Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı gizli tanık soruşturması kapsamında altısı emniyet mensubu 11 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve daha sonra tutuklanmıştı. İddianame Ankara 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve şüpheliler çeşitli suçlardan yargılanacak. Savcılık, bazı şüpheliler hakkındaki soruşturmaları ayırdı.
29 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin kara para aklama suçlamasıyla tutuklandığı soruşturma genişletilerek, 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafında yer alan 14 sosyal medya fenomeninin mal varlıklarına el konuldu. Anadolu Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada 24 şüpheliden 16'sı tutuklanmış, bazı şirketlere kayyum atanmıştı. Soruşturma kapsamında, şüphelilerin yurt dışına çıkışlarına da yasak getirilmişti.
1 Aralık 2023

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024

Adıyaman'da gerçekleşen İsias Oteli davasının ikinci duruşmasında, mahkeme tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Gaziantep Barosu'nun davaya katılma talebi reddedildi ve yeni bir bilirkişi raporu için dosya, teknik bir üniversiteden alınması amacıyla sevk edildi. KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, Türkiye'nin adalet sistemine olan güvenlerini ifade ettiler.
26 Nisan 2024

UEFA, Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı. Demiral, maçta Türkiye'nin iki golünü de kaydetmişti. UEFA, Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla disiplin yönetmeliği uyarınca soruşturma açıldığını duyurdu. Soruşturma, Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında gerçekleşen olay üzerine başlatıldı.
3 Temmuz 2024

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 12 şüpheliden 7'si gözaltına alındı ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sahaya ilk atlayan maskeli Hasan Ç. ve korner direğiyle futbolculara doğru koşan Engin T. tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
20 Mart 2024

Rekabet Kurumu, e-ticaret platformu Trendyol'un algoritmayı manipüle ederek üçüncü taraf satıcıların verilerini kullanıp haksız avantaj sağladığı ve ilgili kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle 61 milyon 342 bin 847,73 lira para cezası verdi. Kurum ayrıca, Trendyol'un özel markalı ürünlerine algoritma ve kodlama müdahalelerinden kaçınması ve pazaryeri faaliyetinden elde edilen verilerin özel markalı ürünler için kullanımından kaçınması gerektiğini belirtti.
27 Temmuz 2023

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) başkanlığı hakkında fiyat listesini açıklamadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. DİSK, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TÜİK Başkanı ve yardımcılarının yargı kararlarına uymadığını ve görevlerini yerine getirmediğini belirtti. TÜİK'in açıkladığı yıllık enflasyon oranı yüzde 75,45 iken, ENAG'a göre bu oran yüzde 120,66 olarak bildirildi.
4 Haziran 2024

Turkcell'e 'pedofili destekçisi' ve 'sansürcü' dediği için manevi tazminat cezasına çarptırılan bir kişi, Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) açtığı davayı kazandı. AYM, kişinin Turkcell hakkında yaptığı eleştirileri ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdi ve mahkeme kararıyla ifade özgürlüğüne müdahale edildiğine hükmetti. Turkcell, daha önce Ensar Vakfı'na sponsor olduğu için eleştirilmiş ve bu eleştirilere karşı toplam 1107 tweete erişim engeli getirtmişti. AYM, başvurucuya 18 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi ve kararın yeniden yargılamak üzere ilgili mahkemeye gönderilmesini istedi.
30 Kasım 2023

Anayasa Mahkemesi, Adana 4'üncü Tüketici Mahkemesi'nin başvurusu üzerine, ikinci el araç satışı sonrasında 15 gün süreyle devam eden zorunlu mali sorumluluk sigortası hükmünü iptal etti. Başvuruda, aracın satışıyla mülkiyet hakkının sona ermesine rağmen, eski sahibin sigorta sözleşmesinden kaynaklı sorumluluğunun devam ettiği ve bu durumun haksız bir tazminat yükümlülüğüne yol açabileceği belirtildi. AYM, araç satışı sonrası eski sahibin araç üzerindeki hakimiyetinin sona erdiğini ve bu nedenle eski sahibin yeni sahibin eylemlerinden sorumlu tutulmasının anayasaya aykırı olduğunu belirterek düzenlemenin iptaline karar verdi.
5 Mart 2024

Bursa'da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından üretildiği iddia edilen çadırların aslında Gaziantep'ten getirilerek sadece MEB logosu yapıştırıldığı ve ardından deprem bölgesine gönderildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, bu durumu kamu zararı ve skandal olarak nitelendirdi ve ilgili yetkililerin görevden alınması gerektiğini belirtti. MEB, iddialar hakkında soruşturma başlatıldığını ve sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.
10 Mart 2023

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, piyasa değeri 35 milyon lira olan sahte gıda ürünleri ele geçirildi. Gıda Toptancıları Sitesinde faaliyet gösteren bir iş yerinde yapılan aramada, çeşitli markalara ait sahte etiketler ve büyük miktarlarda sahte gıda ürünleri bulundu. Ele geçirilen ürünler arasında zeytin, peynir, krema, teleme, margarin, mayonez, tuz ve nişasta yer alıyor.
14 Haziran 2024

İstanbul Ticaret Odası Perakende Komitesi Başkanı Yavuz Altun, enflasyonun düşmesiyle birlikte zincir marketlerin fiyat indirimine gideceğini bildirdi. Happy Center Marketleri CEO'su olarak, gıda ve gıda dışı ürünlerde yüzde 10 ile 20 arasında indirim yaptıklarını ve et ile süt ürünlerinde de ilerleyen süreçte indirim olabileceğini ifade etti. ŞOK Marketler ve Migros da fiyat indirimleri veya sabit fiyat uygulamaları yaptıklarını duyurdu. Zincir marketler, fahiş fiyat uygulamak ve enflasyonu körüklemekle eleştiriliyor ve Rekabet Kurulu tarafından soruşturmalar açılmıştı.
5 Ocak 2023

Gezi Parkı davasında mahkum edildikten sonra TİP’ten milletvekili seçilen Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi (AYM) kararının uygulanmamasına avukatlar tepki gösterdi. İstanbul adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) kararı uygulamayan heyet hakkında soruşturma açılması çağrısında bulundu. Avukatlar, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı uygulamamasını eleştirdi ve bu durumun bir suç ihbarı olduğunu belirtti.
31 Ekim 2023

Ankara Çankaya'da bulunan AFAD'ın muhasebe/evrak bölümünde çıkan ve bazı evrakların zarar gördüğü şüpheli yangın sonrası Ankara başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. CHP, yangının araştırılması için Meclis'te önerge verdi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, yangının neden çıktığını sorgulayarak, AFAD binasının afetlere dayanıklı olduğu iddialarını hatırlattı ve evrakların yok edilmiş olabileceğini öne sürdü. Ancak önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
22 Mart 2023

Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eyleminde polis müdahalesi sonucu yaralanan Aydın Aydoğan için Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi ve 60 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verildi. 2018'de Beyoğlu kaymakamlığı tarafından yasaklanan eylemde polis müdahalesi olmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu müdahaleyi savunmuştu. Aydoğan'ın şikayeti üzerine savcılık takipsizlik kararı vermiş, ancak AYM, savcılığın ve sulh ceza hakimliğinin etkili bir soruşturma yürütmediğine hükmetti. Aydoğan'ın Soylu hakkındaki suç duyurusu ise hala Ankara başsavcılığında açık durumda.
23 Nisan 2023

Filistinli model Bella Hadid, Adidas'ın 1972 Münih Olimpiyat Oyunları'nın yıl dönümü şerefine yaptığı ve kendisinin de yer aldığı 'SL72' reklamının geri çekilmesine tepki gösterdi. Hadid, reklamın duyarsızlığından dolayı şok olduğunu ve üzgün olduğunu belirtti. Reklam, 1972 oyunları sırasında 11 İsraillinin Filistinlilerce öldürülmesi olayını hatırlattığı için eleştirilmiş ve Adidas tarafından geri çekilmişti. Hadid, 1972'deki vahşetten haberi olmadığını ifade etti.
30 Temmuz 2024

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık davasında zarar gören 'iddia sahipleri'nin zararlarını neden karşılamayacağını açıkladı. Banka, ödeme yapılması durumunda zimmet suçu oluşacağını belirtti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun raporu ve savcılığın takipsizlik kararı sonrası, bankanın dolandırıcılık olayındaki sorumluluğu tartışılmaya devam ediyor. Denizbank, ödeme yapmamasının sebebini, herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın ödeme yapılmasının banka yöneticileri için zimmet suçu teşkil edeceğini ifade ederek açıkladı.
28 Kasım 2023

TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcuları ve teknik ekibine saldırı gerçekleşti. Bursaspor tribünlerinde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Bursa Valiliği, olaylarla ilgili yedi kişinin gözaltına alındığını ve üç kamu görevlisinin görevden uzaklaştırılarak haklarında soruşturma başlatıldığını duyurdu.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim