Anadolu Başsavcılığı, Dilan Polat hakkında yürütülen soruşturmayı tamamlayarak, örgüt kurma, malvarlığı aklama ve yasadışı bahis suçlarından 27 yıl hapis cezası talep etti. İstanbul merkezli altı ilde düzenlenen operasyonlarda Dilan Polat ve eşi Engin Polat dahil 24 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin şirketlerinde yapılan aramalarda sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para girişi sağlandığı tespit edildi. Ayrıca, sosyal medya fenomeni olan bazı kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.
3 Temmuz 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinde provokasyon yaptığı iddia edilen hesaplara yönelik bir operasyon başlattı. Sığınmacı ve göçmen karşıtlığıyla, Türk düşmanlığına yönelik nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları iddia edilen 27 hesap yöneticisi gözaltına alındı. Dört kişi savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılırken, 23 kişi hakimliğe sevk edildi. Bu kişilerden 15'i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, sekizi ise tutuklandı.
23 Eylül 2023

Denizbank, şube müdürü Seçil Erzan'ın dolandırıcılık soruşturması kapsamında yaptığı açıklamada, bir müşterinin vadesine bir gün kala ve 65 bin dolar zarar ederek 2 milyon dolarlık mevduatını çekip kuryeye teslim ettiğini belirtti. Banka, müşterilerin para çekme taleplerini sınırlayamayacağını ve şüpheli işlemlerin sorgulandığını ifade etti. Olay, bankanın dolandırıcılık şüphesiyle müşteriye evine kadar giderek uyarıda bulunmasına rağmen gerçekleşti.
28 Kasım 2023

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında 16'sı kamu görevlisi olmak üzere toplam 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon sırasında şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında aramalar yapıldı ve bazı dijital materyallere el konuldu.
9 Temmuz 2024

Kara para aklama ve diğer suçlamalarla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin tutukluluğuna yapılan itiraz, hakimlik tarafından reddedildi. Avukat Sevinç Horoz'un tahliye talebi üzerine dosya üst mahkemeye gönderildi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan çift hakkında, 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenleyerek para akladıkları iddiasıyla soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanmış, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve 27 şirkete kayyım atanmıştı.
15 Kasım 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, IŞİD, El Kaide ve HTŞ örgütlerine mensup olduğu düşünülen ve 'yabancı terörist savaşçı' olarak nitelendirilen şüphelilerin yakalanması amacıyla bir ilçede 12 adrese operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 13 şüpheli gözaltına alındı ve emniyete götürüldü.
16 Mart 2023

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, 20 kişi araç kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Operasyonda, sahte evraklarla Türkiye plakası çıkarılmış 17 araç ele geçirildi. Bu araçların bazılarının Almanya, İsveç ve Polonya'dan getirildiği ve Interpol çalıntı kayıtlarında yer aldığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
24 Nisan 2024

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde, yabancı uyruklu kişilere ait dört iş yerine giderek vergi levhası sorup para isteyen üç şüpheli tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Suriye ve Afganistan uyruklu kişilerin işlettiği iş yerlerine yönelik bu girişim hakkında inceleme başlattı. Şüphelilerin M.D., B.D. ve H.K. olduğu belirlendi ve gözaltına alındı. M.D’nin 20, diğerlerininse birer suç kaydı olduğu tespit edildi ve şüpheliler sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
11 Temmuz 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla Mossad'a bilgi sattıkları iddia edilen yedi şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, özel dedektifler aracılığıyla İsrail'in istihbarat servisi Mossad'a bilgi sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan dokuz kişiden yedisi tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, daha sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Burada yapılan sorgulamanın ardından yedi şüpheli tutuklanırken, iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Şubat 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan 135 hesap yöneticisini tespit etti ve ilgili birimlere bildirdi. Yedi kişi gözaltına alındı ve bunlardan biri tutuklandı. Ayrıca, deprem yardımı bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 16 internet sitesi kapatıldı ve sahte yardım taleplerinde bulunan sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdanlarına yönelik işlemler başlatıldı.
7 Şubat 2023

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz' operasyonlarında, yazar Aşkım Kapışmak'ın da aralarında bulunduğu 127 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden 'sıfır riskle yüksek kazanç' vaadiyle 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Aşkım Kapışmak, İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra sorgu için Ankara'ya gönderildi.
30 Mayıs 2024

İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da radikal İslamcı örgüt IŞİD'e bağlı olduğu düşünülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Operasyon, IŞİD'in Horasan Vilayeti Türkiye yapılanmasıyla bağlantılı şüphelilere yönelikti. Toplam 23 adrese yapılan baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı, operasyonun devamında 3 kişi daha yakalandı. Gözaltına alınan 15 şüpheliden 10'u tutuklanarak ceza infaz kurumlarına gönderildi.
6 Şubat 2024

İstanbul'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, Bağcılar ve Bahçelievler ilçelerindeki iki depoda yaklaşık 406 bin hırdavat malzemesi ele geçirildi. Polis, yasadışı yollarla ülkeye sokulan matkap seti, elektrikli testere ve lokma seti gibi ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 100 milyon lira olduğunu belirtti. Operasyonda iki şüpheli yakalanarak emniyete götürüldü.
22 Ağustos 2024

6 Şubat'ta yaşanan büyük depremler sonrası, Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen 202 hesap yöneticisinden 18'ini gözaltına aldı, bunlardan 5'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 24 internet sitesi kapatıldı ve vatandaşlardan para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleriyle ilgili işlemler yapılarak cüzdanlar donduruldu.
8 Şubat 2023

Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Adana merkezli bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 71 farklı suçla ilişkilendirilen 136 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adana, İstanbul, Antalya, İzmir, Kocaeli, Niğde, Mersin, Kayseri, Diyarbakır ve Kırklareli'nde düzenlenen operasyonlarda bazı şüpheliler gözaltına alındı ve adreslerde aramalar yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.
4 Nisan 2023

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, 'Maskeli Beşler' adını veren hırsızlık çetesine yönelik operasyonda dokuz zanlıyı yakaladı. Çubuk ilçesindeki bir adresten 26 bin dolar değerinde pırlanta, 52 çeyrek altın ve 35 bin lira çalınması olayıyla ilgili çalışma başlatıldı. Zanlıların, İstanbul ve Ankara grupları olarak birbirleriyle bağlantılı hareket ettikleri, farklı marka lüks araçlarla Ankara'da buluştukları belirlendi. Şüphelilerden dördü Ankara'da, beşini İstanbul'a kaçmaya çalışırken Kocaeli'de yakalandı.
24 Ekim 2023

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturması kapsamında, aralarında avukat Rezan Epözdemir ve Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap'ın da bulunduğu beş kişi hakkında 'dolandırıcılık', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şube müdürü Seçil Erzan ve diğer şüpheliler, yüksek getiri vaadiyle onlarca müşteriyi milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor. Soruşturma İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor ve şüpheliler yarın dördüncü kez hakim karşısına çıkacak.
7 Mart 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen 131 kişiyi gözaltına aldı, bunlardan 25'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 76 internet sitesi kapatıldı ve sahte yardım talepleriyle ilgili 15 sosyal medya hesabına işlem yapıldı. Altı kripto varlık cüzdan adresi tespit edilerek donduruldu.
20 Şubat 2023
İşaretlediklerim