Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP'nin 7421 sayılı Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali istemiyle açtığı davayı reddetti. CHP, dava dilekçesinde Fiyat İstikrarı Komitesi'nin Merkez Bankası'nın bağımsızlığını zedelediğini ve yetki karmaşasına yol açtığını savundu. AYM, gerekçeli kararında komitenin fiyat istikrarını sağlamak amacıyla kurulduğunu belirtti.
6 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, 19 Mayıs Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Valilik, derbi sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un maç bitiminden sonra stadyuma gelerek sahaya girmesi ve Galatasaray Stadyum Müdürü'ne yönelik fiili müdahalede bulunulması gibi detaylar yer aldı. Ayrıca, olaylara karışan şahısların kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü ve ihmali bulunan personel hakkında inceleme başlatıldığı ifade edildi.
21 Mayıs 2024

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılı başından 15 Eylül'e kadar yaptığı fahiş fiyat denetimlerinde 1274 gerçek ve tüzel kişiye toplam 327 milyon 376 bin 495 TL idari para cezası kesti. Denetimlerde otomotiv, emlak ve kuyum sektörlerine de toplamda 129 milyon 766 bin 181 lira ceza uygulandı. Ayrıca Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, 46 halci ve iki tavukçuluk firmasına toplamda 30 milyon 74 bin 880 lira ceza verdi. Denetimler, fahiş fiyat uygulamalarını engellemeyi ve piyasa düzenini korumayı amaçlıyor.
16 Eylül 2024

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasını yürüten Ankara Başsavcı Vekili Durdu Özer, düz savcı olarak atandı. Özer, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ı şüpheli olarak dosyaya kaydetmişti. Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun yaz kararnamesiyle bu kritik davanın savcısı olan Özer, Ankara İstinaf Mahkemesi savcılığına atandı. Bu değişiklik, davanın seyrini etkileyebilecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
13 Haziran 2024

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirme iddiaları sonrası açılan DİAYDER davasında savcı, 16 sanığın 'örgüt üyeliği', 5 sanığın 'örgüte yardım' suçlamasıyla cezalandırılmasını istedi. İki sanığın beraatini talep eden savcı, derneğin yasal görünümlü faaliyetler yürüttüğünü ve örgüt sempatizanı kitlenin bağlılığını artırmaya çalıştığını belirtti. Gizli tanık ifadeleri ve dijital materyal incelemeleri delil olarak sunuldu. Dernek başkanı Ekrem Baran'ın örgüt üyeliği ve diğer suçlamalarla cezalandırılması istendi. Davanın karar duruşması 21 ve 22 Aralık'ta yapılacak.
29 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ve Beşiktaş Kulübü'ne sportmenliğe aykırı hareket ve hakem hakkındaki açıklamalar nedeniyle 400 bin lira para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray'a 329 bin lira, Başakşehir'e 112 bin lira, Ankaragücü'ne 172 bin lira, Gaziantep FK'ye 300 bin lira, Çaykur Rizespor'a 112 bin lira ve Hatayspor'a 139 bin lira para cezası verildi. Adana Demirspor, Trabzonspor, Başakşehir, Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'da bazı taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi.
7 Eylül 2023

Rekabet Kurulu, Meta'ya iki ayrı soruşturma sonucunda toplam 1 milyar 234 milyon lira tutarında ceza verdi. İlk soruşturma, WhatsApp kullanıcılarının kişisel verilerinin Meta'nın diğer şirketleriyle paylaşılması ve bu verilerin rekabeti engelleyecek şekilde kullanılması nedeniyle başlatıldı ve 346 milyon lira ceza uygulandı. İkinci soruşturma ise 'Threads' uygulamasının rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle yapıldı ve bu kapsamda 335 milyon lira ceza verildi. Ayrıca, Meta'nın yükümlülükleri yerine getirmemesi nedeniyle ek cezalar da uygulandı.
8 Mayıs 2024

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan'ın tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturmasında, banka eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan ve Emre Çolak, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak hakkında 'tefecilik' suçlaması yaptı. Şikayetçilerin ifadeleri ve bankanın savunması arasında çelişkiler bulunuyor. Avukat Rezan Epözdemir, Denizbank Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısını da suç duyurusunda bulunarak 'nitelikli bankacılık zimmeti', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarının işlendiğini iddia etti. Banka yöneticileri ise şikayetçilerin iftira attığını ve tefecilik yaptığını savunarak soruşturma açılmasını talep etti.
12 Mayıs 2023

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanması üzerine patlak veren dolandırıcılık skandalıyla ilgili olarak eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak ve eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. Banka, şikayet ettiği kişilerin soruşturma kapsamında sunduğu belgelerin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, suç duyurusu dilekçesinde İnan, Çolak ve Çetin'in soruşturma kapsamında gerçeğe aykırı beyanda bulundukları iddia edildi.
2 Kasım 2023

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda ‘yüksek karlı gizli fon’ olarak bilinen dolandırıcılık davasında, müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera ilk kez ifade verdi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün de katıldığı duruşmada, müştekiler dolandırıldıklarını ve yüksek getiri vaatleriyle kandırıldıklarını anlattılar. Muslera, Erzan'dan paranın geri ödeneceğine dair resmi dekont aldığını, ancak depremleri bahane ederek oyalandığını belirtti. Belözoğlu ve Turan da benzer şekilde yüksek getiri vaatleriyle dolandırıldıklarını ifade ettiler.
8 Mart 2024

İstanbul Anadolu başsavcılığında görevli savcı Şaben Bağrıaçık, bir katibi taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, mütalaanın hazır olmaması sebebiyle duruşma ertelendi. Bağrıaçık, suçlamaları reddetti ve olayın büro değişikliği talebiyle ilgili olduğunu öne sürdü. Müştekinin avukatı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatı, Bağrıaçık'ın suçlu olduğunu savundu. Mahkeme başkanı, duruşma savcısından esas hakkındaki mütalaasını istedi ancak savcı süre talep ettiği için duruşma ertelendi. Bir sonraki duruşmada hükmün açıklanması bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi üzerine olaylar yaşandı. Fenerbahçeli futbolcular, sahadan güçlükle ayrıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşananlarla ilgili kimlik belirleme çalışmalarının ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, takımının tribün saldırısına uğradığını belirtti.
18 Mart 2024

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan Aydın Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusu yaptıktan sonra polis tarafından kötü muameleye maruz kaldığını iddia etmiş ve bu durumu Adli Tıp Kurumu raporuyla belgelemişti. Anayasa Mahkemesi, Aydoğan'ın başvurusu üzerine Nisan 2022'de hak ihlali kararı vermişti. Ancak Bakırköy Başsavcıvekili Ekrem Aydıner, polislerin kimliğinin tespit edilmesine rağmen kötü muamelede bulunduklarına dair yeterli delil olmadığını belirterek dosyayı kapattı. Aydoğan, karara itiraz edeceğini ve gerekirse yeniden Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını ifade etti.
30 Nisan 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Eylül ayından bu yana satılan 260 bin sıfır kilometre aracın satış işlemlerini incelemeye aldı. Bu kapsamda 13 araç distribütörü ve 257 bayiden detaylı bilgi istendi. Ayrıca, araç alıcılarına da araçları için nakit ödeme yapılıp yapılmadığı ve zorunlu aksesuar alımına zorlanıp zorlanmadıkları konusunda sorular yöneltildi.
27 Ocak 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak Fenerbahçeli futbolculara yönelik herhangi bir soruşturma olmadığını belirtti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle 38 kişinin tespit edildiğini ve bu kişilerle ilgili adli sürecin devam ettiğini ifade etti. Daha önceki açıklamalarında futbolcuların da soruşturulabileceğine dair bir izlenim veren Tunç, bu son açıklamasıyla durumu netleştirdi. Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları, sahaya atılan yabancı maddeler ve taraftarların sahaya inmesi büyük tepki çekmişti.
19 Mart 2024

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadığı maç sonrası yaşanan taraftar saldırıları ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bu olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara Twitter üzerinden cevap verdi. Maçta Fenerbahçe oyuncularına ve teknik ekibe fiziksel saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşananların organize olduğunu ve gerekirse bir alt lige düşmeyi göze aldıklarını belirtti.
19 Mart 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da 39 ilçede gerçekleştirilen ekmek fiyat denetimleri sonucunda 205 fırından 116'sının tarifeye uymayan fiyatlarla ekmek sattığının tespit edildiğini ve bu fırınlara cezai işlem uygulandığını açıkladı. Daha önce İstanbul'da ekmeğin gramajının düşürülüp fiyatının arttığı iddiaları yalanlanmıştı. Denetimlerin devam edeceği belirtildi ve tarife dışı satış yapan işletmelere bin 371'er lira idari para cezası kesildiği öğrenildi.
8 Temmuz 2023

Ticaret Bakanlığı, Ülker'in haksız rekabet şikayeti üzerine Züber'in 'Gerçek Atıştırmalık' reklam filminin yayınının durdurulmasına karar verdi. Bakanlık, Züber'in ilave şeker, yapay aroma verici ve katkı maddesi içermeyen ürünleriyle ilgili reklamında kullandığı 'Gerçek Atıştırmalık' ifadesinin rekabete aykırı olduğuna hükmetti. Bu karar, Ülker'in şikayeti üzerine alındı ve Züber'e ceza kesildi.
9 Temmuz 2024

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı dava genişletilerek, 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafında yer alan sosyal medya fenomenleri de soruşturmaya dahil edildi. Bu fenomenler arasında bulunan Özlem Altınok Öz ve Tayyar Taylan Öz çiftinin mal varlıklarına el konuldu ve soruşturma kapsamında çiftin sahibi olduğu üç şirkete kayyım atandı.
4 Aralık 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde bisikletiyle uyuşturucu satarken yakalanan D.A, 16,5 yıl hapis ve 33 bin lira para cezasına çarptırıldı. Savcı, sanığın bisikletinin gövde kısmına gizlediği sentetik uyuşturucuyu iki kişiye satarken yakalandığını belirtti. Sanığın ikametinde yapılan aramada uyuşturucu paketleme malzemeleri ve hassas terazinin de ele geçirilmesi dikkate alınarak, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan cezalandırılması istendi. Mahkeme, sanığın savunmasına rağmen cezayı onayladı.
23 Temmuz 2024
İşaretlediklerim