İstanbul Esenler'de kira nedeniyle tartıştığı ev sahibi S.A'yı bıçaklayarak öldüren S.B. tutuklandı. Olay, Tuna Mahallesi'nde gerçekleşti. S.B'nin daha önce 'kasten yaralama' ve 'güveni kötüye kullanma' gibi suçlardan kaydı olduğu belirlendi. S.B, 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
12 Eylül 2023

Elazığ Kampüs Açık Cezaevi'ne tel örgüden giren beş kişi, adli suçtan hükümlü Murat Bulut'u ateşli silahla bacağından yaraladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, olayın 5 Temmuz'da gerçekleştiğini ve yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Olayla ilgili olarak Musa Orhan ve ona yardım eden dört kişi tutuklandı.
10 Temmuz 2024

İstanbul'un Avcılar ilçesinde yeni doğan bebeğini çöp konteynerine bıraktığı tespit edilen Y.F.Ş. adlı kadın tutuklandı. Kadın, evlilik dışı ilişkiden dolayı hamile kaldığını ve bunu ailesinden gizlediğini belirtti. Bebeği evin banyosunda doğurduktan sonra ailesinin tepkisinden korktuğu için poşete koyup çöp konteynerine attığını söyledi. Zanlı, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan mahkemece tutuklandı.
13 Temmuz 2024

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde bir hastanenin acil servisinde beş kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı alındı. Olayda iki sivil, bir polis, bir jandarma ve bir özel güvenlik görevlisi yaralandı. Bakırköy Başsavcılığı, soruşturma kapsamında sulh ceza hakimliğinden olaya ilişkin yayın yasağı getirilmesini talep etti ve 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği bu talebi kabul etti.
31 Ağustos 2024

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda damat Ahmet E, gelin ile salona girdiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda damat ve seken kurşunların isabet ettiği E.K. isimli çocuk yaralandı. Ağır yaralanan damat, yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheli S.A'yı gözaltına aldı.
5 Eylül 2023

Bir sosyal paylaşım sitesinde Bakırköy'de bomba patlatılacağına dair paylaşımda bulunulması üzerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemeler sonucunda, Atatürk'e hakaret içerikli görseller ve çeşitli provokatif paylaşımlarda bulunan bir hesap tespit edildi ve bu hesapla ilgili yabancı uyruklu B.N, Zeytinburnu'nda gözaltına alındı. B.N, ifadesinde paylaşımı yapan kişinin yurt dışında yaşayan arkadaşı A.H. olduğunu ve kendisinin bu hesapla bir ilgisinin bulunmadığını iddia etti.
24 Haziran 2023

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K., Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda bıçakla beş kişiyi yaraladı. Saldırgan, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Olayla ilgili yayın yasağı kararı alındı. Saldırının 'oyun bağımlılığı' ile bağlantılı olabileceği belirtildi.
13 Ağustos 2024

Sosyal medya fenomeni Gizem Bağdaçiçek, müstehcen içerikli görüntüler paylaştığı iddiasıyla İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. İhbar üzerine harekete geçen polisler, Bağdaçiçek hakkında 'müstehcenlik' suçundan işlem yaptıktan sonra onu adliyeye sevk etti.
7 Aralık 2023

Gezi Parkı protestoları nedeniyle 18 yıl hapse mahkum edilen gazeteci ve sinemacı Çiğdem Mater, hapishanedeki kadınların zorluklarına dair bir yazı kaleme aldı. Yazısında, regl olduğunda 'ped' yerine 'tampon' kullanmak istediğini ancak cezaevine gelen erkek kadın doğum doktorunun 'Türk kadını tampon kullanmaz' diyerek isteğini reddettiğini belirtti. Gazeteci Rebekka Endler, Twitter hesabından Mater'in yazısını paylaşarak dayanışma mesajı verdi ve Mater'in siyasi ve sanatsal çalışmaları nedeniyle hapsedildiğini ifade etti.
27 Haziran 2023

Gaziantep'te meydana gelen depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesi'nin fenni mesulü olan inşaat mühendisi A.G., beton kalitesinin ilk incelemelerde çok düşük olduğunun tespit edilmesi üzerine hakkında çıkarılan yakalama kararı sonucu Afyonkarahisar'da gözaltına alındı. A.G., emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın devam ettiği Gaziantep'e gönderilecek.
12 Şubat 2023

Adana Seyhan ilçesinde polis ekipleri, bir ticari taksiyi durdurduğunda araçtan inip kaçan bir şüpheliye 'dur' ihtarında bulundu. Şüpheli, polisin uyarılarına rağmen kaçmaya devam etti ve bir binanın bahçesine el bombası attı. Kovalamaca sonucunda yakalanan 23 yaşındaki Y.K'nin üzerinden ruhsatsız tabanca ve mermiler çıktı. Ayrıca Y.K'nin daha önce 'PKK propagandası' yapmaktan suç kaydı olduğu belirlendi.
17 Mayıs 2023

İstanbul Esenler'de, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından silahla vurulan bir kadın, hastaneye kaldırıldıktan sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay, Turgut Reis Mahallesi'nde meydana geldi. Sağlık ve emniyet ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis, şüpheli eşi yakalama çalışmalarına devam ediyor.
30 Ocak 2023

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık S.S'nin ifadeleri doğrultusunda Ankara il emniyet müdür yardımcısı, organize suçlarla mücadele şube müdürü ve müdür yardımcısı ile bir kamu görevlisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler geçen hafta görevden uzaklaştırılmıştı. Başsavcılık, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü bildirdi.
15 Mayıs 2024

Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ayhan Bora Kaplan davasında, 18 tutuklu sanığın tutukluluklarının devamına karar verildi. Duruşmada sanık avukatları müvekkillerinin tahliyesini talep etti ancak mahkeme bu talepleri reddetti. Ayhan Bora Kaplan ve çetesi, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi suçlardan yargılanıyor. Dava, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın göreve gelmesinden sonra başlatılan operasyonlar kapsamında önemli bir yer tutuyor.
16 Eylül 2024

Doç. Dr. Gülay Ceylaner, kızı Beste'nin ağır bir trafik kazası geçirmesinin ardından, kazaya sebep olan TIR şoförünün daha önce de ölümlü kazalara karıştığını öğrenince tepki gösterdi. Şoförün daha önce iki kişiyi öldürdüğü ve bir kazada da bir ölü bir yaralı olduğu belirtildi. Ceylaner, şoförün ehliyetinin iki yıl alındığını ve iki ay hapis yattığını, ancak aflarla serbest kaldığını ifade etti. Şoförün şu anda yargılandığını ve ehliyetini geri aldığını belirterek, trafikte can kayıplarına yol açanların daha ağır cezalarla karşılaşması gerektiğini savundu. Ceylaner, change.org'da başlattıkları 'Trafikte can alanlar artık durdurulsun' başlıklı imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.
17 Kasım 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sümeyye Y.'nin katil zanlısı eşi M.Y, polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Sümeyye Y.'nin daha önce eşi tarafından hakarete uğradığı ve tehdit edildiği, ancak bu şikayetlerinden vazgeçtiği ve koruma talebinde bulunmadığı belirtildi.
22 Ağustos 2023

Kocaeli'nin Köseköy Mahallesi'nde babalarına ait iş yerinde Y.G. ile ikiz kardeşi E.G. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında E.G. kalp krizi geçirerek yere yığıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak genç birey, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak Y.G. polis tarafından gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
30 Ağustos 2023

İstanbul Avcılar'da bir kadın evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından ulaşılamayan 47 yaşındaki G.Y.'nin durumu yetkililere bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede kadının cansız bedeniyle karşılaşıldı. Kadının cesedi, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı çalışma devam ediyor.
6 Ekim 2023

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K., başında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleğiyle Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'ndaki çay bahçesinde beş kişiyi bıçakla yaraladı. Saldırgan gözaltına alındı ve Eskişehir başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Nöbetçi mahkeme, soruşturma tamamlanıncaya kadar olayla ilgili yayın yasağı kararı aldı.
13 Ağustos 2024

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mücella Yapıcı'nın hastaneye götürülürken yaşadığı kötü muamele nedeniyle artık hastaneye gitmeme kararı aldığını belirtti. Keskin, Yapıcı'nın kelepçelenirken kollarında morluklar oluştuğunu ve her hastane ziyaretinde işkenceye maruz kaldığını ifade etti. Ayrıca, ağır hasta tutuklu Fatma Tokmak'ın sağlık durumunun kritikleştiğini ve Adli Tıp Kurumu'nun 'Cezaevinde kalabilir' raporuna rağmen İnsan Hakları Vakfı'nın aksi yönde raporu olduğunu ve Tokmak'ın kötü muamele gördüğünü aktardı.
12 Haziran 2023
İşaretlediklerim