İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

Halk TV programcısı Serhan Asker, İzmir'de uçaktan indikten sonra polisler tarafından gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu. Asker, İzmir'e 'Görkemli Hatıralar' adlı programının çekimi için geldiğini belirtti. Yakalama emrinin neden verildiği henüz bilinmiyor.
6 Ekim 2023

Diyarbakır'da yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanan 15 gazeteci, mahkeme tarafından tahliye edildi ancak yurt dışına çıkışları yasaklandı. Gazeteciler, savunmalarında gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklandıklarını ve suçsuz olduklarını ifade ettiler. Savcılık, gazetecilerin tutukluluklarının devamını talep etmişti, ancak mahkeme bu talebi reddederek tahliye kararı verdi. Bir sonraki duruşma 9 Kasım'da yapılacak.
12 Temmuz 2023

İzmir'deki Agrobay Seracılık'ta sendika üyesi oldukları için işten çıkarılan 39 işçi, fabrika girişinde oturma eylemi başlattı. İşçiler, tazminatları dahil hiçbir haklarının verilmediğini ve günde 12-18 saat arası çalıştırıldıklarını belirtti. Eylem sırasında jandarma ve polis tarafından müdahale edildi ve işçiler gözaltına alındı.
8 Eylül 2023

İzmir'in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve bunlardan 20'si gözaltına alındı. Sorumlu dağıtımcı şirket Gdz Elektrik, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nü (İZSU) altyapı çalışmaları sırasında şebekeye zarar vermekle suçladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bilirkişi ön raporunun tamamlandığını ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
15 Temmuz 2024

T24 yazarı Tolga Şardan ve halktv.com.tr'nin yazıişleri müdürü Dinçer Gökçe, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alındı. Şardan'ın gözaltına alınma sebebi, MİT'in cumhurbaşkanlığına sunduğu 'yargı raporu' hakkında yazdığı bir yazıydı. Gökçe ise 'Döner kardeşlere tahliye kararı' başlıklı bir haber nedeniyle gözaltına alındı. Gökçe, polis ve savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak Şardan, aynı suçlamayla gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
1 Kasım 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'e yürümek isteyen İnşaat İşçileri Sendikası ve DİSK Elektrik, Gaz, Su, Baraj Çalışanları Sendikası üyeleri ile Mücadele Birliği Platformu, Devrimci Gençlik Dernekleri, Devrimci Hareket ve Halkevleri üyeleri polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında gazeteci Zeynep Kuray da bulunuyor. Maltepe'de ise 1 Mayıs kutlamaları için yürüyen gruba polis müdahale etti ve çok sayıda kişi gözaltına alındı.
1 Mayıs 2023

Birgün gazetesinden üç gazeteci, AKP Milletvekili Asuman Erdoğan'ın eşi Fatih Erdoğan'ın şikayeti üzerine 'dezenformasyon' suçlamasıyla soruşturma altına alındı. Fatih Erdoğan, gazetenin iki ayrı haberinden dolayı Ankara Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Gazeteciler, 'Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' ve 'iftira ve hakaret' suçlarını işledikleri iddiasıyla ifadeye çağırıldı.
2 Kasım 2023

Kısa Dalga yazarı gazeteci Cengiz Erdinç, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alındı. Erdinç'in telefonuna el konuldu ve ifade vermesi bekleniyor. Erdinç'in avukatıyla telefonda konuşmasına izin verilmediği bildirildi. Bu olay, son iki günde 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alınan dördüncü kişi oldu.
2 Kasım 2023

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal, Mardin'deki evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. Kanbal'ın bilgisayarına el konuldu ve terörle mücadele şubesine götürüldü. Gözaltı gerekçesi henüz bilinmiyor.
6 Ekim 2023

Gazeteci Ayşenur Arslan, İçişleri Bakanlığı'na yapılan saldırı hakkındaki şüphelerini dile getirdikten sonra gözaltına alındı. Arslan'ın sözleri RTÜK Başkanı Şahin tarafından hedef alınmış ve Halk TV hakkında inceleme başlatıldığı duyurulmuştu. Arslan'ın patronu Cafer Mahiroğlu da Arslan'ı hedef alarak, Arslan'ın sunduğu 'Medya Mahallesi' programını sonlandırdıklarını açıkladı. İstanbul başsavcılığı, Arslan hakkında 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlattı.
3 Ekim 2023

Hatay Dikmece'deki köylüler, tarım arazileri ve zeytinliklerin kamulaştırılmasına karşı direnişlerini sürdürüyor. Jandarma, kamulaştırılan arazilere iş makinalarıyla giren köylülere müdahale etti ve yedi kişiyi gözaltına aldı. Müdahale sırasında bazı köylüler fenalaştı, bazıları baygınlık geçirdi.
31 Temmuz 2023

Ermenistan'da, iktidarı zorla ele geçirme ve başbakanla hükümet üyelerine suikast iddiasıyla sekiz kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 'Haçlılar Askeri-Yurtsever Toplum Kuruluşu' üyeleri ve Erivan eski belediye başkanı Albert Bazeyan'ın da olduğu belirtildi. Bu kişilerin hükümetin yetkilerini anayasada öngörülmeyen bir şekilde devralarak iktidarı zorla ele geçirme hazırlığı yaptıkları tespit edildi.
25 Eylül 2023

Bianet'in Kürtçe yayını Bianet Kurdî'nin editörü Aren Yıldırım, İstanbul Üsküdar'daki evinde sabah erken saatlerde polis tarafından gözaltına alındı. Yıldırım, Fatih'teki Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Avukatı Ülkü Şahin, dosyada kısıtlama olduğunu ve 24 saat süreyle avukatla görüş yasağı bulunduğunu belirtti. Aren Yıldırım, aynı zamanda dilbilimci, çevirmen ve gazeteci olarak tanınıyor ve iki kitabın yazarı.
15 Mart 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak ölen iki kişiyle ilgili olarak İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan dahil 10 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K., mazgallarda işlem yapılırken İZSU gözlemcisinin izinli olduğunu ve Gdz Elektrik’in gözlemci göndermediğini belirtti. Olayla ilgili olarak İZSU ve Gdz Elektrik'ten toplam 14 kişi tutuklandı. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu tespit edildi.
25 Temmuz 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında sekiz şüpheli hakkında tutuklama talebinde bulunuldu. Gözaltına alınan 11 şüpheliden sekizi, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel de dahil olmak üzere, mahkemeye sevk edildi. Bilirkişi raporunda iki kurumun da ihmali olduğu belirtilmişti.
26 Temmuz 2024

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında 16'sı kamu görevlisi olmak üzere toplam 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon sırasında şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında aramalar yapıldı ve bazı dijital materyallere el konuldu.
9 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında medya üzerindeki baskılara, tutuklu gazetecilere ve basın özgürlüğü ihlallerine değindi ancak bugün gözaltına alınan Ayşegül Arslan'ın adını anmadı. Kılıçdaroğlu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) bir ceza infaz aygıtına döndüğünü belirtti ve Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın neden hapse atıldığını sordu. Ancak, daha bugün gözaltına alınan Arslan'ın adını anmadı.
3 Ekim 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada 14 şüpheli tutuklandı. Olayda iki Gdz Elektrik çalışanı ve altı İZSU çalışanı dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 14 şüphelinin tutuklandığını, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye de yurt dışı çıkış yasağı verildiğini açıkladı. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu belirtildi.
19 Temmuz 2024
İşaretlediklerim