HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere girmesi beklenirken, emek ve özgürlük ittifakında yer alan TİP, bazı şehirlerde kendi logo ve adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden seçime gireceğini açıkladı. HDP'li Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, TİP'e ortak liste çağrısında bulundu. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, TİP'in hiçbir imtiyaz talep etmediğini ve HDP'ye zarar verebilecek yerlerde seçime girmeyerek Yeşil Sol Partiyi destekleyeceklerini ifade etti.
4 Nisan 2023

Türk Tabipleri Birliği'nin verilerine göre, 14 Mayıs seçimleri sonrasında yurt dışında çalışmak için gerekli olan 'iyi hal belgesi' alan doktor sayısında bir artış yaşandı. Nisan ayının ilk ve ikinci yarısında sırasıyla 90 ve 91 doktor belge alırken, mayısın ilk yarısında 94, ikinci yarısında ise 144 doktor belge aldı. 2012'den bu yana doktorların yurt dışına gitmek için belge taleplerinde sürekli bir artış olduğu ve 2023'ün ilk üç ayında bu oranın %70'e ulaştığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktorların yurt dışına gitmesi konusunda 'Giderlerse gitsinler' ifadesini kullanmış ve yeni mezun doktorların istihdam edileceğini söylemişti.
1 Haziran 2023

Son seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kadın milletvekili sayısı 121'e yükseldi. Bu sayı, kadın milletvekili oranını yüzde 17'den yüzde 20'ye çıkardı. AKP 50, CHP 35, Yeşil Sol Parti 26, İYİ Parti 6, MHP 3 ve TİP'ten 1 kadın milletvekili seçildi. Ancak 31 ilde hiç kadın milletvekili bulunmuyor. Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tura gidileceği belirtildi.
15 Mayıs 2023

AKP İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, AKP ve MHP'nin ortak kararıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkan adayı olarak belirlendi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Kurtulmuş'un adaylığını resmi olarak duyurdu ve TBMM başkanlığı için başvuruların salı günü saat 24.00'e kadar devam edeceğini ifade etti. Adaylık, AKP ve MHP grup başkan vekilleri tarafından ortaklaşa önerildi.
5 Haziran 2023

İstanbul Valiliği, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde sağlık idarecileri, hekimler ve diğer sağlık çalışanlarının görevlendirilmemesini istedi. Vali yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli tarafından gönderilen yazıda, sağlık hizmetlerinin sürekliliğinin önemine vurgu yapıldı ve sağlık hakkının Anayasa ile güvence altına alındığı belirtildi. Ancak, valiliğin bu talebi reddedildi ve sağlık çalışanlarının görev yerlerinde bulunacakları bilgisi alındı.
12 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir toplantıda AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) değişiklik yapılacağını ve bu konuda ciddi bir değerlendirme yapılacağını açıkladı. Toplantıda ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın performansları eleştirildi. Parti içinde daha geniş çaplı bir değişimin gerekliliği vurgulandı ve parti dışından gelen eleştirilere de değinildi. İsmail Saymaz, AK Parti'nin etkili siyasi figürler çıkaramadığını ve siyasi tutum belirleyemediğini eleştirdi.
22 Nisan 2024

Türkiye İşçi Partisi'ne seçimlerden kısa bir süre önce tanınmış isimlerin katılımı sürerken, tecrübeli oyuncu Cezmi Baskın da partinin saflarına katıldı. TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek, Baskın'ın katılımını duyurarak, onun mücadeleye güç kattığını ve eşit, adil yarınları birlikte inşa edeceklerini belirtti. Daha önce de oyuncular Mehmet Aslantuğ, Serhat Özcan ve gazeteci İrfan Değirmenci gibi isimler TİP'ten milletvekilliği adaylıklarını açıklamıştı.
4 Nisan 2023

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin genel seçimlerden çekildiğini ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. BTP, seçimlerden çekilme kararını, Meclis çoğunluğunu AK Parti'ye kaptırmamak ve muhalefet bloğuna Meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalama şansı bırakmak için aldığını belirtti. Daha önce Millet İttifakı'na katılmak isteyen ancak reddedilen BTP'nin lideri, iktidarın seçimi kazanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
10 Nisan 2023

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un oğlu Mehmet Selahaddin Şentop, İTÜ'de açılan bilgisayar mühendisliği araştırma görevlisi kadrosuna başvurdu ancak sınavda başarılı olamadı. Daha başarılı bir adayın atanması planlanırken, sınav iptal edildi ve ilgili fakülte dekanı ile bölüm başkanları istifa etti. Beş gün sonra, kadro sayısı ikiye çıkarılarak ve Şentop'un rakiplerini engelleyecek yeni şartlarla yeniden ilan edildi. TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, konuyu Meclis gündemine taşıdı ve Milli Eğitim Bakanı'na sorular yöneltti.
5 Ocak 2023

Diken muhabiri Mesude Erşan, 'Türkiye'de hekimlik yapmaktansa İsviçre'de kebapçıda çalışıyor' başlıklı haberiyle İstanbul Tabip Odası tarafından verilen 2023 Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülü'ne layık görüldü. Jüri, Erşan'ın hekim göçünü ve sağlık sistemindeki sorunları somut bir hikâye üzerinden aktarmasını övgüye değer buldu. Dr. Ali Özyurt, TTB Yüksek Onur Kurulu üyesiyken 2020 yılında vefat etmiş bir hekimdir. Ödül, sağlık alanında farkındalık yaratan diğer gazetecilere ve yazarlara da verildi.
10 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, anketlerde düşük oy oranları gösterilmesine rağmen seçmenlere partiye oy vermeleri konusunda güven verdi. Emek ve özgürlük ittifakı çatısı altında seçime giren TİP, bazı bölgelerde kendi listesiyle yarışacak. Baş, seçim sisteminin değiştiğini ve ittifak sayesinde baraj sorunu olmadığını belirterek, özellikle büyük şehirlerde yeterli oyu alabileceklerini ifade etti. Ayrıca, seçmenlere 'Bir ilki başaracağız, gelin bunun parçası olun' diyerek TİP'e oy vermeleri için çağrıda bulundu.
6 Mayıs 2023

2023'ün ilk iki ayında 465 doktor, Türk Tabipleri Birliği'nden iyi hal belgesi talep etti. Bu belge, yurt dışında çalışmak isteyen doktorların gidecekleri ülkelere sunmaları gereken bir evrak. 2012'den bu yana doktorların yurt dışına göçünde ciddi bir artış yaşanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu Beyaz Reform düzenlemeleri doktorların göçünü durduramadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Giderlerse gitsinler' açıklamasının ardından doktor açığını kapatma çabaları devam ediyor.
2 Mart 2023

Emek ve Özgürlük İttifakı, HDP Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantı sonrası cumhurbaşkanlığı seçimlerine ortak bir aday belirleme konusunda anlaştıklarını açıkladı. İttifakın bileşenleri arasında EHP, EMEP, HDP, SMF, TİP ve TÖP bulunuyor. Adayın kim olacağı konusunda geniş emek ve demokrasi güçleriyle müzakereler sürdürülüyor ve adayın kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. Ayrıca, parlamento seçimlerine ilişkin olarak ittifakın Meclis'te geniş temsil edilmesi ve seçim süreci ile sandık güvenliğine dair çalışmaların hızlandırılması kararı alındı.
24 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bay Kemal’in Tahtası' video serisinin sekizinci bölümünde, iktidara gelmeleri halinde İstanbul, İzmir ve Antalya'da başlayarak 'sağlık kentleri' kuracaklarını duyurdu. Bu kentlerin turizm ve sağlık sektörlerini birleştireceğini, uluslararası standartlarda hizmet vereceğini ve 5 yıl içinde 3 milyar dolar ek gelir ile 50 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtti. Ayrıca yurt dışına göç etmiş doktor ve hemşirelere geri dönme çağrısında bulundu.
8 Mayıs 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Tıpta Uzmanlık Sınavı'nın (TUS) 26 Mart'tan 15 Nisan'a, Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın (YDUS) ise 6 Mayıs'tan 4 Haziran'a ertelendiğini duyurdu. Bakan Koca, erteleme kararının gerekçesi olarak sağlık çalışanlarının şu anki önceliğinin deprem bölgesindeki sağlık hizmetleri olduğunu belirtti.
21 Şubat 2023

Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi yönetimindeki krizler ve çözüm üretememe sorunları nedeniyle erken seçim çağrısında bulundu. Çok sayıda kulüp, mevcut yönetimin değişmesi gerektiğini belirtiyor, ancak TFF bu taleplere 18 Temmuz'daki olağan seçim sürecine işaret ederek yanıt veriyor. Kulüpler Birliği, seçimin haziranın ilk haftasında yapılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, yeni yönetimin mali ve lisanslama süreçlerine yeterli zamanla müdahale edebilmesi için bu tarihin elzem olduğunu belirtti.
19 Nisan 2024

Hatay Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, Covid-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Eris varyantına karşı etkili aşılar için harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. TTB ayrıca, halk sağlığı önlemlerinin sürdürülmesinin önemini hatırlattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni varyantlara karşı koruyan güncel Covid-19 aşılarıyla ilgili açıklaması tepkilere yol açtı.
30 Eylül 2023

Resmi olmayan sonuçlara göre, Büyük Birlik Partisi (BBP), Memleket Partisi (MP) ve Zafer Partisi (ZP) yeni dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) temsil edilmeyecek. BBP cumhur ittifakı, MP bağımsız ve ZP ata ittifakı çatısı altında seçimlere katıldı. Üç parti de yeterli oy oranına ulaşamadı ve milletvekili çıkaramadı. Bu durum, partilerin genel başkanları Ümit Özdağ (ZP) ve Mustafa Destici'yi (BBP) de Meclis dışında bıraktı.
15 Mayıs 2023

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, kapatılan hastanelerin açılması için mücadele eden ve 'Hastanemi Açın Platformu'nun sözcülüğünü yapan eski Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Dr. Bayazıt İlhan'a basına izinsiz demeç verdiği gerekçesiyle kınama cezası verdi. İlhan önce uyarı almış, ardından kınama cezasına çarptırılmıştır. Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Muharrem Baytemür, verilen cezalara tepki göstermiş ve bu tür cezaların meslekten men edilme gibi daha ağır sonuçlara yol açabileceğini belirtmiştir.
20 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak aday çıkarması gerektiğini ve bu sayede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yüzde 60-70 gibi yüksek bir oy oranıyla zafer elde edilebileceğini belirtti. TİP, Hatay'da toplanan parti meclisinde bazı şehirlerde seçimlere ittifak çatısı altında kendi amblemiyle katılma kararı aldı. Ayrıca, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının desteklenmesi yönünde değerlendirmeler yapıldı.
13 Mart 2023
İşaretlediklerim