İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB'de çalışan bazı kişilerin terör örgütü irtibatı olduğu iddialarına karşılık, Soylu'nun bu kişileri işten çıkarma yetkisini kullanmadığını ve görev suçu işlediğini belirtti. İmamoğlu, Soylu'nun benzer yetkileri farklı belediyelerde kullandığını ve bu durumu belgelerle kanıtladığını ifade etti. Ayrıca, geçmiş dönemlerde İBB'de işe alınan bazı kişilerin terör bağlantılı olduğunu ve bu durumun İmamoğlu döneminde değil, önceki dönemlerde de yaşandığını söyledi. İmamoğlu, Soylu ve diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.
4 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kayseri ve Suriye'de artan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin bayrağına ve ülkesine sığınan mazlumlara uzanan elleri kırmasını bildiğini belirtti. Bu açıklama, Türkiye'nin hem iç hem de dış politikadaki kararlılığını vurguluyor. Ayrıntılar henüz tam olarak açıklanmadı.
2 Temmuz 2024

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye'deki faaliyetlerini eleştirerek, aile yapısını ve toplumsal normları tehdit ettiğini iddia etti. Yayman, TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen'i 7 Aralık 2023'te TBMM'ye davet ettiğini ve komisyonun sosyal ağların olumsuz etkilerine karşı olduğunu belirtti. Ayrıca, TikTok'a yönelik cezai yaptırımların mümkün olduğunu ve 7 Aralık'taki görüşmelerin ardından bir karar alacaklarını ifade etti.
1 Aralık 2023

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadığı maç sonrası yaşanan taraftar saldırıları ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bu olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara Twitter üzerinden cevap verdi. Maçta Fenerbahçe oyuncularına ve teknik ekibe fiziksel saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşananların organize olduğunu ve gerekirse bir alt lige düşmeyi göze aldıklarını belirtti.
19 Mart 2024

İçişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) iki müfettiş gönderdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son aylarda iktidar tarafından çeşitli suçlamalarla baskı altında olduğunu belirtiyor. İmamoğlu, daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza almış ve siyasi yasak süreci başlamıştı. Ayrıca, İBB ekipleri, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay'da yardım çalışmalarına katılıyor.
8 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada, uzun süredir siyasetin kutuplaştırıcı bir dil ile yapıldığını eleştirdi. Seçimlerin bayram havasında geçmesi gerektiğini vurgulayan Akşener, başbakanlık için pazarlık yapmak istemediğini, halkın helal oylarıyla bu makama gelmek istediğini belirtti. Ayrıca, 'Kürt'sün eşitsin PKK'lısın' denklemini reddettiğini ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının nüfus cüzdanı sahibi olarak eşit olduğunu ifade etti.
14 Nisan 2023

Mehmet Altan, Türkiye'de, özellikle İstanbul'da, bayram günü yaşanan trafik kazaları ve Antalya'daki teleferik skandalını ele alıyor. Kazaların ve skandalın, ülkede ihmalkarlık ve hukuksuzluğun bir göstergesi olduğunu belirtiyor. Ayrıca, hapishanelerde bayramı kutlamak zorunda kalan insanların durumuna ve ülkedeki ultra zenginlerin artışına dikkat çekiyor. Altan, bu zenginliğin kaynağının üretimle ilişkili olup olmadığını sorguluyor ve üretim kaynaklı zenginleşmenin topluma daha fazla düzen getireceğini savunuyor.
15 Nisan 2024

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, her yıl düzenlenen ve bu yıl da yasaklanan Feminist Gece Yürüyüşü için binlerce kadın ve LGBTİ+ birey Taksim'de toplandı. Beyoğlu kaymakamlığı, yürüyüşün toplumsal barış ve huzuru bozabileceği gerekçesiyle yasakladı. Yürüyüşçüler 'Jin Jiyan Azadi' sloganları attı ve deprem sonrası 'Hükümet istifa' çağrıları yükseldi. Polis, yürümek isteyenlere biber gazıyla müdahale etti ve bazı kişileri gözaltına aldı.
8 Mart 2023

Türkiye'de 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhur İttifakı temsilcilerinin sert açıklamalarının ardından Erzurum, Trabzon, İstanbul ve Mersin'de muhalefet temsilcilerine saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkanvekili Binali Yıldırım'ın seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendiren açıklamaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de muhalefeti hedef alan tehlikeli ifadeleri sonrası şiddet olayları yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine taşlı saldırı düzenlendi, Trabzon'da CHP milletvekili adayının seçim stantlarına saldırı girişimi oldu, Mersin'de Yeşil Sol Parti seçim aracına saldırı gerçekleşti ve İstanbul Kadıköy'de polis müdahalesi sonucu bir kadın gözaltına alındı.
7 Mayıs 2023

Geçtiğimiz pazar günü Yenikapı'da düzenlenen Hayvan Hakları mitingine Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık beş bin kişi katıldı. Emniyet Teşkilatı Sendikası Başkan Yardımcısı Ali Bütün, bir yılda 6 bin 183 hayvana tecavüz edildiğini ve 'Haydi' uygulamasına 20 bin ihbar geldiğini açıkladı. Hayvan hakları savunucuları, 5199 sayılı Kanun'un uygulanmasında eksiklikler olduğunu ve hayvanlara yönelik şiddetin önlenmesi için daha fazla işbirliği ve samimiyet gerektiğini vurguladı.
11 Haziran 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını, 12 kişinin gözaltına alındığını ve görüntülerin incelendiğini belirtti. Bakan Tunç, spor kulüplerinin özel güvenlik tedbirleri alması gerektiğini ve mevzuatın cezaları öngördüğünü, ancak cezalarda düzenleme ihtiyacının değerlendirildiğini ifade etti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları, taraftarların sahaya inmesi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırıları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
19 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik 'terörist' ifadesine karşı çıkarak, hükümetin bilgi kirliliği yarattığını ve insanları etiketlemeye çalıştığını ifade etti. Seçimlerde herkesin sandığa gitmesini ve oylara sahip çıkılmasını istediğini belirten İmamoğlu, seçimlerin ikinci turunda herkesin sıfırdan başlayacağını ve artı bir oy alanın kazanacağını söyledi. Ayrıca, seçim gecesi anlık verileri paylaştıklarını ve milleti aldatmadıklarını vurguladı.
17 Mayıs 2023

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, 'anayasal düzenin değiştirilmesi girişimi' iddiasıyla başlattıkları soruşturma çerçevesinde, ifade alınacak polis memurlarının odalarından çıkmalarını yasaklayarak, şüphelilerin birbirleriyle iletişim kurmalarını engelledi. Soruşturma sürecinde işkence ve usulsüz işlemler yapıldığı iddiaları da araştırılmakta. Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve diğer yetkililer, müfettişlerin ön raporu sonrasında görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu durum, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in konumunu zorlaştırdı.
10 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, kamu görevlisine hakaretten dolayı verilen hapis ve siyaset yasağı cezasının ardından, Türkiye'nin deneyimli siyasetçileri tarafından destek ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaretçiler arasında eski bakanlar, milletvekilleri ve parti liderleri yer aldı. İmamoğlu ziyareti, Türkiye'nin demokrasisine verilen bir destek olarak nitelendirdi. Katılımcı siyasetçiler, İmamoğlu'nun durumunu Türkiye'nin genel siyasi durumuyla ilişkilendirerek, mevcut iktidarın muhalefeti zayıflatma çabalarına karşı durmanın önemini vurguladılar.
16 Ocak 2023

Bilkent Üniversitesi öğrencileri, 8 Mayıs'ta cinsel taciz ve şiddet vakalarına karşı okul yönetiminin yetersiz tepkisini protesto etti. Öğrenciler, yönetimin cinsel tacizi önleme birimini ve soruşturma süreçlerini iyileştirme taleplerine kayıtsız kaldığını ve yaşanan taciz ve şiddet vakalarına gerekli yaptırımları uygulamadığını belirtti. Son dönemde yaşanan en az yedi taciz ve şiddet vakası öğrenciler tarafından dile getirildi. Yönetimin bu vakalara karşı yeterli yaptırım uygulamadığı, bazı durumlarda ise hiçbir yaptırım uygulanmadığı ifade edildi.
13 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'ya bağlı olduğunu iddia eden ve silahlı oldukları görülen bir grubun videosunu paylaşarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. Videoda, yüzleri maskeli ve silahlı kişiler, Yunanistan'ın Çakıcı'ya vize vermemesini eleştiriyor ve 'bozkurt' işaretiyle tekbir getiriyorlar. Atay, videonun saçma olduğunu ve silahların kaynağının muamma olduğunu belirterek Soylu'dan bu konuda bilgi talep etti.
10 Ocak 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile uğraşmasını 'hazımsızlık' olarak nitelendirdi. Torun, Soylu'nun İstanbul'u kaybettiklerinde ağladığını hatırlatarak, benzer bir sonun kendisini beklediğini ifade etti. Ayrıca, CHP'li belediyelere yönelik baskı ve engellemelere rağmen hizmet verildiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın sadece CHP'li belediyeler için özel bir birim kurduğunu iddia etti.
20 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk gününde yaşanan 651 trafik kazasını ve bu kazalarda dokuz kişinin ölümünü, 1047 kişinin yaralanmasını açıkladı. Yerlikaya, 411 bin 588 aracın denetlendiğini, 19 bin 654 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 130 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını belirtti. Emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için gerekli önlemleri aldığı ve denetimleri hassasiyetle sürdürdüğü vurgulandı.
7 Nisan 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, durakta bekleyenleri bıçakla tehdit eden bir şahsa müdahale eden polis memurunun açığa alındığı iddialarını reddetti. Bayrampaşa'da bir otobüs durağında bekleyenleri tehdit eden Volkan L. isimli şahsa, olay yerinde bulunan polis memuru E.A. tarafından müdahale edildi. Polis memuru, şahsı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Sosyal medyada polis memurunun açığa alındığı iddiaları üzerine Vali Gül, polis memurunun başarı belgesiyle ödüllendirildiğini belirtti.
29 Ağustos 2023

İstanbul Valiliği, 19 Mayıs Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Valilik, derbi sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un maç bitiminden sonra stadyuma gelerek sahaya girmesi ve Galatasaray Stadyum Müdürü'ne yönelik fiili müdahalede bulunulması gibi detaylar yer aldı. Ayrıca, olaylara karışan şahısların kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü ve ihmali bulunan personel hakkında inceleme başlatıldığı ifade edildi.
21 Mayıs 2024
İşaretlediklerim