Eski ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak Kongre baskını soruşturması kapsamında kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Trump, Washington DC'deki bir federal mahkemede hakim karşısına çıktı. Kendisine yöneltilen dört suçlamayı reddeden Trump'ın duruşmasını eski Başsavcı Jack Smith özel yetkili uzman olarak izledi. Duruşmayı çok az sayıda gazeteci izleyebildi ve ses kayıt cihazlarına izin verilmedi.
4 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Miami'deki federal mahkemede devlete ait gizli belgeleri sakladığına yönelik 37 ayrı suçlamayı reddetti. Trump ve yardımcısı Walt Nauta'ya farklı suçlamalar yöneltildi. Trump'ın avukatı, suçlamaları reddettiklerini belirtti. Yargıç, Trump'ın dava hakkında sanık Nauta ile iletişimini avukatlar aracılığıyla sürdürmesini emretti. Trump, duruşmadan sonra destekçilerinin tezahüratları arasında mahkeme binasından ayrıldı.
13 Haziran 2023

Eski ABD başkanı Donald Trump, katıldığı bir canlı yayında John F. Kennedy suikastının arkasında CIA'in olabileceğini öne sürdü. Trump, Kennedy suikastı dosyalarının tamamını neden yayınlamadığı sorulduğunda, saygı duyduğu bazı kişilerin kendisinden bunu yapmamasını rica ettiğini belirtti. Kennedy suikastı, 1963'ten bu yana birçok komplo teorisine konu olmuş ve tam olarak aydınlatılamamıştır.
28 Haziran 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia'daki 2020 başkanlık seçimlerinde hile yapıldığına dair 'yeni kanıtlar' sunacağı basın toplantısını iptal etti. Trump, avukatının tavsiyesi üzerine bu kararı aldığını belirtti. Bu arada, Georgia'nın Atlanta kentinde, 'eyaletteki 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi' iddiasını uzun süredir soruşturan Fulton bölgesi savcıları, Trump'a yeni suçlamalar isnat eden iddianameyi kamuya açıkladı. Trump'a yöneltilen suçlamalar arasında 'bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik', 'yalan beyanda bulunmak için komplo kurma' ve 'eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme' başlıkları da bulunuyor.
18 Ağustos 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, 2019 yılında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği ve 'Kabadayılık yapma, aptal olma' ifadelerini içeren mektubu, New York'taki Trump Kuleleri'nde bulunan '45 Wine and Whiskey' adlı barında çerçeveletip asmış. Mekan, Trump'ın kişisel tarzını yansıtan dekorasyonu ve objeleriyle dikkat çekiyor. Erdoğan, Trump'ın bu mektubu nedeniyle 'kırgın' olduğunu belirtmişti.
19 Mayıs 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, mevcut Başkan Joe Biden'ın 2024 seçimleri için aday olmasını eleştirerek, Biden'ın başkanlığını 'vahim ve başarısız' olarak nitelendirdi. Trump, Biden'ın ekonomi politikalarını, göçmen politikalarını ve ABD'nin dünya sahnesindeki konumunu eleştirdi. Ayrıca, Biden'ın ABD'yi 'üçüncü dünya savaşı' eşiğine getirdiğini iddia etti ve 2024 seçimlerinde Biden'ı yenme sözü verdi.
26 Nisan 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 1996 yılında New York'ta bir mağazada magazin dergisi yazarı E. Jean Carroll'a tecavüz etmekle suçlanmıştı. Trump, bu iddiaları reddetmesine rağmen tecavüz ve hakaret davasında 5 milyon dolar ve ek olarak 83,3 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Trump, bu tazminat cezasının ertelenmesini talep etti ancak Federal Yargıç Lewis A. Kaplan tarafından bu talep reddedildi. Ayrıca, Trump dolandırıcılık davasından da 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırılmış ve bu cezanın ertelenmesi talebi de reddedilmişti.
8 Mart 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletinde kendisi hakkında açılan dava sonrasında 7,1 milyon dolar bağış topladı. Trump, 2024 seçim kampanyası için bu bağışları topladı. Ayrıca, iddianamenin açıklanmasının ardından geçen 3 haftada Trump'ın kampanyasına 20 milyon dolar daha bağış yapıldı. Trump, sabıka fotoğrafının çekilmesinin ardından Twitter'a geri döndü ve ilk tweetinde bağış toplama sayfasına yönlendiren bir link paylaştı.
27 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla 24 Ağustos'ta Atlanta'da mahkemeye çıkacağını duyurdu. Kendisini 'radikal solcu' olarak nitelendirdiği başsavcı Fani Willis tarafından tutuklanacağını iddia etti. Trump'ın kefalet bedeli 200 bin dolar olarak belirlendi ve duruşmaya kadar serbest kalabileceği belirtildi. Trump'ın yanı sıra eski avukatları Rudy Giuliani ve John Eastman ile eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un da bulunduğu 18 kişiye daha suçlama yöneltilmişti.
22 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Muhafazakar Birliği'nin yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, Joe Biden yönetimini eleştirdi ve kendi başkanlığı döneminde savaş başlatmadığını, Rusya ve Çin'e karşı caydırıcı politikalar uyguladığını belirtti. Trump, Rusya-Ukrayna savaşını çözebileceğini ve bunun bir günden fazla sürmeyeceğini iddia etti. Ayrıca, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesini eleştirerek, Taliban'ın ABD'nin bıraktığı silahları sattığını öne sürdü.
5 Mart 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a, 'ABD'yi yanıltmak için komplo kurma' dahil dört yeni suçlama yöneltildi. Washington DC Bölge Mahkemesine sunulan iddianamede, Trump'ın 2020 başkanlık seçimini kaybetmesine rağmen iktidarda kalmaya kararlı olduğu ve seçim sonuçlarıyla ilgili yalanlar yaydığı belirtildi. Trump'ın 3 Ağustos'ta hakim karşısına çıkması bekleniyor. Trump, kendisine suçlama yöneltileceğini sosyal medya platformu TruthSocial'da duyurmuştu.
2 Ağustos 2023

Donald Trump, 2024 ABD başkanlık seçimleri için ilk mitingini Teksas'ın Waco şehrinde yaptı. Mitingde, 2020 seçimlerinin 'hileli' olduğu iddiasını yineleyen Trump, ABD Temsilciler Meclisi'ne yapılan baskının görüntülerini izletti ve baskıncıları övdü. Ayrıca, kendisi hakkında soruşturma yürüten savcıları eleştirdi ve 2024 seçimlerini 'son ve büyük savaş' olarak nitelendirdi.
26 Mart 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Aziz Patrick Günü resepsiyonunda yaptığı konuşmada, rakibi Donald Trump'ın hem yaşını hem de akıl sağlığını başkanlık için uygun bulmadığını belirtti. Biden, Trump'ın ileri yaşı ve akli dengesi hakkında espriler yaparak, kendisinin ve Trump'ın başkanlık için uygun olup olmadığına dair yorumlarda bulundu. Biden, kendisinin de sık sık yaşlılık ve akıl sağlığı konusunda eleştirildiğini, ancak Trump'ı bu konularda eleştirdiğini ifade etti. Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Biden ve Trump ikinci kez karşı karşıya gelecek.
18 Mart 2024

ABD'de bir federal yargıç, eski Başkan Donald Trump'ın özel kalem müdürü Mark Meadows ve diğer bazı yardımcılarının, 2020 seçim sonuçlarını geçersiz sayma çabalarına yönelik cezai soruşturma kapsamında jüri önünde ifade vermelerini istedi. İfadeye çağrılanlar arasında Ken Cuccinelli, John Ratcliffe, Robert O’Brien ve John McEntee gibi isimler bulunuyor. Trump'ın hukuk ekibinin bu karara itiraz etmesi bekleniyor.
25 Mart 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD başkanlık seçimlerine aday olan herkesin zihinsel yeterlilik testine tabi tutulması gerektiğini belirtti. Kendisi de 2024 seçimlerine aday olan 76 yaşındaki Trump, adayların ayrıca fiziksel olarak çalışmaya uygun olduklarını gösteren bir teste girmeleri gerektiğini savundu. Bu açıklama, seçimlere adaylığını açıklayan Nikki Haley'nin yaşlı siyasetçiler için zihinsel yeterlilik testleri getirme önerisi ve mevcut Başkan Joe Biden'ın olası adaylığı bağlamında değerlendirildi.
22 Şubat 2023

Florida Bölge Mahkemesi, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik 37 suçlamayı içeren 49 sayfalık dava dosyasını yayınladı. Dosyada, Trump'ın ulusal savunma bilgilerini kasıtlı olarak sakladığı, hassas savunma ve nükleer bilgiler içeren belgeleri evinin çeşitli yerlerinde gizlediği iddia ediliyor. Trump'ın yardımcısı Walt Nauta'ya da yanlış beyan vermek ve komplo kurmak suçlamaları yöneltildi. Trump, hakkındaki iddiaları ve soruşturmaları siyasi olarak nitelendiriyor.
10 Haziran 2023

Türkiye'de son yıllarda artan doktor istifaları ve yurt dışına göçleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce 'Giderlerse gitsinler' şeklinde bir açıklama yapmıştı. Ancak şimdi, doktorları yurt dışından geri çağırmak amacıyla bir kamu spotu hazırlatıldı. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, bu kamu spotunun televizyonlarda yayınlanmak üzere RTÜK tarafından oy çokluğuyla onaylandığını duyurdu.
26 Nisan 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, NATO'ya finansal yükümlülüklerini yerine getirmeyen üyelere Rus saldırıları karşısında yardım etmeme tehdidinde bulundu. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Trump'ın bu ifadelerini 'sorumsuzca ve tehlikeli' olarak değerlendirdi ve NATO'nun karşılıklı yardım garantisinin kayıtsız şartsız geçerli olduğunu vurguladı. Trump'ın bu açıklamaları, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olma yarışında önde olduğu bir dönemde geldi.
12 Şubat 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump ve 18 sanık, Georgia'da 2020 başkanlık seçimlerine müdahale suçlamasıyla yargılanacak. Fulton Bölge Yüksek Mahkemesi'ndeki duruşmada, Trump ve diğer sanıkların avukatları hazır bulundu. Yargıç Scott McAfee, 23 Ekim'de yargılanmalarına başlanmasına karar verdi. Duruşmanın yaklaşık dört ay süreceği ve eyaletin 150'den fazla şahidi dinlemeyi planladığı belirtildi.
7 Eylül 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahale suçlamasıyla gözaltına alındı ve sabıka fotoğrafı çekildi. Bu, bir ABD başkanının sabıka fotoğrafının çekildiği ilk olay oldu. Trump daha önce üç ayrı dava için yetkili makamlara teslim olmuştu ancak sabıka fotoğrafı çekilmemişti. Trump'ın yanı sıra, eski avukatı Rudy Giuliani ve eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows dahil 18 kişiye daha suçlama yöneltilmiştir.
25 Ağustos 2023
İşaretlediklerim