Ankara'da 24 yaşındaki avukat Belen Nesil Coşğun'un silahla vurularak öldürülmesi olayının şüphelisi Muhammet B., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece 'kadını kasten öldürmek' suçundan tutuklandı. Olay, Coşğun'un bulunduğu rezidanstan KADES'e yapılan bir çağrı üzerine güvenlik güçlerinin müdahalesiyle ortaya çıkmış, Muhammet B. ise 112 Acil Çağrı Merkezi'ne kız arkadaşının intihar ettiğini bildirmişti. Olay yerine ulaşan ekipler, Coşğun'u yerde yatarken bulmuş ve yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
17 Haziran 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Akıncılar PTT Şubesinde gişe ve büro görevlisi olarak çalışan B.T, şubenin kasasından zimmetine 785 bin 560 lira geçirdiği iddiasıyla tutuklandı. Yüreğir Merkez PTT Müdürü R.A, sistem üzerinden yaptığı kontrollerde kasada eksik para olduğunu fark etti ve B.T'nin bu parayı kendi hesabına aktardığını tespit etti. B.T, borçları olduğunu ve pişman olarak paranın bir kısmını iade ettiğini belirtti. B.T'nin 'zimmet' suçundan beş yıldan 12 yıla kadar hapsi isteniyor.
9 Eylül 2024

Mardin'de iki aile arasında çıkan muhtarlık kavgasında başından yaralanan 45 yaşındaki Gülşah Çalışkan, 144 gün süren tedavisinin ardından hayatını kaybetti. Olay, 31 Mart yerel seçimlerinden önce 18 Ocak'ta meydana geldi ve taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada toplamda on kişi yaralandı ve dört şüpheli gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çalışkan'ın cenazesi Kuyulu Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.
10 Haziran 2024

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin dokuzuncu gününde, Adıyaman'da yaşanan ihmal ve yardım eksikliğine isyan eden bir sağlık çalışanının evine polis gönderildi. Polis, sağlık çalışanından bir tutanak imzalamasını istedi, ancak sağlık çalışanı tutanağa 'Benim gazeteciye anlattıklarım, söylediklerim suç değildir' şerhi düşerek imzaladı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası avukatı Kamil Tekin Sürek, savcılığın muhtemelen soruşturma açacağını ve ifade alınacağını belirtti.
15 Şubat 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'örgüt propagandası yapmak' suçlamasıyla yargılandığı davada iki yıl sekiz ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve 76 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Mahkeme, ceza onanırsa Fincancı'nın doktorluk mesleğini icra etmesini yasaklayabilecek bir maddeyi de uyguladı. Duruşma, yoğun güvenlik önlemleri altında ve çok sayıda izleyici ve avukatın katılımıyla gerçekleşti. Fincancı'nın evinde yapılan aramada el konulan bir kitap, dosyada delil olarak saklanacak.
11 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yıkılan Zamanlar Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD ve diğer arama kurtarma ekipleri, 170 saat sonra enkaz altında kalan Sibel Kaya isimli kadını sağ olarak çıkardı. Kurtarılan kadın, ambulansla hastaneye sevk edildi.
13 Şubat 2023

İstanbul Bahçelievler'de, yeni doğan bebeğini dördüncü kattan atarak ölümüne neden olduğu iddia edilen Özbekistan uyruklu temizlik görevlisi kadın tutuklandı. Bebek, bir binanın bahçesinde poşet içinde ölü olarak bulundu. Kadın, hamile olduğunu bilmediğini ve bebeğin ölü doğduğunu iddia ederek suçlamaları reddetti. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edilen kadın, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklama kararı alındı.
2 Şubat 2023

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde Dr. Suna Dilbaz, bir hasta yakını olan hakim tarafından gözaltına alındı. Olay, Dr. Dilbaz'ın hasta yakınını refakatçi yatağından kalkması için uyardığı sırada yaşanan tartışma sonrası gerçekleşti. Dr. Dilbaz, emniyette yaklaşık üç saat bekletildikten sonra ifade verdi. İstanbul Tabip Odası ve Türk Nöroşirürji Derneği, yaşananları kınayarak olaya tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
7 Temmuz 2023

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 24 yaşındaki Aysun Ahnas, Baver Gözetir (26) tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Gözetir, olaydan sonra kendini asarak hayatına son verdi. Ahnas'tan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi ve olay yerine gelen ekipler her iki kişinin de öldüğünü tespit etti. Cesetler, otopsi için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
11 Ocak 2023

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir kuyumcunun camını kırarak içeri giren ve 33 bilezik çalan hırsızlık şüphelisi tutuklandı. Güvenlik kameralarına zarar verilen olayda çalınan bileziklerin üç tanesi gerçek altın, geri kalanının ise imitasyon olduğu tespit edildi. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüpheliyi tespit etti ve gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli A.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
4 Nisan 2023

Elazığ Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumunda bir kişi tel örgülerden atlayarak içeri girdi ve adli suçtan hükümlü Murat Bulut'u bacağından silahla yaraladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığını ve genel sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Olayla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlattı ve beş kişi gözaltına alındı.
9 Temmuz 2024

Kadir Şeker, sevgilisine şiddet uyguladığını düşündüğü bir kişiyi öldürmek suçundan yargılanarak 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmış ve iki buçuk yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilmişti. Yargıtay'ın cezayı onaması üzerine tekrar tutuklanan Şeker, İdari ve Gözlem Kurulu'nun kararıyla Covid-19 tedbirleri kapsamında geçici olarak 31 Temmuz 2023'e kadar tahliye edildi.
8 Haziran 2023

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları, gazeteci Sinan Aygül'e saldırı suçundan tutuklanmıştı. Aygül, Geylani'nin koruma polisi Engin Kaplan ve belediye çalışanı Yücel Baysali'nin saldırısına uğramıştı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü ve sanıklar tahliye edildi. Mahkeme, tutuklulukta geçirdikleri süre ve delillerin toplanmış olması sebebiyle sanıkların tahliyesine karar vererek, davayı 14 Aralık 2023'e erteledi.
14 Eylül 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Emre Elaltunterin isimli bir kişi, GBT sırasında özel harekat polisleri tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde polislerin şiddet uyguladığı görülüyor. Elaltunterin, gözaltına alındıktan sonra tutuklanıp cezaevine gönderildi ve bir gün sonra serbest bırakıldı. Diyarbakır Valiliği, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından iki polis memurunun açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.
3 Ocak 2023

İstanbul’un Şişli ilçesinde geri manevra yapan bir polis aracı, kaldırımda yürüyen iki kadına çarptı. 43 yaşındaki Ergül Kaya olay yerinde hayatını kaybederken, 24 yaşındaki Ayşegül Tufan yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı. Kazaya karışan polis memuru işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü. Kaya'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından defnedilmek üzere Çankırı'ya gönderildi.
10 Eylül 2024

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan Nurgül Demir, erkek arkadaşı Tuncay Şener tarafından öldürüldü. Şener, Demir'i öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar etti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, her iki kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi. Demir ve Şener'in cenazeleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
16 Eylül 2023

İstanbul Sultangazi'deki özel bir hastanede, bir doktorun bilgilerini kullanarak mesai saatleri dışında kaçak ameliyat yaptıkları iddia edilen üç kişi gözaltına alındı. Araştırmalar sonucunda, bu ameliyatları gerçekleştiren kişinin D.N. olduğu ve ameliyat ettiği iki kişinin de kendisinden şikayetçi olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden D.N. ve M.K. tutuklanırken, K.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1 Eylül 2023

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, iki yaşındaki kız çocuğunu dövdüğü iddia edilen anne tutuklandı. Çocuk, beyin kanaması şüphesiyle hastaneye sevk edilip ameliyat edildi ve yoğun bakıma alındı. Anne B.Y. ve 18 yaşından küçük iki şüpheli gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. B.Y. tutuklanırken, diğer iki şüpheli yeniden emniyete götürüldü.
11 Eylül 2024

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli beldesinde bir kına gecesinde av tüfeğiyle açılan ateş sonucu gelin M.Y. yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı gelin, önce Yerköy Devlet Hastanesine, daha sonra Yozgat Şehir Hastanesine sevk edildi. M.Y.'nin durumunun iyi olduğu belirtildi. Tüfekle ateş açan kişinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.
2 Eylül 2023

İstanbul Beyoğlu'nda bir kadın, iki erkek tarafından tacize uğradı ve bu kişilerin suç kayıtları bulunmasına rağmen ilk etapta serbest bırakıldılar. Fatma Şahin, suç kaydı olan ve suça meyilli kişilerin ıslahı için yeterli çabanın gösterilmediğini ve potansiyel suç tehditleriyle ilgili önlemlerin yetersiz olduğunu vurguladı. Suçun önlenmesi için güvenlik önlemlerinin yanı sıra, işsizlik, yoksulluk ve yasa dışı madde kullanımı gibi suç yaratan faktörlerin azaltılması gerektiğine dikkat çekildi.
6 Ekim 2024
İşaretlediklerim