İstanbul'un Çağlayan semtinde bulunan adliyede silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, adliye girişindeki polis kontrol noktasında meydana geldi ve iki saldırgan polis tarafından öldürüldü. Saldırı sonucunda üçü polis olmak üzere altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C üyesi olduğunu belirtti ve saldırının ardından 25 adrese operasyon düzenlenerek 40 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
6 Şubat 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında Ankara başsavcılığının başlattığı soruşturma talebine izin verildiğini duyurdu. Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirileri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Bakan Tunç, fezlekenin tamamlandıktan sonra TBMM'ye iletilmek üzere cumhurbaşkanlığına gönderileceğini belirtti. Tanrıkulu'nun sözleri nedeniyle partisinden de tepki gelmişti.
14 Eylül 2023

Gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediyesi ile ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getirdikten sonra Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin koruması ve bir belediye çalışanı tarafından saldırıya uğradı. Her iki saldırgan tutuklandı. Bu olayın ardından 25 basın meslek örgütü ve insan hakları kuruluşu saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı ve yetkililerden kapsamlı bir soruşturma yürütülmesini talep etti.
21 Haziran 2023

CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turgut, CHP Sincan Gençlik Kolları Başkanı Osman Çağatay Ayrıçal'ın, 'Dikkat! Attığın oy Mehmetçiğe kurşun olmasın' yazılı pankartı indirdikten sonra saldırıya uğradığını açıkladı. Turgut, saldırının eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP'li İbrahim Melih Gökçek'in adamları tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Turgut, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
1 Mayıs 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hürriyet gazetesini ziyaret ederek gazetecilere yönelik açıklamalarda bulundu. Tunç, 'sansür yasası' olarak bilinen Dezenformasyon Yasası'ndan tutuklanan gazeteci Tolga Şardan'ın 'suç işlediğini' iddia etti ve gazetecilere sınır çizdi. Tunç, gazetecilerin tutuklanmasına 'gönlünün razı olmadığını' söylese de onlara sınır çizmeyi ihmal etmedi. Ayrıca, 'Ceren Özdemir'i öldüren kişi açık cezaevine alındı' gibi asılsız haberlerin yayınlandığını belirtti.
3 Kasım 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu avukat Can Atalay, Hatay'dan TİP milletvekili seçildi ancak hala serbest bırakılmadı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Atalay'ın durumunun Yargıtay ve TBMM Başkanlığı'nın vereceği karara bağlı olduğunu belirtti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise Atalay'ın kesinleşmiş bir hükmü olmadığını, Anayasa'ya göre milletvekili seçilmesinin ve TBMM Başkanlığı'na aday olmasının mümkün olduğunu ifade ederek Tunç'un açıklamalarına itiraz etti.
7 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve kızları ile bir araya geldi. Ayşe Ateş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulacağını ve kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını vurguladı. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.
11 Haziran 2024

Ankara'da geçen yıl temmuz ayında Alevilerin kutsal saydığı Muharrem Orucu'nun ilk gününde beş cemevine düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma ayrıntıları ortaya çıktı. Saldırgan Ahmet Ozan Karaca'nın telefonundan tabanca fotoğrafı çıktı ve üç şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeni Şafak gazetesinin iddia ettiği 'örgüt' bağlantısına dair bir bilgi yer almadı. Saldırılar sonrası gözaltına alınan diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Karaca'nın akıl sağlığıyla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıların mağdurları olan cemevleri iddianamede müşteki olarak yer almadı.
16 Ocak 2023

Fenerbahçe, Süper Lig'de Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Maçın ardından Trabzonspor taraftarları sahaya indi ve Fenerbahçeli futbolculara ve teknik ekibe saldırdı. Teknik Direktör İsmail Kartal, yaşananları eleştirerek, sporun dostluk ve arkadaşlık olduğunu vurguladı ve yaşanan şiddet olaylarını kınadı. Kartal ve teknik ekibin fiziksel zarar gördüğü, oğlunun da yaralandığı belirtildi.
17 Mart 2024

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, İstanbul Gaziosmanpaşa'da evinin önünde saldırıya uğradı. Saldırı sonrası Valilik, şüphelilerin E.D, Y.G. ve R.B. olduğunu ve R.B.'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı. Daha sonra Y.G. ve E.D. de yakalanıp gözaltına alındı ve adliyeye götürüldükten sonra serbest bırakıldılar. Kılıç, daha önce 'ordotoks' İslam görüşlerine mesafeli duruşu nedeniyle hedef gösterilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ihraç edilmişti.
28 Mart 2023

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 12 şüpheliden 7'si gözaltına alındı ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sahaya ilk atlayan maskeli Hasan Ç. ve korner direğiyle futbolculara doğru koşan Engin T. tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
20 Mart 2024

Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili soruşturmada Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Bright-Osayi Samuel ile işadamı Hulusi Belgü ifadeye çağrıldı. Fenerbahçe, 21. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen maçı 1-0 kazanmıştı. Maç sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stada gelmesiyle sahada kutlama yapılmış, bu sırada Galatasaray yöneticileri ve stad görevlileriyle arbede yaşanmıştı. Hulusi Belgü, stad müdürü Ali Çelikkran’ın saçını çekmişti.
21 Mayıs 2024

Alaattin Çakıcı'nın 'danışmanı' olduğunu iddia eden Ferhat Aydoğan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'i ziyaret ettiğini sosyal medyada paylaştı. Çakıcı, daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin girişimleriyle infaz düzenlemesi sonucu tahliye edilmiş ve muhaliflere yönelik tehdit içerikli mesajlar yayınlamıştı. Aydoğan, Çakıcı adına basın açıklamaları yapmakta ve gazetecilere e-posta yoluyla bilgi servis etmekte. Aydoğan'ın bu ziyareti, Kahramanmaraş'taki deprem bölgesinde gerçekleşti.
13 Mart 2023

İstanbul Anadolu başsavcılığında görevli savcı Şaben Bağrıaçık, bir katibi taciz ettiği iddiasıyla yargılandı ve İstanbul 40'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada iki dakikalık müzakere sonucunda beraat etti. Duruşma savcısı Abdullah Gül, cinsel taciz suçunu işlediğine dair somut delil bulunmaması nedeniyle sanığın beraatini talep etti. Mahkeme, 'şüpheden sanık yararlanır' ilkesi gereğince beraat kararı verdi ve kararın bir örneğinin Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği'ne gönderilmesine karar verdi.
25 Mayıs 2023

Alaattin Çakıcı, 11 Ocak'ta vekalet verdiği avukatı Can Sevinç'i azlettiğini duyurdu. Azil kararının gerekçesi olarak Sevinç'in kumar oynadığı ve bazı işadamlarından para aldığı iddia edildi. Sevinç ise azlinin kendi isteğiyle ayrılmasından sonra gerçekleştiğini ve yapılan açıklamaların özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini belirtti. Çakıcı daha önce infaz düzenlemesiyle tahliye edilmiş ve son dönemde muhalefete yönelik tehdit açıklamalarıyla gündeme gelmişti.
17 Ocak 2023

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bahçelievler'deki seçim irtibat bürosuna silahlı saldırı girişimi olduğunu açıkladı. İstanbul Valiliği, binanın üst katlarına dört mermi isabet ettiğini bildirdi. Saldırı, dün akşam saat 22:20 sıralarında gerçekleşti ve motosikletteki iki şahıstan birinin havaya beş el ateş ettiği belirlendi. Olay yerinde beş adet kovan bulunurken, şüphelilerin yakalanması için çalışmalar başlatıldı.
22 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'ya bağlı olduğunu iddia eden ve silahlı oldukları görülen bir grubun videosunu paylaşarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. Videoda, yüzleri maskeli ve silahlı kişiler, Yunanistan'ın Çakıcı'ya vize vermemesini eleştiriyor ve 'bozkurt' işaretiyle tekbir getiriyorlar. Atay, videonun saçma olduğunu ve silahların kaynağının muamma olduğunu belirterek Soylu'dan bu konuda bilgi talep etti.
10 Ocak 2023

Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya'da Ayşenur Aslan'ın sunduğu bir program sırasında canlı yayında bir saldırganın tehdidiyle karşılaştı. Saldırgan, Demir'in yanına gelerek onu tehdit etti ve elindeki çekiç kameralara yansıdı. Demir, polise şikayette bulundu ancak saldırganın çekiçle vurmadığı gerekçesiyle herhangi bir işlem yapılmadığını belirtti. Demir, daha önce de bir polis tarafından tekmelendiğini ifade etmişti.
23 Şubat 2023

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi davasından tutuklu isimleri ziyaret etmek için yaptığı başvuruya henüz yanıt alamadığı için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u eleştirdi. Türkeş, babası Alparslan Türkeş'in de yedi yılını hapiste geçirdiğini hatırlatarak, Osman Kavala ve diğer tutukluları ziyaret etmek istediğini belirtti. Adalet Bakanı Tunç'un, Gezi davasıyla ilgili açıklamalarını eleştiren Türkeş, hak arayışlarına engel olunmaması gerektiğini vurguladı.
26 Temmuz 2024

2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, adalet arayışlarını sürdürüyor. Aile, Adalet Bakanlığı'na yürümek istedi ancak polisler tarafından engellendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la görüşmek isteyen aile, bakanlık binasına girişlerinin de engellendiği belirtildi.
2 Ağustos 2023
İşaretlediklerim