Netflix, Aralık ayında platforma eklenecek yeni içeriklerini açıkladı. Bu içerikler arasında 'La Casa de Papel' dizisinin spin-off'u 'Berlin', Birce Akalay ve Miray Daner'in başrollerini paylaştığı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu ve Zack Snyder'ın yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon – Part One: A Child of Fire' bulunuyor. Ayrıca, 'The Crown' dizisinin son sezonunun ikinci kısmı, Leonard Bernstein'ın hayatını anlatan 'Maestro' filmi ve çeşitli stand-up gösterileri de Aralık ayında izleyicilerle buluşacak.
24 Kasım 2023

Selman Nacar'ın son filmi 'Tereddüt Çizgisi' ve Nehir Tuna'nın ilk uzun metrajı 'Yurt', 80. Venedik Film Festivali'nin Orizzonti bölümünde yarışacak. 'Tereddüt Çizgisi', idealist bir ceza avukatının ahlaki tercihlerine odaklanırken, 'Yurt' 14 yaşındaki bir lise öğrencisinin yaşadıklarını konu alıyor. Her iki film de dünya prömiyerlerini Venedik'te yapacak.
25 Temmuz 2023

Ali Sunal ve Doğa Rutkay gibi 'Güldür Güldür Show' ekibinden tanınan isimlerin başrollerini paylaştığı 'Hava Muhalefeti' adlı komedi filmi, 14 Nisan'da izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Murat Kepez oturuyor. Senaryosu Kepez'in yanı sıra Eray Akyamaner, Uğur Güvercin ve Ayberk Sak tarafından yazıldı. Ege Kökenli, Burak Hakkı ve diğer birçok tanınmış oyuncu da filmde rol alıyor.
26 Mart 2023

42. İstanbul Film Festivali'nde 'Altın Lale' ödülü için yarışacak olan 11 film, festivalin başlamasıyla birlikte gösterilmeye başlandı. Festival, İstanbul'daki sinema severler için yılın ilk film festivali olma özelliğini taşıyor ve gösterilen filmler daha sonra diğer büyük festivallerde de yer alıyor. Festivalin ilk gününde Kaan Müjdeci'nin 'Iguana Tokyo' ve Filiz Kuka'nın 'Yüzleşme' filmleri izleyici ile buluştu. 'Iguana Tokyo', Tokyo'da geçen bir bilimkurgu filmi iken, 'Yüzleşme' aile içindeki bir sırrın açığa çıkmasıyla yaşanan yüzleşmeyi konu alıyor.
14 Nisan 2023

Legendary Studios, Dune serisinin üçüncü filminin üzerinde çalışıldığını ve bir senaryonun zaten hazır olduğunu açıkladı. 'Dune: Part 2', küresel gişede büyük bir başarı elde ederek, açılış hafta sonunda 182,5 milyon dolar hasılat yaptı. Denis Villeneuve, Frank Herbert'in 'Dune Messiah' kitabından uyarlanacak olan 'Dune Three' için senaryo yazıyor. Villeneuve, daha önce yaptığı açıklamalarda, serinin bir üçleme olarak planlandığını ve üçüncü filmin sadece ikincisinden daha iyi olması durumunda yapılacağını belirtmişti. Warner Bros. tarafından üçüncü filmle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, serinin şimdiye kadarki başarısı yeni bir filmin beklentisini artırıyor.
6 Nisan 2024

İstanbul Modern Sinema, 'Boşluğa Dikkat' adlı yeni projesiyle sinema sektöründe faaliyet gösteren kadınlara daha fazla alan açmayı hedefliyor. 18-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek açık hava film gösterimleri, kadın yönetmenlerin filmlerinden oluşan bir programla başlayacak. Gösterimler, İdil Akkuş ve Ekin İlkbağ'ın yönettiği 'Düet' filmiyle başlayacak ve 'Bir Ailenin Röntgeni', '1976', 'Sıradaki Kız' ve 'Hırçın' filmleri de izleyiciyle buluşacak.
14 Ağustos 2023

İstanbul Modern Sinema, Locarno Film Festivali'nden seçilmiş 10 filmi Türkiye'de ilk kez izleyiciyle buluşturacak. 23 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte, farklı coğrafyalardan genç sinemacıların ödüllü filmleri gösterilecek. Seçkide, Altın Leopar ödüllü 'Kritik Bölge', En İyi Avrupa Filmi seçilen 'Yannick' ve En İyi Yönetmen ödülü alan 'Bozkır' gibi filmler yer alıyor. Ayrıca, 'Formülün Bekçileri' filminin yönetmeni Dragan Bjelogrlić, etkinlik kapsamında İstanbul'daki sinemaseverlerle buluşacak.
10 Kasım 2023

Diken, sonbahar mevsiminde İstanbul'da ziyaret edilebilecek yedi sergiyi tanıttı. Bu sergiler arasında Maçka Sanat Galerisi'nde Füreyya Koral'ın görülmemiş eserlerinin sergilendiği, Sevgi Soysal'ın 'Yürümek' romanının fotoğraf pratiğiyle yorumlandığı bir fotoğraf sergisi, Trump Art Gallery'de düzenlenen 'Animalia' adlı karma sergi, Star Wars Koleksiyonu Galaksinin Fanları, Ara Güler'in 'Renkli Anadolu' sergisi, 'Sanayiden Manzaralar' ve 'Georges Pierre'in gözünden Godard' sergileri bulunuyor.
3 Ekim 2023

Disney, Türkiye'de Disney+ platformu ile 14 Haziran'da hizmete girdikten sonra, 2028 yılına kadar vizyona girecek 56 filmin listesini açıkladı. Listede Marvel Sinematik Evreni, Star Wars, Avatar ve birçok isimsiz Disney ve Pixar filmleri yer alıyor. Bazı filmlerin vizyon tarihleri de belirlenmiş durumda. İlk isimsiz Disney filmi 2023 yılı içinde izleyiciyle buluşacak.
22 Ocak 2023

Ünlü Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' adlı yeni filmi, 16-27 Mayıs tarihleri arasında Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenecek 76. Cannes Film Festivali'nde yarışmaya hak kazandı. Film, küçük bir köyde görev yapan ve tacizle suçlanan bir öğretmenin hikâyesini konu alıyor. Ceylan daha önce 'Kış Uykusu' filmiyle Altın Palmiye dahil olmak üzere Cannes'dan çeşitli ödüllerle dönmüştü. Festivalde yarışacak diğer filmler arasında Jessica Hausner'in 'Club Zero', Wes Anderson'ın 'Asteroid City' ve Hirokazu Kore-eda'nın 'Monster' gibi eserler yer alıyor.
13 Nisan 2023

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde yarışan ve Merve Dizdar'a 'en iyi oyuncu' ödülü getiren 'Kuru Otlar Üstüne' filmi, 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde Türkiye'de ilk kez gösterilecek. Film, bir köydeki resim öğretmeni Samet'in taciz suçlamasıyla karşılaşmasını ve hayatının değişimini konu alıyor. Festival, 18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ve film ekibinin yanı sıra dünya sinemasından seçkiler, özel gösterimler, belgeseller, söyleşiler ve atölye çalışmaları gibi etkinlikler de yer alacak.
13 Temmuz 2023

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne', ilk gününde 20 bin seyirci tarafından izlendi. Bu, Ceylan'ın filmleri arasında en yüksek ilk gün açılışı oldu. Film, 76. Cannes Film Festivali'nde 'Altın Palmiye' için yarıştı ve Merve Dizdar'a 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandırdı. Filmin oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici ve Ece Bağcı yer alıyor.
1 Ekim 2023

Bağımsız sinema sitesi Indiewire, 2023 yılında gösterime giren filmler arasından en iyi 25 tanesini listeledi. Listede yer alan filmler arasında çeşitli türler ve konular mevcut. Örneğin, Ari Aster'in 'Korkuyorum' filmi, bir adamın annesiyle ilişkisini ve içsel yolculuğunu anlatırken, 'Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş' animasyon filmi ise süper kahraman Miles Morales'in maceralarını izleyiciye sunuyor. Listede ayrıca Martin Scorsese'nin 'Dolunay Katilleri', Christopher Nolan'ın 'Oppenheimer' ve Hayao Miyazaki'nin 'Çocuk ve Balıkçıl' gibi dikkat çekici yapımlar da bulunuyor.
3 Aralık 2023

Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'İstanbul İçin Son Çağrı' filminin yeni fragmanı yayınlandı. Film, izleyicilere New York'ta geçen ve ilişkiler üzerine farklı bir perspektif sunan bir hikaye vaat ediyor. Gönenç Uyanık'ın yönettiği ve Nuran Evren Şit'in senaryosunu yazdığı film, 24 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Serin ve Mehmet isimli iki evli karakterin tesadüfen karşılaşmaları ve New York'ta geçirdikleri unutulmaz bir geceyi konu alıyor.
14 Kasım 2023

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne', Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde Türkiye prömiyerini yapacak. Film gösteriminden elde edilecek gelir, İhtiyaç Haritası aracılığıyla deprem bölgelerine ulaştırılacak. Festival bu yıl, İhtiyaç Haritası ile işbirliği yaparak, özellikle depremden etkilenen çocukların ve gençlerin psikososyal, bilişsel ve duygusal gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. İhtiyaç Haritası, afet bölgesinde 'Hatay Komünite Merkezi' başta olmak üzere farklı konteyner kent ve alanlarda çocuklar ve gençler için kalıcı mekanlar kuracak ve çeşitli eğitim ve etkinlikler gerçekleştirecek.
8 Eylül 2023

Disney Plus yapımı 'Atatürk' dizisi, yayınlanmayacağı iddialarının ardından FOX ve Lanistar Medya tarafından iki film olarak seyircilerle buluşacak. İlk film 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda FOX kanalında, ikinci film ise 22 Aralık'tan itibaren sinemalarda olacak. Her iki film 2024 yazında da FOX ekranlarında yayınlanacak. Yapımda, Mustafa Kemal Atatürk'ü Aras Bulut İynemli canlandırırken, yönetmenliği Mehmet Ada Öztekin, yapımcılığı ise Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu üstleniyor.
2 Ağustos 2023

Netflix'in popüler yerli yapımı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu 14 Aralık'ta izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Dizinin başrollerinde Birce Akalay, Miray Daner ve İbrahim Çelikkol yer alıyor. İlk sezonda yaşanan olayların ardından, karakterler Aslı ve Lale'nin medya sektöründe ayakta kalma mücadelesi ve kuşaklar arası çatışma yeni sezonda da devam edecek. Dizi, ormandaki aslanlar ve avcı kuşun mücadelesini simgeleyerek, farklı kuşakların medya sektöründeki çekişmelerini konu alıyor.
15 Kasım 2023

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), 2022 yılında vizyona giren ve dijital platformlarda yayınlanan en iyi uluslararası filmleri üyelerinin oylarıyla belirledi. Vizyon filmleri kategorisinde 'Drive My Car' birinci, 'Aşk, Mark ve Ölüm' ikinci, 'Memoria' ise üçüncü oldu. Dijital platform filmleri kategorisinde ise 'Ayrılma Kararı' birinci, 'Hatıra: 2. Bölüm' ikinci, 'Müstakbel Suçlar' üçüncü sırayı aldı. Yerli yapımların oylaması ise önümüzdeki günlerde yapılacak.
18 Ocak 2023

26'ncı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil' temasıyla Ankara'da başlıyor. Festival, dünyanın dört bir yanından kadın yönetmenlerin filmlerini izleyiciyle buluşturacak ve filmler sonrasında gerçekleşecek söyleşiler ve panellerle kadınların birbirine ilham ve güç vermesi amaçlanıyor. Açılış töreninde Tilbe Saran, Asiye Dinçsoy, Belmin Söylemez, Selda Taşkın ve Öyküsu Özyürek'e çeşitli ödüller takdim edilecek. Festival, 1 Haziran'dan itibaren Büyülü Fener Kızılay Sineması'nda film gösterimlerine devam edecek.
31 Mayıs 2023

13'üncü Cuma, birçok insanın kötü şans ve ürkütücülükle bağdaştırdığı bir tarih olarak bilinir. Bu özel günde izlenebilecek altı film önerisi sunulmuştur. Bu filmler arasında Stephen King'in 'IT' adlı romanından uyarlanan bir korku filmi, 2004 tarihli Amerikan kara komedi slasher filmi 'Şeytanın Küçük Yardımcısı', popüler korku filmi 'Conjuring 2', 1981 yapımı slasher türündeki korku gerilim filmi 'The Burning', 2011 Kanada yapımı bir doğaüstü korku filmi 'Mezar Buluşmaları' ve 1988 ABD yapımı fantastik komedi film 'Beetlejuice' bulunmaktadır.
13 Ekim 2023
İşaretlediklerim