İskandinav Hava Yolları'na (SAS) ait Oslo-Malaga seferini yapan bir uçak, bir yolcunun yemeğinden fare çıkması nedeniyle Danimarka'nın Kopenhag kentine acil iniş yaptı. Uçuş ekibi durumu güvenlik riski olarak değerlendirerek kapsamlı bir kabin denetimi gerçekleştirdi. Yolcular başka bir uçakla Malaga'ya aktarıldı. SAS, bu tür olayların nadiren yaşandığını ve tedarikçileriyle birlikte tekrar yaşanmaması için önlemler aldıklarını belirtti.
20 Eylül 2024

Güney Kore'de, Asiana Airlines'a ait bir uçakta 30'lu yaşlardaki bir erkek yolcu, yerden 250 metre yükseklikteyken uçağın kapısını açmaya çalıştı. Olay sonrasında uçak Daegu Havalimanı'na başarılı bir iniş yaptı. İnişin ardından bazı yolcuların bayıldığı ve solunum problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Zanlı, işten çıkarılma stresi yaşadığını ifade etti ve görgü tanıkları, kişinin uçaktan atlamaya çalıştığını belirtti.
27 Mayıs 2023

İzmir'in Selçuk ilçesinde özel bir şirkete ait eğitim uçağı, Efes Havaalanı yakınlarındaki boş araziye zorunlu iniş yaptı. Kalkıştan hemen sonra kısmi motor arızası nedeniyle havaalanına 950 metre mesafedeki bir alana iniş yaptı. Uçaktaki iki kişi hafif yaralandı ve hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi.
28 Haziran 2023

Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde yük ve yolcu trenlerinin çarpışması sonucu sekiz kişi hayatını kaybetti, 60 kişi yaralandı. Kaza, sabah saatlerinde New Jalpaiguri bölgesinde meydana geldi ve yolcu treninden üç vagon raydan çıktı, bir vagon ise havada asılı kaldı. Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.
17 Haziran 2024

Diyarbakır'dan Bodrum'a giden bir yolcu otobüsü, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi Haydarlı yol ayrımı Karabedir Kavşağı'nda devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre altı kişi yaşamını yitirdi ve çok sayıda yolcu yaralandı. Olay yerine ambulans, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi.
5 Şubat 2023

Hollanda'nın Lahey şehri yakınlarında bir yolcu treninin raydan çıkması sonucunda en az bir kişi hayatını kaybetti ve 30 kişi yaralandı. Sabah saatlerinde meydana gelen kazada, 19 kişi hastaneye kaldırıldı, diğer yaralılar olay yerinde tedavi edildi. Trenin ön vagonu tarlaya yöneldi, ikinci vagon yan yattı ve arka vagonda yangın çıktı ancak söndürüldü. Kazanın nedeni ve yük treninin kazaya karışıp karışmadığı konusunda henüz net bilgi yok.
4 Nisan 2023

Madagaskar'da, Fransa'ya ait Mayotte adasına gitmekte olan göçmenleri taşıyan bir tekne Nosy Faly adası açıklarında alabora oldu. Kazada 22 kişi yaşamını yitirdi ve 23 kişi kurtarıldı. Teknede toplam 47 kişi bulunuyordu ve kayıp iki kişinin arama çalışmaları sürüyor.
13 Mart 2023

Pegasus Havacılık, daha önce planladığı gibi Boeing 737 model uçaklarını kaldırma planını ertelediğini duyurdu. CEO Güliz Öztürk, artan seyahat talebi, yeni uçakların teslimatındaki gecikmeler ve kiralama maliyetlerindeki artış gibi nedenlerle dokuz Boeing uçağını filoda tutma kararı aldıklarını belirtti. Bu karar, şirketin 2025 yerine 2029'a kadar eski nesil 737 NG'leri aşamalı olarak kaldırma planını ertelemesine yol açtı. Ayrıca, Ocak ayında bir Boeing 737 Max'in acil çıkış kapısının kopması sonucu birçok havayolu şirketinin Boeing kullanımını askıya aldığı hatırlatıldı.
27 Mart 2024

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Boeing'in 787 Dreamliner model uçaklarında yapılan denetimlerin yeterliliği konusunda yeni bir soruşturma açtı. Bu soruşturma, Boeing'in Nisan ayında gönüllü olarak bazı uçaklarda yapılan denetimleri tamamlamadığını bildirmesi üzerine başlatıldı. Soruşturma, şirketin denetimleri tam olarak yerine getirip getirmediğini ve çalışanlarının uçak kayıtlarında sahtecilik yapıp yapmadığını araştırıyor. FAA, soruşturma süresince yolcu güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri alacağını belirtti.
7 Mayıs 2024

Fransa'nın Meurthe-et-Moselle vilayetinde iki Rafale savaş uçağı, Almanya'daki yakıt ikmali görevinden dönerken havada çarpışarak düştü. Kazada bir pilot kendisini fırlatarak yara almadan kurtulurken, diğer uçaktaki eğitmen ve öğrenci pilotu arama çalışmaları devam ediyor. Fransız Hava Kuvvetleri, kazadan sonra operasyon merkezinin harekete geçirildiğini ve arama kurtarma faaliyetlerinin başlatıldığını duyurdu. Saint-Dizier hava üssündeki Rafale filosunun görevi, silahlı kuvvetler için pilot ve navigatör yetiştirmek.
14 Ağustos 2024

Boeing 737 Max uçaklarının üretim sürecinde ciddi güvenlik ihlalleri olduğunu iddia eden eski kalite denetçisi Joshua Dean, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Dean, bu iddialarını Amerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi'ne (FAA) şikayet olarak sunmuştu. Boeing'in başka bir eski çalışanı John Barnett da benzer güvenlik ihlallerini dile getirdikten sonra ölü bulunmuştu. Barnett, üretim hattında standartların altında parçaların kullanıldığını ve acil durum oksijen sistemlerinde ciddi sorunlar olduğunu belirtmişti.
3 Mayıs 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Sekiz kişi kayalık alana düşerken, mahsur kalanların tamamı saatler sonra kurtarıldı. İçişleri Bakanı, kazadan sonra vagonlarda 184 kişinin mahsur kaldığını açıkladı.
13 Nisan 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kazada, 16 kabinden 128 kişi tahliye edilirken, sekiz kabinde 43 kişi kurtarılmayı bekliyor. Kurtarma çalışmalarına çeşitli kurum ve kuruluşlardan 543 arama kurtarma personeli, yedi helikopter, bir askeri kargo uçağı, 108 araç ve altı ambulans katılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma helikopterleri de kurtarma çalışmalarında aktif rol alıyor.
13 Nisan 2024

Ukrayna'nın Kiev bölgesine bağlı Brovari şehrinde bir helikopter düştü. Kazada, Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırski ve diğer yetkililer dahil olmak üzere toplam 16 kişi öldü. Yaralanan 22 kişi hastanede tedavi altına alındı. Kazanın nedeni araştırılıyor ve ilgili tüm birimler olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.
18 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Malatya'dan dönüş yapan arama kurtarma ekibini taşıyan midibüs, Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde devrildi. Kaza sonucu midibüste bulunan 13 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi.
15 Şubat 2023

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, Malatya-İstanbul seferini yapan Kayısı Kent Turizm şirketine ait bir yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada dört kişi hayatını kaybetti ve 24 kişi yaralandı. Yaralılardan üçünün durumu ağır. Olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, UMKE, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Otobüs şoförü M.K. gözaltına alındı.
29 Ocak 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan tesiste, bir direğin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 25 kabinde toplam 184 kişi mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece uçuş kabiliyetine sahip helikopterlerin bölgeye sevk edildiğini ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
12 Nisan 2024

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören beş katlı bir bina, belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Olayın ardından bölgeye AFAD, itfaiye, asker ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Ekipler, enkaz altında kalan canlı olup olmadığını kontrol ediyorlar.
8 Mart 2023

İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan bir metrobüs durağında yürüyen merdivenin aniden ters yönde çalışmaya başlaması sonucu üç kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından metrobüs girişinde yoğunluk oluştu ve yürüyen merdivenlerin tamir edilmesi için çalışmalar başlatıldı.
4 Mart 2024
İşaretlediklerim