Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Has Üniversitesi'ne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz'i, MEF Üniversitesi'ne ise Prof. Dr. Muhammed Şahin'i rektör olarak atadı. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Arzu Gür görevden alındı ve diğer bazı il müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda da Kars ve Tunceli İl Müdürleri görevden alınarak yerlerine yeni isimler getirildi.
28 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Yerleşkesi’nde düzenlenen Kurmay Subay Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kurmay subayların yüzde 81’inin ihraç edildiğini belirtti. Erdoğan, FETÖ’nün 40 yıldır gizlice sızdığı kurumların büyük ölçüde örgüt mensuplarından arındırıldığını ifade etti. 15 Temmuz’da silahlı kuvvetlerde görev yapan 32 bin 189 subayın 10 bin 468’inin, yani yüzde 33’ünün ordudan atıldığını açıkladı.
13 Temmuz 2024

Türkiye'nin ilk ve tek milli kadın motosiklet yarışçısı İlayda Yağmur Yılmaz, cinsiyete dayalı mesleki ayrımcılıkla mücadele ederek, kadınların da yarış pistlerinde yer alabileceğini kanıtladı. Yılmaz, motosiklet yarışıyla tanışmasından bu yana karşılaştığı zorlukları, ekipman temin etme sürecinden, yarışlara katılma mücadelesine kadar detaylı bir şekilde anlattı. Ayrıca, kadınların bu alanda daha fazla yer alması için federasyonla iş birliği yaparak kadınlara yönelik bir yarış kategorisi oluşturdu ve bu sayede 40 kadın sürücüyü pistle tanıştırdı. Yılmaz, bu süreçte karşılaştığı engellemelere ve zorluklara rağmen vazgeçmediğini ve gelecek nesiller için rol model olmayı hedeflediğini belirtti.
7 Mart 2024

Hasan Göğüş, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Türk eğitim sisteminin durumunu eleştirdi. 4+4+4 eğitim sisteminin ilk mezunlarının bu yıl sınava girdiğini belirten Göğüş, sınav sonuçlarının umut verici olmadığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'deki üniversitelerin dünya sıralamalarında geride kaldığını ve akademisyenlerin yabancı dilde yayın yapma konusunda yetersiz olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim kalitesini artırmak için başarılı ülkelerin uygulamalarını örnek alması gerektiğini savundu.
27 Temmuz 2024

KONDA, MetroPOLL ve Yöneylem anket şirketlerinin sonuçlarına göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor ve neredeyse ilk turda seçimi kazanacak oy oranına ulaşmış durumda. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme kararı bu anketlerin açıklanmasından kısa bir süre önce geldi. KONDA'nın anketine göre Kılıçdaroğlu %49,3, Erdoğan %43,7 oy alırken, Yöneylem ve MetroPOLL anketlerinde de Kılıçdaroğlu'nun %49 civarında bir oy oranıyla Erdoğan'ın önünde olduğu görülüyor.
11 Mayıs 2023

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere özel haklar tanıdı. Bu haklar arasında, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda ise uzaktan öğretim yapılacağına üniversite senatolarının karar vermesi, talep eden öğrencilere kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı tanınması ve talep eden öğrencilere bir yıl kayıt dondurma hakkı tanınması yer alıyor.
8 Eylül 2023

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim verme sorumluluğunu terk ettiği ve okulları tarikat, cemaat ve siyasetçilerin etkisi altına aldığı belirtiliyor. Öğretmenlere yönelik inceleme-soruşturma adı altında cezaların arttığı, AKP iktidarının eğitimi dindar bir nesil yetiştirmek için araç olarak kullandığı ifade ediliyor. Kırıkkale'de, Milli Eğitim Temel Kanunu'na aykırı olarak karma eğitimin bırakılarak sınıfların kız-erkek diye ayrıldığı bir uygulamanın tespit edildiği aktarılıyor.
29 Mart 2024

İstanbul'da seçim sonuçlarına göre açılan sandık oranları Anadolu Ajansı'na (AA) göre %94,27 iken, ANKA Haber Ajansı'na göre %99,3 olarak raporlanmıştır. Her iki ajansın verilerine göre, Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki oy oranları farklılık göstermektedir. ANKA'ya göre Kılıçdaroğlu %51,79, Erdoğan ise %48,21 oy almıştır. AA'ya göre ise Kılıçdaroğlu'nun oranı %51,35, Erdoğan'ınki %48,65'tir. Birinci tur sonucunda ise Erdoğan %46,68, Kılıçdaroğlu %48,56 oy almıştır.
28 Mayıs 2023

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, 2023 yılının ilk üç ayında AKP'nin kaybeden, Memleket Partisi'nin ise kazanan olduğunu ifade etti. MAK anketine göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalabileceği belirtiliyor. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için kamuoyunda baskı olduğu aktarılıyor. Sencar, bu değerlendirmesini herhangi bir veri veya kaynak paylaşmadan Twitter üzerinden yaptı.
22 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'taki bir ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, seçmenlere zafer sarhoşluğuna kapılmamaları konusunda uyarıda bulundu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin henüz bitmemiş bir seçimin sonuçları üzerinden tehdit ve hakaret diliyle davrandığını eleştirdi. Ayrıca, seçmenlerden ikinci turda da desteklerini sürdürmelerini ve rehavete kapılmamalarını istedi.
20 Mayıs 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrasında YÖK ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçilmesi kararı alındı. Bu karar, depremzede öğrenciler, akademisyenler ve veliler tarafından eleştiriliyor. Diken'e konuşan bir depremzede öğrenci, Gaziantep'te yaşadığı zorlukları ve uzaktan eğitim kararının psikolojik etkilerini anlatarak, yüz yüze eğitimin psikolojik destek sağlayacağını ve uzaktan eğitim altyapısına sahip olmadığını belirtti. Eğitim-Sen'in bu karara dava açtığı da haberde yer alıyor.
15 Şubat 2023

Milli Savunma Bakanlığı, Alper Gezeravcı'nın Uzay Komutanlığı'na atandığını duyurdu. Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 18 gün kalmış ve Türkiye Uzay Ajansı yönetim kurulu üyeliğine atanmıştı. Bu atama, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uzay alanındaki etkinliğini artırma çabalarının bir parçası olarak gerçekleşti.
12 Eylül 2024

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ilk turda en yüksek oy aldığı 10 ilde sandık açılma oranları da yüksek çıktı. Bu iller Artvin, Kilis, Burdur, Yozgat, Bilecik, Bolu, Kastamonu, Gümüşhane, Bayburt ve Düzce olarak sıralanıyor. Yozgat'ta Erdoğan'ın oy oranı %72 iken, sandık açılma oranı %87 olarak belirtiliyor. Buna karşın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu illerde Anadolu Ajansı'nın veri girişi daha yavaş ilerliyor.
28 Mayıs 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kız çocukları için ayrı okul açılabileceğine dair sözlerine tepki gösterdi. TTB, karma eğitimin özgürleşme, eşitlik ve ortak toplum oluşumu için temel bir uygarlık kazanımı olduğunu vurgulayarak, cinsiyet ayrımcılığının zararlarına dikkat çekti. Ayrıca, kız çocuklarının okullaşma oranındaki azalmanın karma eğitimle ilgili olmadığını, mevcut sorunların çözümüne eğilmenin gerekliliğini ifade etti.
14 Temmuz 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanabileceğini belirtirken, dört adayın seçim sonuçları üzerinde olumsuz etki yapabileceğini ifade etti. Cumhur İttifakı'nın Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile ittifakını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paniklemesine bağladı. Aile içi şiddetle mücadelede caydırıcılığın artırılması gerektiğini ve idam cezasının gerekli durumlarda uygulanabileceğini savundu. Ayrıca, Millet İttifakı içinde Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi arasında 'ittifak içinde ittifak' kurulması yönünde görüşmelerin devam ettiğini ve henüz sonuçlanmadığını açıkladı.
30 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11 üniversiteye yeni rektör ataması yaptı. Atamalar Resmi Gazete'de yayınlandı ve çeşitli üniversitelerde görev yapacak rektörler belirlendi. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Metin Topcuoğlu atandı.
26 Temmuz 2024

Galatasaray taraftarları, Beşiktaş maçı öncesinde Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel bir koreografi gerçekleştirdi. 'İlelebet Cumhuriyet' ve '1923-2023' yazılarıyla dikkat çeken koreografide, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır' sözüne de yer verildi. Ayrıca koreografide Atatürk'ün portresinin yanı sıra, Aziz Sancar, Metin Oktay, Bülent Korkmaz ve Okan Buruk gibi isimlerin yanı sıra madenci, öğretmen, çiftçi ve öğrenci figürleri de yer aldı.
21 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 19 fakülte, yüksekokul ve enstitünün kapatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Aynı kararla 14 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul açıldı ve iki fakültenin ismi değiştirildi. Bu düzenlemeler, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının yapısında önemli değişiklikler getiriyor. Kararın detayları ve etkileri ilerleyen günlerde daha net anlaşılacak.
28 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 20 farklı üniversiteye rektör atadı. Atamalar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Atananlar arasında AKP ile bağlantılı isimlerin olması dikkat çekti. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı, Giresun Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Yılmaz Can ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Kemalettin Aydın'ın AKP ile geçmiş bağlantıları bulunuyor.
1 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne bu yıl layık görülen isimleri sosyal medya hesabından duyurdu. Ödül kategorileri ve kazananları arasında Bilim dalında Süleyman Uludağ, Kültür dalında Ali Birinci, Müzik dalında Emel Sayın, Resim dalında İlhami Atalay, Karikatür dalında Hasan Aycın, Sinema dalında Sami Şekeroğlu, Dijital Sanat dalında Refik Anadol, Mimari dalında Sinan Genim ve Edebiyat dalında Nazan Bekiroğlu bulunuyor. Vefa Ödülleri'ne ise Attila İlhan, Barış Manço, İsmail Hakkı Uzunçarşılı, Muhsin Ertuğrul ve Samiha Ayverdi değer görüldü.
30 Ekim 2023
İşaretlediklerim