Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangının, öldürülen bir kişinin ormana atıldıktan sonra ateşe verilmesi sonucu çıktığı belirlendi. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Yangının ilk başladığı bölgede yanmış bir erkek cesedi bulundu.
23 Haziran 2023

İzmir Valiliği, Menderes ilçesinde orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken Tahtalı Barajı'na düşen helikopterdeki arama çalışmalarının, mürettebattan son kişinin de cesedine ulaşıldığı bildirdi. Baraj gölündeki üç kişilik mürettebattan tamamının cesedine ulaşıldığı ve cenazenin otopsi için Menderes Devlet Hastanesine kaldırıldığı kaydedildi. Kaza, 16 Eylül'de ormanlık alanda çıkan ve geniş bir alana yayılan yangına müdahale sırasında meydana geldi.
19 Eylül 2023

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bir TIR'ın kaza yapması sonucu patlama oldu. Elmadağ Kaymakamı Alper Tanrısever, patlamanın TIR'ın lastikleri ve diğer aksamında meydana geldiğini, ancak herhangi bir hasar veya yaralanma olmadığını belirtti. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi ve yangın söndürüldü.
27 Temmuz 2023

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde dün makilik alanda çıkan yangın, gece boyunca karadan ve sabahın ilk ışığıyla helikopterle müdahale edilerek kontrol altına alındı. Yangının ardından başlatılan çalışmalar sonucunda, yangını çıkardığı şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
24 Temmuz 2023

21 Aralık 2023 tarihinde saat 21.24'te Hatay'ın Antakya ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. AFAD'a göre depremin derinliği 9,19 kilometre olarak belirlenirken, Kandilli Rasathanesi derinliği 5,4 kilometre olarak açıkladı. Deprem sonrası Antakyalılar tedbir amaçlı sokağa çıktı. Hatay Valiliği, herhangi bir ihbar alınmadığını duyurdu.
21 Aralık 2023

Kilis'in Polateli ilçesinde Eğlen köyü yakınlarında çıkan orman yangını, Kilis Orman İşletme Müdürlüğü, Kilis Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangın, yaklaşık üç saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sonucunda 20 dönümlük ormanlık alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeni olarak elektrik direği şüphesi üzerinde duruluyor.
4 Haziran 2023

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Fadıl Mahallesi'ndeki Dikmen mevkisinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, orman işçileri ve itfaiye ekipleri yangını söndürmek için bölgeye sevk edildi.
8 Eylül 2023

Çanakkale'de 22 Ağustos'ta başlayan ve kontrol altına alınan orman yangını sırasında tahliye edilen köylerdeki hayvanlar, ekipler tarafından kurtarıldı. Kurtarılan hayvanlar, sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Yaralı hayvanların tedavileri ise devam ediyor. Yangının en çok etkilediği yerlerden biri olan Yağcılar köyü sakinlerinden biri, kurtarılan köpeklerine kavuştuğu için mutluluk ifade etti.
24 Ağustos 2023

İzmir'in Kınık ilçesindeki İbrahimağa Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahalleleri tahliye edildi. Yangına 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale ediliyor. Tahliye edilen mahallelerde yaşayan yaklaşık 600 kişi, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık'taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi. Yangının Balaban Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
26 Temmuz 2023

Gaziantep'te Organize Sanayi Bölgesi Başpınar Kavşağı yakınındaki bir otelde yangın çıktı. Otel bir süredir kullanılmıyordu ve yangın üst katlarda başladı. İtfaiye ekipleri, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edildi ve yangına müdahale etti. Yangının çıkış nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
26 Ağustos 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay Antakya'da yaşanan yardım ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler olduğu belirtiliyor. CHP Meclis üyesi Eren Erdem, bölgede ekskavatör ve vinç gibi önemli arama kurtarma ekipmanlarının olmadığını, çok az enkazda çalışma yapıldığını ve su bile bulunamadığını ifade ediyor. Depremzedelerden Nihat Okuyan, yardım araçlarının Hatay'ın girişinden geri gönderildiğini ve ulaşımın engellendiğini söylüyor. CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki ise yardımların yetersiz olduğunu ve bir sisteme oturmadığını belirtiyor.
8 Şubat 2023

Hatay'ın Antakya ilçesindeki deprem enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Maruf Cilli Apartmanı'nın enkazında farklı milletlerden insanlar bulunuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği iş makinesi enkazı kaldırmak için çalışıyor. Enkaz altında kalanlar arasında Hatay'da sayıları azalan Rum Ortodokslardan Doç. Dr. Betül Balıkçıoğlu da var. Arama kurtarma ekipleri, enkazdan ses alındığı için umutla bekliyorlar, ancak çalışmalar zorlu şartlar altında devam ediyor. Gece boyunca süren çalışmalar sonucunda, enkazdan canlı çıkarılma umudu bir poşetin rüzgarla sallanmasıyla son buluyor. Ertesi gün çorba dağıtımı yapılıyor ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkazdan çıkarılan cansız bedenler, bekleyen ailelere teslim ediliyor.
20 Şubat 2023

İstanbul'un Beykoz ilçesinde Anadolu Feneri ve Poyrazköy'de iki farklı bölgedeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, yangının yaklaşık 13 hektarlık alanda etkili olduğunu ve kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
26 Temmuz 2023

6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Hatay'ın Antakya ilçesi ağır hasar gördü. İlk 24 saatte arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğu belirtilirken, enkaz altında birçok kişinin olduğu ifade ediliyor. Sülbiye Çalışır isimli bir depremzede, şehrin durumunu 'yerle bir oldu' şeklinde tanımlıyor ve AFAD ekiplerinin enkazlara yetişemediğini dile getiriyor.
7 Şubat 2023

Yunanistan'ın farklı bölgelerinde, özellikle Dedeağaç ve Meriç Bölgesi'nde 19 Ağustos'tan beri devam eden orman yangınları, şiddetli rüzgarlar nedeniyle altıncı gününde de kontrol altına alınamadı. Yangınlar, başkent Atina'nın 50 kilometre kuzeyindeki Parnita Dağı'ndaki yerleşim birimlerine yaklaştı. Yangınlar nedeniyle onlarca yerleşim birimi tahliye edildi, onlarca bina yandı ve 600 bin dönümün üzerinde ormanlık alan, tarım arazisi ve yerleşim alanı kül oldu.
24 Ağustos 2023

Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartmana yıldırım düşmesi sonucu boş bir dairede yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle evde maddi hasar oluştu. Ayrıca, Kuşadası ilçesinde su birikintileri trafikte aksamalara yol açtı.
27 Nisan 2023

Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, 4 buçuk saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Yangına 72 personel, 15 arazöz, dört su ikmal aracı, altı dozer, dört ilk müdahale aracı, üç uçak ve altı helikopterle müdahale edildi. Komşu illerden gelen dört helikopter ve bir uçağın da yardımıyla yangın kontrol altına alındı. Ekipler, hasar gören alanın boyutunun ve yangının çıkış nedeninin tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.
27 Temmuz 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle binanın bazı bölümleri çöktü. İtfaiye ekiplerine TOMA ve çeşitli ilçe belediyelerinin su tankerleriyle destek sağlandı. Polis, yangın bölgesinde güvenlik önlemleri alarak araç girişini engelliyor.
11 Haziran 2023

Antalya'nın Kemer ilçesinde devam eden orman yangınına karadan müdahale edildiği yönünde haber yapan Anadolu Ajansı'nı (AA), Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki yalanladı. Tiryaki, arazi yapısı nedeniyle yangına karadan müdahale edilemediğini ve mücadelenin hava araçlarıyla sürdürüldüğünü belirtti. Bakan yardımcısının bu açıklaması da AA tarafından abonelerine geçildi.
27 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altında kalan yakınlarını bekleyen Rum Ortodoks, Suriyeli ve Türk ailelerin durumu anlatılıyor. Depremlerde son güncellemeye göre 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Enkaz altından kurtarılanların hikayeleri kadar, kurtarma çalışmalarını umutla izleyen ailelerin hikayeleri de dikkat çekiyor.
12 Şubat 2023
İşaretlediklerim