Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından yaşanan belirsizlik ve yönetim değişiklikleri nedeniyle, büyük şirketler reklam vermeyi durdurdu. Kasım ayında Twitter'daki reklam harcamaları yıllık yüzde 55, aralıkta ise yüzde 71 oranında azaldı. Musk, gelir düşüşünü aktivist grupların reklam verenlere baskı yapmasına bağlasa da, şirketlerin endişeleri farklı. Twitter'ın gelirinin yaklaşık yüzde 90'ını oluşturan reklam satışlarındaki bu düşüş, platformun mali yapısını olumsuz etkiliyor.
25 Ocak 2023

Doğan Holding, gayrimenkul ve ikinci el satış faaliyetleri yürüten Milpa şirketindeki yüzde 82,29 oranındaki payını, portföy yönetim şirketi Re-Pie'ye ait bir yatırım fonuna 55 milyon dolara satışını duyurdu. Re-Pie, daha önce teknoloji ve inovasyon odaklı start-up'lara yatırım yaparak Getir gibi şirketlerden rekor kar elde etmişti. Satış bedelinin 7,5 milyon lirası peşin olarak ödendi.
17 Temmuz 2023

Investing tarafından yapılan bir derlemeye göre, 20-24 Mart haftasında Borsa İstanbul'da en çok para girişi olan hisseler arasında Fenerbahçe, Net Holding ve Alkim Alkali Kimya gibi şirketler yer aldı. Bu hisseler arasında Kiler Holding, yüzde 15 değer artışıyla dikkat çekti. Öte yandan, en çok para çıkışı yaşanan hisseler arasında Akfen GYO, Kontrolmatik Teknoloji ve Smart Güneş Enerjisi bulunuyor.
27 Mart 2023

Bitcoin madencilik şirketleri, son bir haftada borsalara 55 bin 68 BTC transfer ederek son beş yılın rekorunu kırdı. Blok zinciri analiz firması Glassnode'un verilerine göre, madencilik şirketlerinin elinde hala 1,82 milyon BTC bulunuyor. Buna rağmen, borsalardaki toplam BTC bakiyesi son üç ayın en düşük seviyesine indi ve 2,28 milyon BTC'ye yaklaştı. Bu durum, borsalardan yapılan Bitcoin çıkışlarının girişlerden fazla olmasından kaynaklanıyor.
20 Haziran 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, şirket çalışanlarına hisse senedi teklifinde bulundu. Bu teklif, uzmanlar tarafından yapılan hesaplamalara göre Twitter'ın toplam değerinin 20 milyar dolar olduğunu gösteriyor. Bu değer, Musk'ın Twitter'ı satın aldığı 44 milyar dolarlık bedelin yarısından da az. Musk, reklam verenlerin çekilmesi ve gelir kaybı nedeniyle maliyetleri düşürmek ve gelirleri artırmak için çeşitli önlemler almıştı.
27 Mart 2023

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Türkiye'de 2013 yılından beri uygulanan ve akşam 10 ile sabah 6 arasında alkollü içki satışını yasaklayan düzenlemeye aykırı davrananlara uygulanan idari para cezalarının artırıldığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle cezaların alt limiti 215 bin 337 TL, üst limiti ise 1 milyon 60 bin TL'ye çıkarıldı. Aybaş, bu artışın yüzde 230 oranında olduğunu ve dünyada benzeri görülmemiş bir ölçüde olduğunu belirtti.
3 Ocak 2023

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra platformu 'süper uygulama' haline getirme hedefini belirtti. Musk, Twitter'ı mesajlaşma, mal ve hizmetler için ödeme ve video akışı yapabilen bir platform haline getirmeyi planlıyor. Ancak, daha önce benzer girişimlerde bulunan Google, Facebook ve Amazon gibi teknoloji devlerinin başarısız olması, Musk'ın karşısında zorlu bir yol olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, ABD bankacılık pazarındaki zorlu rekabet, sert düzenlemeler ve müşteri 'yapışkanlığı' nedeniyle finansal hizmet geçişinin zor olduğunu belirtiyor.
26 Temmuz 2023

Erdemoğlu Holding, Sasa Polyester şirketinden 2 milyon liralık ek hisse alımı gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu alım ile holdingin şirketteki payı yüzde 55,3161'e yükseldi. Holding, üç hafta önce de 1,5 milyon liralık hisse almıştı. Sasa hisseleri, bir yıl içinde değerinin yedi katına çıkmasıyla dikkat çekmiş ve bu durum uluslararası haber ajansı Bloomberg tarafından da ele alınmıştı.
18 Ocak 2024

Koç Holding, kendi emekli ve yardım sandığı vakfının sahip olduğu Arçelik hisselerini 630 milyon lira karşılığında satın aldı. Bu alım, şirketin ödenmiş sermayesinin yüzde 0,87'sine denk geliyor. Satın alma işlemi nakit ve peşin olarak gerçekleştirildi ve hisse devri tamamlandı. İşlem öncesinde Koç Holding'in Arçelik'teki payı yüzde 40,56 iken, Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı'nın payı yüzde 5,14'tü.
19 Ocak 2023

Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek, Türk oyun endüstrisinin 1,4 milyar dolara ulaştığını belirtti. Eryürek, Türkiye'de 36 milyon aktif oyuncu olduğunu ve bu oyuncuların yaklaşık 12 milyonunun oyunlara veya oyun içi mağazalara para harcadığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'deki profesyonel e-spor oyuncu sayısının 600'e ulaştığını ve 2022'de oyun sektörünün 424,7 milyon dolar yatırım aldığını söyledi. İstanbul'un, oyun sektöründe en fazla anlaşmanın gerçekleştirildiği Avrupa'daki ikinci kent olduğunu da ekledi.
20 Eylül 2023

Warren Buffett'ın liderliğindeki Berkshire Hathaway, sigorta portföyünün gücü sayesinde ikinci çeyrekte 10 milyar doları aşan bir kâr elde etti. Sigortacılıktan elde edilen kâr yüzde 74 artışla 1,25 milyar dolara ulaştı. Şirket, geçen yıl daha yüksek primlerden ve reklam harcamalarındaki azalmadan yararlandı. Ancak, son 12 ayda yürürlükteki poliçeler 2,7 milyon azaldı ve bu, reklam harcamalarındaki kesintilerin otomobil sigortacısı pazar payına mal olduğunu gösteriyor.
6 Ağustos 2023

Elon Musk, 2022'de 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'ın değerini bir yılda 19 milyar dolara düşürdü. Musk, platformun adını X olarak değiştirdi ve bir dizi kutuplaştırıcı karar aldı. Bu kararlar sonrasında platformun reklam gelirleri %60 düştü ve nefret söylemi, ırkçılık ve tacizde artış yaşandı. Musk, Twitter'ı 'süper uygulama' haline getirme hedefiyle, Çin merkezli dev platform WeChat'i örnek alıyor.
31 Ekim 2023

Merkez Bankası verilerine göre, yabancı yatırımcılar 12 Mayıs haftasında 135 milyon dolarlık hisse satışı yaparak üç haftalık toplam satış miktarını 357 milyon dolara çıkardı. Bu satışlarla birlikte yılbaşından bu yana yabancı yatırımcıların net hisse satışı 1 milyar 142 milyon dolara ulaştı. Önceki haftalarda da yabancı yatırımcılar sırasıyla 178,4 milyon dolar ve 43,9 milyon dolarlık hisse satışı gerçekleştirmişti.
19 Mayıs 2023

Haber sitesi T24, eski futbolcu Burak Yılmaz’ın eşine şiddet uyguladığı iddiasına verdiği yanıtı içeren haber nedeniyle içeriklerinin Microsoft tarafından engellendiğini duyurdu. Microsoft Türkiye CEO'su Levent Özbilgin'in, T24'ün engelin kaldırılması için yaptığı girişimlere sert bir tepki verdiği belirtildi. T24, 4 saat 15 dakika süren erişim engelinin ardından yayına devam etti.
31 Ekim 2023

Zorlu Holding, Zorlu Enerji'deki hisselerinin bir kısmını kurumsal yatırımcılara sattı. Bloomberg HT'nin aktardığına göre holding, cuma günü 34,1 milyon tutarında hisse sattı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada bu işlemle birlikte holdingin Zorlu Enerji'deki payının yüzde 35,33'e gerilediği belirtildi. Zorlu Enerji, geçtiğimiz ayın sonunda hisselerinin bir kısmının halka arz edilmesi için çalışmalara başlandığını duyurmuştu.
30 Ekim 2023

Twitter, Elon Musk'ın şirketi satın almasının ardından yeni bir işten çıkarma dalgası başlattı ve cumartesi günü çalışanlarının yaklaşık yüzde 10'unu, en az 200 kişiyi işten çıkardı. İşten çıkarılanlar arasında makine öğrenimi ve site güvenilirliği üzerinde çalışan ürün yöneticileri, veri bilimcileri ve mühendisler bulunuyor. Musk daha önce şirketin yarısını işten çıkarmış ve şirketin günlük dört milyon dolar kaybettiğini gerekçe göstermişti. Bazı işten çıkarılan çalışanlar ise Twitter'a dava açmıştı.
27 Şubat 2023

ABD'li teknoloji devi Apple'ın 2021 yılının temmuz-eylül döneminde elde ettiği gelir, yıllık bazda yaklaşık yüzde 1 azalarak 89,5 milyar dolara geriledi. Bu, şirketin gelirinde art arda dördüncü çeyrekte düşüş olduğunu gösteriyor. Ancak, Apple'ın net karı aynı dönemde yüzde 10,8 artarak 22,96 milyar dolara yükseldi. Şirketin iPhone satışları artarken, Mac ve iPad satışları azaldı.
3 Kasım 2023

Koç Holding, Tat Gıda Sanayi AŞ'nin sermayesinin yüzde 49,04'üne denk gelen hisselerini ve 15 adet kurucu intifa senedini Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'ne satmak için Pay Alım Satım Sözleşmesi imzaladı. Toplam satış bedeli, kapanış uyarlamalarına tabi olarak 80 milyon 915 bin 335,72 dolar olarak belirlendi. Ayrıca, Koç Holding'in nihai ana ortağı Temel Ticaret ve Yatırım AŞ ile Memişoğlu arasında, Tat Gıda sermayesinin yüzde 3,26'sına denk gelen paylar için de bir opsiyon sözleşmesi imzalandı. Satış işlemleri, Rekabet Kurumu'ndan izin alınması gibi belirli kapanış koşullarına tabi olacak.
9 Ocak 2024

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı Atlı Merasim Birliği için Hollanda'dan her biri 70 bin avro değerinde çok sayıda at satın alındığı bilgisini paylaşarak, bu konuda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi yöneltti. Özel, Türkiye'nin ekonomik kriz ve yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele ettiği bir dönemde yapılan bu harcamanın gerekçesini ve detaylarını sorguladı. Ayrıca, bu alımın israf olup olmadığı konusunda da sorularını iletti.
10 Mart 2023

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Mey Diageo grubuna ait içkilerin fiyatlarına zam geldiğini duyurdu. Dündar'ın Twitter'dan paylaştığı listeye göre Yeni Rakı 1937'nin 70'lik şişesi 529 TL, Tekirdağ Rakısı'nın 70'lik şişesi 585 TL oldu. Ayrıca Johnnie Walker Red Label'ın 70'lik şişesi 700 lira, İstanblue Vodka'nın 70'lik şişesi ise 459 lira oldu.
30 Ağustos 2023
İşaretlediklerim