HBO, 'House of the Dragon' dizisinin ikinci sezonunun ilk görüntülerini ve yeni posterlerini Brezilya'daki Comic-Con Experience etkinliğinde paylaştı. 'Game of Thrones' evreninde geçen ve Targaryen hanedanlığının hikayesini anlatan dizi, ikinci sezonda Rhaenyra ve Alicent karakterlerini merkeze alacak ve Targaryenler arasındaki iç savaşı ele alacak. Fragmanda yoğun savaş sahneleri ve ejderha sahneleri öne çıkıyor. Dizinin 2024 yazında izleyiciyle buluşması bekleniyor ve ilk sezondaki birçok oyuncu yeni sezonda da yer alacak.
3 Aralık 2023

Hollywood'da senaristler ile yayın platformları arasındaki ücret anlaşmazlıkları sonucu yazarlar greve gitmiş ve bu durum birçok popüler dizinin yeni bölümlerinin yayımlanmasını etkilemiştir. 'The Last of Us' dizisinin ikinci sezon hazırlıkları da senaristlerin grevi nedeniyle askıya alınmıştır. Dizi, ilk sezonun yayınlanmasının ardından ikinci sezon onayını almış ve yeni sezon için hazırlıklar yapılırken, yeni oyuncu seçmeleri de devam ediyordu.
12 Mayıs 2023

Netflix'in teknoloji distopyası temalı dizisi 'Black Mirror'ın yeni sezonu haziranda yayınlanacak. Dizinin merakla beklenen yeni sezon bölüm başlıkları ve konuları bir tanıtım videosuyla duyuruldu. Yeni sezonda Salma Hayek, Aaron Paul, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak ve farklı konular işlenecek. Bölümler; bir kadının hayatının dram uyarlamasını keşfettiği 'Joan Is Awful', gizemli bir yerel hikayeye rastlayan genç bir çiftin hikayesi 'Loch Henry', alternatif bir 1969'da geçen 'Beyond The Sea', bir trafik kazasını konu alan 'Mazey Day' ve 1979 yılında geçen 'Demon 79' olarak sıralanıyor.
12 Mayıs 2023

HBO, popüler video oyunu 'The Last of Us'ın dizi uyarlamasının ikinci sezonunun 2025 yılında yayınlanacağını açıkladı. Hollywood'da yaşanan senaristler ve oyuncuların grevi nedeniyle birçok dizi gibi 'The Last of Us' da gecikmeye uğradı. HBO CEO'su Casey Bloys, ikinci sezon çekimlerine 12 Şubat 2024'te başlanacağını belirtti. Ayrıca HBO'nun diğer beklenen dizileri 'White Lotus', 'House of the Dragon', 'Euphoria' ve 'And Just Like That' da 2025'e ertelendi, 'House of the Dragon' ise 2024'te izleyiciyle buluşacak.
7 Aralık 2023

'The Last of Us' dizisinin ikinci sezonu, HBO tarafından 2025'te yayınlanacak. İkinci sezon, birinci sezonun sonundaki olayların sonuçlarını ve birkaç yıl sonrasını işleyecek. Pedro Pascal ve Bella Ramsey, dizideki rollerine geri dönüyor. İkinci sezonun hikayesi, oyunun ikinci bölümünü takip edecek ve Abby karakteri önemli bir rol oynayacak. Kaitlyn Dever, Abby karakterini canlandıracak ve yeni sezonda birçok yeni oyuncu yer alacak.
5 Mart 2024

Komedyen Doğu Demirkol'un kendi yaşam öyküsünden esinlenerek senaryosunu yazdığı 'Doğu' adlı dizi, iki yıl aradan sonra ikinci sezonuyla 18 Nisan'da Blu TV'de izleyiciyle buluşacak. Dizide, ailesi ve çevresi tarafından destek görmeyen bir gencin komedyen olma hayalini kovalaması konu alınıyor. Yeni sezonda Demirkol'a Evliya Aykan, Ege Kökenli, Banu Fatocan, Kubilay Tuncer ve Keremcem gibi isimler eşlik edecek.
3 Nisan 2023

HBO CEO'su Casey Bloys, 'The Last of Us' dizisinin ikinci sezon çekimlerinin 2024 yılının başlarında başlayacağını duyurdu. Dizi, oyun dünyasının en sevilen serilerinden birine dayanıyor ve ikinci sezon onayını almıştı ancak senaristler ve oyuncuların grevi nedeniyle çekimler askıya alınmıştı. Bloys, grevlerin çekim sürecini geciktirdiğini belirtti ve oyuncuların grevinin çekimler başlamadan önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.
2 Kasım 2023

Oyun dünyasının popüler serilerinden biri olan The Last of Us'ın dizi uyarlaması, ilk sezonun başarısının ardından ikinci sezon için HBO'dan onay aldı. Dizi, serinin ikinci oyununun hikayesini takip edecek. The Last of Us'ın resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, dizinin HBO Max'te devam edeceği belirtildi. Dizinin konusu, ölümcül bir salgın sonrası hayatta kalmaya çalışan Joel ve genç kız Ellie'nin hikayesini anlatıyor.
28 Ocak 2023

Netflix, Aralık ayında platforma eklenecek yeni içeriklerini açıkladı. Bu içerikler arasında 'La Casa de Papel' dizisinin spin-off'u 'Berlin', Birce Akalay ve Miray Daner'in başrollerini paylaştığı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu ve Zack Snyder'ın yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon – Part One: A Child of Fire' bulunuyor. Ayrıca, 'The Crown' dizisinin son sezonunun ikinci kısmı, Leonard Bernstein'ın hayatını anlatan 'Maestro' filmi ve çeşitli stand-up gösterileri de Aralık ayında izleyicilerle buluşacak.
24 Kasım 2023

HBO'nun popüler dizisi Game of Thrones'un öncesini anlatan House of the Dragon'un ikinci sezonu yarın tüm dünyayla birlikte Türkiye'de de yayına girecek. Dizi, ejderhaların hüküm sürdüğü ve siyasi entrikaların yoğun olduğu Westeros'un çalkantılı dünyasında Targaryen hanedanının yükseliş ve düşüşünü konu alıyor. George R.R. Martin'in Ateş ve Kan kitabından uyarlanan dizinin yaratıcısı Ryan Condal ve oyuncularıyla yapılan röportaj, Kelebek okurları için Barbaros Tapan tarafından kaleme alındı.
16 Haziran 2024

Netflix, izleyicileri 'Çığlık Çığlığa' bırakacak yeni oyun, film ve dizileri kütüphanesine eklemeye başladı. Bu seçkide Çağan Irmak'ın 'Yaratılan', Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Chloe Dumont'un 'Fair Play', David Fincher'ın 'The Killer', Julia Roberts'ın başrolde olduğu 'Leave the World Behind' ve 'Reptile' gibi yapımlar yer alıyor. Ayrıca 'Society of the Snow' ve 'Lupin: 3. Kısım' gibi hikayeler de seçkide bulunacak. Platformun oyun kataloğuna ise 'Dead Cells: Netflix Edition', 'Slayaway Camp: Netflix & Kill' ve 'Oxenfree II: Lost Signals' ekleniyor.
9 Ekim 2023

Altın Küre ödüllü Jeremy Allen White'ın başrolünde olduğu 'The Bear' dizisi, FX kanalından üçüncü sezon onayını aldı. Dramedi türündeki dizi, izleyicilere görsel bir şölen sunuyor ve yeni sezonun 2024 yılında yayınlanması planlanıyor. Dizinin ikinci sezonunda, ana karakterlerin bir sandviç dükkanını üst düzey bir restorana dönüştürme çabaları konu edilmişti.
6 Kasım 2023

Netflix'in distopik yerli dizisi 'Sıcak Kafa'nın ikinci sezonunun iptal edildiği, dizide 'Anton' karakterini canlandıran Şevket Çoruh tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Dizi, Afşin Kum'un romanından uyarlanmış ve yayımlandığı dönemde popülerliğini korumuştu. Netflix tarafından iptal kararıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Dizide Osman Sonant, Hazal Subaşı ve Haluk Bilginer gibi isimler rol almıştı.
3 Şubat 2023

Netflix, 2023 yılında yayımlayacağı Kore yapımı dizi, film ve şovları tanıttı. Hayatta kalma temalı diziler, aşk ve dram öyküleri, aksiyon gerilim filmleri ve reality şovlar bu yılın içerikleri arasında yer alıyor. 'The Glory', 'Sweet Home' ve 'D.P.' gibi popüler dizilerin yeni sezonları da izleyicilerle buluşacak. Ayrıca, Kore yapımı altı yeni film ve iki yeni belgesel de yayınlanacak. Netflix Kore Yapımı İçeriklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Don Kang, bu yıl sınırları daha da zorlayacaklarını ve Kore öykülerinin ilk durağı olmayı sürdüreceklerini belirtti.
17 Ocak 2023

Netflix, Tim Burton tarafından yaratılan ve Addams Ailesi'nin kızı Wednesday'e odaklanan 'Wednesday' dizisinin ikinci sezon onayını aldığını bir video ile duyurdu. Dizi, yayımlandığı ilk 28 günde 1.237 milyon saat izlenme ile Netflix'in İngilizce dizileri arasında ikinci sıraya yerleşti. Başrolünde Jenna Ortega'nın yer aldığı dizi, milyar saat izlenme sınırını aşan dört Netflix dizisinden biri oldu. İkinci sezonun ne zaman yayımlanacağı ise merak konusu.
7 Ocak 2023

‘Squid Game’ dizisindeki performansıyla 2022'de Altın Küre ödülü kazanan Oh Yeong-su, bir kadın oyuncu tarafından 2017'de tacizle suçlanmıştı. Güney Kore'de yürütülen soruşturma sonucunda Oh, sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı ve 40 saat cinsel şiddet derslerine katılma zorunluluğu getirildi, ancak hapis cezası askıya alındı. Suçlamalar, uygunsuz saldırı olarak tanımlanıyor ve 10 yıla kadar hapis veya yaklaşık 308 bin TL para cezası öngörüyor.
15 Mart 2024

Netflix'in popüler dizisi 'La Casa de Papel'in karakteri Berlin'in hayatını konu alacak olan 'Berlin' dizisinin ilk tanıtımı yayınlandı. Sekiz bölüm olarak planlanan dizi, Pedro Alonso'nun canlandırdığı Berlin karakterinin yeni bir soygun macerasını anlatacak. Dizi, Aralık ayında izleyiciyle buluşacak ve bu kez hikaye, Paris sokaklarında geçecek.
20 Mart 2023

HBO'nun popüler dizisi The White Lotus, ilk iki sezonu Hawaii ve İtalya'da geçtikten sonra üçüncü sezon için Tayland'a yöneliyor. Dizi, Four Seasons tatil beldelerinde çekiliyor ve Tayland'daki dört Four Seasons otelinden biri yeni sezonun muhtemel çekim yeri olarak gösteriliyor. Dizinin yaratıcısı Mike White, yeni sezonun Doğu maneviyatı ve ölüm üzerine bir hiciv olabileceğini belirtti. Yeni sezonun çekimleri ve kadrosu hakkında henüz detaylar açıklanmadı.
28 Mart 2023

'Ölümlü Dünya 2', geçen yıl Aralık ayında vizyona girdikten sonra büyük bir başarı elde ederek ilk haftasında 400 bin izlenme sayısını geçmiş ve 12 gün içinde bir milyon seyirciye ulaşmıştı. Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerinde Ahmet Mümtaz Taylan, İrem Sak gibi isimlerin yer aldığı film, 3 Mayıs'tan itibaren Netflix platformunda izlenebilecek. Film, kanun kaçağı Mermer ailesinin örgütün eline düşen bir aile üyesini kurtarmak için yaptığı son vurgunu konu alıyor.
23 Nisan 2024

Gibi dizisinin başrol oyuncusu ve senaristi Feyyaz Yiğit, Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla dizinin 6’ncı sezonunun çekileceğini duyurdu. Dizi, 1 Ocak 2021'de Exxen platformunda yayınlanmaya başlamış ve kısa sürede sosyal medyada fenomen haline gelmişti. İlkkan, Yılmaz ve Ersoy karakterlerinin günlük hayatta başlarına gelen absürt olayları konu alan dizi, şimdiye kadar 55 bölüm yayınlandı. Yeni sezonun yakında izleyiciyle buluşması bekleniyor.
23 Ağustos 2024
İşaretlediklerim