Ünlü Türk aktör Şener Şen, başrolünde olduğu 'Zengin Mutfağı' oyunuyla Türkiye turnesine çıkıyor. Turne 14 Ağustos'ta başlayacak ve Denizli, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana'da seyirciyle buluşacak. Oyun, 15-16 Haziran 1970 işçi hareketlerinin bir zengin ailenin mutfağına yansımasını konu alıyor. İlk kez 1978'de sahnelenen oyun, yıllar geçse de güncelliğini koruyor.
24 Temmuz 2023

Britanyalı oyuncu Henry Cavill, Guy Ritchie'nin yönetmenliğini üstlendiği 'The Ministry of Ungentlemanly Warfare' filminin çekimleri için Antalya'ya geliyor. Film, Damien Lewis'in aynı isimli kitabından uyarlanarak, Nazilerle mücadele eden özel bir askeri birliğin hikayesini konu alacak. 13 Şubat'ta başlayacak çekimler, Antalya'nın çeşitli yerlerinde gerçekleştirilecek ve filmde birçok ünlü isim yer alacak.
5 Şubat 2023

Tom Hardy'nin başrolünde olduğu 'Venom' serisinin üçüncü filmi 'Venom 3: Along Came a Spider'ın vizyon tarihi, 12 Temmuz 2024'ten 8 Kasım 2024'e ertelendi. Film, Tom Hardy ve Kelly Marcel tarafından yazıldı ve Hardy, Eddie Brock karakteriyle geri dönecek. Yeni tarihte film, Disney'in 'Aslan Kral' ve Universal'ın 'Twisters' filmleriyle rekabet etmekten kaçınmış olacak.
9 Kasım 2023

Video oyunu uyarlaması korku filmi 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', ilk hafta sonunda ABD gişesinde 78 milyon dolar, diğer ülkelerde 52 milyon dolar olmak üzere toplamda 130 milyon dolar hasılat elde etti. Film, ABD gişesinde tüm zamanların en büyük açılış hasılatını elde eden üçüncü korku filmi oldu. Ayrıca, tüm filmler arasında Cadılar Bayramı hafta sonu için şimdiye kadarki en iyi açılış, 2023’ün en iyi korku açılışı ve 'The Super Mario Bros. Movie' den sonra tüm zamanların en büyük ikinci video oyunu uyarlaması açılışı gibi diğer önemli rekorları elde etti.
30 Ekim 2023

Reggae müziğin efsanevi ismi Bob Marley'nin hayatını anlatan 'Bob Marley: One Love' adlı filmin yeni fragmanı yayımlandı. Film, Marley'nin müzikal başarılarının yanı sıra siyasi mücadelesine de odaklanıyor. 'King Richard' filmiyle tanınan Reinaldo Marcus Green'in yönettiği ve 'Peaky Blinders' dizisinden tanıdığımız Kingsley Ben-Adir'in başrolde yer aldığı film, Britanya ve Jamaika'da çekildi ve 16 Şubat'ta sinemalarda gösterime girecek.
6 Aralık 2023

Larian Studios tarafından geliştirilen Baldur’s Gate 3 oyununda, elf karakteri Astarion ile insan ve ayı formuna geçebilen druid karakteri Halsin arasındaki aşk sahnesi, oyunun bir gösteriminde yayınlandıktan sonra sosyal medyada viral hale geldi. Bu sahne, özellikle TikTok platformunda o kadar popüler oldu ki, Larian Studios'un TikTok'tan banlanmasına yol açtı. Oyun şu anda erken erişimde bulunuyor ve tam sürümünün yakında çıkması bekleniyor.
14 Temmuz 2023

Ünlü yönetmen Wes Anderson'ın yeni komedi filmi 'Asteroid City'nin fragmanı izleyiciyle buluştu. Film, 1950'lerde bir Amerikan çöl kasabasında geçen ve Junior Stargazer kongresini konu alan bir hikayeyi anlatıyor. Başrollerde Margot Robbie, Tom Hanks, Hong Chau ve Scarlett Johansson gibi isimler yer alıyor. Film, Haziran ayında sınırlı sayıda sinemada gösterilecek ve Cannes'da dünya prömiyerini yapacak.
29 Mart 2023

Hollywood aktörü Brad Pitt, 'Apex' adlı yeni filmi için Formula 1 pilotu Sonny Hayes karakterini canlandıracak. Filmde, 30 yıl aradan sonra yarışlara dönen bir pilotun hikayesi anlatılacak. Britanya'daki F1 Grand Prix yarışlarında gerçek bir Formula 2 aracı kullanacak olan Pitt'e, gerçek yarış dinamiklerini filme aktarması için Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton danışmanlık yapacak. Filmin çekimleri 2023 Formula 1 sezonu boyunca sürecek.
7 Temmuz 2023

Popüler Netflix dizisi Stranger Things, 'The First Shadow' ismiyle tiyatro oyunu olarak Londra'nın West End bölgesindeki Phoenix Theatre'da dünya prömiyerini yapacak. Oyun, dizinin yazarı Kate Trefry tarafından yazılmış ve Tony ödüllü yönetmenler Stephen Daldry ve Justin Martin tarafından sahneye konulacak. Yapımcılığını Netflix ve Sonia Friedman Productions'ın üstlendiği oyunun biletleri bahar aylarında satışa sunulacak. Dizi yaratıcıları Duffer Brothers, yaratıcı yapımcı olarak projede yer alacaklar ve projeye büyük bir heyecanla yaklaştıklarını belirtmişlerdir.
1 Mart 2023

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'nin üyesi Jimin, 'Face' adını taşıyan ilk solo albümünü piyasaya sürdü. Albüm, dans ağırlıklı altı şarkı içermekte ve ilk video klip 'Like Crazy' şarkısına çekilmiştir. Yayımlanan klip, ilk gününde 13 milyon izlenmeye ulaşmıştır. Albümdeki şarkılardan üçünde, BTS üyesi RM de katkıda bulunmuştur.
25 Mart 2023

Rocky film serisinde Apollo Creed karakteriyle tanınan Amerikalı oyuncu Carl Weathers, 76 yaşında hayatını kaybetti. Weathers'in ölüm haberi ailesi tarafından duyuruldu. Açıklamada, Weathers'ın 1 Şubat 2024 Perşembe günü uykusunda huzur içinde vefat ettiği belirtildi ve onun film, televizyon, sanat ve spor alanlarına yaptığı katkılarla unutulmaz bir iz bıraktığı ifade edildi.
3 Şubat 2024

Prime Video, ilk Türk orijinal belgeseli olan 'Arda Turan: Yüzleşme'nin galasını 13 Ağustos'ta gerçekleştirdi. Belgesel, Arda Turan'ın yaşamını, kariyerini ve kişisel yüzleşmelerini ele alıyor. Galaya spor ve sanat dünyasından birçok ünlü isim katıldı. Prime Video Türkiye Ülke Müdürü Alptuğ Çopuroğlu, belgeselin Prime Video kataloğuna eklenmesinden gurur duyduğunu belirtti.
15 Ağustos 2024

Ata Demirer’in yazıp oynadığı ve Hakan Algül’ün yönettiği Bursa Bülbülü filmi, 30 Haziran’da Netflix’te izleyiciyle buluşacak. Film, kendi kasedini çıkarmak isteyen şarkıcı Cengiz’in hikayesini anlatıyor. Başrollerde Ata Demirer, Özge Özacar, Cem Gelinoğlu, Neslihan Arslan ve Seda Türkmen yer alıyor. Demirer, haberi X hesabından duyurdu.
28 Haziran 2024

'Ölümlü Dünya 2', geçen yıl Aralık ayında vizyona girdikten sonra büyük bir başarı elde ederek ilk haftasında 400 bin izlenme sayısını geçmiş ve 12 gün içinde bir milyon seyirciye ulaşmıştı. Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerinde Ahmet Mümtaz Taylan, İrem Sak gibi isimlerin yer aldığı film, 3 Mayıs'tan itibaren Netflix platformunda izlenebilecek. Film, kanun kaçağı Mermer ailesinin örgütün eline düşen bir aile üyesini kurtarmak için yaptığı son vurgunu konu alıyor.
23 Nisan 2024

Altın Palmiyeli yönetmen Nuri Bilge Ceylan, prömiyerini 71’inci Cannes Film Festivali’nde yapan Ahlat Ağacı filminin kamera arkası görüntülerini Youtube’dan paylaştı. Altı saatlik kamera arkası belgeseli üç bölüm halinde yayınlanacak ve Ceylan belgeselin ilk kısmını resmi Youtube hesabından paylaştı. Filmin başrollerinde Aydın Doğu Demirkol, Hazar Ergüçlü, Murat Cemcir ve Bennu Yıldırımlar yer alıyor.
3 Haziran 2024

Netflix Türkiye, ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne'yi yayına aldı. Film, Erzurum'a bağlı bir köyde zorunlu hizmetinin son yılında İstanbul'a atanmayı umut eden resim öğretmeni Samet'in hikayesini anlatıyor. Oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici ve Ece Bağcı gibi isimler yer alıyor. Ayrıca, film bu yıl Türkiye'nin Oscar adayı olarak seçildi ve Nuri Bilge Ceylan'a en iyi açılışını sağladı.
1 Mart 2024

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında iki yerli olmak üzere toplam beş yeni film vizyona giriyor. 'Hayatla Barış' filmi, ampute futbol milli takımının ve ülke tarihinin en ilham veren sporcularından biri olan Barış Telli'nin hikayesini anlatıyor. 'Erdal ile Ece' ise günümüz evlilik ilişkilerindeki çatışmaları komik bir dille ele alıyor. Dönem filmi 'İlgi Alanı', Auschwitz kampı komutanının hikayesine odaklanırken, 'Ritüel' adlı film bir manastırda geçen gizemli olayları konu alıyor. Animasyon filmi 'Oyuncaklar Firarda' ise özellikle çocukları hedef alıyor.
22 Şubat 2024

Bu hafta sinemalarda üçü yerli, üçü yabancı olmak üzere toplam altı yeni film vizyona giriyor. Yerli filmler arasında komedi türündeki 'İyi Bir Aile Değiliz' ve 'Türkler Çıldırmış Olmalı 2: Mavi Vatan' ile korku türündeki 'Mihrez 3: Cin Bebek' bulunuyor. Yabancı filmlerden 'Zavallılar' bilim kurgu türünde, 'MK Ultra: Gizli Dosyalar' gerilim türünde ve 'Harika Kanatlar' ise çocuk ve animasyon tutkunlarına hitap ediyor. Her bir film, farklı türlerdeki izleyici kitlesine yönelik çeşitli hikayeler sunuyor.
9 Şubat 2024

Eşkıya ve Her Şey Çok Güzel Olacak filmleri, görüntü kalitesi artırılmış haliyle 6 Eylül'den itibaren yeniden vizyona girecek. Yönetmen Ömer Vargı, filmlerin orijinal niteliklerini koruyarak 4K formatıyla restore edildiğini belirtti. Dağıtımını CJ ENM'in üstlendiği filmler, Taff Pictures tarafından sinema salonlarında seyirciyle buluşacak. Eşkıya, 1996 yılında 2 milyon 600 bin izlenmeyle döneminin rekorunu kırmıştı, Her Şey Çok Güzel Olacak ise diyalogları ve müzikleriyle hatırlanıyor.
1 Eylül 2024

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın, 12'nci uzun metrajlı filmi 'Amrum'un çekimlerine Hamburg'da başladı. Filmde, Akın'ın daha önce 'Paramparça' filminde birlikte çalıştığı Diane Kruger başta olmak üzere, Laura Tonke ve Jasper Billerbeck gibi Alman oyuncular yer alıyor. 'Amrum', II. Dünya Savaşı'nın son günlerinde, Amrum adasında yaşayan 12 yaşındaki Nanning'in hayatını konu alıyor. Filmin senaryosu, senarist Hark Bohm'un çocukluk anılarına dayanıyor.
24 Nisan 2024
İşaretlediklerim