Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahale suçlamasıyla gözaltına alındı ve sabıka fotoğrafı çekildi. Bu, bir ABD başkanının sabıka fotoğrafının çekildiği ilk olay oldu. Trump daha önce üç ayrı dava için yetkili makamlara teslim olmuştu ancak sabıka fotoğrafı çekilmemişti. Trump'ın yanı sıra, eski avukatı Rudy Giuliani ve eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows dahil 18 kişiye daha suçlama yöneltilmiştir.
25 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çalışma şartları nedeniyle yurt dışına giden veya gitmeyi düşünen doktorları Türkiye'ye geri dönmeye davet etti. Daha önce 'Gidiyorlarsa gitsinler' şeklinde bir açıklama yapan Erdoğan, seçimlere kısa bir süre kala doktorlara yönelik olumlu bir mesaj vererek, bilimsel çalışmalar için gerekli imkanların sağlanacağını belirtti. Bu çağrı, Erdoğan'ın daha önceki sert tutumunun aksine bir yaklaşım olarak değerlendirildi.
1 Mayıs 2023

ABD'de en az iki kişi, eski başkan Donald Trump aleyhindeki dördüncü iddianamenin sunulması ihtimaliyle ilgili olarak Georgia eyaletinde mahkemede tanıklık etmeye çağrıldı. Bu durum, Trump'ın 2020 seçim sonuçlarına müdahale etme iddiasıyla ilgili iddianamenin yakında sunulacağı beklentilerini artırdı. Trump, Georgia'da seçimlerde hile yapıldığını ve seçim sonuçlarının kendi lehine tescil edilmesi gerektiğini iddia etmişti.
13 Ağustos 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Philadelphia'da düzenlenen 'Sneaker Con' kongresinde kendi markalı spor ayakkabı modelini tanıttı. Ayakkabılar, internet üzerinden 399 dolara satışa sunuldu. Tanıtım sırasında Trump, hem olumlu hem de olumsuz tepkilerle karşılaştı. Bu girişim, Trump'ın New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıkla suçlanıp büyük bir para cezasına çarptırıldığı döneme denk gelirken, aynı zamanda ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olması bekleniyor.
18 Şubat 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, seçim sonuçlarına müdahale suçlamasıyla Georgia eyaletindeki dava için perşembe günü teslim olması ve tutuklanması bekleniyor. Trump, bu suçlamaları reddediyor ve kendisi hakkında bir cadı avının başlatıldığını öne sürüyor. Fulton şehrinin şerifi Patrick Labat, Trump için diğer zanlılara da uygulanan 'normal' sürecin işleyeceğini belirtti. Trump'ın 2024 başkanlık seçimlerini kazanması halinde kendi suçlarını affedebileceği konuşuluyor ancak Georgia'da suçları için af çıkaramaz; çünkü başkanların sadece federal suçlamalar için af yetkisi var.
23 Ağustos 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ABD'nin Mülteci Kabul Programını yeniden inşa etmek için çalıştıklarını ve gelecek yıl 125 bin mülteci kabul etmeyi planladıklarını belirtti. Biden, dünya genelinde şiddet ve baskıdan kaçan sığınmacılara kapılarını açtıklarını ve sığınmacılara destek olan kuruluşlara yardımlarının süreceğini ifade etti. Ayrıca, dünyada 110 milyon insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının milyonlarca insanı göçe zorladığını vurguladı.
20 Haziran 2023

ABD'de gerçekleşen Süper Salı sonuçları, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın politik arenaya geri dönüş yapma ihtimalini güçlendirdi. Bu durum, küresel siyasette önemli etkilere sahip olabilir. Özellikle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu gibi dünya liderleri, Trump'ın olası dönüşünü kendi politik stratejileri açısından değerlendiriyor. Trump'ın geri dönüşü, ABD'nin iç ve dış politikasında önemli değişikliklere yol açabilir.
9 Mart 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahale ettiği iddiasıyla yeni suçlamalar yöneltiliyor. 98 sayfalık iddianamede, Trump'a ve 18 kişiye daha, aralarında 'bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik', 'yalan beyanda bulunmak için komplo kurma' ve 'eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme' gibi iddiaların da yer aldığı 13 suçlama yöneltiliyor. Trump'ın ekibi, Fulton Bölge Savcısı Fani Willis'i hedef alan bir açıklama yayımladı ve Willis'i 'kudurmuş bir partizan' olarak nitelendirdi.
15 Ağustos 2023

ABD'de federal bir yargıç, eski başkan Donald Trump'ın malikanesinden ele geçirilen devlete ait gizli belgelerle ilgili olarak Trump'ın avukatı Evan Corcoran'ı büyük jüri önünde ifade vermeye çağırdı. Avukat-müvekkil gizliliği ilkesinin, avukatların müvekkillerinin suç işleme niyetinde olduğunu bildikleri durumlarda uygulanmaması çerçevesinde bu çağrı yapıldı. Soruşturmaları siyasi olarak nitelendiren Trump, belgelerin bağımsız bir hakem veya özel bir hakim tarafından incelenmesini talep etmişti. Trump, soruşturmalar devam ederken 2024 başkanlık seçimleri için adaylığını ilan etmişti.
18 Mart 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve 18 sanık, Georgia'da 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ettikleri iddiasıyla suçlanıyorlar. Fulton Temyiz Mahkemesi Yargıcı Scott McAfee, davanın canlı yayınlanacağını belirtti. Bu, Trump'a yönelik davaların arasında kamuya açık yürütülen ilk yargılama olacak. Trump, 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu suçlamasıyla Atlanta büyük jürisi tarafından suçlanmış ve 24 Ağustos'ta teslim olmuştu.
1 Eylül 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret danışmanı Peter Navarro, Kongre'nin taleplerini yerine getirmediği için 'Kongre'ye itaatsizlikten' suçlu bulundu. Bu suçlama, 6 Ocak Kongre saldırısı sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında gerçekleşti. Savcılar, Navarro'nun mahkeme celbini göz ardı ederek 'yasaların üstünde' hareket ettiğini belirtti. Navarro, iki yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.
8 Eylül 2023

ABC/Washington Post tarafından düzenlenen bir ankete göre, 2024 başkanlık seçimlerinde katılımcıların yüzde 51'i Trump'ı desteklerken, Biden yüzde 42 oranında destek aldı. Katılımcıların yüzde 37'si Biden'ın iş performansını onaylarken, yüzde 56'sı başkana negatif not verdi. Ankete katılan yetişkinlerin yüzde 44'ü, Biden yönetimi boyunca finansal olarak daha da kötüleştiklerini belirtti.
26 Eylül 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia'daki 2020 başkanlık seçimiyle ilgili sahtekarlık iddialarına yönelik bir rapor duyuracağını açıkladı. Trump, bu raporun kendisine yöneltilen suçlamaları çürüteceğini ve suçsuzluğunu kanıtlayacağını belirtti. Bu açıklama, Georgia'nın Atlanta kentinde, 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi iddiasını soruşturan savcıların Trump'a yeni suçlamalar yönelttiği bir iddianamenin kamuya açıklanmasının ardından geldi.
15 Ağustos 2023

Donald Trump, Güney Carolina'da yüzde 60 oy alarak dört eyalette zafer kazandı ve gelecek hafta 16 eyalette daha benzer bir başarı bekleniyor. Partisi tarafından desteklenen Trump, karşılaştığı davalardan güç kazanıyor gibi görünüyor. Öte yandan, mevcut başkan Joe Biden, politikaları, yaşlılığı ve sıkça yaptığı gaflar nedeniyle kendi seçmen kitlesinden bile tam destek göremiyor. Trump'ın Ocak ayında yeniden ABD'nin başkanı olması ve daha güçlü iddialarla geri dönmesi olası görünüyor.
28 Şubat 2024

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD'nin sınır dışı ettiği göçmenleri Meksika'da istemediklerini ve bu göçmenlerin doğrudan vatandaşı oldukları ülkelere gönderilmesini talep ettiklerini belirtti. Bu açıklama, ABD Başkanı Joe Biden'ın ABD-Meksika sınırını yasa dışı göçmen girişlerine geçici olarak kapatan başkanlık kararnamesini imzalamasının ardından geldi. Kararname, günlük geçiş limitinin aşılması nedeniyle yasa dışı sınır geçişlerinin durdurulmasını ve sınır muhafızlarının göçmenleri sınır dışı etmesini öngörüyor.
6 Haziran 2024

ABD'nin Georgia eyaletindeki 'seçimlere müdahale' davasında eski başkan Donald Trump'la birlikte suçlanan Scott Graham Hall, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etti. Hall, seçim ekipmanlarına yasa dışı müdahale, şantaj ve altı komplo suçlamasını kabul etti. Suçlamaları kabul etmesinin ardından Hall'a, beş yıl denetimli serbestlik ve 200 saat kamu hizmeti cezası verildi. Hall ve diğer sanıkların, başkalarının 'güvenli seçim ekipmanına ve seçmen verilerine yasa dışı bir şekilde erişmesine' imkan sağlamak için komplo kurdukları belirtiliyor.
30 Eylül 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ticari kayıtlarla oynamak dahil olmak üzere 34 farklı suçlamadan dolayı hakim karşısına çıkacak. Trump, 2016 başkanlık kampanyası sırasında Stormy Daniels'a ödenen 'sus payı' ile ilgili soruşturma kapsamında suçlanıyor. Suçlamaların detayları henüz gizli tutulduğu için bilinmiyor. Trump, suçlamaları reddederek 2024 başkanlık yarışından çekilmeyeceğini ve suçlamaların siyasi bir zulüm olduğunu iddia ediyor.
31 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden'ı ziyaret edip etmeyeceği konusunda spekülasyonlar yapılırken, Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Biden ile birlikte New York'a seyahat ederken uçakta bu konuya dair soruları yanıtladı. Kirby, Erdoğan'ın ziyaretine dair herhangi bir programın olmadığını belirtti. Daha önce bazı kaynaklar, Türkiye'nin İsrail politikası nedeniyle bu ziyaretin iptal edildiğini iddia etmişti.
25 Nisan 2024

Donald Trump'ın destekçileri, siyah seçmenlerin oylarını kazanmak amacıyla yapay zeka teknolojisiyle üretilmiş görseller kullanmaya başladı. BBC Panorama tarafından yapılan bir araştırmada, Trump'ı siyahlarla birlikte gösteren deepfake görseller keşfedildi. Bu görsellerin, Trump'ı siyahlar arasında popüler göstermeyi amaçlayan bir strateji parçası olduğu belirtiliyor. Görüntülerin yaratıcılarından biri, bu görsellerin gerçek olmadığını kabul ederken, yapay zeka üretimi görsellerin bazı tipik hatalar içerdiği gözlemleniyor.
4 Mart 2024

Meksika'nın ABD sınırı yakınlarında bulunan bir göçmen merkezinde çıkan yangında 39 kişi yaşamını yitirdi. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, yangının sınırdışı edilmek üzere bekletilen sığınmacılar tarafından çıkarıldığını iddia etti. Yangında 29 kişi de yaralandı ve yaralıların durumu ciddi olarak bildirildi. Meksika, ABD'nin baskısıyla Covid-19 salgını sırasında göçü engellemek amacıyla sınıra yakın tesislerde tutulan sığınmacı sayısını artırmıştı.
28 Mart 2023
İşaretlediklerim