Türkiye'deki sinemalarda bu hafta, Tom Hanks'in başrolünde olduğu 'Hayata Röveşata Çeken Adam', Michael B. Jordan'ın hem başrolde hem de yönetmen koltuğunda olduğu 'Creed III: Efsane Devam Ediyor', Akira Kurosawa'nın senaryosundan uyarlanan 'Yaşamak', Tony Gatlif'in yönettiği 'Tom Medina', animasyon filmler 'Kaptan Porsuk: Kayıp Hazinenin Peşinde' ve 'Fındıkkıran ve Sihirli Flüt' olmak üzere toplam yedi film izleyiciyle buluşuyor. Filmler, farklı türlerdeki hikayeleri ve tanınmış oyuncularıyla dikkat çekiyor.
3 Mart 2023

Bu hafta dördü yerli olmak üzere yedi film vizyona girdi. Bunlardan biri, Martin Scorsese'nin son filmi 'Dolunay Katilleri'. Diğer filmler arasında 'Testere X', 'Çözümler Kitabı', 'Serçenin Gözyaşı', 'Öğretmen', 'Her Şey Aşk İçin' ve 'İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi' bulunuyor. Filmler, farklı türlerde ve konularda olup, hem yerli hem de yabancı yapımları içeriyor.
20 Ekim 2023

Bu hafta sinema salonlarında sekiz yeni film vizyona giriyor. Ukrayna'nın kadın savaşçılarına adanmış 'Kelebek Görüşü', Bram Stoker'ın Dracula romanından uyarlanan 'Drakula: Son Yolculuk', bir adamın profesyonel bir araba yarışçısı olma yolunda verdiği mücadeleyi konu alan 'Gran Turismo', bir polisin bir katilin izini sürmeye yardımcı olması amacıyla FBI tarafından işe alınmasını konu alan 'Katili Yakalamak', Dünya'yı kurtarmak için tehlikeli bir ölüm kalım operasyonunu gerçekleştirmeyi konu alan 'Gezegenler Savaşı', bir grup arkadaşın kiralık arabayla yolculuk ederken yaşadığı olayları aktaran 'Otoban Katilleri', bir ruh sağlığı merkezinde akıbeti belli olmayan kayıp kadın hastabakıcıları araştıran genç bir gazetecinin başından geçenleri anlatan 'Efsunlu 3: Muska' ve üç uzaylının macerasını odağına alan 'Uzay Köpekleri' filmleri izleyiciyle buluşuyor.
25 Ağustos 2023

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta beş yeni film vizyona giriyor. 'The Marvels' filmi, Brie Larson'ın Captain Marvel olarak evreni kurtarmaya çalıştığı bir aksiyon filmi. 'Vatikan’ın Şifresi: Bir Temel Macerası' isimli yerli komedi filmi, bir genç adamın aşkı için çıktığı macerayı anlatıyor. 'Seni Görüyorum' dram türünde, İstanbul'a taşınan üç kardeşin hikayesini ele alıyor. 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' ve 'Troller Hep Beraber' ise çocuklar ve animasyon severler için gösterime giren iki animasyon filmi.
10 Kasım 2023

Doğu Yücel'in 'Kimdir Bu Mitat Karaman' kitabından uyarlanan 'Mitat' filmi dahil olmak üzere, bu hafta Türk sinemalarında üç yerli yapımın yanı sıra dört yabancı film vizyona giriyor. Yerli filmler arasında, bir adamın sıradan hayatının beklenmedik bir olayla değişmesini anlatan 'Mitat', Rusya'da yasadışı göçmen olarak çalışan birinin mücadelesini konu alan 'Produkty 24' ve çocukların bir adada macera yaşadıkları 'Gizemli Ada Mençuna' bulunuyor. Yabancı filmler ise Bruce Willis'in başrolünde olduğu 'Hayalet Suikastçi', 'Dungeons & Dragons' oyunundan uyarlanan 'Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur', yapay zeka temalı 'Simülasyon' ve yerli korku filmi 'Gasp'ı içeriyor.
7 Nisan 2023

Filmekimi festivalinde bu yıl da dünya festivallerinden ödüllerle dönmüş filmler gösterilecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği festival, 13-22 Ekim tarihlerinde İstanbul’da, 20-22 Ekim tarihlerinde İzmir’de sinemaseverlerle buluşuyor. Festivalde öne çıkan filmler arasında 'Zavallılar', 'Bir Düşüşün Anatomisi', 'The Zone of Interest', 'Öğretmenler Odası', 'Çocuk ve Balıkçıl', 'Dört Kız Kardeş', 'Umudunu Kaybetme', 'Canavar', 'Mükemmel Günler' ve 'Hayat' bulunuyor.
6 Ekim 2023

Bu hafta sinema salonlarında iki yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. 'Hızlı ve Öfkeli' serisinin merakla beklenen final filmi izleyiciyle buluşuyor. Louis Leterrier yönetmenliğindeki bu filmde Vin Diesel, Jason Statham gibi isimler başrolleri paylaşıyor. Ayrıca romantik komedi, korku ve animasyon türlerinde de yeni filmler sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.
19 Mayıs 2023

Bu hafta sinema salonlarında dokuz film vizyona giriyor. Bunlar arasında Christopher Nolan'ın yönettiği bilim kurgu filmi 'Oppenheimer' ve Margot Robbie ve Ryan Gosling'li 'Barbie' bulunuyor. 'Oppenheimer', atom bombasının yapılış hikayesini anlatırken, 'Barbie' ise bir kadının mükemmel kadın imajına uyum sağlama çabasını konu alıyor. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Uyanış', 'Paris Hatıraları', 'Teftiş', 'Prenses ve Dracula', 'Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı', 'Resident Evil: Death Island' ve 'Mühr-ü Musallat 2: Yasak Düğün' bulunuyor.
21 Temmuz 2023

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde yarışacak 11 filmden üçü seyirciyle buluştu. Filiz Kuka'nın 'Yüzleşme' adlı filmi, Fikret Reyhan'ın 'Cam Perde' adlı filmi ve Malik Isasis ile Esra Saydam'ın 'Öte' adlı filmi festivalde gösterildi. Filmler, aile draması, kadına şiddet ve bir kadının Türkiye'deki yolculuğu gibi konuları ele alıyor.
20 Eylül 2023

Oscar ödüllü 'Dune: Çöl Gezegeni' filminin devamı olan 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2'nin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 3 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan film, Frank Herbert'in bilim kurgu klasiğinden uyarlanmış ve Denis Villeneuve tarafından yönetilmiştir. Timothée Chalamet ve Zendaya gibi isimlerin başrollerini paylaştığı ilk filmdeki oyuncu kadrosuna ek olarak, Christopher Walken, Florence Pugh, Lea Seydoux, Souheila Yacoub ve Austin Butler gibi yeni oyuncular da katıldı.
4 Mayıs 2023

İstanbul Modern Sinema, 2-5 Mayıs tarihleri arasında 'Gelecek Kısa' adlı bir kısa film seçkisini sunuyor. Bu seçki, animasyon, belgesel ve diğer türlerden oluşan 25 kısa filmi içeriyor ve yılın dikkat çeken, ilk kez gösterilen ve festivallerden ödülle dönen yapımları barındırıyor. Küratör Müge Turan, kısa filmin piyasa koşullarından bağımsız, araştırma alanı olarak özgür bir format olduğunu vurguluyor. Programda çeşitli yönetmenler tarafından çekilen filmler, farklı temalar ve hikayeler üzerinden izleyiciye sunuluyor.
29 Nisan 2024

14-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde gösterilecek ilk filmler açıklandı. Festival, Cannes'da prömiyerini yapan 'May December' filmi ile açılacak. Festivalin uluslararası programında Cannes, Berlin, Karlovy Vary, Selanik gibi dünya festivallerinde prömiyerini yapan ve önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Toronto Film Festivali'nin ardından ülkemizde ilk kez Ayvalık'ta gösterilecek yılın merakla beklenen filmleri yer alıyor. Festivalde ayrıca, 'Sararmış Yapraklar', 'Canavar', 'Öğretmenler Odası', 'Kabahatliler', 'Umudunu Kaybetme', 'İnşallah Erkek Olur', 'Dört Kız Kardeş', 'Nasıl Seks Yapacağız?', 'Vurgun Yemek', 'Güzel Günler', 'Çözümler Kitabı' ve 'Yeniden Başla' gibi filmler de izleyiciyle buluşacak.
24 Ağustos 2023

İstanbul Modern Sinema, 2023 yılına damgasını vuran beş hit filmi 'TOP 5' başlığı altında 8-13 Haziran tarihleri arasında izleyicilerle buluşturacak. Gösterilecek filmler arasında Cannes'da büyük ödül kazanan 'İlgi Alanı', Oscar'da en iyi animasyon seçilen 'Çocuk ve Balıkçıl', Martin Scorsese'nin 'Dolunay Katilleri', Film Comment dergisinin en iyi filmi seçtiği 'Bir Skandalın Peşinde' ve Romanya'nın Oscar adayı 'Dünyanın Sonundan Çok da Bir Şey Beklemeyin' yer alıyor. Biletler İstanbul Modern'in web sayfasından satın alınabilirken, Perşembe günleri tüm sinema gösterimleri ücretsiz olacak.
27 Mayıs 2024

'Ölümlü Dünya 2' filmi, vizyona girdiği ilk üç gün içinde 400 bin seyirci sayısını geçerek, 'Bergen' filminden bu yana en yüksek açılış yapan yerli film oldu. Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol gibi isimlerin paylaştığı film, Mermer ailesinin maceralarını konu alıyor. Film, ilk gününde 110 bin seyirci çekerek 'Bergen' filminden bu yana en yüksek cuma başlangıcını gerçekleştirdi ve ilk filmin cuma gişesini yüzde 300'den fazla artırdı.
4 Aralık 2023

34. Ankara Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması'nda yarışacak dokuz film belirlendi. Festival, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 2-10 Kasım arasında düzenlenecek. Yarışacak filmler arasında Kıvanç Sezer’in 8X8, Melis Önel’in Aniden, Umut Evirgen’in Annesinin Kuzusu, Fikret Reyhan’ın Cam Perde, Tunahan Kurt’un Karganın Uykusu, Ayşe Polat’ın Kör Noktada, Umut Subaşı’nın Sanki Her şey Biraz Felaket, Cemil Ağacıkoğlu’nun Son Hasat ve Nehir Tuna’nın Yurt filmleri bulunuyor. Festivalin 'En İyi' ödülleri 10 Kasım’da Festival Ödül Töreni’nde sunulacak.
5 Ekim 2023

'Ölümlü Dünya 2', geçen yıl Aralık ayında vizyona girdikten sonra büyük bir başarı elde ederek ilk haftasında 400 bin izlenme sayısını geçmiş ve 12 gün içinde bir milyon seyirciye ulaşmıştı. Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerinde Ahmet Mümtaz Taylan, İrem Sak gibi isimlerin yer aldığı film, 3 Mayıs'tan itibaren Netflix platformunda izlenebilecek. Film, kanun kaçağı Mermer ailesinin örgütün eline düşen bir aile üyesini kurtarmak için yaptığı son vurgunu konu alıyor.
23 Nisan 2024

1-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alacak 10 film belirlendi. Seçici kurulun değerlendirmesi sonucu belirlenen filmler Türkiye'de ilk kez Antalya'da sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıca '8×8', 'Bildiğin Gibi Değil', 'Hayat', 'Kurban' ve 'Zamanımızın Bir Kahramanı' filmleri dünya ilk gösterimlerini festivalde yapacaklar. Festivalde ilk filmlerini gerçekleştiren yönetmenlerin aday olabildiği 'Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü' için ise 'Beraber', 'Yurt' ve 'Zamanımızın Bir Kahramanı' filmleri değerlendirilecek.
6 Eylül 2023

İstanbul Modern Sinema, kadın sinemacılara daha fazla alan açmayı hedefleyen projesi kapsamında 'Düşten Maddeye' adlı yeni seçkisini duyurdu. Seçki, sinema endüstrisindeki kadınların eksikliğinin çokça hissedildiği yapım tasarımı ve sanat yönetimine odaklanıyor. 10 filmlik seçki, 26-29 Ekim tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema'da izleyiciyle buluşacak.
18 Ekim 2023

Ali Atay'ın yönettiği ve popüler bir film olan 'Ölümlü Dünya'nın devam filmi 'Ölümlü Dünya 2'nin ilk fragmanı yayınlandı. Film, 1 Aralık'ta sinemalarda gösterime girecek. Fragman, Mermer ailesinin maceralarını konu alan ve komedi unsurları içeren filmin hayranları tarafından merakla beklenen yeni bölümüne dair ipuçları sunuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol gibi isimler yer alıyor.
16 Kasım 2023

Bu yıl 11'inci kez düzenlenecek olan Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali başlıyor. Festival, 29 Ekim'e kadar sürecek ve 78 kısa yarışma filmi, 10 kısa yarışma dışı film ve 4 uzun metraj film gösterilecek. Festival, animasyon dünyasının Türkiye'deki buluşma noktası olacak. Festivalde ayrıca önemli söyleşiler ve atölye çalışmaları da düzenlenecek.
22 Ekim 2023
İşaretlediklerim