Netflix'in 2 Aralık'ta yayımlanan ve Afşin Kum'un romanından uyarlanan distopik yerli dizisi 'Sıcak Kafa'nın ikinci sezonu iptal edildi. Dizinin yaratıcısı Mert Baykal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, hikayelerinin yarım kaldığını ve daha anlatacakları olduğunu ifade etti. Baykal, yeni bir şeyler denemeye cesaret ettiklerini ve risk aldıklarının farkında olduklarını belirtti. Ayrıca, bu süreçte öğrendiklerini gelecekte kullanacaklarını ve 'Sıcak Kafa'nın bir öncü olduğunu söyledi.
5 Şubat 2023

BBC'nin film eleştirmeni Caryn James, bu ay izlenebilecek en iyi altı diziyi belirledi. Seçkide, David Beckham hakkındaki belgesel, Sophie Wilde'ın başrolde olduğu 'Everything Now', Tom Hiddleston'ın 'Loki' karakteriyle devam eden dizi, Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Brie Larson'ın başrolde olduğu 'Kimya Dersleri' ve müzikal komedi 'Neon' yer alıyor. Bu diziler, Ekim ayı boyunca Netflix, Disney+ ve Apple TV+ platformlarında izlenebilecek.
2 Ekim 2023

Netflix, Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in oynadığı, yerli mitolojiye dayanan 'Şahmaran' adlı dizisinin yeni fragmanını yayınladı. Dizi, 20 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak ve Adana'da geçen bir öğretim görevlisinin aile ve mitolojik bir toplulukla olan hikayesini konu alacak. Şahmaran efsanesine dayanan dizi, aşk ve bilgeliğin temsili olarak gösterilen Mar halkının kehanetinin gerçekleşmesini beklediği bir kurguya sahip.
12 Ocak 2023

Netflix'in popüler bilimkurgu dizisi Stranger Things'in beşinci sezon setinden kamera arkası görüntüler paylaşıldı. Bu görüntüler, dizinin sekizinci yıldönümünü kutlamak amacıyla yayınlandı ve sosyal medyada büyük ilgi gördü. Ancak, Will Byers karakterini canlandıran Noah Schnapp'ın İsrail'i destekleyen mesajları nedeniyle bazı hayranlar tarafından eleştirildi. Dizinin beşinci sezonunun yayın tarihi henüz belli değil, ancak gelecek yıl yayınlanabileceği belirtiliyor.
16 Temmuz 2024

Netflix'in 'Şahmaran' dizisini sadece üç başrol oyuncusu üzerinden tanıtması, dizide Ural karakterini canlandıran Mahir Günşiray'ın tepkisine neden oldu. Günşiray, Netflix'in Instagram hesabından yapılan paylaşıma eleştirel bir yorum yaparak, dizinin sadece üç kişilikmiş gibi gösterilmesini eleştirdi. İzleyiciler arasında bu durum tartışmalara yol açtı ve bazıları Günşiray'ın tepkisini abartılı bulurken, bazıları Netflix'in yaklaşımını saygısızlık olarak değerlendirdi. Günşiray, konunun başrol oyuncularıyla ilgili olmadığını, tanıtım stratejisiyle ilgili olduğunu belirtti.
30 Ocak 2023

Hollywood'da senaristler ve oyuncuların çalışma şartları ve yapay zeka endişeleri nedeniyle grevde olduğu bir dönemde, Netflix yeni bir yapay zeka uzmanı aradığını duyurdu. Bu uzman, izleyicilere yeni program önerirken kullanılan Netflix algoritmasını yönetecek. İlan edilen maaş yıllık 900 bin dolar. Bu durum, grevde olan oyuncular ve senaristler tarafından öfkeyle karşılandı. Ayrıca, bu maaşın toplamda 35 oyuncu ve ailelerinin sağlık sigortasına erişimini karşılayabileceği belirtildi.
28 Temmuz 2023

Sosyal medyada fenomen olan 'Gibi' dizisinin beşinci sezon çekimleri başladı. Feyyaz Yiğit, Kıvanç Kılınç ve Ahmet Kürşat Öçalan'ın başrollerini paylaştığı dizi, Exxen platformunun en çok ilgi gören yapımlarından biri. Dizi, günlük hayatta yaşanan ilginç ve absürt olayları konu alıyor ve 1 Ocak 2021'den bu yana popülerliğini sürdürüyor. Şu ana kadar 42 bölümü yayınlanan 'Gibi', 2024 yılında beşinci sezonuyla izleyicilerle buluşacak.
7 Aralık 2023

Oscar ödüllü 'Dune: Çöl Gezegeni' filminin devamı olan 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2'nin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 3 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan film, Frank Herbert'in bilim kurgu klasiğinden uyarlanmış ve Denis Villeneuve tarafından yönetilmiştir. Timothée Chalamet ve Zendaya gibi isimlerin başrollerini paylaştığı ilk filmdeki oyuncu kadrosuna ek olarak, Christopher Walken, Florence Pugh, Lea Seydoux, Souheila Yacoub ve Austin Butler gibi yeni oyuncular da katıldı.
4 Mayıs 2023

Hollywood'da senaristler ve yayın platformları arasındaki ücret anlaşmazlıkları sonucu yazarlar 15 yıl sonra tekrar greve gittiler. Bu grev, Netflix'in 'Stranger Things', 'Big Mouth' ve 'Unstable' gibi popüler dizilerinin yeni sezonlarının ertelenmesine yol açtı. Grev ayrıca 'Abbott Elementary', 'Cobra Kai', 'Evil', 'Hacks', 'Loot', 'Yellowjackets', 'Night Court', 'Power Book III: Raising Kanan' ve 'The Venery Of Samantha Bird' gibi diğer yapımları da etkiledi.
7 Mayıs 2023

Netflix'in popüler distopik dizisi Black Mirror, altı yeni bölümle 2025'te geri dönüyor. Netflix Türkiye'nin Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruya göre, dizinin yedinci sezonu izleyicilerle buluşacak. Dizinin şimdiye kadar altı sezonu yayınlandı ve her bölümüyle izleyicileri farklı distopik senaryolarla karşı karşıya bıraktı.
15 Mart 2024

Nicole Kidman, HBO imzalı suç ve drama dizisi 'Big Little Lies'ın üçüncü sezonu üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Dizi, 2019'da ikinci sezonuyla final yapmış ve yönetmen Jean-Marc Vallée'nin ölümü nedeniyle devamının olmayacağı belirtilmişti. Ancak Kidman'ın açıklamasıyla yeni sezon için hazırlıkların başladığı resmiyet kazandı. Dizi, Kaliforniya'daki bir sahil kasabasında yaşayan ailenin hikayelerini ve bir cinayet olayını işliyor.
19 Kasım 2023

The White Lotus dizisinin yaratıcısı Mike White, dizinin yeni sezonunun 'daha uzun, daha büyük ve daha çılgın' olacağını ifade etti. White, senaryolar üzerinde çalıştığını ve çekimlere 2024'ün başında başlamayı umduğunu, ancak bu durumun stüdyolar arasındaki anlaşmaya bağlı olduğunu belirtti. Üçüncü sezonun Tayland'da çekileceği ve Doğulu ile Batılı kültürlerin karşılaşmasını ele alacağı bilgisi paylaşıldı. HBO CEO'su Casey Bloys, dizinin üçüncü sezonunun 2025'te yayınlanabileceğini açıkladı.
18 Kasım 2023

ABD'de oyuncular birliği SAG-AFTRA'nın grev kararı almasına rağmen, 'House of the Dragon' dizisinin ikinci sezon çekimleri devam ediyor. Dizinin oyuncu kadrosunun çoğunluğu Britanya'daki yerel sendika 'Equity'ye bağlı olduğu için teknik olarak çekimlere devam edebiliyor. Equity'nin ABD sendikasıyla dayanışma içinde olmasına rağmen, Britanya mevzuatı gereği yasal olarak greve çağrı yapamıyor ve bu durum sendikanın kapsamlı bir dayanışma göstermesini engelliyor.
18 Temmuz 2023

Netflix, ünlü dizi Peaky Blinders'ın sinema filmine uyarlanacağını duyurdu. Filmin başrolünde yine Cillian Murphy yer alacak ve yönetmenliğini Tom Harper üstlenecek. Film, Shelby ailesinin İkinci Dünya Savaşı'nda yaşadıklarına odaklanacak. Çekimlerin Eylül ayında başlaması planlanıyor.
5 Haziran 2024

Bu hafta sinemalarda üçü yerli olmak üzere sekiz yeni film vizyona giriyor. Selcen Ergun'un ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen filmi 'Kar ve Ayı', Oscar ödüllü Tilda Swinton'ın rol aldığı 'Sonsuz Sır', Nicolas Cage ve Joel Kinnaman'ın başrollerini paylaştığı 'Şeytana Sempati', Deniz Çınar'ın yazıp yönettiği 'Bulutların Üstünde', Güney Kore yapımı 'Kaçakçılar', Danimarka yapımı anime film 'Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu' ve korku filmleri 'Dehşetin Yüzü 2' ve 'Şeytanın Elçileri' izleyicilerle buluşacak.
8 Eylül 2023

'Düğüm' dizisi, ilk üç bölümü itibarıyla Türkiye'deki dijital platform içeriklerinden farklı bir yapıya sahip. Dizi, adalet dağıtan sabah programlarının bir kahramanını başrole taşıyarak dikkat çekiyor. Güçlü bir ana karakter, sağlam entrika, medya dünyasına eleştirel bir bakış ve görsel atmosferi ile öne çıkıyor. Yazının yazıldığı sırada dizinin tamamı yayımlanmamış olup, ilk üç bölümün kalitesinin devam etmesi umuluyor.
24 Şubat 2024

Perihan Mağden'in romanından uyarlanan 'Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?' adlı dizi, Netflix'te 24 Mart'ta yayımlandı ve ilk hafta en çok izlenenler listesinde dünya genelinde ilk üçe yerleşti. Melisa Sözen'in başrolünde olduğu ve gerilim türündeki dizi, kaçak bir hayat süren anne ve kızının hikayesini anlatıyor. Dizi, yayımlandığı ilk üç günde 19 milyon 410 bin saat izlenme ile 'Dili İngilizce Olmayan Diziler' listesinde üçüncü sıraya yerleşti ve Netflix'in yerli dizileri arasında en iyi açılışı yapan yapım oldu.
30 Mart 2023

ABD'li yazar George R.R. Martin, 'Game of Thrones' evreninin 200 yıl öncesini anlatan 'House of the Dragon' dizisinin setini ziyaret etti ve dizinin en az dört sezon süreceğini doğruladı. Martin, ikinci sezonun ilk iki bölümünü izlediğini ve üçüncü ile dördüncü sezon çalışmalarının başladığını belirtti. Dizi sorumlusu Ryan Condal ve yazar ekibiyle yapılan toplantılarda gelecek sezonlar hakkında tartışmalar yapıldı. Dizinin ikinci sezonunun 2024 yazında izleyiciyle buluşması bekleniyor.
11 Aralık 2023

GameMill Entertainment ve AMC, 'The Walking Dead: Destinies' adlı yeni video oyununu duyurdu. Oyun, 'The Walking Dead' dizisinin ilk dört sezonunu kapsıyor ve oyunculara, dizide ve çizgi romanda daha önce görülen olayların yönünü değiştirme imkanı sunuyor. Oyunun tam işleyişi ve farklı hikayeleri keşfetmek için geri dönüş olup olmadığına dair detaylar henüz açıklanmadı. Oyunun çıkış tarihi ve platformları da henüz belirlenmedi.
21 Ağustos 2023

Türk sinemalarında bu hafta beş yeni film izleyici ile buluşuyor. 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı' filmi, serinin önceki hikayelerinden 64 yıl öncesini anlatıyor. 'Meksika Açmazı', popüler bir podcast programından uyarlanan bir komedi filmi. 'Alya' isimli bilim kurgu ve aksiyon filmi, özel güçlere sahip bir kadın kahramanın maceralarını konu alıyor. 'Birkaç Mısraymış Meğer', platonik bir aşk hikayesini işlerken, 'Cin Gelini' ise bir korku filmi olarak araştırma grubunun başına gelen olayları anlatıyor.
17 Kasım 2023
İşaretlediklerim