Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray'ı Türk futbolu için bir 'beka sorunu' olarak nitelendirerek, hakemler ve kurullar üzerinde baskı kurma, haksız yere avantaj sağlama gibi suçlamalarda bulundu. Galatasaray ise bu suçlamalara 'psikolojide yansıtma' teorisiyle yanıt vererek, Fenerbahçe'nin benzer suçlamalarla kendilerini hedef aldığını ve aslında bu suçlamaların Fenerbahçe'nin kendi davranışlarını yansıttığını iddia etti. Galatasaray, Fenerbahçe'nin haksız hakem kararlarından faydalandığını ve mağdur edebiyatı yaparak gerçek suçluların dikkatini başka yöne çekmeye çalıştığını belirtti.
13 Mart 2024

Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal ile yollarını ayırma kararı aldı ve yerine ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'yu getirdi. Başkan adayı Aziz Yıldırım, seçilmesi halinde Mourinho'yu takımın başına getireceğini açıklamıştı. Mevcut başkan Ali Koç ise Mourinho ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Başkanlık seçimi 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak.
31 Mayıs 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü başkan adayı Aziz Yıldırım, medyada yer alan 'Şampiyon olursak adaylıktan çekileceğim' şeklindeki haberlerin yanlış olduğunu belirtti. Yıldırım, takımın şampiyon olması durumunda adaylıktan çekilebileceğini ifade etmişti ancak bu ifadenin yanlış anlaşıldığını söyledi. Açıklamasını sosyal medya üzerinden paylaşan Yıldırım, medyanın yanlış başlık attığını vurguladı.
23 Mayıs 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yanındakiler hakkında stadyum görevlilerini dövmekle suçlayarak suç duyurusunda bulundu. Özbek, Koç'u camiaları karşı karşıya getirmekle suçladı ve bu davranışlarının hesabını soracağını belirtti. Ali Koç ise Özbek'in çağrısını 'ucuz kabadayılık' olarak nitelendirdi. Gerilim, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 yendiği derbi sonrasında da devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolmasıyla 2 Şubat'ta yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AYM üyeliğine atanan İrfan Fidan'ın başkanlık için adaylığını açıklaması Saray'da endişe yaratmıştır. İddialara göre, HDP'nin Hazine yardımlarına bloke konulması kararının kıl payı alınması, Saray'ı AYM'nin gelecekteki kararları konusunda tedirgin etmiştir. İktidar yanlısı üyelerin bile Fidan'ın adaylığına karşı olduğu belirtilmektedir.
2 Şubat 2023

Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde başarılı bir başlangıç yapmasına rağmen, sezonu kupasız kapattı. Başkan Ali Koç'un kararları ve yönetim tarzı eleştirilirken, Jorge Jesus'un gönderilmesi ve yıldız transferleri de tartışma konusu oldu. Kulüpte yaşanan iç anlaşmazlıklar ve yabancı oyuncuların şikayetleri de gündeme geldi. Ayrıca, kulübün başkanlık seçimi yaklaşırken, Ali Koç'un yeniden aday olması ve diğer potansiyel adaylarla ilgili spekülasyonlar devam ediyor.
13 Mayıs 2024

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yayınladığı bir video ile cumhurbaşkanı yardımcısı adayları olarak Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu duyurdu ve seçim vaatlerini sıraladı. Kılıçdaroğlu, ekonomik sıkıntılar, afetlere hazırlık ve doğru şehirleşme gibi konulara değindi ve bu görevler için İmamoğlu ve Yavaş'ı işaret etti. İmamoğlu ve Yavaş da kendi konuşmalarında kentleşme, sosyal devlet anlayışı ve teknolojik atılımlar gibi konularda hedeflerini ve hazırlıklarını dile getirdiler.
23 Nisan 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor ile oynanan ve olaylarla sonuçlanan maç sonrası futbolcularını övdü ve onlara yönelik ceza verilmesi için yapılan baskılara dikkat çekti. Koç, maçın ve sonrasında yaşananların planlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin şampiyonluktan edilmeye çalışıldığını belirtti. Ayrıca, Trabzon'da yaşanan güvenlik zafiyetlerine ve maç sırasında alınmayan önlemlere işaret etti. Fenerbahçe yönetimi, yaşananlar nedeniyle Süper Lig'den çekilme gündemiyle toplandı.
2 Nisan 2024

Gazeteci Uğur Dündar, Fenerbahçe Kulübü'nün mali genel kurul toplantısında Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı görevini bıraktığını duyurdu. Dündar, Atatürk'ün izinden giderek ve Fenerbahçe'nin Cumhuriyet değerlerine bağlılığı nedeniyle bu görevi kabul ettiğini belirtti. Ancak, toplantıda bazı üyelerin sahneye gelerek kendisine destek vermesi ve görevi bırakmamasını talep etmesi üzerine Dündar, görevine devam etme kararı aldı.
17 Haziran 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Özel'in grup başkanlığı koltuğunda otururken genel başkan adayı olmasının doğru ve etik olmadığını belirtti. Öztunç, Özel'in grup başkanlığından istifa ederek yarışmasının daha doğru olacağını ifade etti.
15 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimleri yaklaşırken, mevcut başkan Büyükekşi'nin yerini koruyabilmesi için A Milli Takım'ın yarı final başarısı gerektiği belirtiliyor. Değişim arayışında olanlar arasında eski TFF başkanları, eski bir G.Saray Başkanı ve UEFA İcra Komitesi üyesi gibi isimler öne çıkıyor. Ancak adaylar arasında net bir favori yok ve Türk futbolunun FIFA ile uyumlu bir yönetim anlayışına ihtiyacı olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, siyasetin TFF seçimlerinde etkili olacağına dair beklentiler de dile getiriliyor.
20 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, Millet İttifakı tarafından Saadet Partisi genel merkezinde duyuruldu. Bu duyuru, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağını söylediği açıklamayı akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerine Turan, Twitter'dan 'Hayırlı olsun' mesajı paylaştı ve sosyal medyada Turan'ın eski sözleri hatırlatılarak adaylık konusunda alaycı yorumlar yapıldı.
6 Mart 2023

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması üzerine yapılan başkanlık seçimini Arslan kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından üyeliğe atanan İrfan Fidan'ın adaylığına iktidar yanlısı üyelerin bile karşı çıktığı belirtilmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefetin 'Erdoğan'ın adayı kaybetti' şeklindeki yorumlarına karşı çıkarak, Anayasa Mahkemesi'nin bağımsız bir kurum olduğunu ve üyelerin hür iradeleriyle seçim yaptıklarını ifade etti.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

Ercan Güven, Fenerbahçe'nin gelecek sezon Süper Lig'den çekilme ihtimalini gündeme getiriyor. Bu durumun, federasyon, yayıncı kuruluş, hakemler, rakipler, medya ve taraftarlar dahil olmak üzere futbol ekosistemini derinden etkileyeceğini belirtiyor. Güven, amatör bir anket yaparak, Fenerbahçe Genel Kurul ve Divan üyelerinin bu konuda kararlı olduğunu ve takımın ligden çekilmesi durumunda destekleyeceklerini ifade ediyor. Yazıda, bu durumun futbolda bir 'devrim ateşi' yakabileceği ve Fenerbahçe taraftarlarının yönetimin kararını desteklemek için hazırlandığı vurgulanıyor.
23 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu'nun olağan seçimli genel kurulu, Ankara'da JW Marriott Hotel'de gerçekleştirilecek. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, seçime tek aday olarak katılacak. Eğer toplantıda çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantı 23 Haziran'da, üçüncü toplantı ise 30 Haziran'da çoğunluk aranmaksızın yapılacak. Genel kurulda ayrıca yönetim hesap faaliyetleri, yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin seçimi ve 2023-2024 dönemi bütçesi ele alınacak.
21 Haziran 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bir röportajda genel başkanlık konusundaki sorulara yanıt vererek, değişim vurgusu yaptı ve sorumluluk almaktan kaçmayacağını belirtti. Kendi hırsından ziyade partinin geleceğine dair umutlarını dile getiren Özel, genel başkanlık adaylığına sıcak baktığını ima etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrısına ve onursal başkanlık önerisine de değinerek, partinin birliğine ve mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun saygınlığına vurgu yaptı.
12 Haziran 2023

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u 'eşkıyalık ve terörizm' ile suçlayarak hakkında suç duyurusunda bulundu. Özbek, Koç'un stadyumdaki görevlileri dövdüğünü ve silahlı adamlarla stadyuma geldiğini iddia etti. Ali Koç ise Özbek'in bu suçlamalarını 'ucuz kabadayılık' olarak nitelendirdi. Derbi maçında Fenerbahçe'nin 10 kişiyle Galatasaray'ı yenmesi sonrası tansiyon yükselmeye devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Saadet Partisi genel merkezinde yapılan toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimi birinci turda kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.
6 Mart 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki ve futbolcular İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş ve Jayden Oosterwolde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu sevk işlemi, kulüp yönetimi ve oyuncuların belirli disiplin ihlalleri nedeniyle gerçekleşti. Ayrıntılar henüz açıklanmadı ve ilerleyen günlerde daha fazla bilgi paylaşılması bekleniyor.
21 Mayıs 2024
İşaretlediklerim