ABD'nin New Jersey eyaletinden California'ya giden bir yolcu uçağı, tuvaletinde bulunan bir tehdit notu sebebiyle Chicago'ya acil iniş gerçekleştirdi. United Airline şirketine ait uçakta bulunan notta uçağın patlayacağı yönünde bir uyarı yer alıyordu. 202 yolcuyu taşıyan uçak, güvenlik güçleri tarafından saatlerce arandı ancak herhangi bir tehdit unsuru bulunamadı. FBI tarafından yapılan açıklamada, kamu güvenliğine yönelik bir tehdit olmadığı belirtildi ve uçak Los Angeles'a doğru yoluna devam etti.
22 Şubat 2024

Sivas'ın Gürün ilçesinde bir yolcu otobüsü devrildi. İlk belirlemelere göre iki kişi yaşamını yitirdi, 25 kişi yaralandı. İstanbul-Van seferini yapan otobüs, Pınarbaşı-Gürün kara yolunda devrildi. Kazanın ardından sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi.
15 Ekim 2023

Nijerya'nın Zamfara eyaletinde teşhis konulamayan bir hastalık nedeniyle 13 kişi hayatını kaybetti. İlk olarak şubat ayında Maradun bölgesinde görülen hastalık, daha sonra Shinkafi ve Gusau bölgelerine yayıldı. Yetkililer, hastalığın nedenini araştırmak için uzman ekiplerin gönderildiğini açıkladı. Nisan ayında da Kano ve Sokoto eyaletlerinde benzer bir hastalık nedeniyle yaklaşık 50 kişi hayatını kaybetmişti.
14 Mayıs 2024

Antalya'da bir teleferik kazasında bir kişi öldü, yedi kişi yaralandı. Bilirkişi raporuna göre, kazaya neden olan direkte yapılan bakım işlemleri kağıt üzerinde gerçekleştirilmiş ve cıvatalar sıkı değildi. Ayrıca, bakım ve denetim işlemlerini yapan firmaların aynı kişiye ait olduğu ve gerekli sertifikalara sahip olmadıkları belirlendi. Kazadan önce teleferikte kıvılcım görüldüğü ve yetkililere bildirilmesine rağmen önlem alınmadığı tespit edildi.
4 Mayıs 2024

Malatya'da, 6 Şubat'taki depremler sonucu ağır hasar gören Özbay Apartmanı çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi ve yapılan incelemelerde enkaz altında kimsenin olmadığı tespit edildi. Çöken binanın yanındaki binada mahsur kalan 4 kişi, ekipler tarafından kurtarılarak tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Vali Hulusi Şahin olay yerinde incelemelerde bulundu ve çökmenin MASKİ ekiplerinin çalışması sırasında meydana geldiğini açıkladı.
25 Nisan 2023

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nin başkenti Mahaçkale'de bir benzinlikte patlama meydana geldi. Patlamada ölü sayısı 12'ye yükseldi, 50 kişi yaralandı. Dağıstan Başkanı Sergey Melikov, olayı Telegram hesabında duyurdu ve durumun şahsi kontrolünde olduğunu belirtti.
15 Ağustos 2023

Amasya Merzifon'da bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Ankara'dan Tokat'a gitmek üzere yola çıkan otobüs, Merzifon organize sanayi bölgesi yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yaralılar Merzifon Devlet Hastanesine kaldırıldı.
30 Eylül 2023

Meksika'nın Sinaloa eyaletinde bir çift tarafından düzenlenen cinsiyet açıklama partisi için kiralanan Piper PA-25 Pawnee tipi küçük uçak, pembe toz bıraktıktan sonra ani manevra sonucu düştü. Kazada pilot hayatını kaybetti. Parti katılımcıları ise kazayı fark etmeyerek eğlenmeye devam etti. Cinsiyet açıklama partileri son dönemde popüler hale gelmiş ancak bu tür partilerde yaşanan kazalar da gündeme gelmiştir.
4 Eylül 2023

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde meydana gelen şiddetli fırtına sonucu, Cape Town'un Kommetjie kıyılarında konuşlanmış 'SAS Manthatisi' isimli denizaltıya çarpan dev dalgalar nedeniyle yedi personel denize düştü. Bu kişilerden üçü, aralarında Afrika'da bir denizaltıyı idare eden ilk kadın subay Teğmen Gillian Hector'un da bulunduğu şekilde, hayatını kaybetti. Kurtarılan dört personel ise hastaneye kaldırıldı.
22 Eylül 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, ikisi çocuk olmak üzere yedi kişi yaralandı. Kazada, 25 kabinde bulunan 184 kişi saatlerce mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmaları için gece görüşlü helikopterlerin bölgeye gönderildiğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kazayı araştırmak üzere bir heyetin bölgeye gönderildiğini ve ilgili belediye başkanları ile koordinasyon halinde olduklarını duyurdu.
12 Nisan 2024

Ukrayna'da bir helikopter, binaların ve bir anaokulunun bulunduğu bir bölgeye düşerek Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırski ve diğer yetkililer dahil 18 kişinin ölümüne neden oldu. Kazanın nedenleri arasında teknik arıza ve uçuş ihlalleri olabileceği gibi sabotaj ihtimali de araştırılıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Davos Zirvesi'ne video konferans yoluyla katılarak kazayı savaşın bir sonucu olarak değerlendirdi ve 'Savaş zamanlarında kaza diye bir şey yoktur' ifadesini kullandı.
19 Ocak 2023

Endonezya'nın Sulawesi Adası açıklarında, kapasitesinin üzerinde yolcu taşıyan bir tekne alabora oldu. İlk belirlemelere göre 15 kişi öldü, 19 kişi kayıp. Teknenin kapasitesi 20 kişi olmasına rağmen, 40 kişi taşıdığı belirtildi. Kurtarma ekipleri şimdiye kadar altı kişiyi kurtardı ve kayıp olan 19 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.
24 Temmuz 2023

Yeniden Refah Partisi'nin Düzce adayı olan şarkıcı Davut Güloğlu'nun paramotorla gerçekleştirdiği tanıtım denemesi sırasında, pilot B.E'nin kullandığı paramotor havada arızalandı. Arapçiftliği Mahallesi mevkisinde elektrik tellerine takılarak asılı kalan paramotor, pilotun yaklaşık 4 metre yükseklikten kendi imkanlarıyla inmesiyle sonuçlandı. Pilot kazayı yara almadan atlattı. İl Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği olayla ilgili araştırma başlatırken, elektrik kesintisi yaşanan mahallede arızanın giderilmesi için çalışmalar sürüyor.
30 Mart 2024

Pakistan'ın Navabşah kenti yakınlarında bir yolcu treni raydan çıktı ve en az 28 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı. Kazanın teknik bir arıza ya da sabotaj sonucu meydana gelmiş olabileceği belirtildi. Arama kurtarma ekipleri, kaza bölgesinin yerleşim yerlerine uzak olmasından dolayı faaliyetlerini yürütmekte ve yaralıları hastanelere sevk etmekte zorluk çekiyor. Kaza esnasında trende kaç kişinin olduğuna ilişkin bilgi paylaşılmazken, yerel basın birçok kişinin hala vagonlarda mahsur kaldığını ve ölü sayısının artabileceğini aktardı.
6 Ağustos 2023

Filipinler'in Rizal bölgesindeki Laguna de Bay Gölü'nde seyreden bir yolcu teknesi alabora oldu ve 30 kişi hayatını kaybetti. Sahil güvenlik, 40 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Teknede toplamda 70 yolcunun bulunduğu tahmin ediliyor. Kazanın, şiddetli rüzgar ve yolcuların paniğe kapılarak teknenin bir tarafına yığılması sonucu meydana geldiği belirtiliyor.
27 Temmuz 2023

Filipinler'in güneyindeki Mindanao Adası'nda bulunan Marawi kentindeki Mindanao Devlet Üniversitesi'nde pazar ayini sırasında bir patlama oldu. Patlamada dört kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
3 Aralık 2023

Mardin Midyat-Ömerli kara yolunda bir servis minibüsü şarampole devrildi. Kazada, minibüste bulunan altı kişi yaşamını yitirdi, beş kişi yaralandı. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar Midyat ve Mardin'deki hastanelere kaldırıldı.
2 Ocak 2023

Osmaniye-Kadirli Karayolu'nda bir otomobil, vakaya giden bir ambulansla çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan üç kişi hayatını kaybetti, ambulanstaki üç sağlık görevlisi ise yaralandı. Yaralı sağlık görevlileri Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
24 Ağustos 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattında, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yaşanan yoğunluk sırasında bir direğin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanarak kayalık alana düşmesiyle 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Olayın ardından 13 teleferik hattı sorumlusu hakkında gözaltı kararı verildi. Mahsur kalanların tamamı tahliye edildi.
13 Nisan 2024

Uganda'nın başkenti Kampala'da, 'Freedom City' adlı alışveriş merkezinde düzenlenen yılbaşı kutlamaları sırasında izdiham meydana geldi. Müzik gösterisi sırasında sunucunun havai fişek gösterisine dikkat çekmesiyle katılımcılar dışarıya yönlendirildi ve bu sırada izdiham çıktı. Olayda 10 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı. Güvenlik güçleri olayla ilgili ihmal olup olmadığını araştırıyor.
1 Ocak 2023
İşaretlediklerim