Galatasaray’ın eski başkanı Ünal Aysal, 19 Mayıs’ta oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylardan mevcut başkan Dursun Özbek’i sorumlu tuttu. Aysal, TV 100’de katıldığı programda, kendisi başkan olsaydı Ali Koç’un stada giremeyeceğini ve olayların yaşanmayacağını belirtti. Derbi sonrası Ali Koç’un Galatasaraylı bir yöneticiyle tartışması ve stadyumdaki görevlileri dövmekle suçlanması, iki kulüp arasında gerginliğin artmasına neden olmuştu.
24 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi'ne atanan İrfan Fidan, mahkemenin başkanlığı için aday oldu. Fidan'ın adaylığı, mahkeme içinde ve iktidar yanlısı üyeler arasında rahatsızlık yarattı. Adalet Bakanlığı'nın bazı AYM üyelerini Fidan lehine ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor. AYM başkanlık seçimi, önemli dava süreçlerini, özellikle HDP'nin kapatılma davasını etkileyebilir.
31 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

Fenerbahçe'nin Olağanüstü Genel Kurul'unda yönetim kurulunun sunduğu dört maddelik önerge, üyelerin oy birliğiyle kabulüyle yönetim kuruluna tam yetki verildi. Bu yetki, yönetimin görev süresi boyunca, aralarında Süper Kupa ve Türkiye Kupası'na katılım koşulları, yurt dışı yapılanması ve UEFA ile FIFA'ya başvuruları içeren maddeleri hayata geçirme yetkisini içeriyor. Önerge, Türk futbolunun mevcut durumuna yönelik eleştirileri ve uluslararası futbol kuruluşlarına başvuru yapma kararını da kapsıyor.
2 Nisan 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, gazeteci Murat Ağırel ile yaptığı görüşmede genel başkanlık için aday olduğunu ve hazır olduğunu ifade etti. Bu açıklama, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçimlerindeki mağlubiyetinin ardından partide yenilenme çağrıları yapılmasının ve Kılıçdaroğlu'nun yenilenme sürecine destek vereceğini belirtmesinin hemen sonrasında geldi. Özel, takım çalışmasına ve her pozisyonda görev almaya hazır olduğunu, üye ve delegenin kararına saygılı olacağını belirtti.
13 Haziran 2023

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AKP'nin seçimlere 65 gün kala cumhurbaşkanı yardımcılığı için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek isimlerini değerlendirdiğini yazdı. Fırat, iktidarın deprem sürecindeki eleştiriler nedeniyle düşen desteğini toparlamak ve muhalefetin aday belirsizliğini aşmasına karşılık olarak 'sürpriz hamleler' planladığını belirtti. Ayrıca, Hüda-Par’a kontenjan verilmesi ve Yeniden Refah Partisi ile uzlaşma sağlanması gibi ittifak stratejilerinin de gündemde olduğunu aktardı.
10 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a iki ayrı gerekçeyle toplam 90 gün, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e ise 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi sitesindeki bir paylaşım ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle cezalandırıldı. Galatasaray Kulübü ve başkanı Dursun Özbek de benzer bir paylaşımdan dolayı ceza aldı. Her iki kulüp de ayrıca 600 bin lira para cezasına çarptırıldı.
23 Kasım 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'de düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağını belirterek, açlık ve yoksullukla mücadele, demokrasi, adalet ve eşitlik vurgusu yaptı. KHK'lılara bahar geleceğini, yurtdışına kaçırılan paraların geri getirileceğini ve uyuşturucu baronlarıyla mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, saray yerine Çankaya'da oturacağını ifade etti.
6 Mayıs 2023

Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin başkanları Ali Koç ve Ertuğrul Doğan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu gelişme, Türk futbolunda yöneticilerin disiplin süreçlerine dahil olması açısından dikkat çekici. Sevk nedenleri ve olası sonuçları hakkında detaylı bilgi verilmemiş olsa da, bu durumun iki büyük kulübün yönetim kadroları üzerinde önemli etkileri olabileceği düşünülüyor.
27 Mart 2024

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın basın toplantısında, Trabzonspor taraftarlarının Fenerbahçe maçında sahayı basması konuşuldu. AKP'nin Trabzon belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi 'şikeci kulüp' olarak nitelendirirken, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, siyasetin spora müdahalesini eleştirdi ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun sorgulanması gerektiğini vurguladı. Genç, Suiçmez'in sözleri üzerine salonu terk etti.
20 Mart 2024

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanı adaylıklarına yapılan itirazları reddetti. Yarın adayların pusuladaki sıralaması için kura çekimi yapılacak. Erdoğan ve bazı AKP'li yetkililer, anayasa gereği üçüncü dönem adaylığının mümkün olmadığı yönündeki eleştirilere karşı, 2018'deki seçim sistemi değişikliği ile 'kronometrenin sıfırlandığını' savunuyorlar, ancak bu görüş kanunda açık bir hüküm olarak yer almıyor.
30 Mart 2023

Millet İttifakı, Saadet Partisi genel merkezinde toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Kılıçdaroğlu, CHP genel merkezinde düzenlediği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcıları olarak tanıttı. Kılıçdaroğlu, adaylığını sadece bir seçim kazanmaktan öte, Türkiye'de bir değişim ve dönüşüm temsil ettiğini belirtti ve farklı kesimlerden insanların hikayelerine atıfta bulunarak, bu değişim için herkesin aday olduğunu ifade etti.
6 Mart 2023

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı toplantı öncesinde, vatandaşlar Saadet Partisi genel merkezi önünde bir araya geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması ittifak içinde krize yol açmış, ancak Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle bu kriz aşılmıştı. Toplantı öncesinde CHP ve İYİ Partililer partilerinin genel başkanları lehine sloganlar atarken, 'Birleşe birleşe kazanacağız' ve 'Hak, hukuk, adalet' sloganları yükseldi.
6 Mart 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, partinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleyeceği adayın kim olacağını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi. Buldan, Türkiye'de demokrasi, özgürlükler, adalet ve hukukun kazanmasını istediklerini ve bu değerlere en uygun adayı destekleyeceklerini ifade etti. Daha önce HDP, seçime kendi adayıyla gireceğini duyurmuş ve altılı masanın adayıyla müzakereyi reddetmeyeceklerini açıklamıştı. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP eş başkanları arasında bir görüşme gerçekleşmiş ve sorunların çözümünün TBMM'de olduğu vurgulanmıştı.
23 Mart 2023

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Malatya il başkanlığının olağan kongresinde divan başkanı oldu. Başarır, kongrede yaptığı konuşmada, partinin demokrasi geleneğini vurgulayarak, Kemal Kılıçdaroğlu'na hiç kimseye saygısızlık yaptırmayacağını belirtti. Ayrıca, partide 'değişimci' ve 'genel merkezci' ayrımı olmadığını, iki adayın yarışacağını ve birinin kazanacağını ifade etti.
24 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1 canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, genel başkanlık adaylığı konusunda net bir ifade kullanmaktan kaçınarak, aday gösterilmesi durumunda delegelerin iradesine saygı göstereceğini ifade etti. Ayrıca, medyanın Saray'ın ahlaki meşruiyetini yeterince tartışmadığını, CHP'nin değişime açık olduğunu ve iç tartışmalar başlattıklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başarılı bir belediye başkanı olduğunu ve CHP'ye yönetme yetkisi verilen bir belediyeyi AKP'ye teslim edemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun yerel seçimleri kazanacağına inandığını da dile getirdi.
22 Haziran 2023

AKP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu milletvekili aday listesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer almadı. Koca, daha önce siyasetten yorulduğu ve bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan affını istediği yönünde haberler çıkmıştı. Listelerin açıklanmasının ardından Koca, Twitter üzerinden diğer bakan arkadaşlarına seçim bölgelerinde başarılar diledi ve Cumhur İttifakı'nın başarısı için çalışacaklarını ifade etti.
10 Nisan 2023

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken, TİP'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını destekleyip desteklemeyeceği ve HDP'nin desteğinin olmaması durumunda alacakları tutum hakkında konuştu. Baş, TİP'in 'emek ve özgürlük ittifakı' çerçevesinde ortak bir tutum alınması için çaba göstereceğini, ancak seçimde ayrı taktikler geliştirebileceklerini ve farklı tavırlar alabileceklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin mevcut sorunlarına ve geleceğine dair görüşlerini paylaştı ve AKP'nin iktidardan düşeceğine dair bir hissiyat olduğunu ifade etti.
8 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı seçimlerinde ata ittifakının adayı Sinan Oğan'a verilen yüzde 5,17'lik oyun ikinci turda hangi adaya gideceği konusunda belirsizlik olduğunu belirtti. Özdağ, partisinin taleplerini karşılayan adaya destek vereceklerini, aksi takdirde her iki adayı da desteklemeyeceklerini ifade etti. Özdağ, taleplerinin Atatürk ve Türk milliyetçiliği değerlerine bağlılık, Kandil ile mücadele ve sorgulayıcı bir seçmen kitlesine hitap etme üzerine kurulu olduğunu vurguladı.
17 Mayıs 2023
İşaretlediklerim