Gaziantep'te 7,5 ve Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 20 kişinin öldüğünü, 200 kişinin yaralandığını ve 83 binanın yıkıldığını açıkladı. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ise Osmaniye'de 34 binanın yıkıldığını ve 5 kişinin öldüğünü belirtti. AFAD, can kaybı sayısının 76 olduğunu duyurdu.
6 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen büyük depremler sonrasında arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Ancak koordinasyon eksikliği nedeniyle kurtarılan bazı kişilerin ambulans beklerken hayatını kaybettiği bildiriliyor. Enkaz altından çıkarılan bir kadın, ambulansın geç gelmesi sonucu yaşamını yitirdi. Arama-kurtarma ekipleri ve gönüllüler, ekipman ve gıda desteğinin gecikmesi ve koordinasyonsuzluk nedeniyle can kayıplarının arttığını ifade ediyor.
8 Şubat 2023

Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 296 kişi hayatını kaybetti, 153 kişi yaralandı. Depremin merkez üssü, ülkenin kuzeyindeki Marakeş’in El-Huz bölgesi olarak belirlendi. Deprem, Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua şehirlerinde ölümlere yol açtı. Kurtarma ekipleri, yıkılan binaların enkazında kalanları kurtarmaya çalışıyor.
9 Eylül 2023

Zonguldak'ın Asma Mahallesi'nde dün etkili olan yağışlar sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle yıkılan bir evde göçük altında kalan anne Perihan Çakar (82) ve oğlu Sait Çakar'ın (51) cansız bedenlerine ulaşıldı. Gece ara verilen arama kurtarma çalışmaları günün aydınlanmasıyla tekrar başladı ve AFAD koordinesinde çeşitli ekiplerin katılımıyla sürdürüldü. Göçük alanının güvenli olduğunun belirlenmesinin ardından ekiplerin çalışmaları sonucunda anne ve oğlunun cansız bedenleri bulundu.
10 Aralık 2023

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde, heyelan nedeniyle bir otomobilin üzerine kaya düşmesi sonucu içinde bulunan dört öğretmen yaşamını yitirdi. Öğretmenler, Himmetli İlk ve Ortaokulunda görev yapmakta olup, derslerinin ardından Feke ilçesine dönüş yolundaydılar. Adana Valisi Süleyman Elban, kazada hayatını kaybeden öğretmenlerin cenazelerinin kaldırıldığı hastaneyi ziyaret ederek bilgi aldı ve yakınlarına başsağlığı diledi. Karayolları Genel Müdürlüğü, heyelanın meydana geldiği Tufanbeyli-Saimbeyli-Feke yolunu trafiğe kapattı.
6 Nisan 2023

Antalya'da gezi için Gündoğmuş'a giden 30 kişilik yabancı turist kafilesi, Eğrigöl yaylası bölgesindeki Geyikdağ'ına çıktı. Gidiş rotalarını kaybeden turistlerden beşi bölgedeki kuyuya düştü. Arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi vermesi üzerine bölgeye AFAD, Jandarma ve Orman işçileri sevk edildi. Kuyuya düşen turistlerden biri hayatını kaybetti, diğer dört turistin sağlık durumları iyi.
29 Ekim 2023

Güney Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine’nin Enga kentinde gece saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle 100’den fazla kişi hayatını kaybetti. Toprak altında kalan kişilerin sayısı henüz resmi makamlarca doğrulanmadı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, dağın tepesinden kopan kaya kütlesinin yamaçtaki toprağı sürükleyerek köydeki hanelerin üzerine yığıldığı görüldü. Olay, bölgede 7 büyüklüğünde bir depremin ardından gerçekleşti.
24 Mayıs 2024

Gaziantep ve Kilis'te akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak ve dolu yağışı nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağışlar sebebiyle hem araç sürücüleri hem de yayalar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar, doludan korunmak için araçlarını battaniye ve halılarla örttü. Oğuzeli ilçesinde bir ahıra yıldırım düşmesi sonucu dört koyun öldü.
18 Mart 2023

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle batan kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedeni bulundu. Şu ana kadar toplam üç mürettebatın cesedine ulaşılmış durumda. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından geri kalan dokuz kişiyi bulmak için arama kurtarma çalışmaları sürdürülmekte.
24 Kasım 2023

İtalya'nın Emilia-Romagna bölgesinde aşırı yağışlar nedeniyle 21 nehir taştı ve birçok kasaba su altında kaldı. Ravenna, Forli ve Cesena kentleri ağır şekilde etkilendi ve yaklaşık 13 bin kişi tahliye edildi. Bölgede elektrik kesintisi devam ediyor ve planlanan Formula 1 yarışı iptal edildi. Bölge Başkanı Stefano Bonaccini, son yağışlarla bölgede milyarlarca avroluk zarar oluştuğunu belirtti.
18 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde gerçekleşen depremde 80 kişinin öldüğünü, 600 kişinin yaralandığını ve 581 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD, depremin merkez üssünün Kahramanmaraş olduğunu ve 7,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Gaziantep valiliği, deprem sonrası 657 ihbar aldıklarını ve 531 göçük olduğunu bildirdi.
6 Şubat 2023

Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinde üç haftadır devam eden yağışların yol açtığı sel felaketinde ölenlerin sayısı 169'a yükseldi. Kayıp sayısının 56 olduğu tahmin ediliyor. Selden 2 milyon 100 bin kişi etkilenmiş ve 620 bin kişi yerinden olmuş durumda. Arama kurtarma çalışmaları 469 kasabada devam ederken, bazı kasabalarda su seviyesi azalmış ve içme suyu erişimi kademeli olarak sağlanmaya başlanmıştır.
29 Mayıs 2024

Gaziantep'te 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Hatay Valisi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ölü ve yaralıların olduğunu doğruladı. AFAD, depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybının 76'ya ulaştığını açıkladı. Yıkılan binaların olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisi paylaşıldı.
6 Şubat 2023

Brezilya'da yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda sel ve toprak kaymaları meydana geldi. Espirito Santo ve Rio de Janeiro bölgelerinde toplamda 27 kişi yaşamını yitirdi. Yaklaşık 7 bin 300 kişi evlerini terk etmek zorunda kalırken, 6 kişi de kayıp olarak bildirildi. Yetkililer, sağanak yağışların ve fırtınanın bir süre daha devam edeceğini öngörüyor.
26 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu İskenderun'da yıkılan üç binanın enkazından bir çocuk dahil dört kişi yaralı olarak kurtarıldı. Sahil Güvenlik ve AFAD koordinasyonunda çalışan GEA İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği ekipleri, gece saatlerinde Mehmet ve Hakan Yılmaz Çağan kardeşler ile Kubilay Özer ve Nejla Baygül'ü enkaz altından çıkardı. Kurtarılan depremzedeler, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.
7 Şubat 2023

İtalya'nın Emilia Romagna bölgesinde geçen hafta yaşanan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketinde ölü sayısı 15'e çıktı. Felaket nedeniyle 10 binin üzerinde kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ordu birlikleri de dahil olmak üzere yardım ekipleri, su baskınları ve heyelanlar nedeniyle kapanan yolların açılması ve temizlik çalışmalarına destek veriyor. Conselice kentinde ise hala sular altında olan bölgelerde tahliye ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
24 Mayıs 2023

Gaziantep'te sabah saat 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 47 kişinin öldüğünü, 550 kişinin yaralandığını ve 300 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybının 76'ya ulaştığını duyurdu. Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya'da 23 kişinin öldüğünü, 420 kişinin yaralandığını ve 140 binanın yıkıldığını bildirdi.
6 Şubat 2023

Yunanistan'ın Teselya Bölgesi'nde 5 Eylül'den bu yana devam eden şiddetli yağış ve sel nedeniyle 10 kişi hayatını kaybetti. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias, Pinio nehrinin taşması sonucu birçok köyün sular altında kaldığını ve dört kişinin hala kayıp olduğunu belirtti. Doğal Afetlerle Mücadele ve Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Efthimios Lekkas, selin ülkedeki tarımsal üretime vereceği hasarın 1 milyar avroyu aşabileceğini ifade etti.
8 Eylül 2023

Yunanistan'ın Tesalya bölgesinde 5 Eylül'de başlayan şiddetli yağışlar sonucu yaşanan sel felaketinde can kaybı sayısı 17'ye çıktı. Sel felaketinde kayıp olduğu bildirilen Avusturyalı çifte ait olduğu tespit edilen iki ceset bulundu. Sel nedeniyle bölgede 750 bin dönümden fazla alan sular altında kaldı ve yerleşim birimleri, tarım arazileri ve altyapı büyük hasar gördü.
17 Eylül 2023

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde meydana gelen sel felaketinde beş kişi hayatını kaybetti. AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Polis Arama Kurtarma Timleri ve askeri birlikler, selin sürüklediği bungalov evlerin bulunduğu alanda kaybolanları aramayı sürdürüyor. Kayıp bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.
6 Eylül 2023
İşaretlediklerim