı yaptı ve vatandaşlık aldıktan sonra yerel siyasete atıldı.
4 Nisan 2023

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin Japon Denizi yönüne orta ya da uzun menzilli bir balistik füze fırlattığını açıkladı. Bölgede erken uyarı sistemleri devreye girerek halkı sığınaklara yönlendirdi ve caddelerde sirenler çaldı. Ancak, yerel saatle 07:50'deki uyarının yanlışlıkla yapıldığı belirtildi. Japonya, Kuzey Kore'ye protesto notası çekti ve Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, yanlışlıkla yapılan uyarı ve tahliye çağrısının doğru olduğunu savundu.
13 Nisan 2023

İzmir'in Kınık ilçesinde 97 yaşındaki Şahinaz Önem, evde yalnızken mutfakta süt ısıtmak için piknik tüpünü kullanırken elbisesinin tutuşması sonucu çıkan yangında yaşamını yitirdi. Çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye yangını söndürse de, sağlık ekipleri yaşlı kadının öldüğünü tespit etti. Önem'in cenazesi, incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
2 Ocak 2023

Amerikalı oyuncu Sharon Stone, 1980'li yıllarda bir Sony Pictures yöneticisi tarafından cinsel tacize uğradığını ifade etti. Kelly Ripa'nın podcast yayınına konuk olan Stone, o dönemde yaşadığı tacizi sektörde iş bulamama endişesiyle kimseyle paylaşamadığını belirtti. Stone, olayı anlatırken yaşadığı çaresizliği ve yöneticinin sonrasında nasıl davrandığını detaylandırdı. Ayrıca, Hollywood'da kendisine kötü davranan erkeklere yönelik tutumunu ve özür dilemeyenlere karşı nasıl hareket edeceğini dile getirdi.
9 Kasım 2023

Hong Kong bandıralı 6 bin 551 tonluk 'Jintan' isimli kargo gemisi, Japonya'nın Nagazaki eyaleti açıklarında battı. Gemi, Danjo Adaları'nın 110 kilometre batısında suya gömüldü ve 22 mürettebatından 4'ü kurtarıldı. Mürettebatın 14'ü Çin, 8'i Myanmar vatandaşı. Japonya Sahil Güvenliği, kayıp mürettebatın kurtarılması için çalışmalarını sürdürüyor.
25 Ocak 2023

2013 yılında boşanan bir kadının yoksulluk ve iştirak nafakası için artış talebiyle açtığı dava sonucunda, Denizli 2'inci Aile Mahkemesi nafakalarda yıllık enflasyon oranında artış yapılmasına karar verdi. Bu karar istinaf mahkemesinde kesinleşti ancak Adalet Bakanlığı'nın temyizi üzerine Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, davacının böyle bir talepte bulunmadığını belirterek kararı bozdu.
24 Kasım 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, trans kadın sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci'nin eski eşi Gökhan Çıra ile evlat edindikleri yönündeki iddialarının ardından suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Ciğerci, evlat edinmek için gerekli başvuruların yapıldığını ve çocuğun yakında kendisine geleceğini ifade etmişti. Ancak Bakanlık, Ciğerci ve Çıra'nın evlat edinme için resmi bir başvuruda bulunmadıklarını ve konuyla ilgili gerekli tüm tedbirlerin alınması için savcılığa başvurulduğunu belirtti.
27 Ocak 2023

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, Rusya'nın Ukrayna'da savaş suçları işlediğine dair şüphe olmadığını ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini ifade etti. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında savaş suçu gerekçesiyle yakalama kararı çıkardığını belirtti. Watson, UCM Savcısının bağımsız bir aktör olduğunu ve kanıtlara dayanarak kararlarını verdiğini vurguladı.
18 Mart 2023

Tayvan merkezli mikroçip üretim sektörü lideri TSMC, Japonya'da ikinci bir çip imalat tesisi kuracağını duyurdu. TSMC CEO'su C. C. Wei, müşteri talepleri ve Japon hükümetinin destekleriyle alınan bu kararı basın toplantısında açıkladı. Şirket, küresel çip piyasasının bu yıl yüzde 4 oranında daralmasını beklerken, ileri teknolojisi sayesinde gelir seviyesini korumayı hedefliyor. Japon hükümeti, TSMC'nin Kumamoto'da devam eden ve 8,6 milyar dolar değerindeki fabrika yatırımına finansal destek sağlayacağını belirtti.
13 Ocak 2023

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Kiev'de gerçekleştirdiği basına kapalı toplantıda, Ukrayna'nın NATO üyeliğinin en iyi güvenlik garantisi olacağını söyledi. Toplantıda, Ukrayna'ya uluslararası desteğin devam etmesi ve 'Barış Zirvesi' düzenlenmesi gibi konular ele alındı. Zelenski, Rus ordusunun düşük motivasyonuna rağmen Ukrayna'nın daha fazla silah yardımına ihtiyaç duyduğunu belirtti.
23 Ocak 2023

Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen esir takası sonucu Türkiye'ye gelen Azov Taburu liderlerinin Ukrayna'ya dönüşü, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tarafından anlaşma ihlali olarak nitelendirildi. Peskov, bu kişilerin ihtilaf sonlanıncaya kadar Türkiye'de kalması gerektiğini ve Rusya'nın dönüş konusunda bilgilendirilmediğini ifade etti. Ayrıca, Peskov bu durumu Ukrayna'nın karşı taarruzdaki başarısızlıklarıyla ilişkilendirdi.
8 Temmuz 2023
İşaretlediklerim