Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 21 yaşındaki S.A. isimli genç, evinde oynadığı tabancanın ateş alması sonucu annesi 43 yaşındaki Aysel A'yı başından vurdu. Ağır yaralanan kadın, hastaneye kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, olay yerinden kaçan S.A.'yı bulmak için çalışma başlattı.
22 Mart 2023

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, kız arkadaşı S.A.'yı boğarak öldürdüğü iddia edilen Ü.A. tutuklandı. Olayın ardından polis merkezine giderek teslim olan Ü.A., ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. S.A.'nın cesedi Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
16 Ağustos 2023

Eskişehir'de yaşlı bakım teknikeri 25 yaşındaki Tuğçe Can, işe gitmek üzere evden çıktığı sırada apartman içerisinde bıçaklı saldırıya uğradı ve olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırının şüphelisi ve Can'ın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Onur K., polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Onur K.'nin emniyetteki sorgusu devam ediyor ve Tuğçe Can'ın cesedi otopsi işlemleri için hastane morguna kaldırıldı.
12 Ocak 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sümeyye Y.'nin katil zanlısı eşi M.Y, polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Sümeyye Y.'nin daha önce eşi tarafından hakarete uğradığı ve tehdit edildiği, ancak bu şikayetlerinden vazgeçtiği ve koruma talebinde bulunmadığı belirtildi.
22 Ağustos 2023

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşanan bir olayda, 25 yaşındaki Dilara Alagöz, tartıştığı annesi Ayşe Alagöz'ü bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından Dilara Alagöz, inşaat halindeki bir binanın çatısından atlayarak yaşamına son verdi.
3 Ekim 2023

Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023

Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan Ümit Mutlu A., tartıştığı eşi Büşra A. ve dört yaşındaki üvey oğlunu bıçaklayarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, anne ve oğlunun hayatını kaybettiğini belirledi. Zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Ailenin, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası şubat ayında Denizli'ye taşındığı öğrenildi.
6 Ağustos 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde bir markette kasiyere saldıran ve arkadaşını korumaya çalışan bir diğer çalışanı bıçaklayarak öldüren Y.C.T. isimli şüpheli tutuklandı. Alkollü olduğu belirtilen şüpheli, önce markette bir çalışanla tartıştı, sonra elinde bıçakla geri döndü ve A.K. isimli çalışanı bıçakladı. Ağır yaralanan A.K. hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.
2 Eylül 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, otomobilde bıçaklanmış halde bulunan sürücü Sadi Tokgöz hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüpheli K.N'yi gözaltına aldı. Şüphelinin, emniyetteki ilk ifadesinde, Tokgöz'ün kendisini kampüs bölgesinden eve bırakma bahanesiyle aracına aldığını, sonra aracı tenha bir yere park edip taciz etmeye başladığını, bunun üzerine bıçaklayıp kaçtığını söylediği öğrenildi.
22 Ekim 2023

İstanbul Bakırköy'de birlikte yaşayan Cavide Sevgi Arapoğlu ve Mustafa Kolay, başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Çiftin işe gitmemesi üzerine endişelenen arkadaşları, çilingir yardımıyla eve girdi ve çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. Polis ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede kapının zorlama izi olmadan içeriden kilitlendiğini belirledi. Çiftin cesetleri, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
20 Temmuz 2023

İstanbul'da böbrek hastası olan 52 yaşındaki Ahmet Emin Bilgin, 2011 yılında Medikal Park Göztepe Hastanesi'nde böbrek nakli operasyonu geçirdi. Nakilden üç gün sonra hayatını kaybeden Bilgin'e, Kızılay'dan alınan kanın HIV taşıdığı anlaşıldı. Mahkeme, Kızılay'ı 'tam kusurlu' buldu ve ailesine toplam 770 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.
20 Nisan 2023

Avustralya'nın başkenti Canberra'da, 64 yaşındaki bir kadının beyninden 8 santimetre uzunluğunda canlı bir solucan çıkarıldı. Kadın, karın ağrısı, ishal, kuru öksürük, ateş ve aşırı terleme şikayetleriyle hastaneye başvurmuştu. MR taraması sonucu anormal beyin aktiviteleri tespit edilen kadın ameliyata alındı. Ameliyat sırasında çıkarılan solucanın, genellikle pitonlarda görülen bir parazit türü olduğu belirlendi.
28 Ağustos 2023

ABD'nin Alabama eyaletinde, 1988'de işlenen bir cinayet nedeniyle 'kiralık katil' olarak mahkum edilen 58 yaşındaki Kenneth Smith, nitrojen gazı kullanılarak idam edildi. Bu yöntem ABD'de ilk kez uygulandı. Smith'in daha önce zehirli iğne ile idamı başarısız olmuştu. İnfaz, insan hakları tartışmalarını ve idam cezalarının ırkçılık ve yanlış kararlar nedeniyle eleştirilmesini gündeme getirdi.
26 Ocak 2024

Türk yazar Alev Alatlı, 79 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alatlı'nın bir süredir tedavi gördüğünü açıkladı. Alatlı, 'Yaseminler Tüter mi, Hâlâ', 'İşkenceci', 'O.K Musti Türkiye Tamamdır', 'Schrödinger’in Kedisi' gibi eserleriyle tanınmaktadır. Ayrıca Filistin davasına yaptığı katkılardan dolayı Yaser Arafat tarafından 'Özgürlük Madalyası' ile ödüllendirilmiş ve 2018'de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na üye olarak atanmıştı.
2 Şubat 2024

Vogue Filipinler, Nisan sayısında 106 yaşındaki dövme sanatçısı Apo Whang-Od'u kapağa taşıyarak, köklere dönüş ve otantikliğe değer verme temalarını işledi. Apo Whang-Od, Batok adı verilen geleneksel Filipin dövme sanatının yaşayan son temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor ve 'Mambabatok' olarak anılıyor. Bu kapakla birlikte, Apo Whang-Od Vogue kapağında yer alan en yaşlı kişi olma unvanını da elde etti.
31 Mart 2023

Vegan beslenme savunucusu ve sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova, 39 yaşında hayatını kaybetti. Yakınları, Samsonova'nın sadece egzotik meyve diyetiyle beslendiği için 'açlıktan' öldüğünü iddia etti. Samsonova'nın son dört yıldır tamamen çiğ vegan bir diyet uyguladığı ve yedi yıldır yalnızca jackfruit ve durian meyveleriyle beslendiği belirtildi. Annesi, Samsonova'nın ölümünü 'kolera benzeri bir enfeksiyon'la ilişkilendirdi ancak otopsi raporu henüz açıklanmadı.
1 Ağustos 2023

Tokat'ın Erbaa ilçesinde, Yeşilyurt Mahallesi'nde 36 yaşındaki S.G. isimli kadın, akşam saatlerinde evine giderken M.K. tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırgan, kadını sırtından bıçakladıktan sonra kaçmaya çalıştı ancak polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaralı kadın hastaneye kaldırıldı ve saldırganın zihinsel engelli olduğu iddia edildi.
26 Eylül 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 36 yaşındaki S.G. adlı kadın, evine giderken bir saldırgan tarafından bıçaklandı. İlk olarak M.K. adlı bir şahıs gözaltına alındı ancak saldırıyla ilgisi olmadığı tespit edilince serbest bırakıldı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, asıl şüpheli İ.B.'yi yakalayarak tutukladı. Her iki şahsın da zihinsel engelli olduğu belirtildi.
26 Eylül 2024

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Hacıfeyzullah Mahallesi'nde yaşayan 47 yaşındaki Nurten Balgünsün, evinin bahçesindeki çamaşır makinesine çamaşır atarken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Balgünsün'ün çamaşır makinesindeki elektrik kaçağından kaynaklanan akıma kapıldığını belirledi. Kadının cenazesi otopsi işlemleri için Kuşadası Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
19 Ağustos 2024

İstanbul'da Bağcılar ve Küçükçekmece'de iki kadın, eşleri tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bağcılar'da İ.Ç, tartıştığı eşi K.Ç'yi bıçaklayarak öldürdü ve 'kasten öldürme' suçundan mahkemeye sevk edildi. Küçükçekmece'de ise 27 yaşındaki G.A, 23 yaşındaki eşi Ö.A'yı sokakta bıçaklayarak öldürdü ve olay yerinde gözaltına alındı. Ayrıca Arnavutköy'de bir erkek, boşanmak üzere olduğu eşini öldürdü.
15 Ağustos 2024
İşaretlediklerim