İspanya'nın Madrid kentinden Uruguay'ın Montevideo kentine giden Air Europa'ya ait Boeing 787 model uçak, şiddetli türbülans nedeniyle Brezilya'daki Natal Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yaptı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bir yolcunun türbülans nedeniyle baş üstü bagajına girdiği görüldü. Havayolu şirketi, inişin normal şekilde gerçekleştiğini ve bazı yolcuların hafif yaralandığını açıkladı. Yaralı yolcular, kentteki bir hastaneye götürüldü.
2 Temmuz 2024

Hindistan'da Malezya Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi uçak, motorunun alev alması nedeniyle acil iniş yaptı. Uçak, kalkıştan kısa süre sonra motorunda yangın çıkması üzerine Haydarabad'daki Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı'na geri döndü. İçinde 138 yolcunun bulunduğu uçak güvenli bir şekilde iniş yaptı ve çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi tarafından karşılandı. Bu olay, Boeing'in son zamanlarda yaşadığı güvenlik sorunlarının bir yenisi olarak dikkat çekiyor.
21 Haziran 2024

Hindistan'da Malezya Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi uçak, motorunun alev alması nedeniyle acil iniş yaptı. Haydarabad'daki Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı'ndan Kuala Lumpur'a hareket eden uçak, kalkıştan kısa süre sonra motorunda yangın çıkması üzerine geri döndü. İçinde 138 yolcunun bulunduğu uçak güvenli bir şekilde iniş yaptı ve çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi tarafından karşılandı. Bu olay, Boeing 737 uçaklarıyla ilgili daha önce yaşanan sorunları ve güvenlik endişelerini yeniden gündeme getirdi.
21 Haziran 2024

Mali'de, Mali ve Rus paralı asker şirketi Wagner askerlerini taşıyan uçak pistten çıktı ve 140 kişi hayatını kaybetti. Kazanın yakıt deposundaki bir arızadan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Uçakta ölenler arasında bir Rus pilot da bulunuyordu. Yaklaşık bir ay önce de Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin uçak kazasında hayatını kaybetmişti.
28 Eylül 2023

Amerikalı uçak üreticisi Boeing, 2018 ve 2019 yıllarında 346 kişinin ölümüne neden olan iki 737 Max kazasıyla ilgili davadan kaçınmak için 243,6 milyon dolar ödemeyi kabul etti. ABD Adalet Bakanlığı ile yapılan anlaşmaya göre, bağımsız denetimciler üç yıl boyunca şirketin güvenlik ve kalite prosedürlerini inceleyecek. Ayrıca, Boeing uyum ve güvenlik programları için en az 455 milyon dolar bütçe ayıracak. Kazalarda hayatını kaybedenlerin aileleri ise anlaşmanın reddi için itiraz edeceklerini belirtti.
8 Temmuz 2024

Singapur Havayolları'na ait Londra-Singapur seferini yapan uçakta şiddetli türbülans nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti ve 30'dan fazla kişi yaralandı. Uçak, Bangkok'a yönlendirildi ve uçakta toplam 211 yolcu ve 18 mürettebat bulunuyordu. Olayın tam olarak nasıl gerçekleştiği henüz bilinmiyor.
21 Mayıs 2024

Nepal'in Saurya Havayolu Şirketi'ne ait bir uçak, Tribhuvan Uluslararası Havalimanı'ndan kalkış sırasında düştü. Kazada 18 kişi hayatını kaybetti. Uçak, Katmandu'dan Pokhara'ya gidiyordu. İtfaiye ekipleri, uçağın düştüğü alandaki yangını kontrol altına almaya çalışıyor.
24 Temmuz 2024

Brezilya'nın batı kesimindeki Amazon ormanlarına düşen küçük bir uçakta bulunan 12 kişi hayatını kaybetti. Kazada, 1 bebeğin de olduğu bilgisi paylaşıldı. Uçağın bağlı olduğu şirketten yapılan açıklamada, uçağın yere çakıldıktan hemen sonra alev aldığı bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
30 Ekim 2023

Singapur Havayolları'nın Londra-Singapur seferini yapan uçak, şiddetli türbülansa girerek 37 bin feet yükseklikten 31 bin feete düştü. Uçakta bulunan 211 yolcu ve 18 mürettebattan 41 yolcu hastaneye kaldırıldı, 20'si yoğun bakımda. Yaralanmalar arasında kafatası ve beyin yaralanmaları, omurga yaralanmaları ve kemik, kas ve diğer yaralanmalar bulunuyor. Dokuz yolcu omurilik yaralanması nedeniyle ameliyata alındı.
24 Mayıs 2024

Nepal'in Pokhara bölgesinde Yeti Hava Yollarına ait bir yolcu uçağı düştü. Kazada, 68 yolcu yaşamını yitirdi. Uçakta iki bebek ve çeşitli ülkelerden 10 yabancı uyruklu kişi bulunuyordu. Nepal hükümeti kazanın soruşturulması için bir komite kurdu ve kaza nedeniyle ulusal yas ilan etti.
15 Ocak 2023

İstanbul'da etkili olan fırtına ve kuvvetli yağış sonucunda meydana gelen olaylarda bir kişi hayatını kaybetti. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar normal sürerken, İDO ve BUDO'nun toplam 17 seferi iptal edildi ve boğaz trafiği kapatıldı. Ekipler, su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi 148 olaya müdahale etti. Yakıt yüklü bir gemi karaya oturdu, mürettebatı tahliye edildi. Ayrıca, toprak kayması nedeniyle üç gecekondu boşaltıldı ve sakinleri güvenli yerlere yerleştirildi.
29 Kasım 2023

Antalya-Varşova seferini yapan SunExpress'e ait Boeing 737 tipi uçakta kabin basınç arızası meydana geldi. Uçakta bulunan 117 yolcunun güvenliği için pilot, Varşova Hava Trafik Kontrol Merkezi ile irtibata geçerek acil iniş izni istedi. Uçak sorunsuz bir şekilde Varşova Havalimanı'na indi ve olayla ilgili inceleme başlatıldı. Bu olay, Boeing uçaklarında yaşanan teknik sorunların bir yenisi olarak kayıtlara geçti.
29 Mayıs 2024

Kayseri’de 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait SF-260D tipi bir askeri eğitim uçağı düştü. Milli Savunma Bakanlığı, mürettebatı kurtarmak için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Uçağın düşme nedeni henüz bilinmiyor.
4 Haziran 2024

Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Sivas'a sefer yapan Boeing B737-800 tipi uçağının kokpit camı kalkıştan kısa bir süre sonra çatladı. Pilot, İstanbul Havalimanı'na acil iniş izni istedi ve uçak sorunsuz bir şekilde indi. Uçak, camın değiştirilmesi için bakıma alındı ve yolcular için yeni bir uçak tahsis edildi. Boeing, son zamanlarda benzer sorunlar ve güvenlik endişeleri nedeniyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.
20 Nisan 2024

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), bir Boeing çalışanının 787 Dreamliner tipi yolcu uçaklarının güvenli olmadığını iddia etmesi üzerine inceleme başlattı. Çalışan, uçakların gövde parçalarının uygunsuz şekilde birbirine bağlandığını ve bu durumun uçuş sırasında parçalanma riski taşıdığını öne sürdü. Boeing şirketi ise bu iddiaları yalanlayarak uçakların güvenli olduğunu savundu. Ayrıca, Boeing ürünlerinin kalitesine yönelik endişelerini dile getiren eski bir çalışanın ölü bulunması da dikkat çekti.
11 Nisan 2024

Van-Hakkari kara yolunun Güzeldere Geçidi bölgesinde bir minibüsün üzerine çığ düşmesi sonucu araç şarampole yuvarlandı. Bu olayda bir kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. Van Valisi Ozan Balcı ve AFAD tarafından yapılan açıklamalara göre, olay yerine AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Karayolları ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmaları sonucunda 12 kişi yaralı olarak kurtarıldı ve yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi.
26 Şubat 2024

ABD'den İspanya'ya giden Delta Havayolları'nın 194 sayılı seferi, bir yolcunun ishal olması nedeniyle kalkıştan iki saat sonra Atlanta Havalimanı'na geri döndü. Pilot, 'biyolojik tehlike' ihbarında bulundu. Delta Havayolları, uçakta 'tıbbi bir durum' olduğunu doğruladı. Uçuş, uçağın temizlenmesinin ardından bir gün gecikmeli olarak gerçekleşti.
6 Eylül 2023

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, Alaska Havayolları'na ait bir uçağın havadayken panelinin patlamasıyla ilgili soruşturmanın ön raporunu yayımladı. Raporda, paneli sabitleyen cıvataların yerine takılmadığı belirtildi. Soruşturma, Boeing'in Washington'daki fabrikasında panelin onarımı sırasında dört cıvatanın çıkarıldığını ve yerine takılmadığını ortaya koydu. Alaska Havayolları, yaşanan olay sonrası yolculara 1500'er dolar tazminat teklif etti.
7 Şubat 2024

Katar'dan İrlanda'ya giden bir uçak, Türkiye hava sahasında şiddetli türbülansa girerek 12 kişinin yaralanmasına neden oldu. Uçak, Dublin Havalimanı'na güvenli bir şekilde iniş yaptı. Uzmanlar, türbülansların kabin görevlileri için daha tehlikeli olduğunu belirtiyor. İklim değişikliğinin, türbülans olaylarının şiddetini artırdığı ve gökyüzünün daha engebeli hale geldiği tespit edildi.
26 Mayıs 2024

Brezilya'da 58 yolcu ve dört mürettebatı taşıyan Voepass Hava Yolları'na ait ATR-72 tipi uçak, Vinhedo kentine düştü. Uçak, Parana eyaletindeki Cascavel'den Sao Paulo'nun Guarulhos kentine gidiyordu. Sao Paulo Eyalet İtfaiye Teşkilatı, kazayı doğruladı ve bölgeye yedi itfaiye ekibi sevk edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, uçağın bir ağaç kümesine doğru hızla düştüğü ve sonrasında siyah dumanların yükseldiği görüldü.
9 Ağustos 2024
İşaretlediklerim