Danıştay 8. Dairesi, havalimanlarına taşımacılık yapan araçların kalkış yerlerini belirleme yetkisini büyükşehirlerden alıp Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı il mülki idarelerine veren yönetmelik değişikliğini iptal etti. Kararda, kanunla verilen yetkinin yönetmelikle alınamayacağı vurgulandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu yönetmeliğe karşı açtığı dava sonucunda alınan karar, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) yapısını değiştiren yönetmelik davası için de emsal teşkil ediyor.
6 Ekim 2023

Hatay Havalimanı'na ticari uçuşlar, pisti koruyan duvarlardaki sorunlar nedeniyle durduruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanının acil yardım uçaklarına açık olduğunu, ancak ticari uçuşların yoğunluk azaldıktan sonra yenileme çalışmalarının ardından başlayacağını belirtti. Pistteki eksen kayması nedeniyle tam doluluktaki uçakların inişte pistte çökme riski taşıdığı ve durma mesafesinin uzaması nedeniyle pist dışına çıkma tehlikesi bulunduğu ifade edildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, havalimanının durumuna ilişkin sorularını dile getirdi.
26 Nisan 2023

İç hat uçak biletlerindeki tavan ücretine zam yapıldı. 3 bin 253 liralık tavan fiyat, 1 Ağustos'tan itibaren 4 bin 3 liraya yükseltildi. THY ve Pegasus Havayolları, yeni tavan fiyatlarını uçuş tarifelerine yansıttı. Yeni fiyatlara göre bir uçuşta satılan biletlerin yüzde 80'i 2 bin 503 TL olarak vatandaşlara sunulacak, geri kalan yüzde 20'lik kısmı ise 4 bin 3 TL'den satılacak.
31 Temmuz 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Türk Hava Yolları'nın (THY) satılacağı yönündeki iddiaları, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün tarafından yalanlandı. Üstün, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve markaları hakkında benzer iddiaların daha önce de gündeme geldiğini belirtti.
31 Mayıs 2023

Antalya-Varşova seferini yapan SunExpress'e ait Boeing 737 tipi uçakta kabin basınç arızası meydana geldi. Uçakta bulunan 117 yolcunun güvenliği için pilot, Varşova Hava Trafik Kontrol Merkezi ile irtibata geçerek acil iniş izni istedi. Uçak sorunsuz bir şekilde Varşova Havalimanı'na indi ve olayla ilgili inceleme başlatıldı. Bu olay, Boeing uçaklarında yaşanan teknik sorunların bir yenisi olarak kayıtlara geçti.
29 Mayıs 2024

6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 şehirde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, vatandaşlar haberleşme ve yardımlaşma amacıyla Twitter ve TikTok platformlarını yoğun olarak kullanıyorlardı. Ancak, kullanıcılar Twitter'a yavaşlık ve erişim sorunları yaşadıklarını, bazılarının ise sadece VPN ile girebildiklerini bildirdi. NetBlocks'un paylaşımına göre Twitter Türkiye'de erişime kısıtlandı. TikTok'a da benzer bir yasak getirildi. Prof. Dr. Yaman Akdeniz, bu kısıtlamaların mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde yapıldığını ve cumhurbaşkanlığına bu tür bir yetkinin verildiğini belirtti.
8 Şubat 2023

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), yeni abonelik işlemlerinde talebin kişinin bilgisi dahilinde olduğu teyit edilmeden abonelik başlatılamayacağını belirten bir düzenleme yaptı. Bu düzenlemeyle, tüketicilerin talebi olmaksızın gerçekleştirilen aramalarla tesis edilen yeni abonelikler dolayısıyla oluşan mağduriyetin önlenmesi amaçlanıyor. İşletmelere, düzenlemeleri yapmaları için altı ay süre verilecek. Tüketiciye, hizmet türü, hizmet niteliği, ücret ve fesih durumunda ödenecek ücretler gibi konularda bilgilendirme yapılacak ve onay alınacak.
20 Eylül 2023

CHP milletvekilleri Tuncay Özkan ve Ahmet Akın, Twitter'a getirilen erişim kısıtlaması hakkında bilgi almak üzere Bilgi Teknolojileri Kurulu'na (BTK) gittiler. Ancak, Özkan'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlara göre, BTK'da bilgi verebilecek bir yetkili bulunamadı ve orada bulunan idari işlerden sorumlu daire başkanı da konu hakkında bilgi veremedi. Bu durum, 6 Şubat'ta meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan depremler sonrasında Twitter'ın bilgi paylaşımı ve yardım organizasyonu için aktif olarak kullanıldığı bir dönemde gerçekleşti.
8 Şubat 2023

Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri şirketi TGS'de çalışan Ömer Koray Özbay, Japonya'daki görevi sırasında yöneticiler tarafından baskı gördüğünü ve haksızlığa uğradığını anlattığı bir video yayınladıktan sonra intihar etti. İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıdık, Özbay'ın veda notunu ve videosunu sosyal medyada paylaştı ve Özbay'ın ölüm haberini duyurdu. THY, konuyla ilgili iddiaların incelendiğini ve konunun takip edildiğini belirten bir açıklama yaptı.
6 Haziran 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle, Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan açıklamada bazı vapur seferlerinin ikinci bir duyuruya kadar iptal edildiği bildirildi. İptal edilen seferler arasında Bostancı-Moda-Kabataş, Büyükada-Sedef Adası ve Maltepe-Adalar hattı bulunmaktadır. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için bu durumu dikkate almaları gerekmektedir.
11 Şubat 2024

Havalimanı çalışanları, Meclis’te görüşülen havacılık yasasına tepki olarak iş yavaşlatma eylemi başlatacak. Sendikalar ve dernekler tarafından düzenlenen toplantıda, 6 Haziran’dan itibaren uluslararası standart ve mevzuatlara aykırı işlerin yapılmayacağı kararlaştırıldı. Talepler karşılanmazsa iş bırakma eylemi yapılacak. Eylemler, İstanbul Havalimanı'ndaki iş cinayetine tepki olarak da destekleniyor.
5 Haziran 2024

6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen büyük depremlerin ardından, enkaz altındakilerin sesini duyurmak ve yardım organizasyonları için kullanılan Twitter'a erişimde sorunlar yaşandı. Kullanıcılar, platforma yavaşlık yaşadıklarını ve bazı durumlarda sadece VPN ile girebildiklerini belirtti. Siber güvenlik gözlemevi NetBlocks, yaşanan problemin Türkiye'de Twitter'a uygulanan erişim kısıtlamasından kaynaklandığını doğruladı.
8 Şubat 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları A.Ş. tarafından yapılan duyuruda, Maltepe-Adalar, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Bostancı-Karaköy-Kabataş hatlarında seferlerin iptal edildiği bildirildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin olabileceği belirtildi. Güncel sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebiliyor.
12 Nisan 2023

Bloomberg'in haberine göre, uçak biletlerinin hala pahalı olmasının beş ana nedeni bulunuyor: yeterli sayıda uçağın olmaması, müşterilerin daha fazla ödemeye istekli olması, havayolu çalışanlarının kıtlığı, yüksek petrol fiyatları ve Çin'in havayolu seyahatine mesafeli yaklaşımı. Pandemi ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgali gibi faktörler, bu durumu etkileyen önemli unsurlar arasında yer alıyor.
27 Nisan 2023

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metro hattında meydana gelen teknik arıza nedeniyle seferler Vezneciler-Hacıosman istasyonları arasında yapılmaktadır. Metro İstanbul, X platformunda yaptığı açıklamada arızanın teknik bir sorun nedeniyle oluştuğunu belirtti. Arızanın giderilmesi için çalışmalar devam etmektedir.
11 Eylül 2024

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında iletişim altyapısında ciddi sorunlar yaşandı. Baz istasyonlarının yaklaşık %30'u devre dışı kaldı, elektrik kesintileri ve fiber hat kopmaları telefon ve internet bağlantılarında kesintilere neden oldu. Barolar ve derneklerin GSM operatörleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'ın ifadesine göre Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone hakkında 14 Şubat'ta soruşturma açıldı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bu soruşturmayı teyit etti.
3 Mart 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, çalışanı Halli Thorleifsson'un iş durumu hakkında net bir bilgi alamadığı ve bilgisayarına erişiminin kesildiği şikayetini Twitter üzerinden dile getirmesi üzerine, Thorleifsson'a ne iş yaptığını sordu. Thorleifsson'un işten çıkarıldığını duyurmasının ardından Musk, önce bir yanıt yazdı sonra sildi ve Thorleifsson'a işe geri dönme teklifinde bulundu. Musk, durumu yanlış anladığı için özür dilediğini ve kendisine yanıltıcı bilgiler verildiğini belirtti. Thorleifsson, süreci garip ve stresli bulduğunu, Twitter'a geri dönmeyi değerlendirdiğini ifade etti.
8 Mart 2023

Üsküdar-Samandıra metro hattında, iki yolcusuz trenin temas etmesi sonucu başlayan teknik arıza nedeniyle ulaşım krizi yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro İstanbul, başlangıçta durumu 'teknik arıza' olarak açıklamış, daha sonra 'zorunlu bakım çalışması' olduğunu duyurmuştu. Farklı açıklamalar nedeniyle halk arasında belirsizlik ve tepki oluştu. Sorunun çözülmesiyle birlikte metro hattı 72 saat sonra normal seferlerine döndü.
25 Nisan 2024

Türk Hava Yolları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Roma seyahatinin tarifeli uçakla değil, kiralık uçakla yapıldığını açıkladı. İmamoğlu, seyahat masraflarının İBB bütçesinden karşılandığını belirtmişti. CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir, seyahatin ekonomi biletiyle yapıldığını iddia etmişti, ancak THY bu iddiayı yalanladı. Seyahat, israf ve gazeteci-siyasetçi ilişkisi açısından eleştirilere konu oldu.
22 Mayıs 2024

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Twitter'a reklam verilmesini yasakladı. Kararın gerekçesi olarak Twitter'ın temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmediği belirtildi. 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'a dayanarak alınan karar, Resmi Gazete'de yayınlandı. Karara göre, Türkiye'de yerleşik vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişiler, Twitter'a yeni reklam veremeyecek.
21 Temmuz 2023
İşaretlediklerim