Prenses Diana'nın 1985 yılında giydiği ve tasarımcı Jacques Azagury tarafından tasarlanan mavi-siyah gece elbisesi, Los Angeles merkezli Julien’s Auctions tarafından düzenlenen bir müzayedede 1 milyon 148 bin dolara satıldı. Bu satış, Diana'nın açık artırmada bugüne kadar en yüksek fiyata satılan elbisesi olma özelliğini taşıyor. Elbise, Diana tarafından ilk olarak 1985'te İtalya'nın Floransa kentinde ve bir yıl sonra Kanada'nın Vancouver kentindeki bir ziyaret sırasında giyilmişti.
19 Aralık 2023

Danimarka Prensi Christian'ın 18. doğum günü partisinde bir misafir, tek bir stiletto ayakkabıyı sarayda unuttu. Danimarka Kraliyet Hanesi, ayakkabının sahibini bulmak için Instagram'da bir paylaşım yaptı. Ayakkabının sahibinin 18 yaşındaki Anne-Sofie Tørnsø Olesen olduğu belirlendi. Olesen, ayakkabıyı bilerek bıraktığını ve geri almak gibi bir isteği olmadığını belirtti.
17 Ekim 2023

Türkiye'de ilaç avro kuru, genellikle yılda bir kez güncellenirken, son dönemde reel kur ile arasındaki farkın açılması nedeniyle bazı ilaçlara erişim zorlaştı. 16 Aralık'ta ilaçlara yapılan yüzde 25'lik zam, güncel reel kura göre yetersiz bulundu ve bazı yabancı firmalar ilaçlarını Türkiye pazarından çekmeye başladı. Habertürk TV'ye göre, epilepsi, parkinson ve migren gibi hayati önem taşıyan ilaçlar da dahil olmak üzere, üç firma bazı ilaçlarını artık Türkiye'de satmayacak. Novartis gibi çokuluslu ilaç firmaları da bazı ilaçların satışını durdurduğunu açıkladı.
22 Ocak 2024

FIFA Vakfı, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen ve 42 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan depremlerin ardından afetten etkilenenlere 1 milyon dolarlık acil insani yardım sağlayacağını duyurdu. Yardım, Türkiye Futbol Federasyonu ve Suriye Futbol Federasyonu ile yapılan görüşmeler sonucunda, temel insani yardım malzemelerinin satın alınması, dağıtılması ve acil barınma ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak.
17 Şubat 2023

Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin 13 yaşında Barcelona'ya transfer olurken atılan ilk imzaların yer aldığı peçete, İngiliz müzayede evi Bonhams tarafından açık artırmayla satılacak. Peçetenin açılış fiyatı 300 bin sterlin olarak belirlendi. Peçete, Messi'nin Barcelona ile sözleşme imzalanacağını kabul eden bir anlaşmayı içeriyor ve dönemin Barcelona Sportif Direktörü Carles Rexach tarafından bir tenis kulübünde imzalandı. Messi, Barcelona forması altında 21 yıl boyunca sayısız başarıya imza attı ve 2021'de PSG'ye, 2023'te ise Inter Miami'ye transfer oldu.
1 Şubat 2024

Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliğiyle depremzedeler için 'Omuz Omuza' adlı yardım kampanyası düzenlendi. Kampanya, çeşitli spor ve medya kanalları tarafından canlı yayınlanıyor ve ilk gününde 845,7 milyon lira toplandı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kampanyanın en az altı ay süreceğini ve özel maçlar gibi farklı organizasyonlarla destekleneceğini belirtti. Kampanyaya yurt içi ve yurt dışından birçok futbolcu ve teknik direktör destek verdi, aralarında Paris Saint-Germain'in yıldız futbolcusu Kylian Mbappe de bulunuyor.
2 Mart 2023

Türkiye'de tahmini 5 milyon birey nadir hastalıklardan etkilenmektedir ve bu hastalıklar için geliştirilen 416 ilacın yalnızca 76'sı Türkiye'de ruhsatlıdır. Diğer 75 ilaç yurtdışı ilaç listesi aracılığıyla temin edilebilirken, 265 ilaca erişim mümkün değildir. Nadir hastalıkların tanı ve tedavisi zor olduğu için 'yetim hastalık' olarak adlandırılır ve bu hastalıkların sadece %5'i için tedavi geliştirilebilmiştir. Türkiye'de nadir hastalıklar için ulusal bir politika bulunmamakta, ancak 2023-2027 Nadir Hastalıklar Sağlık Strateji Belgesi ve Eylem Planı yayınlanmıştır. Ayrıca, Türkiye'de nadir hastalıkların tanı ve tedavisinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği'nin raporunda detaylandırılmıştır.
7 Aralık 2023

6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyasına Emlak Konut 1 milyar lira bağışlayacağını açıklamıştı. Ancak Emlak Konut'un 1 Ocak-31 Mart faaliyet raporuna göre, vadettiği bağışın sadece 700 milyon lirası ödenmiş ve kalan 300 milyon lira hakkında bilgi verilmemiş. Ayrıca, şirketin seyahat giderleri ve reklam giderleri artış göstermiş, reklam giderleri personel giderlerinin üç katından fazla olmuş.
14 Temmuz 2023

Haziran ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ikinci el otomobil satışları yüzde 18 azaldı. Ağustos ayıyla birlikte, fiyatlarda düşüş gözlendi. Bu düşüş, hızlı yükselen fiyatlar, krediye erişim zorlukları ve tedarik sorunlarının azalması gibi faktörlerin bir sonucu olarak görülüyor. Ayrıca, sıfır kilometre araçların ikinci elde spekülatif fiyatlarla satışına yönelik alınan önlemler de fiyat düşüşünde etkili oldu.
11 Ağustos 2023

ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes, dünyanın en zengin futbol kulüplerinin listesini yayımladı. Listenin başında 6,07 milyar dolar değerle Real Madrid yer alırken, Manchester United 6 milyar dolarla ikinci, Barcelona ise 5,51 milyar dolarla üçüncü sırada bulunuyor. İlk onda altı İngiliz, iki İspanyol, bir Fransız ve bir Alman kulübü yer almakta.
31 Mayıs 2023

Türkiye'nin dört büyük futbol kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un toplam borcu 29,93 milyar lira olarak açıklandı. En fazla borcu olan kulüp 9,59 milyar lira ile Galatasaray oldu. Fenerbahçe'nin borcu 8,63 milyar, Beşiktaş'ın 7,05 milyar ve Trabzonspor'un 4,66 milyar lira. Kulüplerin toplam alacakları ise 12,45 milyar lira olarak belirtildi.
11 Ekim 2023

Türk milli sporcu Naz Arıcı, İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Masterlar Kış Oyunları'nda artistik buz pateni dalında Altın Bayanlar kategorisinde yarışarak birinci oldu. Dört yılda bir gerçekleştirilen ve bu yıl 3000'den fazla sporcunun katıldığı oyunlar, 8 farklı şehirde ve 11 farklı branşta yapıldı. Arıcı, elde ettiği başarıyı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve kadınlara adadı.
29 Ocak 2024

Orta gelir grubuna yönelik başlatılan 'Yeni Evim' kampanyası, mevzuatın geç çıkması ve Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası alıcıların sorgulayıcı tutumu nedeniyle satış iptalleriyle karşı karşıya kaldı. Kampanya, uygun gelir havuzunun yetersizliği ve 100 bin konut satış hedefine ulaşmanın zorluğu ile eleştiriliyor. Kampanya, 0,69-0,99 arasında değişen faiz oranlarıyla ev sahibi olma fırsatı sunuyor ve yeni konut üretimini artırmayı hedefliyor.
14 Mart 2023

İstanbul Planlama Ajansı'nın araştırmasına göre, İstanbul'da dört kişilik bir ailenin yaşam maliyeti bir önceki yıla göre yüzde 78,13 artış gösterdi ve 49 bin 159 liraya ulaştı. Et-kıyma fiyatları bir ayda yüzde 11,84, yılda ise yüzde 113,4 artış gösterdi. Ağız ve diş bakım ürünleri ise yıllık bazda yüzde 190,69 fiyat artışı ile dikkat çekti. Araştırmada belirtilen diğer ürünlerin yıllık ve aylık fiyat değişimleri de listelenmiştir.
5 Ocak 2024

Daha önce yüksek enflasyon dönemlerinde yatırım aracı olarak tercih edilen otomobillerin bu özelliğini yitirmeye başladığı belirtiliyor. Özellikle ikinci el araç fiyatlarının yükselen döviz kuru ve tedarik zincirlerindeki aksaklıklar nedeniyle arttığı, ancak Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik'e göre, arz tarafında yaşanan değişikliklerle birlikte otomobillerin yatırım aracı olarak görülme trendinin azaldığı ifade ediliyor. Ayrıca, motosiklet satışlarının ilk kez otomobil satışlarını geçtiği ve otomotiv satışlarında bir ekim rekorunun kırıldığı bilgisi de veriliyor.
8 Kasım 2023

İktidarın ekonomi politikaları sonucunda iş insanları krediye erişimde güçlük çekiyor ve bankaların getirdiği günlük 5 bin dolarlık sınır nedeniyle kendi döviz hesaplarından para çekmekte zorlanıyorlar. Konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinde talepler ya askıya alınıyor ya da maliyetler son iki haftada neredeyse iki katına çıkıyor. İstanbul Tüccarlar Kulübü Başkanı İlker Önel, durumun ithalat ve ihracat yaparken işleri zorlaştırdığını ve döviz ihtiyacını Kapalıçarşı gibi yerlerden yüksek maliyetlerle karşılamak zorunda kaldıklarını belirtiyor.
19 Mayıs 2023

Teknoloji şirketi Apple, WWDC 23 etkinliğinin ardından Türkiye'de satışa sunduğu iPhone 14 serisine yılın üçüncü zammını gerçekleştirdi. Yapılan zamla birlikte en düşük iPhone 14 modelinin fiyatı 35 bin 999 liradan 37 bin 999 liraya, en yüksek iPhone 14 Pro Max modelinin fiyatı ise 63 bin 999 liradan 67 bin 999 liraya yükseldi.
6 Haziran 2023

ABD tarihinin üçüncü büyük piyango ikramiyesi olan ve 1,58 milyar dolar değerindeki 'Mega Millions' piyangosu bir kazanan çıkardı. Kazanma ihtimali 302,6 milyonda 1 olan piyango, 31 çekiliş boyunca kazanan çıkmadığı için ikramiye miktarı artmıştı. Floridalı talihli, ödemenin 30 yıla yayılmasını kabul ederse paranın tamamını, toptan isterse 783,3 milyon dolarını alacak.
9 Ağustos 2023

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde 200 milyon TL değerindeki büyük ikramiye, dört çeyrek bilete isabet etti. İkramiyeyi kazanan biletler Giresun Merkez, Bursa Osmangazi ve millipiyangoonline.com sitesinden alınmıştır. Geçen yıl büyük ikramiyenin çeyrek bilete çıkması ve satılmayan biletlerin olması sosyal medyada tartışma yaratmıştı. Çekilişte ayrıca farklı miktarlarda ikramiyeler de kazanan numaralar arasında belirlendi.
1 Ocak 2023

Apple, Türkiye pazarında iPhone 14 serisinin fiyatlarına yılın beşinci zammını gerçekleştirdi. En düşük iPhone 14 modelinin fiyatı 42 bin 999 liradan 47 bin 999 liraya yükselirken, iPhone 14 Pro Max'in 1 TB modeli 76 bin 999 liradan 85 bin 999 liraya çıktı. Dolar/TL kurundaki artışın ithal ürünlerin fiyatlarına yansıması sonucu bu zamların yapıldığı belirtiliyor.
1 Temmuz 2023
İşaretlediklerim