5 Mayıs'ta İstanbul'da omurilik felçliler yararına düzenlenecek Wings for Life World İstanbul 2024 koşusu, Ortaköy-Arnavutköy arasındaki Muallim Naci Caddesi'nde gerçekleştirilecek. Koşu nedeniyle, cadde 12.00-17.00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak. Bu global etkinlik, dünya çapında koşucuları ve tekerlekli sandalye kullanıcılarını bir araya getirerek omurilik felci tedavisi için bağış toplamayı amaçlıyor. Geçen yıl düzenlenen koşu, 165 ülkede 161,892 katılımcıyı birleştirmiş ve 4,7 milyon euro bağış toplanmıştı.
3 Mayıs 2024

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Fransa Açık (Roland Garros) elemelerinin final turunda Hırvat Jana Fett’i 2-0 yenerek ana tabloya yükseldi. Kadınlar dünya sıralamasında 157. sırada yer alan Sönmez, 1 saat 49 dakika süren maçı 7-6 ve 6-3’lük setlerle kazandı. Bu başarıyla Zeynep, kariyerinde ilk defa bir grand slam turnuvasında ana tabloya kalmayı başardı ve büyük turnuvalarda ana tabloya yükselen beşinci Türk tenisçi oldu.
23 Mayıs 2024

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Emrecan Uzunhan, bir trafik kazası sonrasında F.B. isimli bir kişi tarafından darp edildi. Olay sonrası polis ekipleri tarafından F.B. gözaltına alındı. Beşiktaş kulübü, Uzunhan'ın Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nde tedavi altına alındığını ve uyluk arka adale grubu tendon yapışma bölgesinde 4'üncü derece hasar tespit edildiğini açıkladı.
22 Temmuz 2023

Milli futbolcu Rıdvan Yılmaz, Macaristan ile oynanan hazırlık maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle 2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 26 Mart Salı günü Avusturya ile oynanacak özel maç için belirlenen A Milli Futbol Takımı aday kadrosundan çıkarıldı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, 22 yaşındaki sol kanat oyuncusunun sol üst uyluk adalesinden sakatlandığı belirtildi. Bu sakatlık, Türkiye'nin Macaristan'a 1-0 kaybettiği hazırlık maçında meydana geldi.
23 Mart 2024

Muğla'nın Datça ilçesinde Cihan Ö. isimli 72 yaşındaki bir sürücü, manzara izlemek için park ettiği otomobiliyle yaklaşık 10 metrelik uçuruma yuvarlandı. Sürücü yaralanarak Datça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri sevk edildi ve aracın çekilmesi için çalışma başlatıldı.
18 Kasım 2023

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 12 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı otobüs kazasının şoförü Adem Tatlısu'nun kalp krizi geçirdiği belirlendi. Sivas'tan İstanbul'a seyreden otobüs, Sivas-Yozgat kara yolunda kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek şarampole düşmüştü. Şoförün oğlu İsa Tatlısu, babasının kazadan önce kalp krizi geçirdiğini ve bu sebeple kaza yaptığını ifade etti.
22 Ağustos 2023

Gaziantep'te freni patlayan bir kamyonun trafik ışıklarında bekleyen üç araca çarpması sonucu altı kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Kazaya karışan kamyonun sürücüsü Tahsin E., tedavisinin ardından gözaltına alındı. Sürücünün jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
7 Ekim 2023

Samsun'un Bafra ilçesinde Mehmet Apaydın yönetimindeki otomobil, saman yüklü bir traktörün römorkuna çarptı. Kazanın ardından Apaydın araçtan inerek yola uzandı ve bu sırada başka bir otomobil onun üzerinden geçti. Apaydın ağır yaralanarak Bafra Devlet Hastanesine kaldırıldı ve durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
21 Mayıs 2023

111’inci Fransa Bisiklet Turu’nun 11’inci etabını, Visma-Lease a Bike takımının Danimarkalı sporcusu Jonas Vingegaard kazandı. Evaux-les-Bains ile Le Lioran arasındaki 211 kilometrelik etapta, Vingegaard, Tadej Pogacar’ın bir saniye önünde birinci oldu. Pogacar, genel klasmandaki liderliğini sürdürerek en yakın rakibiyle arasındaki farkı 1 dakika 6 saniyeye çıkardı. 2024 Tour de France, 21 Temmuz’da Nice kentindeki 21’inci etapla sona erecek.
10 Temmuz 2024

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Gazoz, çeyrek finalde Şili'li Ricardo Soto'yu 6-2, yarı finalde Brezilyalı Marcus D'Almeida'yı 7-3 mağlup etti ve finalde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek dünya şampiyonu oldu. Ayrıca bu başarısıyla 2024 Paris Olimpiyatları'na da kota aldı.
6 Ağustos 2023

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatil yapan ABD uyruklu yamaç paraşütü pilotu Russell Eric Biggs, iniş sırasında paraşütünün kontrolünü kaybederek Kumburbu Tabiat Parkı'nın otoparkına düştü. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından özel bir hastaneye kaldırılan Biggs, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
7 Ekim 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kazada, 16 kabinden 128 kişi tahliye edilirken, sekiz kabinde 43 kişi kurtarılmayı bekliyor. Kurtarma çalışmalarına çeşitli kurum ve kuruluşlardan 543 arama kurtarma personeli, yedi helikopter, bir askeri kargo uçağı, 108 araç ve altı ambulans katılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma helikopterleri de kurtarma çalışmalarında aktif rol alıyor.
13 Nisan 2024

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yemek yazarı Vedat Milor'un içinde bulunduğu araç, Halıcıoğlu Mahallesi Karaağaç Caddesi'nde bir otomobille çarpıştı. Kazada can kaybı ve yaralanan olmadı, ancak Milor'un şoförünün eli ciddi hasar gördü. Milor, kazayı sosyal medya platformu X'ten duyurarak emniyet kemeri ve hava yastığının önemine dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye'deki kavşak dönüşlerinin sorunlu ve belirsiz olduğunu vurguladı.
1 Eylül 2024

Dünyanın en büyük bisiklet yarışı organizasyonlarından biri olan L’Etape by Tour de France Serisi’nin Türkiye etabı, 19-20 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Organizasyonun tanıtımı İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda yapıldı ve 78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas, etkinliğin uluslararası yarışlardan farklı ve katı kriterlere sahip olduğunu belirtti. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu organizasyonun bisiklet sporunun yayılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Etkinlikte 3 binden fazla sporcunun katılımı bekleniyor ve yarışlar Beykoz’daki Küçüksu Kasrı’nda başlayıp bitecek.
4 Haziran 2024

Tokat-Sivas kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, otobüs muavini Mert Balcı hayatını kaybederken, 15 kişi yaralandı. Kaza sonrası AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
1 Şubat 2023

Esenyurt'ta D-100 karayolu Topkapı istikametinin Haramidere mevkisinde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında yedi kişi yaralandı. Kaza nedeniyle trafik akışı tek şeritten sağlanırken, araç yoğunluğu yaşandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
24 Temmuz 2024

Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 5. haftasında Antalyaspor'la yaptığı maçta sakatlanan Cengiz Ünder'in sol arka adalesinde ikinci derece yırtık tespit edildi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Cengiz Ünder'in Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde MR görüntülenmesi gerçekleştirildiği ve tedavisine hemen başlandığı belirtildi.
18 Eylül 2023

Muğla'nın Ula ilçesinde, eski ekonomi bakanı Nihat Zeybekci'nin içinde bulunduğu pikap devrildi. Kazada Zeybekci ve yanındaki kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
12 Haziran 2023

Düzce'de D-100 kara yolunda yedi aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Kaza, İstanbul istikameti Kaynaşlı Darıyeri Hasanbey köyü mevkisinde meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Kazada tırlardan birinde çıkan yangında sürücü öldü, araçlarda bulunan yedi kişi yaralandı.
19 Ağustos 2024

Fenerbahçe Kulübü, İrfan Can Kahveci'nin sağ arka alt adalesinde 2. derece yırtık tespit edildiğini açıkladı. Bu sakatlık nedeniyle Kahveci'nin tedavisine hemen başlanmış ve oyuncunun üç hafta sahalardan uzak kalacağı bildirilmiştir. Bu durum, Fenerbahçe'nin sahadaki performansını ve takım düzenini etkileyebilir.
25 Şubat 2024
İşaretlediklerim