İstanbul merkezli olarak 15 ilde düzenlenen egzotik hayvan kaçakçılığı operasyonlarında 36 şüpheli yakalandı. 17 Ocak ile 29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 565 egzotik hayvan, 18 hayvansal ürün, 52 çip ve çip okuma cihazı, 3 bin 215 hayvan halka bileziği ele geçirildi. Operasyon sonucunda 27 şüpheli serbest bırakılırken, dokuz şüpheli adliyeye sevk edildi.
2 Mayıs 2024

İstanbul'da eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan'ın, aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen skandalda, tutuklanmasına yol açan işadamının 5 milyon dolarlık şikayeti ve toplamda 80 milyon dolarlık zararın olduğu belirtiliyor. Erzan'ın, müşterilerine 'özel bir fon' vaadiyle yatırım topladığı, ancak bu fonun gerçekte var olmadığı ve yeni yatırımcıların parasıyla önceki yatırımcılara 'kazanç' gösterdiği ifade ediliyor. Ayrıca, Erzan'ın kredi kullandırma ve belgede sahtecilik gibi suçlarla da itham edildiği, Denizbank'ın ise mağdurlarla 'sağırlar diyaloğu' içinde olduğu ve şubelerin teftişten geçirildiği aktarılıyor.
21 Nisan 2023

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla, İsrail istihbarat servisi Mossad'a bilgi satmakla suçlanan yedi şüpheliden altısı tutuklandı. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024

İstanbul merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışında eğitim almış gibi sahte denklik belgesi kullanarak milli eğitim müdürlüklerinden onay alan ve üniversitelerin yabancı öğrencilere ayrılan kontenjanlarından yararlanan 30 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleşen ve hatta mezun olarak çalışmaya başlayanlar da bulunuyor. Operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
6 Mart 2024

Denizbank, bir şube müdürünün dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanmasının ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, iddia sahiplerinin piyasa koşullarının ötesinde fahiş faiz getirileri elde etmek amacıyla banka dışında, kayıt dışı ve nakit olarak para alışverişi yaptıkları, bankanın sistemlerinde bu işlemlerin izinin bulunmadığı belirtildi. Banka, süreçle ilgili yargı makamlarının kararına göre hareket edileceğini ifade etti. Haberturk.com ve Diken'in haberlerine göre, dolandırıcılık olayı sadece bir işadamıyla sınırlı değil, onlarca hatta yüzlerce kişiyi kapsıyor ve toplamda 80 milyon dolar civarında bir meblağdan bahsediliyor. İddialara göre, dolandırıcılıkta adı geçen şube müdürü Seçil Erzan, müşterilerini 'özel bir fon' vaadiyle kandırmış ve bu fonla ilgili olarak ünlü isimler de mağdur olmuş.
24 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Aksaray, Bolu, Gaziantep, İstanbul, Yalova, Kilis, Sakarya ve Samsun olmak üzere sekiz ilde eş zamanlı olarak 'Bozdoğan-15' adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında IŞİD terör örgütü içinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 24 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı, operasyonun başarısını vurgulayarak, teröristlere göz açtırılmayacağını belirtti.
23 Mart 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, 2024 yılının ilk yedi ayında İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarına ilişkin verileri açıkladı. Bu dönemde 5 bin 522 operasyonda 14 tondan fazla uyuşturucu maddeye el konuldu ve 9 bin 169 kişi yakalandı. Ayrıca, sosyal medya hesapları ve çevrimiçi suçlarla ilgili de önemli operasyonlar gerçekleştirildi. Bilişim ve yasadışı bahis operasyonlarında 1619 kişi yakalandı ve 482 kişi tutuklandı.
8 Ağustos 2024

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

Son dönemde popüler hale gelen bungalov evlerde tatil yapmak isteyen 16 kişi, internette en uygun fiyatı ararken dolandırıldı. Savcılık, yapılan şikayetleri birleştirerek dolandırıcıların peşine düştü ve 39 kişilik bir suç örgütünü çökertti. Örgüt, Mersin, Adana ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteriyordu ve Instagram sayfaları üzerinden dolandırıcılık yapıyordu. Şüpheliler, topladıkları paraları aralarında belirli oranlarda paylaşıyordu.
6 Ağustos 2024

Afyonkarahisar'da 'Richie Rich' lakaplı 22 yaşındaki hacker Ramazan Ç., HYDRA adlı bir program kullanarak 14 bin 200 kişiyi dolandırdı ve toplam 60 milyon TL çaldı. Beş ilde gerçekleştirilen operasyonda Ramazan Ç. ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Dolandırıcılar, sahte TOKİ ve banka mesajları ile PUBG oyunu üzerinden kurbanlarını tuzağa düşürdü. Ramazan Ç.'nin yurtdışındaki kripto para hesaplarına aktardığı paraları işlettikten sonra Türkiye'ye getirip yatırım yaptığı belirlendi.
29 Ocak 2023

İstanbul'un Beykoz ilçesinde otoyol kenarında patlamamış iki el bombası bulunması üzerine başlatılan soruşturmada dokuz şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden sekizi, tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması ve 6136 sayılı Kanun'a muhalefet suçlarından tutuklandı. Polis, Şişli ve Şile'de düzenlediği operasyonlarda çeşitli silahlar, mühimmat ve çalıntı araç ele geçirdi. Bir şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.
19 Eylül 2024

İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda 27 bin 859 litre sahte içkiye el konuldu. İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dezenfektan ve yüzey temizleyicisi adı altında alkollü içki üretmek isteyenlere etil alkol satışı yapıldığını tespit etti. Tuzla, Büyükçekmece, Avcılar, Pendik ve Esenyurt'ta düzenlenen operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı ve çok sayıda sahte içki malzemesine el kondu. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Ağustos 2024

Mersin'de yapılan operasyonda yaklaşık 56 milyon lira değerinde çalıntı araç ele geçirildi. İstanbul ve Edirne'deki operasyonlarda ise yaklaşık 700 kilogram uyuşturucu madde ve 30 bin 700 elektronik sigaraya el kondu. İstanbul'da Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından takip edilen bir tırda metamfetamin ele geçirilirken, Edirne'de Kapıkule Gümrük Kapısı'nda bir tırda elektronik sigaralar bulundu. Her iki olayla ilgili savcılık soruşturması başlatıldı.
24 Ağustos 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, IŞİD mensuplarının faaliyetlerini engellemek amacıyla bir operasyon düzenledi. İstihbarat ve lojistik yapılanmada yer aldıkları iddia edilen sekiz şüpheli, silahlı faaliyetlerde bulundukları ve yasa dışı yollarla ülkeye girdikleri gerekçesiyle tespit edildi. Akdeniz ve Mezitli ilçelerindeki belirlenen adreslere şafak vakti gerçekleştirilen operasyonla şüpheliler gözaltına alındı.
31 Mart 2023

Denizbank Levent Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan, 'skandal dolandırıcılık' soruşturmasında tutuklandı. Erzan, savcılık ifadesinde, tanıdığı kişilere yüksek getiri vaadiyle para topladığını, ancak bu paraları önceki zararlarını kapatmak ve diğer borçlulara ödemek için kullandığını itiraf etti. Arda Turan ve Emre Belözoğlu gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi kandırdığını, bankayla alakasız sahte belgeler hazırlayarak insanları inandırdığını belirtti. Erzan, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini ve avukatı aracılığıyla serbest bırakılma talebinde bulundu.
28 Nisan 2023

Sermaye Piyasası Kurulu, sekiz şirketin toplamda 2 milyar 509 milyon lira değerindeki borçlanma aracı ihracı ve dört şirketin toplam 575 milyon 335 bin 775,04 lira değerindeki bedelsiz sermaye artırımı başvurularını onayladı. Ayrıca, SPK, belli başlı şirketlerin pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili olarak iki kişiye toplamda yaklaşık 1,2 milyon lira tutarında idari para cezası uyguladı. Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptıran 26 internet sitesine erişim engeli getirilmesi kararı da alındı.
16 Haziran 2023

Antalya'da sahte basın kartı ve basın trafik kartı sattıkları tespit edilen altı şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından soruşturma başlatıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin sosyal medyada 'Kriminal Polis Haberleri Gazetesi' adıyla usulsüz basın kartı verdiklerini belirledi. Zanlıların iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda sahte basın kartları, telsiz belgeleri, basın yelekleri ve çeşitli evraklar ele geçirildi.
28 Mayıs 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen 129 kişiyi gözaltına aldı, bunlardan 24'ü tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 76 internet sitesi kapatıldı ve deprem yardımı adı altında para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleri tespit edilerek gerekli işlemler yapıldı.
19 Şubat 2023

Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 'Sazan Sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla bir suç örgütüne üye olmak suçundan gözaltına alındı. İstanbul başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, ikilinin örgütün gizli kasası oldukları iddia edildi. Küçükçekmece başsavcılığının yürüttüğü soruşturma sonucunda, 'suç gelirlerinin aklanması' suçundan gözaltı kararı çıktı ve İstanbul ile Kars'ta düzenlenen operasyonlar sonucu üç şüpheli yakalandı.
14 Kasım 2023
İşaretlediklerim