Antakya'da depremin üçüncü gününde ambulans sesleri umut kaynağı olurken, kurtarma çalışmaları gece yavaşlıyor ve gündüz hızlanıyor. İnşaat işçileri farklı şehirlerden yardıma koşuyor. AFAD ekiplerinin sayısı artmış olsa da her enkazda ekip bulunmuyor. Yardım TIR'ları bürokrasi nedeniyle kente giremeyince yardımlar dağıtılamıyor ve çöp haline geliyor. Çadırlar kurulmaya başlanırken, vatandaşlar eşyalarını taşıyacak araç arıyor. İlhan Ateş gibi bazı depremzedeler, yıkımdan yerel yönetimleri sorumlu tutuyor. Kentte tuvalet sıkıntısı yaşanıyor ve insanlar ihtiyaçlarını gidermek için çevreyi kullanıyor. Kurtarma çalışmalarında ise yerel ve yabancı ekipler arasında gerginlikler yaşanıyor.
16 Şubat 2023

Topkapı Sarayı içindeki tarihi ahşap restoranda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangına müdahale için polis, itfaiye, sağlık ve doğalgaz ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına bazı belediyelerin su tankerleri de destek verdi. Yangın sonucunda restoranda ağır maddi hasar oluştu ve çökme meydana geldi.
9 Temmuz 2023

6 Şubat'ta Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İkinci depremin ardından Hatay'daki İskenderun Limanı'nda konteynerler devrildi ve yangın çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçaklarla yangına havadan müdahale edildi ve Milli Savunma Bakanlığı yangının söndürüldüğünü duyurdu. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi yangının devam ettiğini bildirdi ve sonrasında İstanbul İtfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve BOTAŞ'ın müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.
7 Şubat 2023

Yunanistan'da yaşanan sıcak hava dalgası ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle son 24 saat içinde 46 orman yangını meydana geldi. Yunan İtfaiye Teşkilatı, ülkenin birçok bölgesi için yüksek orman yangını riski uyarısında bulundu. Açıklamaya göre, çıkan yangınların çoğu kontrol altına alınarak söndürüldü. Ayrıca, Türkiye'de de önceki gün 19 yangın çıktı ve bunların 16'sı söndürüldü.
17 Temmuz 2023

Muğla'nın Datça ilçesinde makilik alanda yangın çıktı. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı hava ve kara araçları ile yangın söndürme işçileri müdahale etti. Datça Belediyesi, yangının akşam saat 8'de söndürüldüğünü duyurdu.
29 Haziran 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında çıkan yangına itfaiye ekipleri 38 saattir müdahale ediyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememişken, itfaiye ekiplerine TOMA ve çeşitli ilçe belediyelerinden su tankerleriyle destek sağlanıyor. Binanın son iki katında çökmeler meydana gelirken, polis caddede geniş güvenlik önlemleri alıyor ve araç girişine izin vermiyor.
12 Haziran 2023

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Kızılay çevresinde ve bakanlıklara yakın bir bölgede patlama sesi duyuldu. Olay yerine ekipler sevk edildi. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi ve araştırmalar devam ediyor.
1 Ekim 2023

İstanbul Küçükçekmece ilçesindeki bir binanın bodrum katında bulunan halı imalathanesinde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve yangına müdahale ediliyor. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, Akit TV'ye göre herhangi bir can kaybı yaşanmadı.
27 Nisan 2023

Ankara Keçiören'deki bir apartmanda çıkan yangına müdahale eden dört itfaiye eri dumandan etkilendi. Müdahale sırasında bir itfaiye eri hayatını kaybetti, biri ise entübe edildi. Diğer iki itfaiye erinin durumu ise ağır. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
4 Ekim 2023

Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı, ülkenin kuzeyindeki yedi kentte hava sıcaklıklarına bağlı orman yangınları çıktığını duyurdu. Yangınlarla havadan ve karadan mücadele ediliyor. Cezayir makamları, haftalardır devam eden sıcak hava dalgasının orman yangınlarına neden olabileceği beklentisiyle yüksek alarm durumunu etkinleştirdi. Ülkede yaklaşık bir aydır, başkentte 48 derece, diğer bölgelerde ise 50 dereceye ulaşan rekor sıcaklıklar yaşanıyor.
24 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından 55 saat sonra bir köpek kurtarıldı. Arama-kurtarma çalışmaları depremin üçüncü gününde de devam ederken, 600 Konut Sitesi'nde gönüllü ekipler tarafından bulunan köpek, Maltepe Belediyesi sağlık ekiplerince tedavi altına alındı ve battaniyeyle ısıtıldı.
8 Şubat 2023

Çorum'un Laçin ilçesindeki Eski Yavu köyü Obruk Barajı gölü yanındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını fark edenler 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çevre il ve ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale için yangın söndürme helikopterleri talep edildiği öğrenildi.
31 Ağustos 2023

Şili'nin orta ve güney bölgelerinde devam eden şiddetli orman yangınları sonucunda ölü sayısı 13'e ulaştı. Tarım Bakanı Esteban Valenzuela, yangın söndürme çalışmaları sırasında bir helikopterin düştüğünü ve bu kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ordu mensupları da yangın söndürme çabalarına destek veriyor. Ülkede yaşanan yoğun sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklıkları 40 derecelere kadar yükseldi. Cumhurbaşkanı Gabriel Boric, tatilini iptal ederek yangın bölgelerine gitme kararı aldı.
4 Şubat 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında yangın çıktı. Yangının nedeni henüz belirlenememişken, fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Alevlerin tüm binayı sarması sonucu mahsur kalan sekiz işçi itfaiye tarafından kurtarıldı ve sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldı. İtfaiye ekipleri, binanın üçüncü katında bulunan tüplerin patlama ihtimaline karşı çevredeki vatandaşları uyarıyor.
10 Haziran 2023

Türk Tabipleri Birliği Deprem Kriz Masası'na göre, depremden en fazla etkilenen şehirlerden biri olan Hatay'da durum vahimdir. Arama-kurtarma çalışmaları yetersiz kalmış, birçok hastane hasar görmüş ve sağlık hizmetlerinde ciddi aksaklıklar yaşanmaktadır. Elektrik, su ve iletişim hizmetleri kesintiye uğramış, insanlar soğuk hava koşullarında açık alanlarda ve arabalarda gecelemek zorunda kalmıştır. Hataylı doktor Ali Çerkezoğlu, kentte büyük bir yıkım ve koordinasyon eksikliği olduğunu, birçok eczanenin ilaçlarının çalındığını veya el konulduğunu belirtmiştir. Ayrıca, bölgede yaşanan sıkıntılar halk sağlığı sorunlarına yol açabilecek durumdadır.
8 Şubat 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda bir yangın çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye ekipleri ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazöz ve dozerler olay yerine sevk edildi. Yangını çıkardığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı. Yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı.
22 Temmuz 2023

6 Şubat'ta Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen iki büyük deprem sonrasında, Hatay'ın Antakya bölgesinde 19 yaşındaki Beyza isimli genç bir kadın, askerler tarafından kazılan bir tünel aracılığıyla enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Kurtarma çalışmaları sırasında askerlerin teknik ekipman kullanmadan çalıştıkları ve gece boyunca enkaz başından ayrılmadıkları belirtildi. Depremler sonucunda 7 Şubat itibarıyla 3 bin 432 kişinin hayatını kaybettiği, 20 bin 534 kişinin yaralandığı ve 5 bin 775 binanın yıkıldığı rapor edildi.
7 Şubat 2023

BOTAŞ, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay il merkezi, Kırıkhan, Kahramanmaraş il merkezi, Pazarcık ve Narlı ilçelerine doğalgaz akışını tedbir amaçlı durdurduğunu açıkladı. Hasar tespit çalışmalarının başlatıldığı belirtildi ve ham petrol boru hatlarında herhangi bir hasar olmadığı ifade edildi. Deprem sonrasında Kahramanmaraş'ta doğalgaz kaynaklı bir yangın çıktığı bilgisi de verildi.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bir apartmanın enkazından 72 saat sonra beş yaşındaki Hazal ve annesi Betül Güner dahil dört kişi sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan küçük kız ilk olarak su istedi, ancak sağlık kontrolünden geçirilmeden su verilemedi. Aynı enkazdan bir baba ve kızı da kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.
9 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay'da yıkılan binalar olduğunu ve İskenderun ile Antakya'daki devlet hastaneleri ile bir polisevinin yıkıldığını bildirdi. Vali, Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binaların bulunduğunu, havaalanı pistinde sıkıntılar yaşandığını ve çok sayıda yaralı ile hayatını kaybedenler olduğunu ifade etti. Jandarma bahçesine kurulan karargah üzerinden faaliyetlerin koordine edildiğini belirtti.
6 Şubat 2023
İşaretlediklerim