Titanik gemisinin enkazına turistik sefer düzenleyen 'Titan' denizaltısının 18 Haziran'da parçalanması sonucu beş kişi hayatını kaybetti. Bu olayın ardından, 1997'de Titanik filmiyle büyük başarı yakalayan yönetmen James Cameron'a, Titan faciasını konu alacak bir dizi veya film için teklif götürüldüğü belirtiliyor. Projeyle ilgili olarak Hollywood yıldızlarının da başrolde yer alabileceği ve diğer yönetmenlerin de projeye dahil olabileceği konuşuluyor.
14 Temmuz 2023

İthaki Yayınevi çalışanları, yayınevinin 'küçülme' gerekçesiyle tazminat hakkı olmayan çalışanları işten çıkardığını ve eski çalışanları istifaya zorladığını iddia etti. Çalışanlar, düşük ücretlerle çalıştıklarını ve zam konusunda bir sonuç alınamadığını belirtti. Ayrıca, uzaktan çalışma kararı sonrası İstanbul dışına taşınan iki kişinin gelen mail sonrası istifa etmek zorunda kaldığını ve iki çalışanın da 'küçülme operasyonuna gidildiği' gerekçesiyle kovulduğunu ifade etti.
27 Ağustos 2023

Yönetmen Zeki Demirkubuz'un sekiz yıl aradan sonra çektiği 'Hayat' filmi, bu hafta vizyona giren yedi yeni filmden biri. Film, babasının zoruyla nişanlanan ve bu durumu reddederek kaçan genç bir kızın hikâyesini anlatıyor. Ayrıca, Güneydoğu Anadolu'da geçen 'Nefes-Yer Eksi İki', 12 Eylül darbesi sırasında haksız yere hapse atılan bir simitçinin öyküsünü anlatan 'Güneşi Beklerken Simitçi', Willy Wonka'nın gençliğini konu alan 'Wonka' ve üç farklı animasyon filmi de sinemaseverlerle buluşuyor.
15 Aralık 2023

Tesla hayranı bir kişi, şirketin ticari markasını tekneler ve uçaklar için de kullanabilmek amacıyla ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne başvurdu. Başvuru, Jerome Eady tarafından yapıldı ve Tesla'nın bilgisi dışında gerçekleşti. Elon Musk'ın Cybertruck'ın tekne olarak kullanılabileceğini söylemesinin ardından Eady, şirkete yardım etmek amacıyla bu adımı attığını belirtti. Ancak bu durum, kamuoyunda kafa karışıklığına yol açtı.
5 Ocak 2023

Video oyunu şirketi Epic Games, Çek süpermodel Eva Herzigova'nın hipergerçekçi bir dijital ikizini yarattı. Modelin avatarı, gerçekçi olması için 70 kamera ile tarandı ve hareketlerinin insan gibi olması için özel çekimlere katıldı. Bu dijital ikiz, metaverse'deki moda haftaları gibi etkinliklere katılabilir. Epic Games, gerçekçi dijital insanların yaratılmasını sağlayan MetaHumans teknolojisini 2021 yılında tanıtmıştı ve bu teknoloji giderek gelişiyor.
25 Nisan 2023

İstanbul Kadıköy'den Beşiktaş'a hareket etmesi beklenen bir vapur, kaptanın 'sahipsiz' bir köpeğin vapurda bulunması nedeniyle seferi yapmaması ve yolcuların inmesini istemesi üzerine gecikti. Yolcular, köpeğin çipli ve aşılı olduğunu belirterek kaptanın tavrına tepki gösterdi ve inmek istemedi. Yarım saatlik gecikmenin ardından vapur seferini gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Şehir Hatları, olayla ilgili inceleme başlattığını duyurdu.
8 Mart 2023

Birleşmiş Milletler (BM), Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından platformda Afrika kökenlilere yönelik ırkçı ifadelerin kullanımında ciddi bir artış olduğunu belirtti. Rutgers Üniversitesi Ağ Bulaşma Araştırma Merkezi'nin araştırmasına göre, ırkçı bir kelimenin kullanımı yüzde 500 arttı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Musk'a ifade özgürlüğünün zararlı dezenformasyon için kullanılmaması gerektiğini vurgulayan bir mektup gönderdi. BM uzmanları ayrıca sosyal medya CEO'larına iş modellerinde insan hakları ve ırksal adaleti merkeze alma çağrısında bulundu.
7 Ocak 2023

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, internet ansiklopedisi Wikipedia'nın ismini 'S*kipedia' olarak değiştirmesi durumunda 1 milyar dolar vereceğini söyledi. Musk, Wikipedia'nın işletme maliyetlerini eleştirdi ve platformun satılık olmadığına dair kurucudan gelen notu paylaştı. Ancak Musk'ın platformu satın alıp almayacağı veya satış için ne kadar bir fiyat istendiği belirsiz. Musk, daha önce Twitter'ı satın almış ve ismini 'X' olarak değiştirmişti.
23 Ekim 2023

Kemal Sunal'ın filmleri için ailesi tarafından açılan telif hakkı davası, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun verdiği kararla sonuçlandı. Sunal'ın mirasçıları, filmlerinin sinema dışında yayınlanması ve firmanın haksız kazanç sağladığını belirterek telif hakkı davası açmıştı. İlk aşamada mahkeme davayı reddetmiş, ancak istinaf sürecinde dava kısmen kabul edilmişti. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, filmlerin çekildiği dönemde yeni ve öngörülemeyen yayın alanlarının dikkate alınmadığını belirterek, Sunal'ın mirasçılarından izin alınmaksızın gerçekleştirilen haksız kullanımlar nedeniyle yapımcıların tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.
21 Eylül 2023

Şahan Gökbakar'ın başrolünde olduğu ve Türkiye'de büyük bir izleyici kitlesine sahip olan 'Recep İvedik' serisinin filmleri, Disney+ Türkiye'nin orijinal içeriklerini kaldırma kararı almasının ardından Netflix platformuna geri döndü. Serinin son filmi 'Recep İvedik 7' dahil olmak üzere, tüm serinin filmleri Netflix'te yeniden izlenebilir durumda. Daha önce Disney+ ile yapılan anlaşma nedeniyle Netflix, serinin filmlerini kütüphanesinden çıkarmıştı.
5 Ocak 2024

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter'da, mavi tik uygulaması artık ücretli oldu. Aylık sekiz dolar ödemeyi kabul etmeyen kullanıcılar mavi tiklerini kaybetti. Bu durumdan Beyonce, Cristiano Ronaldo, Jennifer Lopez gibi ünlü isimler de etkilendi. Ancak Musk, William Shatner, Stephen King ve LeBron James gibi üç ünlü ismin mavi tik ücretini kendisi karşılayarak onların doğrulanmış durumlarını korudu.
21 Nisan 2023

BBC Dünya Servisi'nin bir yıllık araştırması sonucunda, makak maymunlarına işkence edilerek öldürülmesi görüntülerini satan bir çete tespit edildi. Çete, YouTube'dan başlayarak faaliyetlerini Telegram'a taşıdı. Çetenin müşterileri arasında ABD ve Britanya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden yüzlerce kişi bulunuyor. Şu ana kadar küresel çapta en az 20 kişi soruşturma altında, Endonezya polisi iki zanlıyı tutukladı ve ABD'de üç ana hedef üzerinde soruşturma yürütülüyor.
20 Haziran 2023

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, Kennedy Lodge'da çalışan dört personeli tazminatsız olarak işten çıkardı. İşten çıkarılan personelin yerine sosyal tesisler şube müdürü Mehmet Tunç'un akrabaları ve tanıdıkları getirildi. İşten çıkarmalar, mesai saatlerinde yapılmak istenen değişikliğe çalışanların yazılı talimat talep etmeleri ve sözlü değişikliği kabul etmemeleri sonrasında gerçekleşti. Çalışanların okula giriş kartları iptal edildi ve özel eşyalarını almaları engellendi. İşten çıkarılan personel Dev Turizm Sendikası üyesiydi ve avukatları işten çıkarmaların hukuksuz olduğunu belirtti.
10 Nisan 2023

ABD'nin dünya sinema sektörünün merkezi Hollywood'da, senaristler ve yayın platformları arasındaki ücret anlaşmazlıkları nedeniyle yazarlar 15 yıl sonra greve çıktı. Amerika Yazarlar Birliği'ne bağlı üyeler grevin ikinci gününde Netflix merkezi önünde toplandı. Grevin, sonbaharda gösterime girecek filmler ve dijital platformlardaki yapım süreçlerini etkilemesi, ayrıca bazı ünlü televizyon şovlarının yayından kaldırılması ihtimali bulunuyor.
4 Mayıs 2023

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta altı yeni film vizyona giriyor. Bu filmler arasında Queen'in konser görüntülerini içeren 'Queen Rock Montreal', bilim kurgu türündeki 'Animal Kingdom', Gupse Özay'ın yazıp oynadığı komedi filmi 'Lohusa', aile komedisi 'Kardeş Takımı', çocuk filmi 'Afacanlar Kampta' ve animasyon 'Ördeklerin Göçü' bulunuyor. Filmler, komedi, biyografi, bilim kurgu ve animasyon gibi farklı türleri kapsıyor.
19 Ocak 2024

İstanbul Modern Sinema, kadın sinemacılara daha fazla alan açmayı hedefleyen projesi kapsamında 'Düşten Maddeye' adlı yeni seçkisini duyurdu. Seçki, sinema endüstrisindeki kadınların eksikliğinin çokça hissedildiği yapım tasarımı ve sanat yönetimine odaklanıyor. 10 filmlik seçki, 26-29 Ekim tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema'da izleyiciyle buluşacak.
18 Ekim 2023

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde yaşayan 'Şero' adlı kedi ile bir araya gelen Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda yaş mamayı lüks tüketim kategorisinden çıkaracaklarını belirtti. Türkiye'de kedi ve köpek mamaları şu anda yüzde 18 KDV ile lüks tüketim ürünleri arasında yer alıyor. Kılıçdaroğlu, kedilerin özgürlüğüne ve bilgeliğine vurgu yaparak, Şero'ya verdiği sözü Instagram hesabından paylaştı.
12 Mart 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, memur aylıkları ile kamudaki sözleşmeli personel ve işçi ücretlerinin 11 Şubat Cumartesi günü ödeneceğini duyurdu. Bu karar başlangıçta sadece depremden etkilenen 10 il için alınmışken, sonrasında tüm memurları kapsayacak şekilde genişletildi. Bu düzenlemeyle memurlar maaşlarını normal ödeme tarihinden dört gün önce alacaklar.
9 Şubat 2023

Elon Musk, sahibi olduğu Twitter'ın verilerini izinsiz kullandığı gerekçesiyle Microsoft'u dava edeceğini açıkladı. Musk, Microsoft'un Twitter verilerini yasa dışı kullanarak eğitim aldığını iddia etti, ancak bu iddiasını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadı. Microsoft, Twitter'dan reklamlarını kaldıracağını ve 25 Nisan'dan itibaren kendi reklam platformunun Twitter'ı desteklemeyeceğini duyurmuştu. Microsoft, konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.
22 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte değişiklik yapıldı. Daha önce 400 bin dolar değerindeki taşınmaz mal alımı karşılığında verilen vatandaşlık, artık sadece kat mülkiyeti, kat irtifakı kurulmuş veya üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmazlar için geçerli olacak. Bu değişiklikle, yabancıların hisseli ev alarak vatandaşlık elde etmelerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.
12 Aralık 2023
İşaretlediklerim