Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Elazığ seferini yapacak uçağı, kabin görevlilerinin uyarısına rağmen emniyet kemeri takmayıp taşkınlık çıkaran bir yolcu nedeniyle kalkıştan vazgeçerek geri döndü. Yolcu, uçuş emniyetini ihlal ettiği için uçaktan indirilmesi gerektiği belirtildi. Yolcunun taşkınlığına devam etmesi üzerine polis ekipleri uçağa çağrıldı ve yolcu polis nezaretinde uçaktan indirildi. Bu durum uçağın yaklaşık 2,5 saat gecikmeli olarak kalkmasına neden oldu.
11 Eylül 2023

Haber sitesi T24, eski futbolcu Burak Yılmaz’ın eşine şiddet uyguladığı iddiasına verdiği yanıtı içeren haber nedeniyle içeriklerinin Microsoft tarafından engellendiğini duyurdu. Microsoft Türkiye CEO'su Levent Özbilgin'in, T24'ün engelin kaldırılması için yaptığı girişimlere sert bir tepki verdiği belirtildi. T24, 4 saat 15 dakika süren erişim engelinin ardından yayına devam etti.
31 Ekim 2023

İstanbul'da M5 hattı olarak bilinen Üsküdar-Samandıra metro hattında pazartesi sabahı başlayan teknik arıza 50 saati aşkın süredir devam ediyor. Metro İstanbul, arızanın nedenini önce teknik arıza olarak açıkladı, ardından zorunlu bakım çalışması olduğunu duyurdu ve son olarak iki yolcusuz trenin temasından kaynaklandığını belirtti. Arıza nedeniyle duraklarda yoğunluk artarken, yolcular alternatif olarak ücretsiz İETT otobüslerini kullanıyor.
24 Nisan 2024

İstanbul'da bulunan Maçka-Taşkışla Teleferik Hattı'nda, olumsuz hava koşulları nedeniyle seferler geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, hava muhalefeti sebebiyle TF1 hattında seferlerin yapılamadığı bilgisi paylaşıldı.
3 Aralık 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni düzenleme kapsamında kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcuların uçağa kabul edilmeyeceğini açıkladı. Sivil Havacılık Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Yeni düzenlemeye göre, havalimanı girişlerinde tüm yolcular cihazla aranacak ve cihazla aranmanın yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılacak. Ayrıca, özel güvenlik personeli genel kolluk nezaretinde eşya, bagaj ve kargolarda arama yapabilecek.
21 Mayıs 2024

Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı'nda meydana gelen teknik bir arıza sebebiyle metro seferleri geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Seferlerin durdurulması sonucu, özellikle Üsküdar ve Altunizade istasyonlarında yoğunluk yaşandı ve yolcular alternatif ulaşım yöntemleri olan otobüslere yönlendirildi. Bu durum, otobüs duraklarında da kalabalıklara neden oldu.
7 Mart 2024

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, THY'nin 2033 yılına kadar uçak sayısını 813'e çıkarmayı ve dünya sıralamasında üçüncü sıraya yükselmeyi hedeflediğini açıkladı. Şu anda 437 uçağa sahip olan ve 129 ülkeye uçuş düzenleyen THY, 2003 yılında 65 uçakla 35'inci sırada yer alırken, şu an dokuzuncu sırada bulunuyor.
3 Aralık 2023

İstanbul'da etkili olan fırtına ve kuvvetli yağış sonucunda meydana gelen olaylarda bir kişi hayatını kaybetti. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar normal sürerken, İDO ve BUDO'nun toplam 17 seferi iptal edildi ve boğaz trafiği kapatıldı. Ekipler, su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi 148 olaya müdahale etti. Yakıt yüklü bir gemi karaya oturdu, mürettebatı tahliye edildi. Ayrıca, toprak kayması nedeniyle üç gecekondu boşaltıldı ve sakinleri güvenli yerlere yerleştirildi.
29 Kasım 2023

İstanbul'da M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve M1B Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı'nda meydana gelen teknik bir arıza sebebiyle Aksaray-Atatürk Havalimanı ve Aksaray-Kirazlı istasyonları arasında metro seferleri yapılamamaktadır. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, arızanın giderilmesi için çalışmalar sürmektedir. Bu süreçte Aksaray-Yenikapı arasında İETT otobüsleriyle ücretsiz ring seferleri düzenlenmektedir.
4 Şubat 2023

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, internet üzerinden özel ulaşım hizmeti sağlayan Uber'in mobil uygulama ve internet sitesi üzerinden taksi hizmetlerinin devamına ilişkin kararı onayladı. İstanbul'daki taksicilerin Uber aleyhine açtığı haksız rekabet davalarında, Uber XL hizmetinin durdurulmasına karar verilmiş, ancak Uber'in taksi hizmetlerinin devamına hükmedilmişti. Yerel mahkeme ve istinaf mahkemesinin kararlarının ardından Yargıtay, Uber'in lehine olan kararı onaylayarak, Uber taksi hizmetlerine yönelik erişim engelinin kaldırılmasını destekledi.
6 Haziran 2023

Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi HEAŞ, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın saat 15.00'e kadar olan uçuşlarda yüzde 5 azaltma kararı aldı. Yolculara, uçuşlarına ilişkin son durumu ilgili hava yolundan takip etmeleri tavsiye edildi. Bu karar, hava koşullarının uçuş güvenliğini etkileme potansiyeli nedeniyle alındı.
25 Temmuz 2024

Turkcell, İstanbul'daki çalışanlarına teknik altyapı çalışmaları nedeniyle plazalara ve ofislere giriş yapılamayacağını bildirdi. Bu durum sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Şirket, seçim günü sağlıklı iletişim sağlamak ve güvenlik tedbirleri almak için böyle bir karar alındığını ve bu durumun her seçim döneminde rutin olarak yapıldığını açıkladı. Ayrıca, çalışanların seçim gecesi herhangi bir aksaklığa neden olmamaları hedeflendiği ve müşterileri etkileyen bir durum olmadığı belirtildi.
12 Mayıs 2023

Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi Turkish Cargo, Türkiye'deki deprem bölgesine yönelik yardım malzemelerinin taşınmasında ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Adnan Menderes Havalimanı'ndan Adana'ya toplam dört uçuş planlandı. Ayrıca, yurt dışından deprem bölgesine gönderilecek yardım malzemeleri de büyükelçiliklerin onayı alındıktan sonra şirket tarafından ücretsiz taşınacak.
6 Şubat 2023

Gazeteci Alican Uludağ, Turkcell'in İstanbul'daki çalışanlarına seçim gecesi teknik altyapı çalışmaları yapılacağı için ofis ve plazalara girişlerin ve VPN ile bilgisayarlara bağlantının mümkün olmayacağını duyurduğunu bildirdi. Uludağ, bu durumun seçim gecesi telefon, internet ve TV yayınlarının kesintisiz sürdürülmesi açısından risk oluşturabileceğini ve özellikle muhalif medya kuruluşlarının yayınlarının kesilebileceğini öne sürdü. Bu bilgi, Uludağ'ın Twitter hesabından paylaşılan bir ekran görüntüsü ile desteklendi.
12 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini taşımayan dokuz özel halk otobüsünü trafikten men etti. Bu karar, özel halk otobüsü sahiplerinin 'zarar ettikleri' gerekçesiyle ücretsiz taşıma hakkı olanları taşımayacaklarını açıklamasının ardından geldi. ABB, bu durumun kanuna aykırı olduğunu ve vatandaşların ücretsiz taşıma hakkının engellenemeyeceğini belirtti. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara ise, cezaların devam etmesi durumunda özel halk otobüslerinin çalışmayacağını ifade etti.
22 Eylül 2023

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB), ayın 1’i ile 4’ü arasında ücretsiz yolcu taşıyacağını duyurdu. Bu karar, özel halk otobüsleriyle belediyeler arasındaki ücretsiz yolcu taşıma tartışması sonucunda alındı. TÖHOB üyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın özel halk otobüslerine desteğini yetersiz bulduklarını belirtti. TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz seyahat hakkı olan 18 farklı gruptaki yolcuların her ayın 1’i ile 4’ü arası taşınacağını, geri kalan günlerde ise kamu araçlarını kullanmaları gerektiğini ifade etti.
15 Ekim 2023

Hızlı teslimat hizmeti sağlayan Getir, operasyonel verimliliği artırmak amacıyla küresel iş gücünün yüzde 10'dan fazlasını azaltma kararı aldı. Bu karar çerçevesinde, Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'deki operasyonlarında yaklaşık 2 bin 500 çalışanın işine son verileceği belirtildi. Şirket, bu kararın uygulanmasında çalışanların haklarının korunacağını ve ülkelerin yasalarına tam uyum sağlanacağını ifade etti.
22 Ağustos 2023

Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri şirketi TGS'de çalışan Ömer Koray Özbay, yöneticiler tarafından uğradığı baskı ve haksızlıkları anlattığı bir video yayınladıktan sonra intihar etti. CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Özbay'ın intiharına neden olan iddiaların araştırılması için TBMM Başkanlığı'na önerge verdi. Önergede, THY'de AKP'li siyasilerin ve AKP'ye yakın kişilerin atamalarının kurum içinde rahatsızlık yarattığı ve mobbing ile liyakat dışı atamaların gündeme geldiği belirtildi.
8 Haziran 2023

Türkiye'de yaşanan yıkıcı depremler sonrasında hükümetin Twitter'a getirdiği erişim kısıtlaması, sosyal medya platformunun üst düzey yönetimiyle yapılan toplantının ardından kaldırıldı. Ancak erişim kısıtlamasının kalkmasının ardından bu kez Twitter'da global bir sorun ortaya çıktı ve kullanıcılar tweet atma sınırlarına ulaştıkları uyarısıyla karşılaştı. Bloomberg ve Londra merkezli siber gözlemevi NetBlocks, platform kaynaklı bu sorunu doğruladı.
9 Şubat 2023

İstanbul'da meydana gelen yoğun sis, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuş trafiğini olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin azalması sebebiyle 5:45'te inişler, 6:20'de ise kalkışlar için pist trafiği durduruldu. Kalkışlar 7:20'de kontrollü olarak yeniden başladı, ancak inişler yedek meydanlara yönlendirilmeye devam etti. Operasyonların saat 10:00'da normalleşmesi bekleniyor.
2 Ocak 2023
İşaretlediklerim