Nike, yeni reklam filminde Bijî grubunun 'Gold' adlı şarkısını kullandı. Reklam filminde farklı spor dallarından sporcular yer alıyor ve şarkının nakaratında 'Kürt anne' ve 'Kürdistan' ifadeleri dikkat çekiyor. Şarkı, 28 Haziran 2023'te DJ Conducta işbirliğiyle yayınlandı ve YouTube ile TikTok'ta yüz binlerce kez görüntülendi.
6 Temmuz 2024

Efsane bilim kurgu serisinin yeni filmi Alien: Romulus, ilk haftasında gişede 1 numaraya yerleşti. The Hollywood Reporter'a göre, 20 milyon doların üstünde bir başlangıç beklenen filmin hafta sonu hasılatı 45,1 milyon dolarla serinin en iyi ikinci açılışını yaptı. Dünya çapında ise rakam 108,2 milyon doları buldu. Film, Rotten Tomatoes'da eleştirmenlerden yüzde 82 oranında olumlu eleştiri aldı.
19 Ağustos 2024

Netflix, ünlü dizi Peaky Blinders'ın sinema filmine uyarlanacağını duyurdu. Filmin başrolünde yine Cillian Murphy yer alacak ve yönetmenliğini Tom Harper üstlenecek. Film, Shelby ailesinin İkinci Dünya Savaşı'nda yaşadıklarına odaklanacak. Çekimlerin Eylül ayında başlaması planlanıyor.
5 Haziran 2024

Türk sineması klasiklerinden Dünyayı Kurtaran Adam, İspanya'nın Sevilla kentinde restore edilmiş versiyonuyla 28 Eylül'de izleyiciyle buluşacak. Film, İspanya saatiyle 22.30'da Star Wars Turco adıyla gösterime girecek ve orijinal dilinde, İspanyolca altyazı ile sunulacak. 1982 yapımı bu fantastik bilim kurgu filmi, yönetmeni Çetin İnanç'a büyük bir ün kazandırmış ve zamanla Yeşilçam'ın önemli yapımlarından biri olarak kabul edilmiştir.
23 Eylül 2024

Nike’ın yeni reklam filminde Kürt anneler ve Kürdistan’a atıfta bulunan ifadeler yer aldı. Reklam filmi, Türkiye’den gelen tepkiler üzerine markanın sosyal medya hesaplarından kaldırıldı. Nike, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Reklamda Bijî grubunun ‘Gold’ adlı şarkısı kullanıldı ve çeşitli sporcuların performansları gösterildi.
7 Temmuz 2024

Screen Actors Guild (SAG) 2024 ödülleri, Hollywood'un Oscar öncesi son büyük ödül töreni olarak kabul edilen bir etkinlikte Los Angeles'ta dağıtıldı. 'Oppenheimer' filmi gecenin en çok dikkat çeken yapımı oldu ve önemli kategorilerde ödüller kazanarak 10 Mart'taki Oscar töreni için de güçlü bir aday olduğunu gösterdi. Diğer dikkat çeken isimler arasında 'The Holdovers' filminden Da’Vine Joy Randolph ve 'Killers of the Flower Moon' filminden Lily Gladstone yer aldı. Televizyon kategorilerinde ise 'The Bear', 'The Last of Us' ve 'Succession' gibi yapımlar öne çıktı.
25 Şubat 2024

Venedik Film Festivali, Tim Burton’ın 1988 yapımı Beterböcek (Beetlejuice) filminin devamı olan 'Beterböcek Beterböcek' filmiyle açılacak. Film, Michael Keaton ve Winona Ryder gibi orijinal kadro üyelerini yeniden bir araya getiriyor ve 36 yıl sonra geçen olayları konu alıyor. Festival direktörü Alberto Barbera, filmin Tim Burton sinemasının ikonik karakterlerinden birinin dönüşünü simgelediğini belirtti. Festival, 28 Ağustos'ta başlayıp 7 Eylül'e kadar sürecek.
3 Temmuz 2024

Warner Bros, ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin yeni devam filmi ‘The Hunt for Gollum’un 2026 yılında gösterime gireceğini duyurdu. Film, Peter Jackson'ın yapımcılığında ve Andy Serkis'in yönetmenliğinde gerçekleştirilecek. Şu anda senaryo geliştirme aşamasında olan film, Jackson, Fran Walsh ve Philippa Boyens gibi serinin önceki üyeleri tarafından desteklenecek. Warner Bros, Tolkien’in telif haklarını elinde bulunduran İsveçli şirket Embracer Group ile anlaşarak birden fazla film için hakları güvence altına almış.
10 Mayıs 2024

Amy Winehouse’un hayatını konu alan 'Back to Black' filmi, yönetmen Sam Taylor-Johnson tarafından beyazperdeye taşındı. Film, Winehouse’un Yahudi bir ailede yetişme sürecini, kariyerini, aşklarını ve bağımlılığını anlatıyor. Eleştirmenler filmi genellikle olumsuz değerlendirse de, başrol oyuncusu Marisa Abela’nın performansı beğeni topladı. Film, Britanya gişesinde açılış haftasında zirveye yerleşti.
16 Mayıs 2024

Geçen yılın dikkat çeken filmlerinden 'Barbie' içindeki 'I'm just Ken' şarkısıyla tanınan Ryan Gosling, şarkının Oscar adaylığı kazanmasının ardından, bu unutulmaz performansı Oscar töreninde canlı olarak sahneleyeceğini duyurdu. Şarkı, 'Barbie' filminden Oscar'a aday gösterilen iki parçadan biri. Bu haber, aylardır devam eden spekülasyonlara son verdi. Ancak, bir feminist filmde sadece erkek bir karakterin öne çıkarılmasının tartışma yaratması, Oscar komitesinin kararlarını etkilemiş gibi görünmüyor.
27 Şubat 2024

Taylor Swift'in 11'inci albümü 'The Tortured Poets Department', yayınlandığı günden itibaren önemli başarılara imza atıyor. Albüm, Spotify'da bir günde 300 milyon dinlenme ile en çok dinlenen albüm rekorunu kırdı ve aynı zamanda Apple Music ve Amazon Music'te de ilk gün rekorlarına ulaştı. Albümün çıkış single'ı 'Fortnight (feat. Post Malone)', Spotify'da bir günde en çok dinlenen şarkı oldu. Ayrıca, albümün fiziksel satışları da ABD'de 1,4 milyon kopya ile büyük bir başarı gösterdi.
23 Nisan 2024

New York menşeili NiK Bentel Studio, ünlü yönetmen Wes Anderson'ın filmlerinden ilham alarak 'The Bentel’s Box Bag' adında bir çanta tasarladı. 'The Grand Budapest Hotel' filminden esinlenilen pembe deri çanta, Anderson'ın ikonik estetiğini yansıtıyor ve sadece 300 adet üretilecek. Çantalar, stüdyonun web sitesinde 13 Mart'tan itibaren satışa sunulacak ve her biri özel bir metalik kimlik kartı ile gelecek.
13 Mart 2024
İşaretlediklerim