Sağlık Bakanlığı, 109'uncu dönem devlet hizmeti yükümlülüğü kapsamında 1724 yeni mezun hekim ve uzman hekimin atamasını gerçekleştirdi. Atanan hekimlerin büyük bir kısmı deprem bölgesine gönderildi, ancak birçok hekim için ne çalışacakları sağlık kurumu ne de barınacak yer bulunuyor. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgede ciddi barınma ve altyapı sorunları yaşanıyor. Hekimler, çalışacakları yerlerin güvenli olmasını, temel ihtiyaçların karşılanmasını ve devlet hizmet yükümlülüğü sürelerinin kısalmasını talep ediyorlar. Türk Tabipleri Birliği, hekimlerin temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını ve ayrımcılığa uğradıklarını belirtiyor.
7 Mart 2023

AKP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu milletvekili aday listesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer almadı. Koca, daha önce siyasetten yorulduğu ve bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan affını istediği yönünde haberler çıkmıştı. Listelerin açıklanmasının ardından Koca, Twitter üzerinden diğer bakan arkadaşlarına seçim bölgelerinde başarılar diledi ve Cumhur İttifakı'nın başarısı için çalışacaklarını ifade etti.
10 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, yaklaşan genel seçimler öncesinde Emek ve Özgürlük İttifakı'na tek listeyle seçime girmeleri yönünde çağrı yaptı. 18 Haziran 2023'te yapılması planlanan seçimlerin 14 Mayıs'a alınması gündemdeyken, Demirtaş durumun kritik olduğunu belirtti ve ittifakın bu yönde bir karar almasını umduğunu Twitter üzerinden paylaştı. İttifak, HDP, EMEP, TİP, EHP, TÖP ve SMF'den oluşuyor.
24 Ocak 2023

Emek ve özgürlük ittifakı, 14 Mayıs seçimlerine dair politik mutabakat metnini Ankara'da duyurdu. Türkiye İşçi Partisi (TİP), 49 il ve 52 seçim bölgesinde kendi adaylarıyla seçime gireceğini açıklarken, ittifaktaki diğer partiler Yeşil Sol Parti listelerinden seçimlere katılacak. İttifak, seçimlerden güçlü bir halk desteği almayı ve Meclis'te emek, barış ve demokrasi yanlısı bir temsiliyet sağlamayı hedefliyor. Partiler, aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na pazar günü saat 17:00'ye kadar bildirmek zorunda.
8 Nisan 2023

Türk Tabipleri Birliği, depremzedelere bedelsiz sağlanması gereken çadırların satıldığı ve maden sularında yüksek oranda arsenik bulunduğu gerekçesiyle Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık hakkında soruşturma açılması için İstanbul Tabip Odası'na yazı gönderdi. Kınık'ın halk sağlığını ve iyiliğini gözetmeyen hareketlerinin hekimlik etik değerleriyle bağdaşmadığı belirtildi. TTB, Tıbbi Deontoloji Tüzüğü ve TTB Hekimlerin Toplumsal Sorumlulukları Bildirisi'ne atıfta bulunarak mesleki etik ilkelere vurgu yaptı.
14 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay'da gerçekleştirdiği parti meclisi toplantısında, HDP'nin 'emek ve özgürlük ittifakı' içindeki tüm partilerin ortak listelerden seçime girmesi önerisine şerh koyarak, bazı şehirlerde kendi amblemiyle seçimlere katılma kararı aldı. TİP, ayrıca cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'millet ittifakı' adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleme eğiliminde olduğunu belirtti ve adaylık başvurusu yapacaklar için deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlar için yardım şartı getirdi.
12 Mart 2023

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Tıp Uzmanlık Sınavı (TUS) yerleştirme sonuçlarında İstanbul'daki birçok hastanede çocuk sağlığı ve hastalıkları kontenjanlarının boş kalması üzerine konuyu Meclis gündemine taşıdı. Gökçek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yönelttiği soru önergesinde, yanlış sağlık politikalarının bu duruma yol açtığını belirterek acil önlem alınması gerektiğini vurguladı. İstanbul'daki önemli hastanelerde çocuk doktoru kontenjanlarının büyük oranda boş kalması, sağlıkta şiddet ve hekimlerin ekonomik haklarının iyileştirilmemesi gibi sorunlara bağlanıyor.
12 Haziran 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlığına Ebubekir Şahin yeniden seçildi. Başkanlık seçimi için yapılan üst kurul toplantısını Başkanvekili Orhan Karadaş yönetti. Oylamada Orhan Karadaş da yeniden başkanvekili oldu. Bir hafta önce TBMM’de, görev süresi dolan üç RTÜK üyesi için seçim yapılmıştı.
18 Ekim 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kapalı grup toplantısında, partinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grubunun yeni yönetimi seçildi. Manisa Milletvekili Özgür Özel grup başkanı olarak belirlenirken, Meclis grup başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Burcu Köksal ve Gökhan Günaydın olarak seçildi. Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Meclis başkanvekili, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ise Meclis idari amiri oldu. Katip üyeliklere Sibel Suiçmez, Asu Kaya ve Elvan Işık Gezmiş getirildi. Gülizar Biçer Karaca, Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın CHP PM üyelikleri sona erdi ve yerlerine Sezgin Tanrıkulu, Turan Aydoğan ve Akif Hamzaçebi atandı.
3 Haziran 2023

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, cumhur ittifakının tek listeyle milletvekilliği seçimlerine girilmesi halinde yüzde 50 civarında oy alabileceğini ifade etti. Ancak, BBP'nin 81 ilde kendi adaylarıyla seçime hazır olduğunu ve ayrı bir liste hazırladıklarını söyledi. Cumhur ittifakı içinde yer alan AKP, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi'nin ayrı listelerden, HÜDA-PAR'ın ise AKP listelerinden seçime gireceği belirtildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortak liste iddialarına tepki göstererek MHP'nin kendi listesiyle seçime katılacağını duyurdu.
29 Mart 2023

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayları belli oldu ve şimdi partiler milletvekili aday listelerini oluşturuyorlar. Cumhur İttifakı bakanları aday gösterirken, Millet İttifakı bakan adaylarını listeye dahil etmeyecek. AKP ve CHP'nin listeleri belirleme sürecinde zorlanması bekleniyor. Cumhur İttifakı'nda seçim yasası değişikliği sonrası ortak liste krizi yaşanıyor. MHP ve AKP arasında listelerin belli bölgelerde ortaklaştırılması konusunda görüşmeler sürüyor. Millet İttifakı'nda ise CHP ve İYİ Parti arasında belli bölgelerde avantajlı partinin listelerinden seçime girilmesi konusunda uzlaşı aranıyor. Diğer ittifak ortakları DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi de kendi stratejilerini belirlemeye çalışıyor.
1 Nisan 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs'ta diyaliz tedavisi alan 33 hastanın rahatsızlanması ve üç hastanın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olayın nedenini açıkladı. TTB, hastanede yapılan klima sistemleri çalışması sırasında antifriz maddesinin su sistemine karıştığını ve bu durumun diyaliz merkezinde kullanılan distile suyu etkilediğini belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın henüz yeterli bir açıklama yapmadığını vurgulayan TTB, hangi kimyasal bileşimin antifriz olarak kullanıldığının henüz öğrenilemediğini ifade etti.
29 Mayıs 2024

14 Mart Tıp Haftası kapsamında, İstanbul Tabip Odası'nın organizasyonuyla farklı illerden gelen hekimler, İstanbul'da bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında sağlık sektöründeki sorunlara dikkat çekmek ve İsrail ordusunun Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarını kınamak amacıyla çeşitli sloganlar atıldı. Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlara ve hekimlerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekti. İstanbul Tabip Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de hekimlerin acil taleplerini içeren bir liste sundu.
16 Mart 2024

Emek ve özgürlük ittifakı partileri, seçimlere ittifak çatısı altında girmeye karar verdi. HDP'nin tek liste önerisi kabul görmezken, TİP ve EMEP bazı bölgelerde kendi aday ve logolarıyla seçime katılma formülünü önerdi. İttifakın genişlemesi için SOL Parti ve diğer sol, sosyalist partilerle görüşmeler yapılıyor. Liste formülleri üzerindeki nihai karar için daha sonra bir araya gelinmesi planlanıyor.
16 Mart 2023

Gaziantep'te 2012 yılında bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan, ölüm yıldönümünde anıldı. Türk Tabipleri Birliği (TTB), 17 Nisan'ı 'Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü' olarak ilan etti. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2015-2022 arasında 23 bin sağlık çalışanı şiddet mağduru oldu. TTB, sağlıkta şiddetin artarak devam ettiğini ve Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın bu duruma zemin hazırladığını belirtti.
17 Nisan 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in iki yıllık görev süresi yarın dolacak ve RTÜK Üst Kurulu başkanlık seçimi için toplanacak. Şahin'in görevine devam etmesi beklenirken, son olarak 25 Ocak 2021'de ikinci kez başkan seçilmişti. RTÜK Başkanı ve başkanvekili seçimi için gizli oylama yapılacak. Şahin, seçim öncesinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmeler gerçekleştirdi.
24 Ocak 2023

6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerinden sonra Hatay'da bazı hastaneler hasar gördü ve hizmet veremez hale geldi. Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, şehir hastaneleri yerine mevcut hastanelerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti ve mevcut sağlık sisteminin afet durumunda yetersiz kaldığını ifade etti. Hatay'da sadece iki hastane kullanılabilir durumda kaldı. Ökten, afet bölgesindeki sağlık çalışanlarının zor şartlar altında çalıştırıldığını ve yeterli organizasyonun olmadığını dile getirdi.
22 Şubat 2023

Türk Tabipleri Birliği'nin verilerine göre, 2023 yılının ilk ayında 251 hekim yurt dışına göç etmek üzere iyi hal belgesi istedi. 2022 yılında toplam 2 bin 685 hekim aynı belgeyi talep etmişti. Hekimlerin yurt dışına göç etme eğilimi, ağır çalışma koşulları ve meslek örgütlerine yönelik saldırılar nedeniyle devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, göç eden hekimlerle ilgili olarak, gidenlerin yerine yeni mezun doktorları istihdam edeceklerini ve gerekirse yurt dışından dönmek isteyen hekimleri hızla ülkeye davet edeceklerini belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'Beyaz Reform' olarak adlandırdığı düzenlemeler de hekim göçünü durduramadı.
1 Şubat 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, emek ve özgürlük ittifakının seçimlere katılım şeklinin netleştiğini ve bundan sonrasının ortak karara saygı duymak ve destek olmak olduğunu belirtti. Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) kendi amblemleriyle seçimlere katılacağını ve Yeşil Sol Parti'nin de desteklenmesi gerektiğini ifade etti. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve TİP'in belli şehirlerde kendi adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden gireceği açıklanmıştı.
5 Nisan 2023

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan adaylığı konusunda ortak bir aday üzerinde anlaşmaya vardı. İki parti tarafından yapılan istişareler sonucunda, Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı ÖZBUDUN ortak aday olarak belirlendi. Saadet Partisi bu kararı sosyal medya hesabından duyurdu.
7 Haziran 2023
İşaretlediklerim