Şarkıcı Melike Şahin, Elle Style Awards Ödülleri'nde 'Yılın Stil Sahibi Müzisyeni' ödülünü alırken yaptığı konuşmada, cinsel yönelim ve kişisel tercihler nedeniyle yargılanmanın sona ereceğine inandığını belirtti. Toplumda dayanışma ve mutluluğun önemini vurgulayan Şahin, ödülünü hak ettikleri 'dik gülüşlere' ve ödedikleri bedellere adadığını ifade etti. Ayrıca, toplumsal baskılara karşı birlikte mücadele edeceklerine olan inancını dile getirdi.
14 Haziran 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin'deki seçim çalışmalarına katılmak için Adana'ya gitti ve orada Togg kullanarak yolculuk yaptı. Togg'u kullanırken kendisine dikkatle bakan insanlara ve bir Porsche sürücüsüne atıfta bulunarak, aracın dikkat çekici olduğunu belirtti. Ayrıca, Porsche sürücüsüne yarış teklif ettiği ancak bu teklifin reddedildiği iddia edildi. Togg'un yerli olarak lanse edilmesine rağmen önemli parçalarının yurt dışından getirildiği ve tasarımının İtalyan olduğu bilgisi de makalede yer aldı.
19 Nisan 2023

Japonya'da 'Toco' isimli bir adam, köpek gibi görünmek için 22 bin dolar harcayarak hiper gerçekçi bir köpek kostümü yaptırdı. Toco'nun bu ilginç arzusu internet üzerinde viral oldu ve birçok kişinin dikkatini çekti. Toco, kimliğini gizlemek için gerçek görünümünü hiçbir zaman açığa vurmadı ve kostümlü karakterinden hiç çıkmayarak, diyalog kurarken de sadece havlıyor. Toco'nun bu durumu, birçok kişiye ilham kaynağı oldu ve onun çocukluk hayalinin peşinden gitmesi takdir topladı.
30 Ağustos 2023

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Rusya ziyareti sırasında, iki ülke liderleri Ukrayna krizinin diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini vurgulayan bir ortak bildiri yayımladı. Bildiride, çatışmaların durdurulması ve sorunun diyalog yoluyla çözülmesi çağrısı yapıldı, ABD ve Batılı ülkelerin tavrı eleştirildi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin onay vermediği yaptırımlara karşı çıkıldı. Putin, barış görüşmelerinin devamı konusunda Batı ve Kiev'in hazır olmadığını belirtti.
22 Mart 2023

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde denizde bir kadın cesedi bulundu. Sakarya'nın Serdivan ilçesinde 25 Eylül'de evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 17 yaşındaki A.Y.'nin çantasının bulunmasının ardından başlatılan arama çalışması sonucunda ceset bulundu. Cesedin kimliği henüz belirlenemedi ancak A.Y'ye ait olabileceği değerlendiriliyor.
28 Eylül 2023

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Ukrayna krizi için diplomatik çözüme açık olduklarını ve tüm ciddi önerilere cevap vermeye hazır olduklarını belirtti. Zaharova, barışı sağlamayı amaçlayan arabuluculuk ve insani girişimleri takdir ettiklerini ifade etti. Ayrıca, Ukrayna yönetiminin Rusya ile müzakereleri yasakladığını söyledi.
23 Ağustos 2023

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Necip Hablemitoğlu cinayeti zanlısı ve ihraç edilen eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır, Ukrayna'dan Türkiye'ye iade edildikten sonra IŞİD’e patlayıcı taşıma suçundan aldığı hapis cezasına itiraz etti. Avukatı, Bozkır'ın iade edilirken yargılanmayacağına dair garanti verildiğini iddia etti. Bozkır, Hablemitoğlu cinayeti dosyasından tahliye edildikten bir hafta sonra Şanlıurfa'da görülen IŞİD davasından hüküm giymiş ve firar etmişti. Avukatı, Bozkır'a verilen cezanın fazla olduğunu ve IŞİD'e mühimmat ve patlayıcı taşındığına dair kesin bir çıkarım yapılamayacağını savundu.
11 Temmuz 2023

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta kimyasal silah kullandığı iddialarını araştırılması gerektiğini söyleyen ve bu sebeple iktidar tarafından hedef gösterilen Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'örgüt propagandası yapmak' suçundan iki yıl sekiz ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye edildi. Fincancı, tahliye olmayı beklemediğini, ancak ulusal ve uluslararası toplumun güçlü dayanışmasının etkisiyle tahliye edildiğini düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, kimyasal silah kullanımı iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamalardan pişmanlık duymadığını, tıbbi bir değerlendirme yaptığını ve uluslararası protokollere göre hareket ettiğini belirtti.
13 Ocak 2023

Eskişehir'de 21 Haziran 2022'de bir apartmanın ikinci katından düşerek hayatını kaybeden 36 yaşındaki Zerin Kılınç'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, olaydan sonra serbest bırakılan erkek arkadaşı Y.S. tutuklandı. Kılınç'ın ailesinin başvurusu üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Y.S., 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlikçe tutuklama kararı verildi.
11 Ocak 2023

Metropolitan Sanat Müzesi, Edgar Degas'ın 'Rus Dansçılar' adlı eserinin adını 'Ukrayna Elbiseli Dansçılar' olarak güncelledi. Bu değişiklik, Rusya'nın Ukrayna işgali sonrasında Batı'da Rusya ile ilgili referansların değiştirilmesi eğilimi çerçevesinde gerçekleşti. Londra'daki Ulusal Galeri ve Los Angeles'taki J. Paul Getty Müzesi de benzer ad değişiklikleri yapmıştı. Müzeler, eserlerin Ukrayna ile olan ilişkilerini öne çıkarmak için yeniden inceleniyor. Ayrıca, Ivan Konstantinoviç Ayvazovski'nin etnik kökeni konusunda yaşanan tartışmalar sonucunda, Met onu 'Ermeni, Rusya (şimdiki Ukrayna) doğumlu' olarak sınıflandırdı.
21 Mart 2023

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın seçim otobüsünden AFAD'a ait yardım kolilerinin çıktığını gösteren bir video yayınladı. Taşçıer, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Bakan Yanık'tan bu duruma açıklama yapmasını istedi. Taşçıer, devlet imkanlarının şahsi adaylık için kullanılmasını eleştirdi.
26 Nisan 2023

ABD'nin Tokyo Büyükelçisi Rahm Israel Emanuel, Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'nin radyoaktif atık suyunun okyanusa boşaltılmasına destek verdiğini belirtti. Emanuel, 31 Ağustos'ta Fukuşima'yı ziyaret edeceğini ve boşaltma kararına destek göstermek için orada balık yiyeceğini söyledi. Emanuel, Japonya'nın tahliye planının tamamen şeffaf ve bilimsel verilerle desteklendiğini savundu. Ayrıca, Çin'i kendi nükleer atıkları konusunda pervasız olmakla suçladı.
24 Ağustos 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'yı 3-1 mağlup ederek 2024 Paris Olimpiyatları'na katılmayı garantiledi. Bu sonuçla takım, önemli bir başarıya imza attı.
23 Eylül 2023

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı'nda, gümrük muhafaza memurları tarafından yaşlı bir çiftin darp edilmesi olayı sosyal medyada yayıldı ve büyük tepki topladı. Şırnak Valiliği, yaşanan olayla ilgili iki gümrük muhafaza memurunun açığa alındığını duyurdu. Ayrıca Şırnak Barosu, yaşananlarla ilgili suç duyurusunda bulunarak, benzer şikayetlerin sıklıkla dile getirildiğini ve insan onuruna aykırı bu davranışların kabul edilemez olduğunu vurguladı.
31 Ocak 2023

Tohoku Üniversitesi'nden araştırmacılar, doğum sonrası depresyonun hamilelik sırasında ve doğumdan sonraki aydaki metabolit seviyeleri incelenerek öngörülebileceğini keşfetti. Araştırmada, depresyon geçiren kadınların hamilelikte sitozin seviyelerinin azaldığı, eritrüloz seviyelerinin ise arttığı tespit edildi. Bu bulguların doğrulanması halinde, depresyon riski taşıyan anneler için önleyici tedbirler alınabileceği belirtiliyor. Şu anda doğum sonrası depresyonu tahmin eden bir test bulunmamaktadır.
1 Mart 2023

Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Devlet Başkanlığının Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova hakkında, Ukrayna'da işlenen savaş suçları ve çocukların kaçırılması suçlamalarıyla tutuklama emri çıkardı. Rusya, bu suçlamaları reddetmekte ve ICC'nin kararlarını tanımadığını belirtmektedir. ICC'nin tutuklama yetkisi olmadığı ve yargı yetkisinin sadece anlaşmaya taraf ülkelerde geçerli olduğu için, Rusya'nın anlaşmanın bir parçası olmaması nedeniyle Putin'in tutuklanması beklenmiyor.
17 Mart 2023

Japonya'da her yıl Ocak ayının ikinci pazartesi günü kutlanan Reşit Olma Bayramı, gençlerin yetişkinliğe geçişini kutlamak için düzenlenir. 2018 yılında kabul edilen ve 2022'de yürürlüğe giren bir yasa ile reşit olma yaşı 20'den 18'e indirildi. Ancak bu değişiklik, 2023 yılında bazı bölgelerde geleneklerin dikkate alınarak 20 yaşında kutlanmasına, bazı yerlerde ise 18 yaşındaki gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanmaları nedeniyle kutlamaların ertelenmesine yol açtı. Reşit olma yaşı 18 olsa da, 20 yaş altı için alkol, sigara ve kumar yasağı devam etmektedir.
9 Ocak 2023

Türk tenisçiler Ergi Kırkın ve Ali Ataman, uluslararası arenada önemli başarılara imza attı. Ergi Kırkın, Tayvan'da düzenlenen Formosa Cup Turnuvası'nda şampiyon oldu. Finalde Japon Makoto Ochi'yi 6-0, 6-2'lik setlerle yenen Kırkın, toplamda on birinci, M25 düzeyinde ise üçüncü şampiyonluğuna ulaştı. Ali Ataman ise Belçika'daki ITF 3 serisi ATH Open Turnuvası'nda set kaybetmeden şampiyon oldu. Ataman, finalde Fransız tenisçi Justin Michel'i 6-3'lük setlerle yenerek kariyerinin dördüncü şampiyonluğunu elde etti.
20 Ağustos 2023

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya NATO üyeliği için belirli bir takvim sunulmadığını belirtti. Stoltenberg, koşullar yerine geldiğinde Ukrayna'ya üyelik daveti gönderileceğini ve NATO'nun Ukrayna'ya askeri yardım sağladığını ifade etti. Ayrıca, Ukrayna'nın NATO üyeliğine yaklaştığını ve Ukrayna silahlı kuvvetlerine silahlı eğitim verildiğini kaydetti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski ise NATO'nun tutumunu eleştirerek, üyelik veya davet için bir takvim belirlenmemesini ve koşullarla ilgili muğlak ifadeler kullanılmasını 'eşi görülmemiş ve absürt' olarak nitelendirdi.
11 Temmuz 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Ukrayna vatandaşı Dmytro C., aracının camını kırarak içinde 36 bin avro bulunan çantayı çalan Murat O. ve Elnur B. isimli iki kişiyi, kaçtıkları motosiklete aracıyla çarparak öldürdü. Olay, Dmytro C.'nin aracında beklediği sırada gerçekleşti. Dmytro C., şüphelileri yaklaşık 300 metre takip ettikten sonra motosiklete çarptı ve kazada iki şüpheli olay yerinde hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, ihbar üzerine olay yerine gelerek Dmytro C.'yi gözaltına aldı.
10 Kasım 2023
İşaretlediklerim